Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:09:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114952 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Pismo se ne dobija prevodiočevom imaginacijom,izborom reči iz ličnog umišljenog rečnika,već kompletnim donošenjem sa svih stranica,a kada sam te pozvao na par paralelnih proroštava to je išlo na isto na tvoju prevodilačku imaginaciju.
Što si tražio da ti donesem kako glasi original, ako si već odlučio da se nećeš složiti sa tim? I da te ne zanima šta piše u originalu.

zato sam ti sve vreme svedočio da sveti duh koji govori u  piscima Pisma takođe je obećao da će biti i danas tu na svetima.

Ali svetiji duh mog boga, kod kojeg je tvoj bog bio šegrt i još uvek nije dobio majstorsko pismo kaže da nisi u pravu i da je sve što osećaš iluzija... da te vara zloduh onoga ko je izmenio original.

uzmi primer pravoslavca,njegova veryija verovanja u Boga je skroz iskrivljena. sada ko gledaš druge grupacije naćešisti problem. no da li to menja original? ako bi veru u boga oslasnjali samo na mišljenje,tumačenje ,prevodioce tek o,to bi bio čist promašaj. to ne ide tim putem.
Svi vi imate iskrivljeno gledanje... a šta se grbo rodi, vreme ne ispravi...zato tebe i briga šta piše u originalu.
Englezi, isto kao i Srbi, pogrešno prevode stari zavet da bi odgovarao priči o Isusu.

kada Issu proriče razorenje jerusalima onda se to dofgodi i sada kada proriče njihovo ponovno pojavljivanje kao znak kraja i to mora udariti u druga proročka mesta onda kako bi neko mogao to doneti posle 2000 godina a da to jasno podupre i proroka pre 2700 godina.  tako se dovodi Pismo u proveru a ne prevodima i fikcijama.
Isus nije prorekao uništenje hrama, već su jevandjelja napisana nakon uništenja hrama... to ti je jednostavno rešenje.
I ako se sećaš...davno sam ti objašnjavao da Jevreji nikada nisu sasvim napustili Jerusalim i Izrael.
« Poslednja izmena: 04. Apr 2013, 08:00:56 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
za predragona: ne nisam tako rekao. rekao sam da mnogi kao ti izvrćete original a jevrejski jezik se ne da pakovati.
  jevanđelje je pisano kad je pisano. poslanice su pisane tih dana i dela apostolska takođe,kada još hram i jerusalim nisu bili razrušeni,pa kako onda ti "mantraš" po svome?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
za predragona: ne nisam tako rekao. rekao sam da mnogi kao ti izvrćete original a jevrejski jezik se ne da pakovati.
  jevanđelje je pisano kad je pisano. poslanice su pisane tih dana i dela apostolska takođe,kada još hram i jerusalim nisu bili razrušeni,pa kako onda ti "mantraš" po svome?
Kako ja mogu da izvrćem original, a ti koristiš izvrnut prevod?
Nisi demantovao da Alma ne podrazumeva devicu i da je Jezikija loše preveden, a onda tvrdiš da neko izvrće nešto.
Najbolje rešenje je da skokneš do neke sinagoge i pitaš ih šta tu piše...ako želiš...ali znam da ne želiš.

Ti ustvari izmišljaš pravila debate, iz poruke u poruku...samo da bi tebi i tih par mučenika koje lažeš izgledalo kao da imaš razuman odgovor.
U prethodnoj poruci si kazao da ''jevrejski jezik se ne da  pakovati, a u onoj pre nje:

u jevrejskom tražiti utvrdu da si ti u pravu je besmisao. svaki puta jedan rečca ima nekoliko značenja čak na desetine,tako da ti možeš reći sadašnje vreme a da ono znači buduće vreme,
Još si kazao da ne poznaješ jevrejski, ali se usudiš zatim da analiziraš vremena i gramatička pravila istog.

Pokazuješ da ti je laž draga i da na tebi nema ni svetog ni bilo kakvog drugog duha.

A što se tiče dela i jevandjelja... Dela bi imala neku vrednost u ovoj raspravi da nije činjenice da je Markovo jevandjelje očigledno prvo napisano, a ostali su ga kopirali i dodavali svoje. Stari prevaranti.

