Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milo, Cane, Ivo, Knezevic, Joca i ostala duvanska mafija... :)  (Pročitano 71066 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Ratku Kneževiću informacije dao Nebojša Medojević
Stanko Subotić prao novac za braću Šarić
Autor: E.B. | 26.11.2009. - 08:00

Lider opozicionog crnogorskog Pokreta za promene Nebojša Medojević juče je potvrdio da je Ratku Kneževiću dostavio informacije o tome da je Stanko Subotić prao novac za braću Šarić koji se pominju kao nalogodavci šverca više od dve tone kokaina koji je prošlog meseca, u akciji kojom je rukovodila srpska BIA, zaplenjen u Urugvaju.

Podatak o pranju novca Knežević je objavio u preksinoć emitovanom „Intervjuu sa Jugoslavom Ćosićem“ na B92.
- Ja sam Kneževiću dao podatke koje sam dobio iz diplomatskih krugova, ali i iz struktura bezbednosti Crne Gore da su Subotić i Darko Šarić u veoma bliskim odnosima, da su viđeni zajedno u Pljevljima. To nije tajna, moji izvori iz Pljevalja su to više puta potvrdili - rekao je Medojević. On je naveo i da „mnoge policije regiona vode istrage na osnovu sumnje da Šarić stoji iza kokainskog kartela koji deluje u Evropi“.
- Tako su se pojavile informacije da je Subotić Šariću stavio na raspolaganje svoju ranije razvijenu mrežu finansijskih transakcija sa of-šor kombinacijama na Kipru, u Linhenštajnu, Švajcarskoj, ali i u Crnoj Gori. Tako se Šarić odjednom, praktično pre tri godine, nakon što je Crna Gora postala nezavisna, pojavio kao veliki biznismen u Crnoj Gori, pun kontroverzi - kaže Medojević. On smatra i da crnogorsko tužilaštvo ne reaguje na te navode zbog političke blokade premijera Crne Gore Mila Đukanovića, koga lider Pokreta za promene označava kao šefa te kriminalne organizacije.
- Međutim, hrvatsko tužilaštvo je podiglo optužnicu za ubistvo Pukanića u saradnji sa srpskim tužilaštvom. Srpsko tužilaštvo, prema mojim informacijama, ovih dana bi trebalo da prosledi optužnicu protiv Subotića i njegove kriminalne bande u Srbiji. Italijansko tužilaštvo 18. januara očekuje da će biti otpočet sudski proces - kaže Medojević.
Ratko Knežević, kum premijera Đukanovića i nekadašnji insajder u njegovoj vladi, preksinoć je ponovio da je spreman da svedoči u procesu zbog šverca duvana koji se protiv Stanka Subotića vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu.
- Sa specijalnim tužiocem Srbije razgovarao sam sredinom oktobra putem video-linka iz Zagreba o duvanskim mafijama sa ovih prostora. Ti razgovori ne mogu biti upotrebljeni kao dokaz u postupku, ali vrlo rado ću se odazvati ukoliko me srpsko tužilaštvo pozove za svedoka - rekao je Knežević.
On je optužio Đukanovića i Subotića za još niz krivičnih dela, ubistava, pranje novca... pominjući ih i kao osobe pomenute u optužnicama za šverc duvana italijanskog i švajcarskog tužilaštva. Knežević je naveo i da ostavlja sudu i tužilaštvu da utvrde ko su nalogodavci ubistva hrvatskog novinara i vlasnika „Nacionala“ Iva Pukanića, ali i da smatra da će se na kraju pokazati da su to „njih dvojica“.
- Ne znam da li je Pukanić uveo ucenjivanje u hrvatsko novinarstvo, ali znam da su mu nuđeni veliki iznosi da neke stvari ne objavljuje, i to preko kurira duvanske mafije - izjavio je Knežević.

