Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Mar 2026, 11:41:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 143 144 146 147 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Metal  (Pročitano 462574 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala Mrgec sad mi je sve jasno.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 631
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
covek jednostavno zeli da kaze ono sto je u stvari istina: metal (ne sav i ne uvek) globalno poziva na lazno paganstvo, lazni satanizam i lazno rusenje religije u cilju revolta protiv postojece kulture.postavlja se kao kontra-kultura u cilju rusenja postojecih verskih i moralnih standarda,iako je 90% toga lazno i stvoreno samo radi komercijalizacije...i svi mi metalci smo toga svesni,ali i dalje uzivamo u metalu,jer je kao takav uspeo da nas okupi extremnoscu svoje muzike...
poruke u metalu,bar one koja je upucena protiv religije - nema...i svi koji misle drugacije se jako varaju...ljudi koji istinski razumeju metal kao extremnu muziku ne mogu da promene svoje teolosko vidjenje zbog bendova...jako kvalitetna stvar koju savetujem svim ljubiteljima metala je - headbangers journal...preko tog dokumentarca ljudi mogu da shvate kakva je metal i kakav je generalni cilj metala kao i kakva je njegova antropoloska/socijalna funkcija...nije lose pogledati i Thrash metal documentary...religija u sustini nema puno veze sa svim tim,osim kao alat za prikupljanje sirokih masa i stvaranja kontroverzi koje prikupljaju publicitet....
to je covek probao da kaze,a sad to sto je,najverovatnije negde "s' juznu prugu" ga onemogucava da sve to lepo sroci....
a sad,koliko ce to uticati na necije misljenje,to je sasvim druga diskusija....
kad covek pogleda i odslusa dosta toga o SVIM podzanrovima metala (kao ja) onda shvati pravu vrednost i koliko je u sustini shvatanje celog muzickog pravca subjektivno...
mislim da bi se Mrgec i darthmaul slozili samnom,a verovatno i milosch5 a i pink floyd....to je generalno tako...a sad sto necija shvatanja sprecavaju takvo gledanje metala,to je vec sasvim druga i mnogo subjektivnija prica...
metal je za mene vid extremne muzike stvoren da bi se iz sebe izbacila tamna strana,a ne da bi se forsiralo paganstvo...
to sto se par ljudi previse navuklo na textove o antihriscanstvu pa stvorilo bendove koji su nastali na zgaristima crkvi ni najmanje ne podrzavam...
pogotovo ako si Srbin...
u Srbiji su crkve,za vreme Turaka,bile jedina mesta koja su cuvala istoriju i kulturu naroda...one i danas imaju stare slovenske spise,i stare srpske rodoslove...bez crkvi NE MOZES da znas ko si i odakle si,a i za razliku od katolicke religije - pravoslavna crkva od coveka ne trazi da plati svaki ulaz u crkvu...ne trazi da ostavljas donacije...ako zelis,mozes da udjes u crkvu,da je pogledas,da ides u oltar i da izadjes...daje ti SLOBODU vere...a ono sto je najodvratnije je to sto je nas narod prihvato ogorcenos zapadnjaka njihovom religijom i sada pokusava da je prenese na nasu...
kod njih je crkva vrsila represiju - kod nas je pruzala utociste kad smo bili porobljeni
kod njih je crkva bila ugnjetavac - kod nas je pomagala sirotinji
to su istorijske cinjenice...a i pola ljudi koji su stvorili velike "antihriscanske" bendove su se skolovali po katolickim skolama i nije ni cudo da im je jedina tema religija...kaoko drugacije skrenuti paznju nego pljujuci po njoj?
zapaliti crkvu staru 276 godina (Mayhem) ili istaci svastiku na koncertu (Marduk,Burzum) je kretenizam...to je najjednostavnije stvaranje kontroverzi od strane poremecenih ljudi ne bi li privukli masu....
black metal ima super stvari (rani albumi immortala - koji inace MRZIM) koje su predivne,melodicne i imaju jaku poruku,kad ne pljuju po religiji...posle odredjenog vremena kec je pojeo svu melodiju,sve se svelo na corpse paint,kozu i pljuvanje po Bogu,ne bi li skuplje prodali albume u zemljama gde je to zabranjeno....
isto kao sto se i sugavi Marlyn Manson poistovetio sa svojim alter egom i postao idiot,tako se i vecina black metalaca pretvorila u idiote kojima je cilj u zivotu pljuvanje po religiji...na prvom mestu SVI clanovi gorgorotha....
pogledaj headbangers journal,napravio ga je metalac u cast metala,ali posle toga ti se sve razjasni....
to je moje vidjenje danasnjeg "antihriscanstva" u metalu...
hoces da budes true slovenski black metal - mitologiju u ruke i pesme o perunu,svarunu,vesni,karmanu......to bih vec postovao,iako sam vernik,hriscanin!