Znaš li od kad potiče najstarije sačuvano jevandjelje?
« Poslednja izmena: 05. Apr 2013, 08:13:05 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
jezik ne poznajem,ali zato poznajem jezik istine. ima najposle mnogi koji poznaju zezik,ako ne kao ti,onda ništa manje od tebe već više,samo se ne usuđuju da po njemu gaze ,po originalu kao slon po staklu.
    budi sikren bar  malo ima još ovde ljudi koji bar donekle poznaju suštinu jevrejskih spisa i jezika. reč je o tome da se jevrejski teško da prevesti i ako ne dovedeš sve tekstove u red ,zamisli 1000. stranica u kontiniutet onda može svako prevesti kako mu drago. no ipak prevodioci su imali straha Božjega pa su znali što im je ipak činiti.
a ta priča ne drži vodu sa idejom markovog jev. i nekim dopisivanjima. imaš dela apostola to je pisano kad je svaki jedan pisac bio živ dakle sveže da svežije biti ne može. kao i poslanice za života apostola i druge stvari. uzmi samo otkrivenje,šta umišljaš da je pisano posle 1000 godina? za badava umuješ ovde prazne fraze iskrivjujuć sliku,najpre sredi ateističku dioptriju u svom srcu. budi bar čovek. ko te tera da veruješ ako nećeš,alio otkuda tolika mržnja u srcu na reč pitaj se? nije to moguće izvaditi iz srca tek pukom žejom da se dokaže nekiproblem u nerazumevanju ili pak tvom razumevanju. svako ko te čita jasno oseća da je reč o preziru,mržnji,ko to nadahnjuje?
  dakle ta priča sa mladom ženom je previše providna. noti možeš umisliti da sio super genije u tunmačenju tog mesta sa mlada žena,a da je eto neko toliko naivan da u tolkim prevodima prevede  suprotno devica. kao da je toliko neko naivan da to ne proveri i odbaci kroz vekove nego se čekalo na tebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
A dokaz da je biblijski bog kreator svega je?
Biblijski Bog je sila koja je stvorila sve sto postoji, sve sto postoji je dokaz postojanja, a cinjenica da sve sto postoji nije samo sebe stvorilo objasnjava postojanje sile.
Covek je definisao silu kao uzrok pokreta i promene.
Biblijski Gospod Bog odnosno utelovenje te sile u coveka ce ostalim ljudima biti vecno nepoznat.
Citat
Da stvarno stojiš iza tog stava da svako treba da vidi onako kako ih vidi, ne bi pričao isto kao i ja da je jedno tumačenje ispravno ili istinito, a drugo ne.
Ti i bozjicovek naturate " ispravnost " vasih tumacenja, a ja samo govorim
da ta tumacenja nisu istina ( sada i ovde ). Moje tumacenje objasnjava da covek nema nikakvu kontrolu nad svojim smrtnim zivotom, sto je odraz stvarnosti u kojoj c ovek umire bez obzira sta misli, kaze ili uradi.
Moje tumacenje nikome nista ne natura, moje tumacenje nije laz po kojoj neko mora da bude jevrejin ili
" hriscanin " da bi " nakon fizicke smrti bio rekreiran i tako ziveo vecno "....
Moje tumacenje svetog pisma je 100% kompatibilno sa stvarnoscu u kojoj covek zivi i jedinoj u kojoj moze da zivi.
Citat
A ako neko priča aramejski, nije promenio prezime i izjašnjava se jevrejinom?
Hebrejski je jezik jevrejskog naroda koji je i danas zvanicni jezik jevrejske drzave. Zbog njihove ekstremno turbulentne istorije doslo je do raznih uticaja jezika drugih naroda, ukljucujuci i aramejski jezik koji su originalno govorili asirci ( danasnji iracani ) a kasnije ga prihvatili neki jevreji. Yiddish takodje ima svoju pricu...
Znaci i dalje ostaje cinjenica da jedan narod ima jedan jezik, za jevreje to je hebrejski.
Citat
Ako hoćeš tako da posmatramo uzročno-posledično stanje onda ni ti ni ja ne postojimo.
Uzrocno-posledicna stvarnost ( stanje ) je nepromenjivo sve sto postoji a prestace da postoji je za stvarnost - nepostojece. Egoizam je ljudska zabluda a ne stvarnost.
Istina koja kaze - Bog je Bog zivih a ne mrtvih objasnjava da sve pripada samo onima koji nemaju smrt, a svi koji imaju smrt su samo zloupotrebljeni.
Citat
Tražio si da ti objasnim zašto sam izvikao laž da se bog koji je uzrok svih naših misli raspravlja po tebi sam sa sobom. Kada sam ti objasnio rekao si ''tako je''. Dakle laž više nije bila laž.
Rekao sam " tako je " na cinjenicu da svi govorimo ono sto smo morali da govorimo, a ne da ti i ja ili bilo koji drugi sagovornici nemamo konverzaciju. Kada jedan pevac peva pesmu koja nije njegova, to ne znaci da on ne peva pesmu, kada glumac glumi scene tudjeg zivota, to ne znaci da taj glumac ne radi to sto je radila ta osoba koju glumi.....
Radi se o shvatanju kako se nesto desava, niko normalan ne osporava da se to desava.
Ti verujes da si ti " sam svoj tvorac " a ja samo pokusavam neoborivim argumentima da ti objasnim da nisi.
Citat
Greh, greška, zgrešiti, pogrešiti... sad malo razmisli kakav stav o tome ima biblijski bog koji čoveka smatra odgovornim za počinjene grehove, kao da je mogao da bira.
Zasto bi biblijski bog podnosio svoju zrtvu za otkup ljudskog greha ako je za taj greh odgovoran covek ?
Kao sto sam pokusao da ti objasnim, Kreator svega ne smatra svoju kreaciju odgovornom za svoje postojanje.
Covek koji je utripovao da je on nekakav kreator je stvorio zabludu o svojoj odgovornosti i tako stvorio religiju.
Zakon ( zapovesti ) se ne bavi iluzijom covekove odgovornosti nego objasnjava da ce svako ko je stvoren da radi to sto vodi u smrt - umreti.
Rekao sam da je religija imala ogroman uticaj na upotrebu reci koje ne predstavljaju stvarnost. Verovanje da covek moze da izbegne greh je dovelo do upotrebe reci koje su derivat reci greh i ne govore istinu o onome za cega se zloupotrebljavaju.
Citat
Reč greška ima mnogo širu definiciju od ovog što ti želiš da predstavlja.
Ne zelim nista, nisam ti rekao da ne koristis bilo koju rec koja je derivat pojma nazvanog "greh".
I ovde govorimo samo o jednoj zloupotrebi reci greska, necijoj navodnoj odgovornosti za tumacenje prorocanstva.
Citat
Ako Betlahem jeste grad kao što ti tvrdiš, na šta se odnose hiljade Judine?
Ne tvrdim nista, a narocito da je Vitlejem o kojem govori osoba koja je zivela pre 2800 godina tada bio " grad ".
Objasnjavam da se pominjanje mesta pod nazivom Vitlejem iz kojeg ce doci " najveci jevrejin svih vremena "
podudara sa cinjenicama da pise da se jevrejin koji je privukao na sebe paznju kao nijedan drugi jevrejin...
Citat
Jel očekuješ sad da ti citiram skoro sve što si ikada napisao ovde?  Smile
Koristiš tudje svete knjige, malo pop filozofije poput onog beskorisnog ''zakona'' biocentrizma, par sopstvenih definicija i eto...  Smile
Ne, ocekujem da navedes bar jednu " nebulozu " koju sam ovde napisao.
A ti koristis tvoje svete knjige ?!?
Biocentrizam " beskorisni zakon " ?!? OK, navedi mi postojanje bilo cega sto nije rezultat covekove svesti ?
Izaberi bilo koju od mojih definicija i negiraj je ako mozes.......
Citat
Nisi rekao istinu kada tvrdiš da mrzim jevreje kao narod. Evo...tražio si da ti neko kaže gde nisi kazao istinu.  Smile
To da su judaizam, jevreji i hebrejski jezik neraskidivi je tvoja definicija, sa kojom se delimično ne slažeš kada si rekao da su jevreji postojali (dakle bili jevreji) i pre judaizma. Smile
Neopevano pljujes po istoriji jevreja nazivajuci je " nepostojecom ", kazi to bilo kom jevreju i " objasni " mu tvoju ljubav prema jevrejima.
Mojsije koji je napisao Toru ( prvih pet knjiga Tanakh-a ) koja daje judaizam je imao tatu, dedu, pradedu.....
koji su bili jevreji koji su govorili hebrejski.
Kada se pojavio judaizam postao je neraskidiv deo celine - " jevreji - hebrejski - judaizam "
Citat
Inače...pored svega ostalog, ne znaš ni šta znači izraz nebuloza, koji toliko voliš da koristiš  Smile
Rekao sam ti, covek moze da govori istinu ili neistinu, treceg nema. Rec nebuloza koristim za nesto sto je neistina. Jel' neistina da rec nebuloza predstavlja neistinu ?
Jel' neko ima autorsko pravo nad tom reci latinskog porekla ?!?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
jezik ne poznajem,ali zato poznajem jezik istine.
1. Ako po svom priznanju ne poznaješ jezik, kako si smeo da tvrdiš da se nešto što je napisano u prošlom vremenu može prevesti u sadašnjem.
2. Koliko puta si kazao nešto što se ispostavilo kao neistina?

