2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:47:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milorad Čavić  (Pročitano 59682 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
А Чавићев став у вези Караџића је јасан... Могу да замислим како се осећао...
А музику што су пустили!?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

silov'o si zvezdu Mateja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3954
Zastava Banja Koviljaca
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6300
Milorad Cavic Smile Smile Smile  Smile

nezumen sta hoce da postignu ovi sa Karadzicevim slikama, koji je cilj...
« Poslednja izmena: 19. Avg 2008, 22:49:18 od Filip Grobar »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Čavić Beograđanima:Najlepši trenutak u životu

Više desetina hiljada Beograđana dočekalo je u utorak uveče ispred Skupštine grada srpskog plivača Milorada Čavića, osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Dok je oduševljena masa uzvikivala njegovo ime Čavić se sa medaljom oko vrata popeo na ogradu balkona Gradske skupštine i pozdravio ih sa tri uzdignuta prsta.

"Tremu koju sada osećam nisam imao ni u finalu trke pored Majkla Felpsa. Mislio sam da sam dobijajući srebrnu medalju na pobedničkom postolju doživeo najlepši trenutak u karijeri, ali sada shvatam da to nije istina, jer je upravo ovaj doček nešto mnogo lepše. Ovako nešto može samo da priredi Beograd. Samo u Srbiji ljudi znaju koliko je potrebno odricanja da bi se postigao uspeh, da bi se osvojila olimpijska medalja, neki to neće nikada saznati, čak ni oni koji su osvojili osam olimpijskih medalja", rekao je Čavić okupljenoj masi.

Vidno uzbuđen Čavić se potom zahvalio na dočeku.

"Vi mi dajete snagu, zahvaljujem Bogu što ste uz mene i što verujete u mene. Kao novi stanovnik Beograda vas mnogo pozdravljam i zahvaljujem što ste došli u ovako velikom broju da me dočekate", rekao je najbolji srpski plivač svih vremena.

On je istakao da je 2006. godine razmišljao da napusti plivanje, ali da su ga upravo slike dočeka srspkih sportista sa velikih takmičenja naterale da se predomisli.

"Vratio sam se upravo da bih doživeo nešto ovako. Gledao sam naše sportiste koje dočekuju u Beogradu i sanjao da doživim isti san. Verovao sam u sebe, vredno radio... Da li sam bio vredan da dobijem Felpsa u finalu to niko ne zna, ali nadam se da ću to saznati već sledeće godine", istakao je Čavić, koji je sa okupljenom masom skandirao "Kosovo je srce Srbije".

Čavić je dodao da mu je naredni cilj da postane svetski šampion.

"Želim da budem novi svetski šampion, ali ne za jednu stotinku, nego uz svetski rekord".

Srpski plivač se zatim zahvalio treneru Majku Boltonu, rekavši da mu je kao drugi otac i da bez njegove pomoći ne bi postigao ovakav uspeh. On je takođe istakao da je jedan od najvažnijih ljudi u njegovom životu srpski stručnjak Petar Popović.

"Petar je uz mene već 14 godina, on je moj trener i menadžer, verovao je uvek u mene i on mi je pokazao pravi put", rekao je evropski rekorder.

On je pozdravio i uspeh Novaka Đokovića, koji je osvojio bronzano olimpijsko odličje u tenisu. Đoković je istakao da ga je upravo Čavićev uspeh podstakao da se izdigne posle poraza u polufinalu od Rafaela Nadala i osvoji medalju.

"Pokazao sam Noletu medalju u Pekingu u želji da i on pobedi. Nisam morao to da činim, jer on zna zbog čega vredno radi i zaslužio je da bude na pobedničkom postolju. Bio sam veoma srećan zbog njegove bronze. Zapravo, tog dana, kada smo osvojili dve medalje bio sam veoma ponosan", rekao je Čavić, a zatim sa okupljenom masom skandirao Noletovo ime i pozdravio uspehe svih srspkih sportista na Olimpijadi u Pekingu.

"U potpunosti sam ispunjen kao sportista"

Čavić je ranije, po dolasku u Beograd, izjavio da ga je osvajanje olimpijske medalje u Pekingu u potpunosti ispunilo kao sportistu.

