Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Мирољуб Петровић "ИДЕШ ПОД МАЧ, БАТО!"  (Pročitano 14985 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
On i Seretic da se uhvate rame pod rame, i onaj prevarant iz Nisa sto je navodno uspeo da protumaci Vinchansko pismo. To bi bio show.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
vojskom i policijom.

sigurno ti je poznato da je kraljevina najveci deo svog postojanja bila diktatura. a pre toga se parlamentarni zivot vrteo oko odnosa sa hrvatima koji su marginalizovani, preglasavani ili kontrolisani jer su u startu zajebani krsenjem dogovora o nacinu donodenja ustava

Јадни хрвати, жртвоваше своју независност како би помогли злим Србима  Smile
koju nezavisnost?
aaaa salis se
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Анеа, кад бришеш већ, бриши све.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 53
Много им је лоше било, толико лоше да су добили бановину у коју је ушло само пола државе.
nije pola, daleko od toga. banovina je osnovana tek 1939 ali dobrim delom samo na papiru. sporazum cvetkovic macek nije sproveden u delo u celosti do početka rata

osnivanje banovine je logična posledica toga da ljudima ne možeš jednostavno da vladaš silom na duge staze u modernom svetu. ako tako veliki deo populacije nešto želi, kad tad će to dobiti

Ne znam od kud prepisuješ koještarije?! Svaki hrvatski zahtev za ravnopravnošću unazad 100 godina, zapravo je bio zahtev za ekskluzivnošću. To što su oni odbijali da učestvuju u stvaranju Ustava, upravo govori da nisu bili spremni nizakakav kompromis, kao ni u SFRJ, kao ni sada. Proklamacija Kralja Aleksandra (tzv. diktatura) je pokušaj da se resetuju politički život, koji je zapao u ćorsokak opstrukcijom pre svega hrvatskih šovinista i komunista - što je gotovo, jedno te isto. O tome svedoči i izveštaj Živojina Mišića o stanju u Hrvatskoj.
O Banovini Hrvatskoj (državi nad državom) o sporazumu i akterima koji su sklepali tu lakrdiju, šta reći? Srpsku politiku vodili su šnajderi, pa smo tako i prošli. U Brozovoj Hrvatoslaviji dobili su italijansku Istru, Rijeku i Kvarner, Zadar (ni papa im to još nije priznao), srpsko primorje i vrata od Boke, Baranju...
Srbi nikada nisu bili ideološka i politička elita, nego Hrvati, Slovenci i drugi Liliputanci.  Srbija je izgubila Makedoniju, Crnu Goru a zatim podeljena na 3 dela, i opet - oni su se osećali neravnopravnim! Nismo mi vladali Jugoslavijom, nismo  mi kreirali unutrašnju i spoljnu politiku SFRJ. Prvi Srbin koji je silom prilika (Kosovo) posumnjao u algoritam hrvatoslavije je bio bezbojni bankar Milošević, koji se provukao ispod radara i koga je izbacila politička kriza (ne obrnuto!).
Priča o hrvatskoj neravnopravnosti i težnji za nezavisnosti, što bi svakoga potaklo na razmišljanje je, pokazalo se i dokazalo, opet bila zapravo želja za Velikom Hrvatskom. Oni su nedržavotvorni narod. Ceo svet im pravi državu već 25 godina i ne mogu je ustrojiti bez svakodnevne odurne šovinističke srbomržnje aka ustaštva, što dokazuje da se Hrvati nisu uspeli osamostaliti kao politički subjekt nego su ostal i dan-danas samo opozicija Srbima i njihovoj politici. Oni na neki luckasti način žive sa nama nama u nemiloj simbiozi, kao tumor koji se stalno vraća.

Evo kako su ih doživljavali Mađari kada su bili u istoj kraljevini. Karikatura "Maženje Hrvata" ismeva iznuđene ustupke  grofa Tise (mađarskog predsednika vlade) Hrvatima na račun Mađara.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

mazenje hrvata.jpg
(263.02 KB, 702x497)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ne znam od kud prepisuješ koještarije?!
ja sam adekvatno školovan. to što čak i istoričari u javnosti često prećutkuju odredjene stvari je zbog problematične javnosti, koliko i zbog koristoljubivosti istoričara, koji ipak znaju o čemu je reč

To što su oni odbijali da učestvuju u stvaranju Ustava, upravo govori da nisu bili spremni nizakakav kompromis, kao ni u SFRJ, kao ni sada.
ne mogu hrvati odbiti da učestvuju u stvaranju ustava nego poslanici. e sad ekskluzivno hrvatskih poslanika, može se reći da je bilo u hrvatskoj pučkoj seljačkoj stranci ali su hrvati bili poslanici i kao članovi demokratske stranke...

tzv vidovdanski ustav nije donesen onako kako je trebalo po dogovoru.. ustvari evo ti vikipedije. sve je tačno što ću citirati.. garantujem
"Uoči donošenja ustava, uticajne snage u Beogradu su pokušale da načelne odluke, o kojima se zapravo moralo najpre odlučivati u Ustavotvornoj skupštini, donesu unapred, dakle da ih prejudiciraju.[1] Srpski poslanici su izdejstvovali da u Poslovnik Ustavotvorne skupštine budu unesena dva paragrafa koji su imali dalekosežne političke posledice. Prvim paragrafom određeno je da će se Ustav izglasati prostom većinom, što je bilo u suprotnosti s Krfskom deklaracijom iz 1917. i sa zaključcima Nacionalnog veća usvojenim u Zagrebu novembra 1918. godine.[1] Drugim paragrafom Poslovnika određeno je da skupštinski poslanici polažu zakletvu kralju, što je predstavljalo prejudiciranje forme države (monarhija).[1]"

...opstrukcijom pre svega hrvatskih šovinista i komunista - što je gotovo, jedno te isto.
tebi je to isto? tužno
i o kakvoj to komunističkoj opstrukciji govoriš? pa oni su bili zabranjeni

O Banovini Hrvatskoj (državi nad državom) o sporazumu i akterima koji su sklepali tu lakrdiju, šta reći? Srpsku politiku vodili su šnajderi, pa smo tako i prošli. U Brozovoj Hrvatoslaviji dobili su italijansku Istru, Rijeku i Kvarner, Zadar (ni papa im to još nije priznao), srpsko primorje i vrata od Boke, Baranju...
srpsko primorje? vrata od boke?
e mislim da su ta vrata od boke vrhunac.
hrvatoslavija je u stvari smešniji termin. ne možemo mi razgovarati ako imaš tako iskrivljen pogled na stvarnost

Srbi nikada nisu bili ideološka i politička elita, nego Hrvati, Slovenci i drugi Liliputanci. 
govorio sam o kraljevini a ne o sfrj, a čak i u komunističkoj diktaturi to što kažeš jednostavno nije tačno.

Oni su nedržavotvorni narod.
smejurija.
na stranu što reč državotvorni nema pravo značenje.
u ovom slučaju je upotrebljena za čudnu neku diskriminaciju, nekakav blagi rasizam, šta li?
« Poslednja izmena: 03. Mar 2017, 16:13:09 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Navratih na temu samo da bih pozdravio čeljade koje dugo ovde ne videh.Gottago,pozdrav !
« Poslednja izmena: 07. Mar 2017, 15:32:05 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
De si Gottago sto godina te ne videh!  Smile  Smile

Btw odlična pesma!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
ooooooooo...ko je doso..
garant prcas maloletnice pa nemas vremena s nama da se druzis... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
eee eto malo otud i odud obaška u viziti.  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1.png
(649.22 KB, 960x732)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: quot

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.13 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.