ima najposle mnogi koji poznaju zezik,ako ne kao ti,onda ništa manje od tebe već više,samo se ne usuđuju da po njemu gaze ,po originalu kao slon po staklu.
To ti se samo čini...ništa ja nisam izmislio što drugi već nisu znali.

budi sikren bar  malo ima još ovde ljudi koji bar donekle poznaju suštinu jevrejskih spisa i jezika. reč je o tome da se jevrejski teško da prevesti i ako ne dovedeš sve tekstove u red ,zamisli 1000. stranica u kontiniutet onda može svako prevesti kako mu drago. no ipak prevodioci su imali straha Božjega pa su znali što im je ipak činiti.
Sam si kazao da su jevreji najviše poštovali svoje svete knjige, prali ruke i izvodili ritual pre prepisivanja...tako je i danas. Da saznaš istinu, koji toliko želiš, moraš se njima obratiti.

a ta priča ne drži vodu sa idejom markovog jev. i nekim dopisivanjima. imaš dela apostola to je pisano kad je svaki jedan pisac bio živ dakle sveže da svežije biti ne može. kao i poslanice za života apostola i druge stvari. uzmi samo otkrivenje,šta umišljaš da je pisano posle 1000 godina?
Ne umišljam...ne banališi svaki razgovor.
Najranije jevandjelje je pisano 70 godine, u vreme uništenja hrama.

Najstarije jevandjelje koje je sačuvano je ispisano više vekova nakon dogadjaja koje navodno opisuje, tako da je vremena za redakciju bilo previše.