Šarići trebalo da preuzmu Canetovu imovinu u Srbiji
Ratko Knežević preksinoć je izjavio u intervjuu na TV B92 i da su braća Šarić trebalo da preuzmu imovinu Stanka Subotića u Srbiji koja se našla pod merom zabrane raspolaganja, ali da se to nije realizovalo kada su shvatili da su i oni pod istragom srpske policije.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia N70
Citat
Stanko Subotić prao novac za braću Šarić
A za sebe nije...Exexexe...Ima nas raznih! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Кнежевић: ''Слободна Европа'' подржава мафијашки режим Мила Ђукановића
ČETVRTAK, 03 DECEMBAR 2009 07:54    ДНМН   

Не можемо затворити очи, на жалост неких: Чињеница је да један једини медиј изван селекције државих медија Црне Горе који подржава Мила Ђукановића и његов мафијашки режим то јесте Радио Слободна Европа.

Претпостављам да ту “ради” приватни лоби Срђана Кусовца, и да је cash--ом који је Кусовац добио за трансфер из Прага у Подгорицу, из Миловог кабинета у “Побједу”, једним дијелом “купљена” и наклоност Радио Слободне Европе.

Колико је “Слободна” показује и тај, њихов третман Ђукановића, па је зато је Ваш текст (Соња Радошевић) погодио “у сриду”. Вријеме је да се они који одлучују о финансирању и уређивачкој политици “РФЕ” обавијесте о очигледном конфликту интереса.

Пренето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Nastavljeno suđenje Sretenu Jociću
Jocić pokušava da poništi optužbu ključnog svedoka
Autor: T. Marković-Subota | Foto:s. maričić | 03.12.2009. - 05:00

Sreten Jocić podneo je krivičnu prijavu protiv v.d. predsednika Okružnog suda u Beogradu Siniše Važića zbog odluke da mu se za vreme saslušanja svedoka Zorana Đorđevića iz Holandije nametne branilac po službenoj dužnosti.

- Odluka o postavljanju branioca po službenoj dužnosti je „pravni trik“ jer sam sve vreme osim advokata Vladimira Petrovića, koji se tada nije pojavio, imao još dva izabrana advokata. Predsednik suda Siniša Važić bio je kod mene, na vratima, i kleo mi se da nije on postavio advokata Gordanu Babić za mog branioca po službenoj dužnosti, već da je ona bila na redu. Rekao sam mu: „Ne moraš da se kuneš, nisi ti džeparoš“ - rekao je Jocić na jučerašnjem suđenju koje se protiv njega vodi zbog optužbe da je podstrekao na ubistvo Gorana Marjanovića.
Na prethodnom ročištu, na kome je optuženom dodeljen branilac po službenoj dužnosti, advokat Zdenko Tomanović otkazao je Jociću punomoćje, a nijedan drugi advokat nije bio u sudnici. Inače, dodeljivanje branioca po službenoj dužnosti u ovom slučaju nije bila zakonska obaveza suda.
- Vi ste uredno pozvani i niste se odazvali - obratila se advokatu Petroviću, predsednik sudskog veća sudija Mirjana Popović. Ona je objasnila i da je advokat po službenoj dužnosti određen u interesu najšire zaštite okrivljenog i podsetila da je Jocić na lični zahtev napustio sudnicu pre Đorđevićevog svedočenja.
Tvrdeći da je odluka o imenovanju službenog branioca nezakonita, advokat Petrović zatražio je da se iz spisa predmeta izdvoji svedočenje bivšeg policajca Zorana Đorđevića.
Đorđević, koji je u programu zaštite svedoka holandskog pravosuđa, svedočio je 27. oktobra pred sudskim većem Okružnog suda putem video linka. Po propisanim merama zaštite i bez prisustva javnosti, Đorđević je Jocića optužio da je Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića podstrekao da 1995. godine ubiju Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš.
Sudija Mirjana Popović, reagujući na zahtev advokata, rekla je da je saslušanje Đorđevića obavljeno u skladu sa zakonom.
- Prisustvo branioca u toj fazi postupka nije obavezno - objasnila je sudija Popović i najavila da će odluku o izdvajanju svedočenja iz spisa predmeta sud donet naknadno. Ona je odbila predlog Jocićevog advokata da se suđenje, koje je juče odloženo zbog nepojavljivanja svedoka ne zakazuje dok se ne odluči o podnetim krivičnim prijavama. Nastavak suđenja zakazan je za 24. mart.