"Kajem se što nisam bio brži, što nisam sagnuo glavu u finišu, ali sam ipak prezadovoljan. Bio sam blizu zlata, ali je opet bolje od onog što sam očekivao. Mnogo sam se trudio ove godine, trenirao sam dnevno po sedam sati, na kraju se sve isplatilo", kazao je Čavić na aerodromu "Nikola Tesla" po povratku iz Pekinga.

Najbolji srpski plivač i osvajač srebrne olimpijske medalje u trci na 100 metara delfin stilom rekao je da je znao da ga ljudi u Srbiji gledaju i da mu je to mnogo pomoglo.

"Znao sam da će se ljudi u Srbiji buditi ujutru da me gledaju, bilo mi je bitno da dam sve od sebe i da od te trke napravim šou. Mislim da je to bila jedna od najgledanijih trka na ovim olimpijskim igrama", rekao je on.

Govoreći o finalnoj trci i o duelu sa Amerikancem Majklom Felpsom, Čavić je kazao: "Presrećan sam što sam se borio i što me nije uhvatio strah. Sebe sam oduševio što sam bio miran".

Na pitanje o čemu je razmišljao na pobedničkom postolju Čavić je rekao da je samo uživao u tom trenutku.

On je istakao da su uslovi za trening u Srbiji teški i da mora da se napravi još bazena, jer, kako je naveo, ima talenata, ali napredak plivanja nije u njihovim rukama već u rukama grada i države.

Dočeku Milorada Čavića na Beogradskom aerodromu prisustvovali su predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije i Plivačkog saveza Srbije, kao i nov.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N95

Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson k310i
Sa doceka

O tome u temi za to.Imas tamo isto fotke

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Златни дочек сребрног олимпијца

„Овакву нервозу и трему нисам осећао чак ни док сам на Олимпијским играма пливао поред Мајкла Фелпса”, рекао је Милорад Чавић, на величанственом дочеку приређеном синоћ испред Старог двора
Хиљаде Београђана, уз усклике одушевљења, дочекалесусиноћ после 22 часа, испред Старог двора најуспешнијег српског пливача Милорад Чавића који је у домовину донео сребро са Олимпијских игара у Пекингу. Када је изашао на балкон Скупштине града, засут шареним конфетама, са свих страна чуло се клицање „Милорад Чавић” и „Србија”. Потом се, уз осмех, не скривајући узбуђење, попео на ограду терасе машући навијачима и показујући сребрну медаљу.

– Овакву нервозу и трему нисам осећао чак и док сам на Олимпијским играма пливао поред Мајкла Фелпсау финалнојтрци. Пре три дана, када ми је уручена медаља мислио сам да ми је то најсрећнији тренутак у животу, а сада видим да је овајдочек много пријатнији од тог момента. Овакво слављеи добродошлицу могу да организују само Београђани. Само у Србији спортиста може на прави начин да осети каква је част освојити олимпијску медаљу.Не зна то ниједан спортиста из других земаља, неће то никада сазнати ни они који су освојили осам златних медаља. Ви сте ми улили највише снаге, хвала вам – казао је Чавић онима који су приредили величанствени дочек, на коме су били Борис Тадић, председник Србије, и Драган Ђилас, градоначелник Београда.

Као најновији становник Београда, како је рекао са осмехом на лицу, поздравио је своје суграђане који су му одговорили: „Браво, мајсторе”.

Нигде у свету, каже Чавић, није срео овакву публику. Водитељи програма упитали су га да ли је сада, са одличјем, пребродио познати проблем са несаницом.

– Сада ми је лакше да спавам са медаљом – открио је Чавић, а затим је публика почела да скандира „Косово је срце Србије”. Српски пливачреаговао јеуз одобравање и додао да му је остварен највећи сан – да донесе прву олимпијску медаљу у историји Србије.

– Нико више не може да тврди да ли је Американац Мајкл Фелпс, освајач златне медаље у финалу, био вредан овог престижног трофеја. Надам се да ћу следеће године ја Србији донети злато, али не са једном стотинком него обарањем светског рекорда – обећао је Чавић.