Rani hrišćani su jedni druge i optuživali da dopisuju jevandjelja kako bi opravdali svoja verovanja.

za badava umuješ ovde prazne fraze iskrivjujuć sliku,najpre sredi ateističku dioptriju u svom srcu. budi bar čovek. ko te tera da veruješ ako nećeš,alio otkuda tolika mržnja u srcu na reč pitaj se? nije to moguće izvaditi iz srca tek pukom žejom da se dokaže nekiproblem u nerazumevanju ili pak tvom razumevanju. svako ko te čita jasno oseća da je reč o preziru,mržnji,ko to nadahnjuje?
Nije za badava...niko ni tebi, ni bundici ni meni ne veruje. Pošto se vi postavljate kao učitelji, meni je dovoljno što nema đaka. A i vežbam za razgovor sa bitnijim sagovornicima.

dakle ta priča sa mladom ženom je previše providna. noti možeš umisliti da sio super genije u tunmačenju tog mesta sa mlada žena,a da je eto neko toliko naivan da u tolkim prevodima prevede  suprotno devica. kao da je toliko neko naivan da to ne proveri i odbaci kroz vekove nego se čekalo na tebe.
Napravio si logičku grešku argumentum ad ignoratum.
Pokušavali su i ranije prevodioci da pravilno prevedu svete tekstove... pa su pod pritiskom morali da se vrate na stare zablude.

Biblijski Bog je sila koja je stvorila sve sto postoji, sve sto postoji je dokaz postojanja, a cinjenica da sve sto postoji nije samo sebe stvorilo objasnjava postojanje sile.
1. To može da bude bilo koji bog ili grupa bogova...a ne isključivo biblijski.
2. Koristiš cirkularni argument i logičku grešku idem per idem.
3. Ništa iz tvog odgovora ne obavezuje tu silu da ima bilo kakav oblik svesti.

Ti i bozjicovek naturate " ispravnost " vasih tumacenja, a ja samo govorim
da ta tumacenja nisu istina ( sada i ovde ). Moje tumacenje objasnjava da covek nema nikakvu kontrolu nad svojim smrtnim zivotom, sto je odraz stvarnosti u kojoj covek umire bez obzira sta misli, kaze ili uradi.
Tvoje tumačenje je nebuloza, jer čas pričaš o jednoj a čas o drugoj stvari...šireći priču i praveći logičku grešku . Slično kao naš sagovornik.
Qui nimium probat, nihil probat

Uzrocno-posledicna stvarnost ( stanje ) je nepromenjivo sve sto postoji a prestace da postoji je za stvarnost - nepostojece. Egoizam je ljudska zabluda a ne stvarnost.
Istina koja kaze - Bog je Bog zivih a ne mrtvih objasnjava da sve pripada samo onima koji nemaju smrt, a svi koji imaju smrt su samo zloupotrebljeni.
Evo..ovo su nebuloze...sve što postoji a propadljivo je to ne postoji. Živiš u stvarnosti u kojoj kucaš poruke na nepostojećoj mašini.

Egoizam generalno (ali ne i obavezno) proističe iz zablude, ali je stvarna pojava.

Od koga zloupotrebljeni? Evo to ti je nebuloza...jer nema ni jasnog početka ni kraja. Ni zašto ni od koga.
I kako neko ko nije svoj tvorac i ko radi samo ono što mora da radi može da bude zloupotrebljen? To su logičke nekonzistentnosti koje često ispoljavaš zbog šuplje filozofije koju primenjuješ. Ne poznaješ dovoljno sopstveni sistem razmišljanja.

Jel su Abraham, Isak i Jakov još uvek živi?

Moje tumacenje nikome nista ne natura, moje tumacenje nije laz po kojoj neko mora da bude jevrejin ili
" hriscanin " da bi " nakon fizicke smrti bio rekreiran i tako ziveo vecno "....
Sad ja treba da te pitam: A gde sam ja to rekao da mora?

Moje tumacenje svetog pisma je 100% kompatibilno sa stvarnoscu u kojoj covek zivi i jedinoj u kojoj moze da zivi.
Samo što sveto pismo nije 100% kompatibilno sa stvarnošću u kojoj živimo...

Hebrejski je jezik jevrejskog naroda koji je i danas zvanicni jezik jevrejske drzave. Zbog njihove ekstremno turbulentne istorije doslo je do raznih uticaja jezika drugih naroda, ukljucujuci i aramejski jezik koji su originalno govorili asirci ( danasnji iracani ) a kasnije ga prihvatili neki jevreji. Yiddish takodje ima svoju pricu...
Znaci i dalje ostaje cinjenica da jedan narod ima jedan jezik, za jevreje to je hebrejski.
To nije odgovor na moje pitanje. Evo kako širiš priču.
 I to što nam govoriš o jevrejskom jeziku proističe iz tvog nepoznavanja  istorije i lingvistike... kažem ti ja da ti učiš istoriju iz crtanih filmova.

Rekao sam " tako je " na cinjenicu da svi govorimo ono sto smo morali da govorimo, a ne da ti i ja ili bilo koji drugi sagovornici nemamo konverzaciju. Kada jedan pevac peva pesmu koja nije njegova, to ne znaci da on ne peva pesmu, kada glumac glumi scene tudjeg zivota, to ne znaci da taj glumac ne radi to sto je radila ta osoba koju glumi.....
Radi se o shvatanju kako se nesto desava, niko normalan ne osporava da se to desava.
Ja nisam ni kazao da nemamo konverzaciju... opet pričaš o stvarima o kojima nije bilo reči.
A ovo za glumca si lupio..razmisli šta nije ok u tom primeru.

Ti verujes da si ti " sam svoj tvorac " a ja samo pokusavam neoborivim argumentima da ti objasnim da nisi.
Navedi mi gde sam ikada napisao da sam sam sebe stvorio.

