Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:13:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114956 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
zapredragona: nemam bas nameru dsa te ubedjujem,ko deluje iza dejvida i nostradamusa,ti to neces uzeti i tu smo vec jasni.
Nisi ni morao da daš precizan odgovor... jasno je koliko si ti daleko od realnosti kad umišljaš da iza Dejvida Koperfilda stoji djavo.

to sa efratom,tosamo ti umisljas datu nije rec o gradu. doista odakle je david? iz pariza?

To što ti ne znaš šta piše u Bibliji je sramota, jer se nekim ljudima postavljaš kao učitelj. Nisi dao objašnjenje za Efratu i zašto bi Matej menjao tekst proročanstva. Objašnjenje ti se nalazi u Prvoj Knjizi Dnevnika.

mojti je savet da se ne trudis mnogo da ugasis mocnu vatru Reci boje svojim maliom telesom i umom.za badava dolivas ulje na svoju glavu koja se vec pali od zla neprijatelja Boga i ljudi. ja se trudim da sa tobom ne govorim kao sa zidom,vec kao sa covekom koji je vredan Bozje milosti sve dok ti je dah u nosnicama. mir tebi i svima. (trudim seda stedim citaoce,koliko god da ih ima,od usijane teme )

Nemaš čitaoce... ostali smo samo ti i ja. Tvoj pokušaj internet misionarstva je osujećen...
Jasno mi je o kakvoj vatri govoriš kad pominješ reč.

Nećeš moći dalje. Ja sam sluga Tajne Vatre, rukovatelj plamena Anora. Tamna vatra ti neće pomoći, Plamene Uduna! Vrati se u senku. NIKADA NEĆEŠ PROĆI! Smile
kada bi dodir istine na ljudskim srcima ovisio o tebi onda Bog bi doista bio nemocni borac. Bog ti se smeje,zapravo tvojem malenkastom dahu u nosu i cini dobrotu na tvojem bezumlju dok mu je volja. u sustini Bog se na jedan svojstven nacin kroz tvoje sagledanje proslavlja a da nisi svestan. ko god ovo cita razumece lako Duhom Bozjim da je tvoja realnost puko neverje. nemoj se radovati preranom uspehu,Bog cedovuci k sebi ono sto misli da je njegovo.
inace ti si sluga lazne vatre koja je plamicak u ognjenom plamsaju sile Bozje.
  sramota je tako poznavati Bibliju ,po pitanju efrate i vitlejema kako je ti zapravo poznajes ,tj. nepoznajes. moc neznanja je prividna  i kraj joj je poznat a njena snaga je laz i kriticizam bez pokrica delujes kao covek kojik se smeje svom porazu,koga ne moze ne biti svestan,osim ako nisi ljudsko bice i ako nemas savest. zapravo tvoj satanizam nece proci,jer je davno satrven na krstu Hristovom pobedom. raduj se i dalje onome cemu bi se normalno ljudsko bice dalo naci u drhtaju.
     ti si za mene dobar putokaz postojanosti Boga samo. sto me vise lazes  svojom pricom to sam vise siguran u istinu koja sja kako zapravo svetlo najbolje sja u zestokoj tami,kake su tvoje reci ovde. to su moja osecanja. ne mogu ti priustiti veci domet tvoje ubedjivacke strategije od ove iznete realnosti.uzdam se da ce svaki citac doci u isti pogled. ili ce bar razmisliti o tvojim "fascinantnim dokazima i istinama"! u najgorem slucaju covek koji bi te sledio u ovakim grozotnim mislima mora i sam biti onda opsednut,mrzitel svoje duse ili dobro zapit u najgori moguci greh. zalim take navijace u tvom timu onda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0

kada bi dodir istine na ljudskim srcima ovisio o tebi onda Bog bi doista bio nemocni borac. Bog ti se smeje,
Ha, Krom sedi na svojoj planini i smeje se tvom bogu, koga je razapeo na stub, starče.
Tvoj Bog je osudjen na nerazumne vernike poput tebe... na guštere koji zamišljaju da su ljudi.

