Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Mar 2026, 22:36:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 142 143 145 146 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Metal  (Pročitano 462513 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
pazi se dartmaul,ziledin bi da ti otme mesto moda,gle kakve postove shalje u zadnje vreme
Citat
...@darthmaul;mrgec: secate li se starih dana kad je tek krenula ova tema?...kako je bilo do jaja,nekako se skroz razvodnila,pretvorila u nesto sto uopste ne podseca na metal temu na forumu...
gde je brat mrgi da baca satiricne komentare,i brat maul da prica o D.E.P.-u...i sta bi sa beskonacnim svadjanjem oko R.A.T.M.-a?....
ko kaze da je gotovo?kada ce ti nastupaju ti popishanci?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

True Hardcorer - Hate Corps!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1023
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 3120
xaxaxa
idi zabodi si king v u bulju i skaci ispred kerry-ja antikrstu jedan!!! Smile Smile Smile Smile
izvinjavam se sto sam te izostavio iz gorepomenute ekipe nenormalnih metalaca koji se dobro sprdaju Smile
oprastas li mi,o sotono? Smile
IP sačuvana
social share
Samo ti u mome srcu si...FCRS
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
O cemu ti to? Nista te ja ne razumem  Smile

E ljudi citajte ovo od jednog lika ovde na forumu sta je napisao.

"ja licno volim Geogiane, sa pneumama i orgulju. Bach i ostali. Oni su suberzivnije od Death metalu, i ponekad nisu ni toliko verski. Nego bas su na probudjenju, iz tog vida da hajde upoznaj se sa Istinom, ne sa ` bozjom istinom` nego sa Istinom. I postoji razlika bas zbog crkvu.
A to vec da neki metalci postavljaju pitanje `protiv crkvu` to sa tom elanom je placeno bas od starnu crkva da bude mogucno sa nekim vestackom subverzijom naci nove `vernike`.
Sa tom muzikom bas je to problema da vestacki je za probudjenju, i za nista nije dobro osim za negativan verski ispovest. Sto ce funkcionisati  u detetim zivotu u kasniju etapu kao dinamiziranje za to da bude dosadan i hipokrita vernik.Malogradjanin, ko su bili uvek najpotrebniji za vlastu.A ne za veru.
to znaci da i ko je vernik i ko nije vernik metal bi bilo potrebno videti da je dosadan iz verskih vida."
« Poslednja izmena: 12. Mar 2008, 18:51:50 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D520
"Metal bi bilo potrebno videti da je dosadan iz verskih vida"

Neki izrazi su tako cudni, al' 'ajd... Nego, ova recenica... Ako neko pronadje ikakav trag inteligencije u ovome, neka mi javi... Molim te, ovo je boles'.
I odo' sad da slusam Majkla  Smile
IP sačuvana
social share

"Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje". Ivo Andrić

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja nisam nasao ista. Pola ne razumem a i ono sto razumem zalim sto sam razumeo  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1023
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 3120
covek jednostavno zeli da kaze ono sto je u stvari istina: metal (ne sav i ne uvek) globalno poziva na lazno paganstvo, lazni satanizam i lazno rusenje religije u cilju revolta protiv postojece kulture.postavlja se kao kontra-kultura u cilju rusenja postojecih verskih i moralnih standarda,iako je 90% toga lazno i stvoreno samo radi komercijalizacije...i svi mi metalci smo toga svesni,ali i dalje uzivamo u metalu,jer je kao takav uspeo da nas okupi extremnoscu svoje muzike...
poruke u metalu,bar one koja je upucena protiv religije - nema...i svi koji misle drugacije se jako varaju...ljudi koji istinski razumeju metal kao extremnu muziku ne mogu da promene svoje teolosko vidjenje zbog bendova...jako kvalitetna stvar koju savetujem svim ljubiteljima metala je - headbangers journal...preko tog dokumentarca ljudi mogu da shvate kakva je metal i kakav je generalni cilj metala kao i kakva je njegova antropoloska/socijalna funkcija...nije lose pogledati i Thrash metal documentary...religija u sustini nema puno veze sa svim tim,osim kao alat za prikupljanje sirokih masa i stvaranja kontroverzi koje prikupljaju publicitet....