Zasto bi biblijski bog podnosio svoju zrtvu za otkup ljudskog greha ako je za taj greh odgovoran covek ?
Kao sto sam pokusao da ti objasnim, Kreator svega ne smatra svoju kreaciju odgovornom za svoje postojanje.
Covek koji je utripovao da je on nekakav kreator je stvorio zabludu o svojoj odgovornosti i tako stvorio religiju.
Jel si ti čitao Postanje?

Zakon ( zapovesti ) se ne bavi iluzijom covekove odgovornosti nego objasnjava da ce svako ko je stvoren da radi to sto vodi u smrt - umreti.
Rekao sam da je religija imala ogroman uticaj na upotrebu reci koje ne predstavljaju stvarnost. Verovanje da covek moze da izbegne greh je dovelo do upotrebe reci koje su derivat reci greh i ne govore istinu o onome za cega se zloupotrebljavaju.
A tvoja definicija reči greh je?

Ne tvrdim nista, a narocito da je Vitlejem o kojem govori osoba koja je zivela pre 2800 godina tada bio " grad ".
Objasnjavam da se pominjanje mesta pod nazivom Vitlejem iz kojeg ce doci " najveci jevrejin svih vremena "
podudara sa cinjenicama da pise da se jevrejin koji je privukao na sebe paznju kao nijedan drugi jevrejin...

Dobro, ako je Vitlajem mesto, šta znači hiljade Judine?

Isus po tebi nije bio jevrejin, jer je govorio aramejski i nije znao hebrejski.

Ne, ocekujem da navedes bar jednu " nebulozu " koju sam ovde napisao.
Navešću ti dole šemu koju koristiš.

A ti koristis tvoje svete knjige ?!?
Logička greška tu quoque!

Biocentrizam " beskorisni zakon " ?!? OK, navedi mi postojanje bilo cega sto nije rezultat covekove svesti ?
Prvo moraš da mi odgovoriš koliko dugo postoji planeta zemlja, koliko dugo postoje homo sapiensi i definiciju reči postojanje?

I zar nisi ti kazao da je postojala sila koja je stvorila ljude...pre pojave njihove svesti?

Izaberi bilo koju od mojih definicija i negiraj je ako mozes.......

''Nebuloza je neistina''.
Nebuloza nije neistina već nejasna stvar... bez jasno definisanog oblika... nešto što nije jasno vidljivo u svim svojim delovima.

Neopevano pljujes po istoriji jevreja nazivajuci je " nepostojecom ", kazi to bilo kom jevreju i " objasni " mu tvoju ljubav prema jevrejima.
Pored toga što si slagao da ih mrzim, napravio si ponovo logičku grešku bifurkacije (ili, ako ti je lakše...morao si ponovo da izvedeš neistinit zaključak). Ja sam prema njima indiferentan... ono što je istorijska činjenica mi je bitnije od stvari koje su oni napisali u svom priručniku. To što si ti stekao takav utisak više govori o tebi i tvom ,,istinitom'' shvatanju sveta.

Mojsije koji je napisao Toru ( prvih pet knjiga Tanakh-a ) koja daje judaizam je imao tatu, dedu, pradedu.....
koji su bili jevreji koji su govorili hebrejski.
Kada se pojavio judaizam postao je neraskidiv deo celine - " jevreji - hebrejski - judaizam "
Ponovo...ne govore svi jevreji hebrejski.
I ne poznaješ jevrejsku istoriju dovoljno, niti Bibliju da govoriš o Mojsiju. Ali, neka tako i ostane.

Rekao sam ti, covek moze da govori istinu ili neistinu, treceg nema.
Svašta...Maja piše zanimljive pesme... ova slova su suviše sitna... kako možeš da znaš da je to istina ili ne kad zavisi od nečijeg ličnog stava? Za jednu osobu može biti istina, a za drugu ne. Napravio si varijantu logičke bifurkacije. A izgleda da nisi dobro razumeo ni zakon biocentrizma koji si ponudio na proučavanje.

Rec nebuloza koristim za nesto sto je neistina. Jel' neistina da rec nebuloza predstavlja neistinu ?
Jel' neko ima autorsko pravo nad tom reci latinskog porekla ?!?
Koristiš reči menjajući im definisano značenje (greška nije greška nego je reč koja opisuje iluziju da postoji izbor) i dajući im samo tebi poznate definicije (nebuloza je neistina). Objašnjavaš stvari koje niko nije pomenuo (da li je čovek sam sebe stvorio), a ne odgovaraš direktno na ono što te neko pita (šta je čovek koji ne govori hebrejski, poštuje judaizam i izjašnjava se kao jevrejin). Zanemaruješ činjenična stanja (indijanaca je stradalo više nego jevreja), istorijske podatke (jevreji nisu bili robovi u egiptu)i pravila logičkog zaključivanja sopstvenim stavovima (ko koga voli ili ne) i misticizmom tumačeći na svoj način delove tuđih knjiga (O jednom jedinom Bogu koji ima utelovenje coveka koji ima svoj narod ( po krvnoj liniji rodjenja ) i odabrane ljude iz raznih naroda koji ce sa Njim vecno ziveti na ovoj Planeti). Tako svaki tvoj post postaje nebulozan i ulazi u okvire pseudonauke koja može da se svidi samo Dipaku Čopri i sličnim prevarantima.

