Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 23:39:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mica Ubica - Prvi Srpski Borbeni Robot  (Pročitano 37226 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 7710
Kakvi ste vi trovaci, ne treba nam nista samo vas da pustimo na neprijatelja. Smile
   @Papalu,a zasto Srbin mora da ima neprijatelja? Smile
zato Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Kakvi ste vi trovaci, ne treba nam nista samo vas da pustimo na neprijatelja. Smile

izvini shto smatramo da VTI ne treba da bude maketarski klub  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
drogance ne bi trebalo! To bi bilo fenomenalno; nadajmo se tome da jednom ovde prestane svakih 50-ak godina neko zestoko sranje. Navijam za prestanak neprijateljstava svih vrst i prestanak svih ratova.
No, to je sasvim druga tema, a ovde se radi o jednom vojnom naoruzanom vozilu-robotu bez posade.

bf_109_g_6 ma ok smatrajte nije problem, svako ima svoje misljenje. Ja ne smatram da su oni maketarski klub, to je potpuno neumesno poredjenje, no nije mi namera da o tome raspravljam.

Kad se ovde na forumu sve sabere i podvuce ipak mi sve to dobro rastresemo i raspravimo i razna misljenja se tu pojave - od jedne krajnosti do druge. Istina je verovatno negde na sredini, ako vec i nije tamo negde. Ne znam koliko vojnih strucnjaka je ovde na forumu ali mislim da ih nema, pa prema tome, pitanje je uopste koliko smo svi skupa merodavni.

Ja podrzavam Milicu, a podrzao bi i Jelicu i Maricu i Ivicu ako vidim da su to projekti koji imaju smisla. Milica je domaci projekat u razvoju ili u povoju, nemam pojma, koji je jedan od hiljade takvih, slicnih, boljih ili gorih, u svetu. Mozemo biti zadovoljni da i mi to mozemo i radimo. Naravno da ima boljih, ali su verovatno i skuplji. Uostalom zasto bi mi trebali stati sa svim sto je domace, pljunuti sve to i reci da smo zaostali. To je cisti defetizam, vrtenje prazne slame "drugi su daleko ispred nas" - boli me dupe gde su drugi, ocu da vidim da se mi krecemo. Kada bismo tako na sve gledali, prestali bi bilo sta da radimo jer su "drugi vec odmakli i bolji su".

Treba malo verovati u sebe. Dosta smo se pljuvali, ubijali, poseravali jedni druge. Mnogi su razocarani, besni, ogorceni, opljackani... i sta, sada treba sve oterati u p.m. Oni koji su se nakrali, naubijali itd, oni su ili mrtvi ili su pobegli ili su se maskirali i jos su tu, i treba stoku govnjivom mocugom srediti - za to sam uvek za. Ali zar zato treba pluvati na svaku ideju, pokusaj, napor. Pa nisu svi lopovi, banda, prevaranti...

Uostalom nauka i tehnika pa cak ni vojska ne bi trebale da su toliko ovisne o politici. Da smo imali malo drcnije vojnike napravili bi vojni puc i sjebali ova govna sto su odigrala celu pizdariju. Ali sta bi bilo kad bi bilo...

Tu smo gde smo, vreme je da prestanemo medjusobno da se bijemo! Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Svojevremeno sam učestvovao u ranoj razvojnoj fazi jednog ovakvog projekta i stekao sam uvid u problematiku razvoja samo koncepta, a o gotovom proizvodu da i ne govorimo, tako da mogu reći ljudima iz VTI svaka čast, jer znam kada su oni počeli sa ovim i koliko im je malo vremena trebalo da savladaju zadate probleme. A te probleme teško da može da reši modelarski klub, daleko od toga. Potrebna su široka znanja iz raznih grana mašinstva, elektrotehnike i tako dalje. Samo neko ko površno ili zlonamerno posmatra Milicu može pričati ono što pljuvači na ovoj temi govore. Ovo je svakako samo početak i budući projekat će biti daleko moderniji i sposobniji, iako već i postojeći ima potencijala.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 33
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung E250

Nemci su cudo.Sta su oni pravili pre 60 godina,mi nemozemo ni danas.

