Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:00:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mikoyan-Gurevich Mig  (Pročitano 19118 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Znaci nista! Dobro, moracu da istrazujem sam - a sto i da ne Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Moze da se dopunjuje u vazduhu jedino to sto se da primetiti...
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Znaci nista! Dobro, moracu da istrazujem sam - a sto i da ne Smile Smile

Ne znam da napisem na ruskom ali to znaci da  se radi o visenamenskom avionu. Odnosno verzije koje smo mi imali i sve pre SMT su bili cistokrvni lovci sa varijantom nosenja "glupih" - nenavodjenih bombi za dejstva po zemlji. SMT moze da nosi citav spektar naoruzanja za dejstva u vazduhu, po zemlji (navodjena i nenavodjena) i na moru.

Inace, to je u sustini polovan i modernizovan avion - niti jedan nije proizveden nov. Toliko o nabavkama za VS.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N70
Hoces da kazes da bi bio pogresan potez nabaviti ga?Ja se ne bi slozio!
Pa i nasi MiG-29 su modernizovani,a svi su to docekali kao dar sa neba,kao nov avion.

Mislim da nama nista drugo sem 12 komada ovakvih ne treba,tako da...To bi stvarno bilo sjajno za nase RV.

Prodaju li to Rusi?Za li neko nesto?
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Prodaju ga po ceni novog, zato su ga Alzirci i vratili. Nama bi bio super, ali nov, mada opet i po ceni (jer su priblizni) i po karakteristikama bolji je Su-30 (neka od verzija MKI ili sl.) koje je i sam Alzir na kraju uzeo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Hoces da kazes da bi bio pogresan potez nabaviti ga?Ja se ne bi slozio!
Pa i nasi MiG-29 su modernizovani,a svi su to docekali kao dar sa neba,kao nov avion.

Mislim da nama nista drugo sem 12 komada ovakvih ne treba,tako da...To bi stvarno bilo sjajno za nase RV.

Prodaju li to Rusi?Za li neko nesto?

Nase 29 nisu modernizovane.Uradjen je samo remont i neke minimalne izmene.Sve ostalo je ostalo isto. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia N70
Citat
Prodaju ga po ceni novog, zato su ga Alzirci i vratili. Nama bi bio super, ali nov, mada opet i po ceni (jer su priblizni) i po karakteristikama bolji je Su-30 (neka od verzija MKI ili sl.) koje je i sam Alzir na kraju uzeo.

Stvarno mislim da bi nama 12 komada navedenog aviona bio melem na duboku ranu,koji stvara sve oskudnija avijacija.
Nisam znao da je taj avion bolji cak i od Su-30MKI.A opet,nasi mehanicari,piloti bi se lakse navikli na taj avion,jer smo iamli nekog iskustva sa MiG-29.Znam da to i nisu toliko slicni modeli,al nije taj MiG-29SMT,moga izrasti iz Boinga 767,vec iz ranijih MiG-29.

Citat
Nase 29 nisu modernizovane.Uradjen je samo remont i neke minimalne izmene.Sve ostalo je ostalo isto

Razumem te.To sam hteo reci.Al hvala bogu,popravljeni su im radari,SPO uredjaji itd.Sad bar lice na avione
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
@sasa92

Nisi me razumeo bolji je SU-30 MKI i to dosta, a razlika u ceni i nije neka na to sam mislio. Alzirci su posle otkazivanja MIG-29 uzeli bas Su-30.

Sto se tice modernizacije MIG-29, nisu samo sitnice, nista specijalno i nije uradjeno ali kako Ruje nisu mogle da nadju tako primitivan radar kao nas, zahvatima na njemu povecan mu je domet na 86km (tako bar kaze Lazanski).

Inace, jedna lepa vest, pred novu godinu stigle su/kupljene nove rakete R-27R  Smile za MIG-29, jos samo da srede te gume.
« Poslednja izmena: 30. Jan 2010, 21:08:15 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Да се не заваравамо, Алжирци су могли да "откажу" МиГ-29 само у оквиру замене са Су-30. Ја чак мислим да су били охрабрени на тај потез од стране Руса. Са Малезијом је слична прича. На интернету сам на више места прочитао да су Руси понудили да "откупе" њихове старе МиГ-29 и замене са Су-30.

Русима је веома важно да држе отворену производну линију Су-30.
Годишње произведу по 30 апарата, треба то продати.

МиГ-29 је друга прича. Ту се одавно користе делови ускладиштени из времена СССР. Ти делови су нови у смислу да нису коришћени.  Сигурно неће да производе нове делове када имају залихе.

Иначе од кога су купљене те нове Р-27Р од Руса или Украјинаца?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
Ne znam tacno (i ovo sam jedva saznao ali je potvrdjeno iz vise izvora), ali mislim od Rusa, koliko tehnicko i ekonomsko pitanje, toliko i politicko..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:00:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.361 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.