Позвао је затим публикуда поздраве, како је рекао, шампиона Новака Ђоковића. Громогласни усклици упућени су одбојкашима, ватерполистима и свим нашим такмичарима у Пекингу.

– Показао сам славном тенисеру своју медаљу онога дана када је он освојио бронзу. Нисам то учинио да бих се хвалио, него да бих га подстакао и указао му поштовање, као једном од најуспешнијих српских спортиста – рекао је Чавић.

Наш пливач захвалио јесвом америчком тренеруМајклу Ботому на постигнутом успеху и назвао га другим оцем. За свој успех „окривио је” и свог менаџера, пријатељаи тренера из СрбијеПредрага Поповића који се потом нашао на балкону Старог двора. Уз загрљај њих двојице публика је поново одушевљено клицала „Милорад Чавић” док је београдским небом шарао ватромет. 

---------------------------------------

„Чаво, легендо”

„Наши шампиони злата вреде”, „Чавићу, царе, хвала ти”, „Чаво, легендо”, „Чавић је Србија”... само су неке од парола које су се њихале у рукама високо подигнутим изнад глава суграђана који су повицима и аплаузима поздрављали представљање биографије српског олимпијца. Најјачи аплауз одјекнуо је приликом пуштања снимка финалног такмичења у коме је Чавић освојио сребро лавовски се борећи.

Многи који су дошли да поздраве српског аса били су окићени заставама и беџевима са Чавићевим ликом. Продавачица тробојки Станка Сремчевић задовољно се смешкала јер, како каже, тако добар пазар као синоћ испред Скупштине града није очекивала. И да није радила, дошла би на прославу да захвали, како је рекла, нашем тренутно највећем спортисти за кога је убеђена да је требало да освоји злато. Млађи суграђани, којих је и било највише, пазарили су шешире и шалове у црвено-бело-плавим бојама, непрестано машући њима уз повике „шампионе”.

Непосредно пред Чавићев излазак на балкон здања Градске скупштине тробојку су купили и шеснаестогодишњаци Алекса и Марко. На дочеке наших спортиста долазе редовно, а највише их радују успеси ватерполиста и пливача јер и сами тренирају „водене спортове”.

– Убеђени смо да је Чавић заслужио златно одличје, верујемо у њега, али Америка је велика сила, сигурни смо да је победа њиховог спортисте намештена – истакли су младићи журећи да се придруже другарима у првим редовима.

На два пункта у близини градског здања дежурале су и екипе Хитне помоћи. Како је нагласио медицинар Бојан Милићевић, вече је било мирно, без потребе за њиховом интервенцијом

-----------------------------------------

На аеродрому

Милорад Чавић, први освајач олимпијског одличја за нашу земљу, стигао је синоћ у Београд. На аеродрому су „сребрног” Чавића дочекали бројни суграђани који су желели да поздраве велики успех српског пливача на Олимпијским играма у Пекингу. Видно уморан, али са препознатљивим осмехом, није скривао задовољство због постигнутог успеха.

– Одлично се осећам. Провео сам много времена тренирајући на Флориди и по седам сати дневно, сада ми се све то исплатило. Много сам задовољан. Кајем се што нисам био мало бржи у финалној трци са Фелпсом, што нисам спустио главу. Ово је ипак боље него што сам очекивао, и нисам тужан. Све је то спорт – истиче Чавић.

Биће у будућности још прилика да се сретну Чавић и Фелпс, али он тренутно жели да ужива у оствареном успеху и не гледа много у будућност. Светско првенство у Риму је наредне године. На питање новинара како коментарише изјаву Фелпсове мајке да жели да види „вечни град”, европски рекордер је кроз смех одговорио:

– Па, повешћу и ја своју мајку... Није да немам мотив, али тренутно не размишљам о томе. Не правим планове даље од наредне недеље.

Подршка навијача из Србије, Републике Српске, као и од наших људи широм света много је значила Чавићу у Пекингу.
– Желео сам да дам све од себе. Уз мене су били моји тренер и менаџер и они су ми били највећа подршка. Моји родитељи, нажалост, нису били у Пекингу, али су пратили моје наступе преко ТВ екрана – рекао је Чавић, истичући да је он сам имао највећа очекивања, јер је обећао медаљу.