to je covek probao da kaze,a sad to sto je,najverovatnije negde "s' juznu prugu" ga onemogucava da sve to lepo sroci....
a sad,koliko ce to uticati na necije misljenje,to je sasvim druga diskusija....
kad covek pogleda i odslusa dosta toga o SVIM podzanrovima metala (kao ja) onda shvati pravu vrednost i koliko je u sustini shvatanje celog muzickog pravca subjektivno...
mislim da bi se Mrgec i darthmaul slozili samnom,a verovatno i milosch5 a i pink floyd....to je generalno tako...a sad sto necija shvatanja sprecavaju takvo gledanje metala,to je vec sasvim druga i mnogo subjektivnija prica...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Poceci Rock-a su krenuli tim putem. Gotovo svaki veci bend je ubacivao nesto od tamnije strane u svoju muziku i posvecivao pesme o tome. E sad kad govoris o zanrovima Thrash metal tipa Slayer je na primer komercialni negativac "(proglasen najzlobnijim bendom na svetu) koliko to bilo ironicno.
I sam kazes 90% je stvoreno, sto je u neku ruku i istina COF, Dimmu Borgir (iako cenim nekoliko njihovih albuma), Behemoth (koji je ni tu ni ovde), Belphegor, Gorgoroth, Mayhem, Burzum, Hellhammer i donekle Bathory, Deicide, Rotting Christ i jos nekoliko mi vise zvuce kao oni koji forsiraju pravo protivljenje protiv religije. Komercijala je nazalost svuda zastupljena, od toga nema bezanja ali kada se govori o extremnom metalu Black Metal i po neki Death onda se mora shvatiti sta oni kazu.
Na primer Dimmu Borgir ima najbolje reci u Death Cult Armagedon, ili Marduk u ROM 1:12 ja mislim. Zavisi isto sta gledas u muzici.
I ja isto slusam razne zanrove (osim Death koji me ne privlaci uopste zbog nekog razloga) ali kada pogledas iza corpsepaint, leather i muzike i pogledas ko stvara muziku mozes da dodjes do zakljucka da ide na jednu ili drugu stranu.
Ovaj gore sto je odvalio da je Black Metal napravila Crkva moze jedino biti istinit ako pogledas ideologiju BLack Metala. Stvorili su mrznju ali nisu stvorili bendove ni zanrove.
Kako ti vidis na primer zanr metala pogotovo Black-a?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1023
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 3120
metal je za mene vid extremne muzike stvoren da bi se iz sebe izbacila tamna strana,a ne da bi se forsiralo paganstvo...
to sto se par ljudi previse navuklo na textove o antihriscanstvu pa stvorilo bendove koji su nastali na zgaristima crkvi ni najmanje ne podrzavam...
pogotovo ako si Srbin...
u Srbiji su crkve,za vreme Turaka,bile jedina mesta koja su cuvala istoriju i kulturu naroda...one i danas imaju stare slovenske spise,i stare srpske rodoslove...bez crkvi NE MOZES da znas ko si i odakle si,a i za razliku od katolicke religije - pravoslavna crkva od coveka ne trazi da plati svaki ulaz u crkvu...ne trazi da ostavljas donacije...ako zelis,mozes da udjes u crkvu,da je pogledas,da ides u oltar i da izadjes...daje ti SLOBODU vere...a ono sto je najodvratnije je to sto je nas narod prihvato ogorcenos zapadnjaka njihovom religijom i sada pokusava da je prenese na nasu...