Važić: Branilac određen po zakonu

Sudija Siniša Važić, predsednik Okružnog suda, kaže da je branilac Jocića po službenoj dužnosti određen u skladu sa zakonom, na predlog postupajućeg sudije i po spisku advokatske komore. Sudija je napomenuo da je razgovarao sa Jocićem, ali da je optuženi na neistinit način interpretirao njihov razgovor.
- Moja dužnost, kao predsednika suda, jeste da prilikom obilaska zatvora saslušam pritužbe svih zatvorenika. Tako je bilo sa Jocićem. Tačno je da mi se požalio na određivanje advokata po službenoj dužnosti.
Odgovorio sam mu da je to urađeno po zakonu i tu je svaki razgovor bio završen. On i ja sigurno nismo na „ti“, niti sam se ikada zaklinjao nekom od zatvorenika - kaže sudija Važić.
V. Z. C.

« Poslednja izmena: 03. Dec 2009, 13:45:04 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Ratko Knežević neće pred crnogorskog tužioca
Autor: Tanjug | 05.12.2009. - 11:55

Kontroverzni crnogorski biznismen Ratko Konežević odbio je da crnogorskim tuziocima da izjavu povodom svojih ranijih optužbi da je premijer Milo Đukanović sa srpskim državljaninom Stankom Subotićem odgvoran za devet ubistava i šverc cigareta sredinom devedesetih godina prošlog veka.

Knežević je više puta u medijima poslednjih meseci ponovio da će se rado odazvati pozivima tužilaca iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske koji su tražili njegovo saslušanje zbog optužbi protiv Đukanovića da je organizovao šverc cigareta iz Italije u Crnu Goru, kao i da je zbog tog posla sa Subotićem odgovoran za ubistva nekoliko viskih policijskih zvaničnika i urednika zagrebačkog Nacionala i podgoričkog Dana Iva Pukanića i Duška Jovanovića.

"Biznismen Ratko Knežević, zbog ranije preuzetih obaveza, nije u mogućnosti da da izjavu pravosudnim organima Crne Gore do početka naredne godine", saopštilo je Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) Crne Gore.
Tužilaštvo je objavilo da je tu informaciju o tome dobilo od hrvatskog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.
U saopštenju se navodi da je VDT, na osnovu Memoranduma o saglasnosti u ostvarivanju i unapređivanju saradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, sarađuje sa Državnim odvjetništvom Hrvatske radi stvaranja uslova za saslušanje Kneževića, povodom izjava datih crnogorskim i medijima u okruženju.

Podogrički mediji prenose da je vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić od kolega iz Srbije tražila snimak Kneževićeve izjave, koju je dao u Zagrebu, ali da su oni navodno odbili da je dostave.
Ratko Knežević je tokom oktobra obavestio crnogorsku državnu tužiteljku Ranku Čarapić da je spreman da joj putem video linka da iskaz povodom njegovih optužbi da je duvanska mafija odgovorna za ubistvo Iva Pukanića.
Čarapić je ranije najavila da bi saslušanje Ratka Kneževića trebalo da bude obavljeno do kraja novembra, ali da o terminu saslušanja odlučuje sud, a ne tužilaštva na čijem je čelu.
Crnogorska policija proverava navode Kneževića da je duvanska mafija umešana u ubistvo Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, saopštio je crnogorski ministar policije Ivan Brajović.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Да ли је Ивица Дачић стварни министар финансија БЈРЦГ?
NEDJELJA, 20 DECEMBAR 2009 10:41    ИН4С   

Данас у БЈРЦГ постаје јасно да је стабилност економског система у директној зависности од ''пословања'' нарко-картела. Спрегнутост система, политичког и економског са нарко-хоботницом је постала евидентна и региoналним полицијама које малтене не комуницирају са БЈРЦГ полицијом.

То је било посебно истакнуто у недавној акцији полиције Србије и САД кад је заплијењено скоро три тоне кокаина, а у којој су постојале посебне мјере предострожности да нека информација не дође управо до полиције БЈРЦГ због опасности да пропадне читава акција

Слично екскомуницирање БЈРЦГ полиције је евидентно у досадашњем току истраге убиства Ива Пуканића. То убиство је, према ријечима директора криминолошког института у Београду Добривоја Радовановића такође финансирано новцем нарко-картела. Оног тренутка кад је престао ''транзитни посао'' са цигаретама, криминално-тајкунска мрежа се направила нови бизнис план који се углавном заснива на кријумчарењу наркотика.