Ako nemaš odgovor, budi bez glasa. Drži svoj račvasti jezik za zubima. Nisam prošao kroz vatru i smrt da ukrštam svoje misli sa iskrivljenim rečima bednog crva.

inace ti si sluga lazne vatre koja je plamicak u ognjenom plamsaju sile Bozje.
Moj otac  Smile je jači od tvog tate. Smile

sramota je tako poznavati Bibliju ,po pitanju efrate i vitlejema kako je ti zapravo poznajes ,tj. nepoznajes. moc neznanja je prividna  i kraj joj je poznat a njena snaga je laz i kriticizam bez pokrica delujes kao covek kojik se smeje svom porazu,koga ne moze ne biti svestan,osim ako nisi ljudsko bice i ako nemas savest.
Nisi primetio da i dalje nisi objasnio zašto je Matej vršio korekcije u proročanstvu. Ne bavi se nečim što ne poznaješ... nastradaćeš poput neznalice koja se igra sa vatrom.

Možda i nisam ljudsko biće... možda sam onaj koji ukršta orkove sa goblinima i uzgajam vojsku u špiljama Isengarda. Vojsku koja se može kretati na suncu i pokriti velike udaljenosti u trenu. Saruman dolazi za Prsten.

ti si za mene dobar putokaz postojanosti Boga samo. sto me vise lazes  svojom pricom to sam vise siguran u istinu koja sja kako zapravo svetlo najbolje sja u zestokoj tami,kake su tvoje reci ovde.
Prava je istina da ti ne znaš da objasniš zašto je Matej vršio korekcije u proročanstvu i tvoje reči su slabe, osećam tvoj strah u njima. Jasno je da si tek sad prvi put video neslaganje u onome što si mislio da je savršeno složeno... svet tvoje zablude se ruši.

Na mesto tvog Gospodara Tame dovešćemo ti kraljicu! Ne mračnu, već lepu i strašnu poput jutra! Podmuklu poput mora! Jaču od temelja Zemlje! Svi ćete je voletii i očajavati!

zalim take navijace u tvom timu onda.
Ja žalim što se resursi ove planete troše na takve poput tebe.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2013, 08:12:26 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Sony xperia
Ajd' omanjite sa omalovazavanjem.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona:
   hvala Bogu za njegovu mudrost. hvala mu sto nisam nastavio biti mudar,ljudski mudar.
   hvala mu sto"ne znam kao predragon tumaciti mateja" vec sto moja vera pociva na Njemu koji sve zna,sve vidi,i dojavljuje kad i kome hoce.
     Bog koga ja verujem svaki dan mi se ocituje. upravo po Pismu. mogu li sumnjati u takog Gospodara?
     mogu li reci,nije mi se odazvao ,kad znam da svaki put kad sam ga trazio (Boga) dobio sam njega na "liniju poziva"
       neki puta se coveku omili ljudska mudrost prekovise. nagomila tesko kamenje na svoj um pa ne moze videti lepotu smiraja sunca,a kamoli vecnost koja ce doci rodjenjem novog vecnog dana.
       Bozje srce  imati je biti veran i poslusan. ljudsko srce kipti svagda na zlo.
    probodose moje noge i ruke. golen njegova da se ne prebije. i koliko obecanja na njemu doslom,i na njemu dolazecem. ali ljudski um ce od toga saciniti svoju tvrdjavu neverovanja u mesto verovanja. svako ce sebe opravdati u svoj dan.

http://www.youtube.com/watch?v=GFawFF72r_M
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0

hvala Bogu za njegovu mudrost. hvala mu sto nisam nastavio biti mudar,ljudski mudar.

Da si ikada bio mudar, Milane, ne bi ni poverovao u to što ne umeš da odbraniš.

hvala mu sto"ne znam kao predragon tumaciti mateja" vec sto moja vera pociva na Njemu koji sve zna,sve vidi,i dojavljuje kad i kome hoce.
Na žalost onih koje varaš, ti ne znaš nikako tumačiti Mateja. Još uvek čekamo na tvoj odgovor zašto je Matej izmenio tekst proročanstva?