kod njih je crkva vrsila represiju - kod nas je pruzala utociste kad smo bili porobljeni
kod njih je crkva bila ugnjetavac - kod nas je pomagala sirotinji
to su istorijske cinjenice...a i pola ljudi koji su stvorili velike "antihriscanske" bendove su se skolovali po katolickim skolama i nije ni cudo da im je jedina tema religija...kaoko drugacije skrenuti paznju nego pljujuci po njoj?
zapaliti crkvu staru 276 godina (Mayhem) ili istaci svastiku na koncertu (Marduk,Burzum) je kretenizam...to je najjednostavnije stvaranje kontroverzi od strane poremecenih ljudi ne bi li privukli masu....
black metal ima super stvari (rani albumi immortala - koji inace MRZIM) koje su predivne,melodicne i imaju jaku poruku,kad ne pljuju po religiji...posle odredjenog vremena kec je pojeo svu melodiju,sve se svelo na corpse paint,kozu i pljuvanje po Bogu,ne bi li skuplje prodali albume u zemljama gde je to zabranjeno....
isto kao sto se i sugavi Marlyn Manson poistovetio sa svojim alter egom i postao idiot,tako se i vecina black metalaca pretvorila u idiote kojima je cilj u zivotu pljuvanje po religiji...na prvom mestu SVI clanovi gorgorotha....
pogledaj headbangers journal,napravio ga je metalac u cast metala,ali posle toga ti se sve razjasni....
to je moje vidjenje danasnjeg "antihriscanstva" u metalu...
hoces da budes true slovenski black metal - mitologiju u ruke i pesme o perunu,svarunu,vesni,karmanu......to bih vec postovao,iako sam vernik,hriscanin!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
metal je za mene vid extremne muzike stvoren da bi se iz sebe izbacila tamna strana,a ne da bi se forsiralo paganstvo...
to sto se par ljudi previse navuklo na textove o antihriscanstvu pa stvorilo bendove koji su nastali na zgaristima crkvi ni najmanje ne podrzavam...
pogotovo ako si Srbin...
u Srbiji su crkve,za vreme Turaka,bile jedina mesta koja su cuvala istoriju i kulturu naroda...one i danas imaju stare slovenske spise,i stare srpske rodoslove...bez crkvi NE MOZES da znas ko si i odakle si,a i za razliku od katolicke religije - pravoslavna crkva od coveka ne trazi da plati svaki ulaz u crkvu...ne trazi da ostavljas donacije...ako zelis,mozes da udjes u crkvu,da je pogledas,da ides u oltar i da izadjes...daje ti SLOBODU vere...a ono sto je najodvratnije je to sto je nas narod prihvato ogorcenos zapadnjaka njihovom religijom i sada pokusava da je prenese na nasu...
kod njih je crkva vrsila represiju - kod nas je pruzala utociste kad smo bili porobljeni
kod njih je crkva bila ugnjetavac - kod nas je pomagala sirotinji
to su istorijske cinjenice...a i pola ljudi koji su stvorili velike "antihriscanske" bendove su se skolovali po katolickim skolama i nije ni cudo da im je jedina tema religija...kaoko drugacije skrenuti paznju nego pljujuci po njoj?
zapaliti crkvu staru 276 godina (Mayhem) ili istaci svastiku na koncertu (Marduk,Burzum) je kretenizam...to je najjednostavnije stvaranje kontroverzi od strane poremecenih ljudi ne bi li privukli masu....
black metal ima super stvari (rani albumi immortala - koji inace MRZIM) koje su predivne,melodicne i imaju jaku poruku,kad ne pljuju po religiji...posle odredjenog vremena kec je pojeo svu melodiju,sve se svelo na corpse paint,kozu i pljuvanje po Bogu,ne bi li skuplje prodali albume u zemljama gde je to zabranjeno....
isto kao sto se i sugavi Marlyn Manson poistovetio sa svojim alter egom i postao idiot,tako se i vecina black metalaca pretvorila u idiote kojima je cilj u zivotu pljuvanje po religiji...na prvom mestu SVI clanovi gorgorotha....
pogledaj headbangers journal,napravio ga je metalac u cast metala,ali posle toga ti se sve razjasni....
to je moje vidjenje danasnjeg "antihriscanstva" u metalu...
hoces da budes true slovenski black metal - mitologiju u ruke i pesme o perunu,svarunu,vesni,karmanu......to bih vec postovao,iako sam vernik,hriscanin!