Da u pravu si potpuno.

mi smo imali projekat za raketu kratkog dometa(do 700 km) 1986-7 ali je on zaustavljen.covek koji je pokusao da proda projekat nasim tadasnjim partnerima je penzionisan!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ramon23, korigujem svoj prethodni zakljucak, znaci ipak strucnjaka ima, Smile i drago mi je sto sam, koliko vidim, ipak dobro procenio tu spravu i ceo koncept, jer ja sam bas laik.

masinac05 kod nas je izgleda obicaj da se gusi sve sto neko pokusa. Stara prica. Znam po mom caletu, koji bio tehnolog i konstruisao prvu domacu celiju za elektrolizu hlora, kroz sta je sve prosao. Na kintu nije ni pomisljao tada 50-tih i 60-tih godina. Stalno je imao neke ideje, secam se jos 1970 je hteo da u fabrici gde je radio kao inzenjer pocnu da recikliraju plastiku, smislio kako da se iz boca sa sprejevima vadi ono malo gasova i ponovo koristi - napali ga sa svih strana. Sreca da je posle toga otisao da radi za strance i tako zaradio neku kintu po belom svetu, inace mrka kapa.

To ti je ono: ko malo digne glavu iz mase - seci! A pljuvanje svega domaceg, i ljudi i ideja, je uobicajena rabota.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
@Papalu

Ne radi se samo o secenju ovog ili onog kada se radi o vojsci, dosta odlucuje politika. Mislim da je u gornjoj izjavi kljucna rec pokusao prodati. U vojsci se nista ne radi na svoju ruku, pa i da je ideja najbolja postoji lanac komandovanja. I danas postoji projekat rakete kratkog dometa, http://www.edepro.com/DevelopingR400.html

tada 80ih napraviti raketu dometa 700 km nije bilo nemoguce ali je bez modernih sistema navodjenja i dovoljno razorne BG, bio prilicno upitan.

Cinjenica je takodje da ni tadasnja drzava nije imala para za bacanje, a u to vreme je vec sredstva preusmerila u Novi Avion (i slicne projekte, naprosto realokacija resursa prema potrebama) koji je sa skoro 90% finansirala sama Srbija ulozivsi preko 1.200.000.000 dolara, da bi citav projekat bio zaustavljen godinu dana pred poletanje prototipa, zbog nedostatka finansija i rata, a prakticno najveci deo elektronike je vec bio razvijen, ukljucujuci i SUV (sistem upravljanja vatrom)...

A ovo sto pominjes za oca si 100% u pravu i to je van vojske bila cesta pojava, iz prostog razloga sto ako neko mnogo strci i mnogo napreduje tu se vidi sva nesposobnost ostalih koji su do tog mesta ili polozaja dosli na sve nacine sem znanjem i sposobnoscu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nisam znao za Novi Avion da je toliko odmaklo. Kakva steta! Smile
A politika? Zna se sta je politika! Smile ali i ona mora da postoji. Ma, interesantan je bre ova j zivot nacisto. Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
A te probleme teško da može da reši modelarski klub, daleko od toga.

hocete li opet da postavljam klipove modela koje su pravili maketari , a koji su pokretljiviji od milice ? Smile

p.s. za pochetak evo vam malo ovo (zanimljivi delovi su od 1:30  Smile  )

« Poslednja izmena: 04. Dec 2009, 23:44:42 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Znam ja vrlo dobro šta su modelari u stanju da urade, a šta je potrebno za vojnu upotrebu, mislim da nisi dublje promislio o tome i da površno posmatraš problematiku. Ako misliš da možeš napraviti bolje ti napravi a ja ti garantujem da ću ti naći mušteriju koja će otkupiti projekat ako zaista bude upotrebljiv i sigurno ćeš zaraditi dobre pare.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 23:39:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.