« Poslednja izmena: 20. Mar 2013, 10:21:19 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mislim  da ti nisi dobro razumeo mateja.kao ni miheja. kojemu je izlazak od vecnih vremena,stoji,dakle ne radi se o coveku vec o onome koji je vise od coveka,mesija.
   najposle imas dva vitlejema,efata se spominje da se tacno locira mesto. Bog nista ne stavlja bez objasnjenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Mislim da ti ignorišeš očigledno, pa moram da ponavljam:

A ti, Betleheme Efrato, najmanji međ’ hiljadama Judinim, iz tebe će meni izići onaj koji će Izraelom vladati, čije je poreklo od starih vremena, od iskonskih dana (Knjiga proroka Miheja, 5:2).

Matej se pozvao na ovo proročanstvo u svom Jevanđelju (2:5-6):

Rekoše mu: u Betlehemu, u Judeji; jer evo šta je preko proroka napisano:
 I ti Betleheme, zemljo Judina, nisi zaista najmanji između glavnih gradova
Judinih; jer iz tebe će izići Vođa koji će moj narod Izraela napasati.

Jel primećuješ razliku izmedju ,,najmanji si'' i ''nisi najmanji''. To je jako bitan detalj koji je Matej pokušao da nam podvali, i koji sam ti objasnio.

Izostavio je i hiljade Judine, jer se to odnosilo na ljude, a ne na grad, jel je Judeja bila premala da ima hiljade gradova.

Osim ako nije postojao neki stariji bog, božanski mesija kakvim ga ti zamišljaš ne može da ima poreklo... jasno je da se radi o čoveku, pripadniku klana. Ti veruješ u boga koji je postojao pre nego što je nastao dan i nezavisno od početka vremena, tako da nikako ne može biti ništa u pitanju osim čoveka.

I ako nastaviš da čitaš dalje Mihejevo ,, proročanstvo'' videćeš da taj koji je najavljen treba Jevreje da spasi od Asiraca, koji su u tom trenutku bili pretnja. Za vreme Isusa, pretnja su bili Rimljani, a ne Asirci. To je ono što ti sve vreme pričam, da Hrišćani cepkaju delove iz Biblije, po nahodjenju.

Da ti bude jasnije, lokacija identifikovana kao Efrata je u blizini Betela, u okruženju Ramale i ne trebaš da je mešaš sa Vitlajemom.

Tako da ti je sve to hrišćanska zabluda, koja se lako otkriva kad se pažljivo analiziraju dva teksta uporedo.