Još jednom..nebuloza ne predstavlja neistinu.

« Poslednja izmena: 06. Apr 2013, 09:48:16 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
 za ejuphy:

Bog je Bog živih,misli se na avraama isaka i jakova,dakle odnosi se na one koji su umrli da su u stvari u Bogu živi! obrati malo pažnju na kontekst.
    za predragona:
      Pismo je sve pisano danas za sutra tako u tom kontekstu doista te ne razumem zašto stavljaš veto da je u pitanju greška da se Pismo i pororoštvo navodno ne slaže sa prošlim napisanim. pa proroštvo se ne prepisuje ,citira kako je proricano već kako se obistinilo. tako si i mateja loše upakovao.
   kad će mo već jednom ukucati se u stzvarnost oko tog jevrejskog jezika. dao sam tzi jasnu naznaku da se jevrejski ne prevodi kao slon koji hoda po staklu.kako se kome dopada. jhvh je ime Boga. kako da ga složiš kad jnema veznika u jevrejskom,nema tačaka između rečenica tako da svaki puta neki trasbanmt prevodilac može prevesti kako mu drago. prevodioci koji su bili bogobojayni su uznali da ako u origionalnom papirusu fali broj redova ili slova oni bi taj prevod odmah spaljivali,ne dozvoljavajuć da ostane loš falsifikat uporedno originalu. tako da tvoja prevodilačka manihacija je doista smešna.
    poslanice ,otkrivenje dela apostola su pisana uživo pre mnogo od proroštva oko rušenja jerusalima. mogao bi da prekineš da hodaš kao slon po staklu već po ovom pitanju. izvinjavam se za ovaj smsiao rečenog nije nakana da povredim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Pismo je sve pisano danas za sutra tako u tom kontekstu doista te ne razumem
Većina proroštva, su pisana danas za juče, ali treba biti pošten pa prihvatiti to.

pa proroštvo se ne prepisuje ,citira kako je proricano već kako se obistinilo. tako si i mateja loše upakovao.
Matej je loše upakovao, ne vredi ti da ga braniš.
Kakvo je to ispunjenje proroštva koje se ne slaže sa izrečenim proročanstvom... ne budi smešan.

kad će mo već jednom ukucati se u stzvarnost oko tog jevrejskog jezika. dao sam tzi jasnu naznaku da se jevrejski ne prevodi kao slon koji hoda po staklu.
Nemaš ni potrebe da ga prevodiš...skokni do sinagoge i nek ti kažu šta piše.

kako se kome dopada. jhvh je ime Boga. kako da ga složiš kad jnema veznika u jevrejskom,nema tačaka između rečenica tako da svaki puta neki trasbanmt prevodilac može prevesti kako mu drago. prevodioci koji su bili bogobojayni su uznali da ako u origionalnom papirusu fali broj redova ili slova oni bi taj prevod odmah spaljivali,ne dozvoljavajuć da ostane loš falsifikat uporedno originalu. tako da tvoja prevodilačka manihacija je doista smešna.
To što nisu imali prave samoglasnike ne znači da jevreji nisu znali šta piše u njihovim svetim knjigama. Oni su imali i oralnu tradiciju koja nedostaje hrišćanima da bi razumeli šta stvarno piše u S.Z.
Dakle, ako te zanima istina, idi do sinagoge i traži da ti objasne šta piše.

poslanice ,otkrivenje dela apostola su pisana uživo pre mnogo od proroštva oko rušenja jerusalima. mogao bi da prekineš da hodaš kao slon po staklu već po ovom pitanju. izvinjavam se za ovaj smsiao rečenog nije nakana da povredim.
Ne vređaš ti nikoga osim samog sebe, tako da možeš da se opustiš.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
za predragona:otiđi onda bolje ti do rabina pa neka ti oni objasne tvoju zabludu. jedini problem kod rabina je da oni proroštva koja su se desila u vezi dolaska Hrista odbacili u njegovoj osobi,inače oni sve to apsolutno prevode kako se zbilo na mesiji koji je već došao.
  drugo ,mislim da si ti više nego nefer kada govoriš taku jednu frazu da se proroštva odnose danas prema juče. to je doista za razmatranje. dakle danas se tek pišu prorošđtva kopja su se već vekovima pre dogodila? pobedio si sad i samog sebe ovde.
       pred "nosem" ti stoje proroštva stara i po 4000 godina koja se sad ispunjavaju a ti govoriš take fraze. kao da je ovo ovde pozorište lutaka pa imaš neke lutke na forumu koje ti mrdaš svojim mudrim intelektom a one viče ave predragon!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
1. To može da bude bilo koji bog ili grupa bogova...a ne isključivo biblijski.
2. Koristiš cirkularni argument i logičku grešku idem per idem.
3. Ništa iz tvog odgovora ne obavezuje tu silu da ima bilo kakav oblik svesti.
U bibliji se govori o jednom Bogu, jednoj sili koja je stvorila sve. Ja ne tvrdim da je to tako, ja samo znam da tako pise. Lazes da koristim cirkularni argument i da pravim logicku gresku, i latinski ne ublazuje tvoje laganje o onome sto ja ne radim.
Nijedan moj odgovor nikoga i nista ne obavezuje. U bibliji kristalno jasno pise da je Bog stvorio coveka u svom oblicju i da ce se u jednom momentu pojaviti u tom oblicju, a ti slobodno nastavi sa tvojim laganjem i latinskim.
Citat
Tvoje tumačenje je nebuloza, jer čas pričaš o jednoj a čas o drugoj stvari...šireći priču i praveći logičku grešku . Slično kao naš sagovornik.
Qui nimium probat, nihil probat
Tvoja laganja o mojim tumacenjima i upotreba latinskog su smesna.
Citat
Evo..ovo su nebuloze...sve što postoji a propadljivo je to ne postoji. Živiš u stvarnosti u kojoj kucaš poruke na nepostojećoj mašini.