Очигледно, стабилност система у БЈРЦГ, изражена кроз синтагму ''реални извори'' се заправо, по правилу, односе на новац обезбјеђен у трговини цигаретама, односно наркотицима. Случајно или не, тек вијест о заплени 2,8 тона кокаина објављена је уочи Дана БИА и у дану када је српски премијер Мирко Цветковић био гост Мила Ђукановића.

Милка Тадић Мијовић, у свом тексту  ''Обруч'', објављен у Монитору, каже:

''Од препродаје латиноамеричког контингента ушло би, према неким рачуницама, око 250 милиона еура. Скоро као од приватизације Електропривреде. И птице знају да Црном Гором харају два нарко-клана, да је једном сједиште у Рожајама, а други има базе у Пљевљима и Котору. Рожајски тим послује са хероином, који махом, преко Косова, долази са Средњег и Далеког Истока, док пљеваљско-которски картел ваља кокаин, који се углавном прекоморским путем допрема из Латинске Америке. И хероинска и кокаинска централа имају експозитуре по Никшићу, Подгорици, Беранама, Бијелом Пољу и, наравно, Београду, Крагујевцу... Та су два клана заштићена у Црној Гори као бијели медвједи.
Да је ово пристојна држава не би од њене полиције америчка ДЕА и српска БИА криле акцију Балкански ратник, као змија ноге. Да су којим случајем Американци открили карте, питање је да ли би у латиноамеричким водама заплијенили терет који је пловио за Црну Гору. Ко може имати повјерења у полицију земље у којој су лица са Интерполових потјерница пријатељи државног врха, а нарко-босови угледни бизнисмени?''

Предсједник ПЗП-а, Небојша Медјевић, у интервјуу за Б92 каже да је више пута у својим наступима у парламенту говорио и показивао, чак и конкретне доказе о повезаности неких нарко-картела са дјеловима безбједносних служби.

''Сви ти криминалци у Црној Гори као своју политичку заштиту наводе господина Ђукановића. Они учествују у изборима на страни Демократске партије социјалиста"

"Ако је то картел који је спреман да потроши 100 милиона евра да исфинансира највећу набавку кокаина ове године у Европи и свету, онда можете замислити о каквој се моћној криминалној организацији ради", рекао је Медојевић.

С обзиром на то да је планетарно запажена акција полиције Србије ''Балкански ратник'' утицала да се скоро 250 планираних милиона ''директних страних инвестиција'' кроз познате сиве канале не слије у буџет, у Подгорици се све чешће чује да је стварни министар финансија БЈРЦГ Ивица Дачић, од чијег даљег успјеха зависи будућа економска стабилност БЈРЦГ.

Насер Кел(ј)менди, отац суверене Црне Горе
Насер Кељменди (52), рођен 15. фебруара 1957. у Пећи, Србија. налази се на челу тренутно најјаче албанске криминалне породице на

Балкану, која води послове из Пећи и Сарајева. Кељменди, који слови за главног балканског нарко-боса, из хотела „Casa Grande“ на Илиџи контролише кријумчарење великих количина кокаина и хероина из Турске, преко Косова до западне Европе.

Према подацима српске полиције, породица Кељмендији, поред Екрема Луке из Пећи, Агима Ељшанија из Озрима и Насера Шатрија из Истока, држи монопол над прометом дроге, оружја, белог робља и дувана. У криминалном клану Кељменидија налазе се тројица Насерових синова, Бесник, Лиридон и Елвис Кељменди, као и брат Реџепи.