Slazem se u tom pogledu sa tobom, po pitanju izbacivanja tamne strane. Ali i ta tamna strana dolazi isto zbog religije. Neki bendovi pevaju o starim danimai ne znaci da obozavaju stare bogove. Ja se ne brinem toliko za Crkve, vec za ljude. Zgrade nisu vazne, ljudi su vazni. Sta ce ti zgrada bez ljudi? Sama ce da se urusi posle odredjenog vremena.
E sad sta znaci biti Srbin? Biti cist 100%, biti pravoslavac i chetnik? To je ono sto obelezava Srbina? Ili je vaznije smatrati sebe Srbinom i voleti svoju zemlju? Tu su ideologije podeljene, etnicko cisto jer tako? Ko zna ko je "Cist" a ko nije? Niko nije ziveo pre 500 godina da bude svedok pa ni crkva.
Imaju staroslovenske spise koje samo oni mogu da citaju jer nisu poucili narod. Da je po njima mi bi jos bili u Srednjem Veku i slusali sta kazu i radili ono sto oni smatraju ispravnim. Idi ubi zarad svoje vere koju nemas i Boga za koga ne radis nista. Slavlja i praznici iz paganskih kultura, mrznja i netrepeljivost prema bliznjem svom. Karadzic i Mladic su izgleda extra Srbi? I Draza isto, svi su oni legende. Cista Srpska zemlja. Blago meni.
Nisu samo zapadnjaci ogorceni, ima dosta i nasih.
Crkva je stitila "pravoslavne srbe" a ne sve Srbe. Ako su oni bili tako dobri, zasto se moralo cekati na Vuka Karadzica da dodje i opismeni narod? jer im i to nije bilo povoljno, znanje je moc, a moc se tesko daje.
Crkva pomagala sirotinji? Kada je to bilo? Moj Deda je meni pricao da za vreme Drugog Svetskog popovi su imali i da jedu i da piju dok je narod bedovao. Nisu hteli krstiti narod ako se ne plati bez obzira sto je bila beda.Pola moje familije nije krsteno zbog dobre crkve. Moj deda koji je bio Veliki Pravoslavac je digao ruke od Crkve i popova.
Ja sam ucio i istrazivao i shvatio bio je u pravu. Rekao mi je da coveku ne treba posrednik sa bogom. I ne treba.
A sto ne volis Immortal?
Ja sam prvi protivnik Satanizma ali sam isto tako i protivnik Crkve. I to ne bez razloga. Ja sam sektas jer sam zeleo da razumem. I ostacu takav. Da mogu istrebio bi sve religije ovoga sveta. Imati veru je jedno, a imati veru u Crkvu je drugo.
Deca svetla ce da stignu sa decom mraka na isto mesto u TARTAR veciti mrak koji ce ih progutati. Deca svetla imaju suvise krvi na svojim rukama i suvise zivota na svojoj dusi za sve ove godine. 2000 godina previse.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ja nisam nasao ista. Pola ne razumem a i ono sto razumem zalim sto sam razumeo  Smile
tip koga si citirao(onodys) je madjar i zato ti je dosta texta tehnicki nerazumljivo jer covek ne zna bas dobro srpski ali se trudi...covek ima specificna razmisljanja ali to sto si ti ovde citirao je nista u poredjenju sa onim sto pise na forumu psihologije gde se uglavnom krece Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 142 143 145 146 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Mar 2026, 22:36:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.