Egoizam generalno (ali ne i obavezno) proističe iz zablude, ali je stvarna pojava.

Od koga zloupotrebljeni? Evo to ti je nebuloza...jer nema ni jasnog početka ni kraja. Ni zašto ni od koga.
I kako neko ko nije svoj tvorac i ko radi samo ono što mora da radi može da bude zloupotrebljen? To su logičke nekonzistentnosti koje često ispoljavaš zbog šuplje filozofije koju primenjuješ. Ne poznaješ dovoljno sopstveni sistem razmišljanja.
Rekao sam " za stvarnost - ne postoji ", stvarnost se ne bavi onim " sto je postojalo ". Covek kojeg sutra ceka smrtna kazna ili smrt od neizlecive bolesti je " mrtav/nepostojeci covek koji hoda ", zasto onda svaki covek kojeg ceka sigurna smrt nije " mrtav/nepostojeci covek koji hoda " ?!?
Zivim u stvarnosti za koju je ovaj laptop nepostojeci, samo sto ja jos nisam doziveo.
Egoizam ( verovanje u znacaj coveka ) uvek proistice iz zablude, bas kao i svako drugo verovanje.
Zloupotrebljen od strane sile koja stvara i ubija one koje zloupotrebljava.
Da bi ti shvatio da je neko zloupotrebljen, nije ti potrebno da shvatis ko stoji iza zloupotrebe.
Kako ?!? Svaka zloupotreba dolazi os sile koja tu zloupotrebu kontrolise/sprovodi. Sila koja stvara coveka, primorava ga da radi nesto od cega taj covek nema koristi ( posto ga ceka sigurna smrt, od strane te iste sile )
je zloupotrebila tog coveka.

Nisam odgovoran za tvoje nebulozne zakljucke ( koji nemaju veze sa onim sto sam rekao ) koje ti nazivas
" mojim greskama " i neuspesno ih meni pripisujes i baljezgas o meni.
Citat
Jel su Abraham, Isak i Jakov još uvek živi?
Ne. Navodno su bili zivi, tada je Bog bio njihov Bog, bas kao sto je sada i ovde navodno taj isti Bog -
 Bog onih koji su zivi.
To je sva jednostavnost stvarnosti koju je Isus objasnjavao sadukejima a originalno je to objasnjeno kroz Mojsija.
Istina/Duh Boziji je Bog za sve zive, bez obzira da li su " od Boga " ili nisu.
Citat
Sad ja treba da te pitam: A gde sam ja to rekao da mora?
A gde sam ja rekao da si ti rekao da neko mora da bude jevrejin ili "hriscanin" da bi bio "rekreiran" ?!?
Citat
Samo što sveto pismo nije 100% kompatibilno sa stvarnošću u kojoj živimo...
Zato sto tako kaze tvoje nebulozno tumacenje pisma ?
Citat
To nije odgovor na moje pitanje. Evo kako širiš priču.
 I to što nam govoriš o jevrejskom jeziku proističe iz tvog nepoznavanja  istorije i lingvistike... kažem ti ja da ti učiš istoriju iz crtanih filmova.
To je odgovor na tvoje pitanje, tako su nastajali narodi koji su od jednog jezika krenuli po svetu i nastankom drugih jezika postajali drugi narodi u odnosu na onaj prvi.
Postao si dosadan sa pricom kako ja navodno nemam znanje a ti ga imas, zato sto ti to tako kazes.
I vec sam ti objasnio, da jevrejima ti objasnis i dokazes kako je njihova istorija - laz, a ne meni.
Kazi ti jevrejima da je njihova istorija, onako kako su je napisali - crtani film.
Najlakse je na jednom forumu baljezgati i pljuvati druge.....
Citat
Ja nisam ni kazao da nemamo konverzaciju... opet pričaš o stvarima o kojima nije bilo reči.
A ovo za glumca si lupio..razmisli šta nije ok u tom primeru.
Opet lazes, rekao si da se " po meni Bog raspravlja sam sa sobom ".
Nisam nista lupio, tako da nemam sta da objasnjavam, a najmanje nesto sto se tebi pricinjava.
Citat
Navedi mi gde sam ikada napisao da sam sam sebe stvorio.
( evo sad ces napisati, da ne trazimo gde si to vec napisao )

Pa KO je stvorio tvoj zivot, to sto ti jesi, ako nisi TI ?!?
Nema potrebe da govorimo o stvaranju tebe od prvog coveka pa do momenta kada ti je proradila svest.
Ko je stvorio sve u tvom zivotu, od momenta kada ti se pojavila svest do sada i ovde ?!? Ti ?
( posto ti ocigledno nije jasno sta je " tvorac/kreator " )
Citat
Jel si ti čitao Postanje?
Ne, samo si ti citao Postanje.
Citat
A tvoja definicija reči greh je?
Duhovno, negiranje zakona stvarnosti, a fizicki - smrtnost.
Citat
Dobro, ako je Vitlajem mesto, šta znači hiljade Judine?