– Остварио сам свој сан. Било је ту мало и оптерећења после победе у квалификацијама и полуфиналу, али све сам издржао. Презадовољан сам начином на који сам се борио, код мене није било страха. Финале је било највећи тренутак у мом животу, стајао сам поред Фелпса и знао да могу да се борим са њим до самог краја. Као у филму „Гладијатор”, било је питање он или ја, ко ће бити победник. У финишу, ја сам само дотакао, а Фелпс је можда јако ударио у зид. Нажалост, то је електроника, можемо да се боримо или да прихватимо оно што је било – казао је Чавић.

Његова медаља била је прва за Србију, а затим је Новак Ђоковић освојио бронзано одличје.

– Новак је супермомак, играли смо стони хокеј, победио сам га два пута па је морао неком да се реваншира – нашалио се Чавић.

Наредну годину Милорад Чавић ће провести у Србији. Услови у којима тренирају наши пливачи нису идеални, и мора да се уради много тога да се то поправи. У првом реду да се изграде базени, али и доведу страни тренери који ће показати како треба да се ради.

Чавићу су званичну добродошлицу пожелели Војислав Табачки, испред Олимпијског комитета Србије, и Душан Димитријевић, председник Пливачког савеза Србије, истичући да је он ушао у историју као први освајач олимпијске медаље за Србију.

Торта и шампањац за нашег шампионабили су знак да Чавић може да крене ка центру града, где су га хиљаде људи чекале са нестрпљењем:

– Имам велику трему, спремио сам и мали говор. Као дечак гледао сам дочеке кошаркаша, па сад дочек за Ану Ивановић и Новака Ђоковића. Желим и сам да видим како то изгледа са терасе.

Чавић је имао времена за најмлађе навијаче који су припремили цртеже инспирисане његовим успехом, али и да се упозна са алпинисткињом Данијелом Јовановић.

-------------------------------------------------

Ово је „врх”

– Чавић је одличан спортиста. Имам 62 године, гледала сам финале, а дошла сам и овде, са унуком. Млад, леп, успешан и паметан. Због тога је достојни представник Србије у свету – рекла је бака Радмила, држећи шестогодишњег унука за руку.

Двадесетогодишњи Данило, који тренира пливање, уз осмех, није крио да му је први српски освајач олимпијске медаље у историји један од највећих узора.

– Он је само четири године старији од мене, а већ је међу најбољима. Волео бих да будем попут њега. Гледао сам све његове наступе, од када је почео да учествује на великим такмичењима, али, ово је „врх” – рекао је Данило.

Седмогодишњи Михајло и његов пола године старији брат од тетке, у друштву мајки, на наше питање о Чавићевом успеху углас су весело коментарисали „Супер! На следећој Олимпијади – злато!”

Симо Поповић је дошао из Републике Српске само да би дочекао Милорада Чавића.
– Истински херој, велики патриота и Србин. Моја породица и ја допутовали смо чак из Бијељине да га дочекамо, па се враћамо кући – каже расположени Поповић, док поред њега стоје супруга и двоје деце, огрнути у српске заставе.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Che cosa

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4811
Zastava Italija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E71 Kinez
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

KOSMET SRCE SRBIJE!!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 196
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung D900
Neverujem koliko je ova amerika jadna,cak su i OI potkupili..
Zar im nije dovoljno sto im sportisti neprolaze doping kontrole,stoka nadrogirana i naduvana od sterioda i ostale hemije,nisu ni jednu medalju zasluzili mamu im..
Naseg Cavica su ostetili strasno,jasno je da je stigao prvi,to su svi vieli sem sudija i amera,i kao izgovor je da nije dovoljno stisnuo tu plocicu,pa sta je treba,da je polomi..??!!jos jedan razlog da ih mrzim..
A ni srebrna medalja nije lose,u svako slucaju svaka cast Cavicu!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson k310i
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Apple 15

Hoce da pokazu da su Srbi idioti... Wink
Jako nisko i bezobrazno od strane nekih ljudi... tudje slavlje koriste za jeftinu politicku promociju :smajli koji povraca:
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 14:47:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.231 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.