„У Пећи Насер Кељменди поседује 13 бензинских пумпи које му служе као параван за бављење шверцом дроге, нафте и нафтних деривата“, наводи се у извештају српске полиције о организованим криминалним групама на Косову. Центар за истраживачко новинарство из Сарајева објавио је, позивајући се на званичне полицијске изворе, да један од лидера албанске мафије Насер Кељменди има држављанство Црне Горе, што је МУП демантовао. Према подацима ЦИН-а, званични извори потврдили су да Насер Кељменди посједује имовину у Подгорици и Улцињу, да је у блиским везама са бизнисменима из Црне Горе Сафетом-Сајом Калићем и Роком Станајем, а Интерпол тврди да се налази на челу једне од најмоћнијих криминалних организација на Балкану.

Име Насера Кељмендија се помиње у више наврата и у току референдумског процеса у којем је према оцјени Небојше Медојевића он преко својих тајкунско-криминалних веза у БЈРЦГ имао малтене кључну улогу:

''За обнову црногорске државе више је учинио Брано Мићуновић са својом војском, Фахро Радончић са Реисом Церићем из БиХ, наркодилер Насер Кељменди из Пећи, него све продидепендистичке институције на челу са ДАНУ, Матицом Црногорском, Монитором, Виејстима, СДП,ТВ Монтеном, ЦПЦ.'' рекао је Небојша Медојевић.

На питање портала ''www.24сата.инфо'' да именује особе из Босне и Херцеговине које сарађују са нарко-босовима из Црне Горе, Медојевић каже:

''Државном Тужилаштву лично сам доставио пресретнути телефонски разговор у којем полицајац консултује високог функционера Агенције за националну безбједност шта да ради са сумњивом особом из БиХ која код себе има 500.000 еура, а која се приликом претреса позвала на свог пријатеља функционера АНБ-а. Ријеч је о, наводно, босанском држављанину  Насеру Келмендију, за кога је високи функционер АНБ-а дао налог полицајцу да га пусте "јер је ријеч о човјеку који је дошао да купи нафту". Осим државном тужиоцу ја сам тај снимак доставио и у сједиште НАТО-а и амбасадама САД-а и Њемачке јер се ради о веома опасним особама, дакле ради се о нарко- мафији који су убили толико људи на Балкану, чиме је угрожен и мој живот, и налазим се у  веома ризичној позицији. Међутим, ја сам одлучио да Покрету за промјене, парламентарној странци коју водим, буде приоритет обрачун са организованим криминалом. Ради се о веома опасној појави, људима који су освојили и заузели Црну Гору и који одржавају овај режим на власти.''

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић оцијенио је да је државно тужилаштво немоћно да се упушти у истрагу о спрези организованог криминала и безбједносних служби у Црној Гори.

Медојевић је устврдио да је главној тужитељки предао видео снимке, материјале и доказе за све што је претходно саопштио, а објављено је у београдској Политици.

Медојевић је 10. октобра 2008. Политици дао изјаву о повезаности "високих челника црногорске УДБ-е са наркокартелом који преко Турске, Косова и Црне Горе пребацује мјесечно више од тону чистог хероина из Авганистана према земљама Западне Европе". То је и био повод да га врховна тужитељка позове на разговор.

Он је категоричан да је доставио “видео материјал на којем се виде више него блиски контакти између високих функционера АНБ-а и људи за које та Агенција, у својој Бијелој књизи криминала, каже да су безбједносно интересантни с аспекта дистрибуције наркотика, оружја и других кривичних дјела организованог криминала“.

Каже да је доставио и “аудио снимке у којима се врло јасно може препознати сумња да неки високи функционери државне безбједности дају логистичку подршку особама које су регионално препознате да су повезане с организованим криминалом”.

''Ради се о човјеку који се помиње у региону као један од кључних људи албанског нарко-картела и финансијер Алкаиде Насеру Кељмендију, за којег постоје индиције да му црногорска АНБ и појединци у оквиру неких тајних организација обезбјеђују логистичку подршку”, појаснио је лидер ПзП-а.

Медојевић каже да је Кељменди био умијешан у “неку саобраћајну несрећу у Црној Гори, одакле је волшебно нестао.”

Полиција која га је ухапсила, није дала информације на који начин је нестао из Црне Горе. Очигледно да се ради о тајним операцијама појединаца из АНБ, који имају контакте с људима безбједносно интересантним с аспеката организованог криминала из дистрибуције наркотика и прања новца“, изјавио је том приликом Медојевић.