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Mali dodatak od mene  ovoj rasparvi koja se vodi  je sledeci: Koliko god da je crkva pomogla, imala je i neke promasaje. Ali 90% ljudi posvecenih religiji je pomagalo narod, ali crkva kao institucija je imala omaske. Katolicka mnoooogo vise nego pravoslavna, ali sta da se radi, ljudski je gresiti.
Drugo: Lanac je jak onoliko koliko je jaka njegova najslabija karika. Kisobran metala je posto ogroman i mnooogo se njih uvuklo pod njega. 100 ljudi 100 cudi-100 zena 200 sisa, svako ima razliciti ukus i svakog privlace razlicite stvari,ali nikako pljuvati po nekom ko slusa malo drugacije metal bendove, imas svoj put-znaci razmisljas svojom glavom, to  je jedna od poruka metala, bolje slusati Pero Defformero sa zarom u dusi, nego Iron Maiden na silu...
« Poslednja izmena: 13. Mar 2008, 21:49:29 od Destry »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Niko ovde ne plulje nikoga.
Mi samo diskutujemo!
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

True Hardcorer - Hate Corps!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1023
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 3120
ja pljujem!!!
pljujem fensere,narodnjake,lazne vrednosti,shity records,isprane mozgove,splavove,tzv "balkanski urbani nacin zivota",ali pljujem i ljude koji zele da ruse crkve,ako ni zbog cega drugog,onda zato sto te crkve stoje na svojim mestima jos pre pronalaska budjave amerike i jos ranije!!!
volim metal,iako malo vise volim HC,ali ne prodje dan da ne poslusam panteru,chimairu,arch enemy,machine head,nailbomb,sepulturu i mnoge druge,i koliko god ljudi forsirali da smo svi mi metalci satanisti,i koliko god se vecina nazovi metalaca posvecivala tome da ispune predrasude,ja sam protiv toga i smatram da muzicku kulturu metala treba drzati odvojenu od kulture religije,jer je i jedno i drugo krajnje individualno.
to je to od mene na ovu temu....
a sad,je l' zna neko sta ce se jos odvijati po Srbiji ove godine od nama znacajnih stvari,osim legacy-ja,castle festa,slayer-a,belphegor-a i naravno NEIZBEZNOG Nile-a? Smile
IP sačuvana
social share
Samo ti u mome srcu si...FCRS
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Pljuj samo pazi da ne spicis nekog zajebanog baticu u oko  Smile
Slazem se za narodnjake, shitty records i ostale Shabane!
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D520
Njanjanja..  Smile
Jebala vas religija, nismo satanisti. To su izmislile budale, a jos vece budale su oni "metalci" koji "pale crkve" ili sta vec... Muzika nema veze sa time da li ces da palis crkve ili ne. Sta oni, uopste, imaju protiv toga? Piiiiih... Smor... Ateizam rulz... Smile
IP sačuvana
social share

"Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje". Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 536
Zastava BG-Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia 2730
Amin...  Smile Realno gledano, ateizam je najbolja religija, koliko ja vidim, religija su svetu donele više zla nego dobrog, tako da je ateizam zapravo najbolji, a svaki čovek treba da ima neke sopstvene, rekao bih zemaljske norme ponašanja, koje se ponekad poklapaju sa normama kod nekih religija, ali s obzirom koliko s*anja u svetu su prouzrokovale religije, what's the point...

Elem, mrzi me da gledam prethodne stranice, za slučaj da neko ne zna, Slayer 24. juna na Tašmajdanu, organizatori Avalon iz Skoplja i Talent Box iz Beograda, isti tandem koji je radio Maidene pre tačno godinu dana!  Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2008, 22:47:03 od crusader84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D520
Amin...  Smile Realno gledano, ateizam je najbolja religija, koliko ja vidim, religija su svetu donele više zla nego dobrog, tako da je ateizam zapravo najbolji, a svaki čovek treba da ima neke sopstvene, rekao bih zemaljske norme ponašanja, koje se ponekad poklapaju sa normama kod nekih religija, ali s obzirom koliko s*anja u svetu su prouzrokovale religije, what's the point...

Smile
Upravo tako Smiley
I, ako cemo realno, mnogo je vise pevaca pop muzike u nekim sektama, nego sto su to metalci (Aaaaaj, Madonna, Britney Spears...)
IP sačuvana
social share

"Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje". Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Citat
a sad,je l' zna neko sta ce se jos odvijati po Srbiji ove godine od nama znacajnih stvari,osim legacy-ja,castle festa,slayer-a,belphegor-a i naravno NEIZBEZNOG Nile-a?
tebi je malo?oh,da,imash Onslaught,Suicidal Angels i Carnal Forge(i Bombarder i Space Eater i warhead(prava thrash uzivancija))onog tamo chetvrtka...ponovo je srbija na mapi heavy koncerta,meni su dovoljna ova 3 koncerta i 2 festa,mozda chak necu da imam pare za sve(shto je bilo nezamislivo pre 3-4 godine)   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1533
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 6630
ajde  Smile malo...
evo vam poslusajte nesto dobro...(za one koji nisu culi)....

Katatonia - great cold distance

IP sačuvana
social share
* ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_,* ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 143 144 146 147 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Mar 2026, 11:41:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.