Isus po tebi nije bio jevrejin, jer je govorio aramejski i nije znao hebrejski.
Preuvelicavanje broja mesta u Judeji izazvano snagom nadahnuca koje je prorok dobio.
Po meni ?!? Znam da se Isusu bacala pegla zato sto je jevrejin zbog reakcija jevreja prema njemu sa kojima se susretao.
Isus nije znao hebrejski ?!? Na kom jeziku je bilo pismo koje je citao i citirao, koji su jezik govorili fariseji, sadukeji i ostali ljudi sa kojima je komunicirao ?!? aramejski ?
Citat
Prvo moraš da mi odgovoriš koliko dugo postoji planeta zemlja, koliko dugo postoje homo sapiensi i definiciju reči postojanje?

I zar nisi ti kazao da je postojala sila koja je stvorila ljude...pre pojave njihove svesti?
Trajanje postojanja Zemlje i homo sapiensa se nalazi u teorijama ( koje mene ne zanimaju ).
Postojanje je fizicki oblik definisanog.
Naravno, kako bi se drugacije pojavio covek/svest ?
Citat
Nebuloza nije neistina već nejasna stvar... bez jasno definisanog oblika... nešto što nije jasno vidljivo u svim svojim delovima.
Bravo genije  Smile Jel' to treba da znaci da je istina nejasna ?!?
Kako to neko ' nejasnim stvarima " govori istinu, posto po tvom geniju nebuloza nije neistina ?!?
Citat
Pored toga što si slagao da ih mrzim, napravio si ponovo logičku grešku bifurkacije (ili, ako ti je lakše...morao si ponovo da izvedeš neistinit zaključak). Ja sam prema njima indiferentan... ono što je istorijska činjenica mi je bitnije od stvari koje su oni napisali u svom priručniku. To što si ti stekao takav utisak više govori o tebi i tvom ,,istinitom'' shvatanju sveta.
Naravno, ti svoju ljubav prema jevrejima ispoljavas tako sto kazes da lazu kao kerovi kada pricaju o svojoj istoriji..
Slicno kao sto neki svoju ljubav prema srbima ispoljavaju tako sto govore da srbi lazu da je Kosovo - srpska zemlja.
Kada si poslednji put proverio definiciju reci " mrznja " ?
Citat
Ponovo...ne govore svi jevreji hebrejski.
I ne poznaješ jevrejsku istoriju dovoljno, niti Bibliju da govoriš o Mojsiju. Ali, neka tako i ostane.
Ponovo... Jedan narod = jedan jezik
Naravno, ti si jedina osoba na Planeti koja ima autorsko pravo nad istorijom svih naroda i jedina osoba koja ima sertifikat poznavaoca biblije i Mojsija...
Citat
Svašta...Maja piše zanimljive pesme... ova slova su suviše sitna... kako možeš da znaš da je to istina ili ne kad zavisi od nečijeg ličnog stava? Za jednu osobu može biti istina, a za drugu ne. Napravio si varijantu logičke bifurkacije. A izgleda da nisi dobro razumeo ni zakon biocentrizma koji si ponudio na proučavanje.
Ponovo... Istina je rec o onome sto postoji. Maja postoji, pisanje postoji, zanimljive pesme postoje....
Slova postoje, sitna slova postoje...
Istina se ne bavi uzrokom, razlogom, motivom, smislom, subjektivnoscu.....
Ponovo... nastavljas da meni pripisujes baljezgarije od tvog tumacenja onoga sto sam rekao...
Tebi nije jasan zakon biocentrizma posto ti nije jasno da svi zakoni funkcionisu samo sada i ovde.
Citat
Koristiš reči menjajući im definisano značenje (greška nije greška nego je reč koja opisuje iluziju da postoji izbor) i dajući im samo tebi poznate definicije (nebuloza je neistina). Objašnjavaš stvari koje niko nije pomenuo (da li je čovek sam sebe stvorio), a ne odgovaraš direktno na ono što te neko pita (šta je čovek koji ne govori hebrejski, poštuje judaizam i izjašnjava se kao jevrejin). Zanemaruješ činjenična stanja (indijanaca je stradalo više nego jevreja), istorijske podatke (jevreji nisu bili robovi u egiptu)i pravila logičkog zaključivanja sopstvenim stavovima (ko koga voli ili ne) i misticizmom tumačeći na svoj način delove tuđih knjiga (O jednom jedinom Bogu koji ima utelovenje coveka koji ima svoj narod ( po krvnoj liniji rodjenja ) i odabrane ljude iz raznih naroda koji ce sa Njim vecno ziveti na ovoj Planeti). Tako svaki tvoj post postaje nebulozan i ulazi u okvire pseudonauke koja može da se svidi samo Dipaku Čopri i sličnim prevarantima.

Još jednom..nebuloza ne predstavlja neistinu.
Ponovo... gomila nebuloznih insinuacija sertifikovanog brojaca zrtava ljudske istorije...
« Poslednja izmena: 11. Apr 2013, 19:31:38 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:09:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.