Пренето са...
« Poslednja izmena: 20. Dec 2009, 15:33:29 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Apsolutno ocekivano... Smile

Slažem se, čak se malko i pravim važna, jer ako se zađe malko u moju forumsku prošlost, videće se da sam tako nešto predviđala, baš kao što sam oduvek tvrdila, a i sad da je Cane tu jedini pošteno poslovao s duvanom, ali nije hteo u kolo vilovito (Milošević, Mišković, Pukanić...) pa je bio zgodna i veomadobrodošla meta za zgaziti kako bi se "kolovolovito" širilo bez smetnji.
Danas imamo jerlečkinje - barjačkinje od Delte do Ušća  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Auuuuuuuuuuuuuuuuu......Koja zavrzlamaaaa.... Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Nokia 
Брано Мићуновић, „сувласник“ Црне Горе
Моћник из „Сплендида“

Он није типични постјугословенски мафијаш; не глупира се бахатим показивањем моћи, и јавним скандалима не тражи ђавола, а власник је највећих црногорских коцкарница и шеф групе „Америка“ која организује транспорт кокаина у тонама

Колико је познато, кроз домаће евиденције осуђених за кривична дјела, он се не помиње. Ослобођен је, заједно са својим пријатељем Здравком Лопушином, оптужби да је октобра 2000. испред подгоричког Клиничког центра убио Никшићанина Радована Ковачевића, тешко рањеног у претходној пуцњави у којој је погинуо Цетињанин Петко Пешукић. А Мићуновић је био власник коцкарнице у хотелу “Подгорица” где је избила крвава свађа.

Новинска фотографија са суђења била је једина прилика да шира јавност види како уопште Мићуновић изгледа. Није познато да је неког преварио или изиграо своју храпавим басом дату ријеч, била она обећање, праштање или - пријетња.
Имао је Мићуновић уредно пријављене послове, држао је коцкарнице у Подгорици, на Светом Стефану и хотелу “Маестрал” у Пржном, дискотеку “Трокадеро” у Будви. Али, његово име више се не налази у црногорском регистру фирми. Станује годинама у будванском „Сплендиду“, хотелу са пет звездица.
Са Светозаром Маровићем у „Сплендиду“ Мићуновић често попије пиће; био је летос гост на спектакуларној свадби Маровића јуниора. Кад је Брано ушао у салу, сватови су спонтано устали и аплаудирали!?

Са Мићуновићем се, према истим легендама, јуна 2007. „дружио“ и генерал Сергеј Лебедев, ранији шеф руске војно-обавештајне службе СВР. Исте године и Јоца Амстердам гост је на будванској ривијери; виђен је у казину хотела „Маестрал“, где Мићуновић са старим другарима игра рулет.
У „Сплендиду“ је Мићуновић окружен пробраном дружином телохранитеља. Док се хотел градио, група локалаца, алавих гангстера из Будве и Бара, покушала је да рекетира руско-црногорске власнике „Сплендида“... Па је неко позвао коњицу, Мићуновића и његове; остало је мирна историја развоја елитног будванског туризма.

Већ годинама на ранг-листи дневника „Вијести“ је Мићуновић други или трећи најмоћнији Црногорац, уз браћу Ђукановић, Мила, премијера и Аца, банкара. Јавна је тајна да је Мићуновић 2007. имао мождани удар, што је и потакло спекулације о наводном „повлачењу“.

Ко је, заправо, Брано Мићуновић? Рођен је 1953. у Никшићу, као момчић је тренирао бокс. У суровој конкуренцији никшићких разбијача био је шампион уличних туча.
Са групом суграђана седамдесетих година се Мићуновић запутио за Нови Сад, гдје је студирао економију. У Новом Саду је био нераздвојан са Никшићанином Ратком Буторовићем, 2007. ухапшеним власником ФК „Војводина“, под оптужбом да је намјештао утакмице.
Али, студије у Новом Саду биле су само епизода, јер се Мићуновић појављује у екипама југословенских „гастарбајтера“, накнадно опјеваним „заштитницима“ наше економске емиграције. Главни „напољу“ у то вријеме је био Цетињанин Властимир-Власто Петровић и други Црногорци: Драган-Јоксо Јоксовић, Слобо Грбовић, Дадо Церовић, Ратко Ђокић... Брано се лако уклопио. У Бечу Мићуновић и Ђорђе-Гишка Божовић нијесу само постали кумови, већ су заједно, преко фирме „Слога“, покренули експорт-импорт послове.

Мићуновић је имао рођака на утицајном мјесту у црногорској тајној служби, ужа специјалност европске „турнеје“ и други вестерни. Међутим, сродничке везе су постојале и код конкурентске фирме из бранше, оне сивомаслинасте; његов рођени брат био је касније дугогодишњи шеф кабинета команданата 2. армије Војске Југославије у Подгорици.

Није припадао ни једној црногорској партији, што не значи да је био политички пасиван. Напротив, у јесен 1992. није му се допала идеја да Војислав Шешељ у Никшићу одржи страначки скуп. Па га је са својом дружином чекао на прилазу граду. Митинг радикала није одржан.

А у Црној Гори је 1994. започињао “посао стољећа”, за који, међутим, др Ђузепе Шелзи, тужилац из Барија, ево већ читаву деценију, тврди да је био првокласан мафијашки подухват који је Италију и ЕУ коштао милијарде неплаћеног пореза на цигарете.

Јасно сврставање Мићуновића уз Ђукановића био је сигнал “жестоким момцима”, како у Црној Гори, тако и у Београду. Неки од најутицајнијих Црногораца официра “Црвених беретки” ставили су се Црној Гори на располагање. Навраћао је и Жељко-Мака Максимовић, по оцу такође Црногорац; у приправности је била остала дружина из “Америке” и других полицијских досијеа. Али, не само они; од 1998. црногорске документе су добили Душан-Дућа Спасојевић, Миле Кум Луковић, Љубиша-Чуме Буха…

Узнемирујућа вијест да Брано Мићуновић, за случај „да се крене на Црну Гору“, припрема казнене ескадроне и да ће се змија гађати право у главу стигла је и до Слободана Милошевића. Црногорски новинар Шеки Радончић у инсајдерској књизи “Иза маске: Тајни ратови у тајној полицији” пише: “Акције одмазде ’око за око, зуб за зуб’ извеле би се у самом Београду... планиран је ударац у врх перчина: атентат на Милошевића, уз помоћ јаког црногорског подземља у Београду”. Епилог: звецкало се оружјем, али Милошевић није издао команду за напад.

Из тог периода је и Мићуновићев “хуманитарни рад”, потреба или задатак да, како каже, “збрињава политичке избјеглице”. У ратној 1999. лично је обезбјеђивао Зорана Ђинђића који се пред пријетњима у Србији склонио у Црну Гору. Потом су стизали и други, из ондашњег ДОС-а; тврди се да су малобројни значајнији српски политичари или интелектуалци који не познају Мићуновића. Прије двије године је казао да су његови “најбољи београдски пријатељи, углавном мртви, у затвору или на власти”.

Није тајна да Мићуновић воли фудбал; био је финансијер ФК “Сутјеске”, не одриче се пријатељства са Звезданом Терзићем, ранијим предсједником ФСС у бјексту, који (ни)је виђен у Будви. Навијач је “Црвене звезде”, са Дејаном Савићевићем, предсједником ФСЦГ и новопеченим црногорским држављанином Драганом Џајићем је пријатељ. Кад су Џају ухапсили, рекао је: “Ако власти у Београду заиста немају да ухапсе ниједног криминалца, прије Џајића, онда нека им служи на част, јер су Џаја и Тито легенде”,
За себе је рекао: “Живео сам како сам морао.“

Владимир Јовановић

Пренето са...
----------------
ето да се зна: гишка,цане,мило,аца,џаја,тито,дејо,кокаин,звезда(=хулигани) и Зоран.... екипа снова
 Smile
« Poslednja izmena: 04. Mar 2010, 13:21:04 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Mala ispravka - miting SRSa je odrzan u Niksicu .....  Smile.. u redu i miru ...  .... Razum je prevladao ....  Smile
« Poslednja izmena: 04. Mar 2010, 12:08:07 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.