« Poslednja izmena: 21. Mar 2013, 08:34:53 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona:eh!kad bi ti hteo da citas bar ceo tekst iz miheja ti bi razumeo,ali ti citas sto ti odgovara. kada su proroci prorokovali onda jedan cas prorostva su islas za aisriju a onda odjednom bi dug Bozji dosaop na njih i rekao prorostvo koje je centralno za Hrista.kao david probodose ruke moje i noge ili neces dati da svetac tvoj vidi truhlosti.petar na dan pedesetnice takim predragonima kaze Duhom Bozjim vrlo jasan i lak mat. on kaze naravno da znate da car david je umro io da je njegov grob do danasnjeg dana tamo(u to vreme petar kaze) i onda pita ih da li david za sebe prorice ili pak za Isusa mesiju?
     tu pise dakle u miheju ,ciji su izlasci od vecnih vremena. nadji mi onda mudrace telesni ,coveka koji treba da bude ljudsko bice samo a da bude mu izlazak od vecnih vremena. naravno da matej govori u Duhu kad kaze(ne iozostavlja) nisi najmanji,kako moze biti sada kada  je iz njega dosao Mesija,koji se rodio tamo. da li bi ti mogao reci da tolika prorostva od mesta rodjenja,pa odlaska u misir,ili pak od sistema raspinjanja,pa stavljanja u biogatog coveka u grob a bio je med siromasima najpre med zlocincima dignut ili pak da cak dolamu njegovu ce deliti na kocke jer je bila od jedne stvari sivena,a da to ucine rimski vojnici,i jos toga ,kako je moguce reci da je to slucajnost? no ti ces uvek ateisticki reci,ne pa Isus nije ni postojao i tako to ide kod tebe u krug,kao sto si poceo pricu da irod nije bio taj irod itd. mihej prorice pleme efratu i ubraja dalje rodoslovlje,i ja sam ti rekao da je izrael nazvan od Boga izrael kada je imao samo jakov 12.sinova. ti ces reci nemoguce,ne prizjnajem tu naciju ,jer ne moze po standardima ujedinjenih nacija biti tolki broj ljudi nazvan nacijom itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona:eh!kad bi ti hteo da citas bar ceo tekst iz miheja ti bi razumeo,ali ti citas sto ti odgovara.
Bez obzira šta ti pričaš, jasno je da je upravo suprotno. Ti si onaj koji čeprka po Bibliji tražeći samo ono šta misli da mu odgovara.

kada su proroci prorokovali onda jedan cas prorostva su islas za aisriju a onda odjednom bi dug Bozji dosaop na njih i rekao prorostvo koje je centralno za Hrista.
Vrdaš...narativ jasno ukazuje da će ih taj osloboditi od Asiraca...kad bi se tako proricalo kako ti to tvrdiš, proročanstvo bi se nalazilo u svakom buncanju.

kao david probodose ruke moje i noge ili neces dati da svetac tvoj vidi truhlosti.
Opet počinješ...umesto da se koncentrišeš na ono o čemu pričamo, o neslaganju Miheja i Mateja, ti bi sad da pričaš o nečem drugom. Na tvoju žalost, opet si odabrao sporan pasus (u originalu ne stoji probodoše moje noge i ruke), ali bih radije da ti to objasnim tek kad iscrpimo prethodnu temu.

tu pise dakle u miheju ,ciji su izlasci od vecnih vremena. nadji mi onda mudrace telesni ,coveka koji treba da bude ljudsko bice samo a da bude mu izlazak od vecnih vremena.
Ti koristiš reč izlazak, ali je bolji prevod poreklo... jel ti sad malo lakše da razumeš?

naravno da matej govori u Duhu kad kaze(ne iozostavlja) nisi najmanji,kako moze biti sada kada  je iz njega dosao Mesija,koji se rodio tamo.
Jedan od njih dvojice ne može da bude u pravu... ti odluči onda ko je pogrešio Mihej za koga jeste najmanji ili Matej za koga nije. I ja nikada nisam rekao da je to izostavio nego HILJADE JUDINE, pada ti koncentrcija ili i ti želiš da podvališ.

da li bi ti mogao reci da tolika prorostva od mesta rodjenja,pa odlaska u misir,ili pak od sistema raspinjanja,pa stavljanja u biogatog coveka u grob a bio je med siromasima najpre med zlocincima dignut ili pak da cak dolamu njegovu ce deliti na kocke jer je bila od jedne stvari sivena,a da to ucine rimski vojnici,i jos toga ,kako je moguce reci da je to slucajnost? no ti ces uvek ateisticki reci,ne pa Isus nije ni postojao
Sam si odgovorio... ti se uvek zalažeš za jednostavno rešenje, zašto praviš izuzetak bez potrebe?

i tako to ide kod tebe u krug,
Jedini si ti ovde koji se vrti u krug... od laži, preko uverenja, pa skretanje na drugu temu, do pretnji strašnim sudom, pa opet...

mihej prorice pleme efratu i ubraja dalje rodoslovlje,
Ti kažeš sad pleme, a Matej kaže grad... ko tu laže?

i ja sam ti rekao da je izrael nazvan od Boga izrael kada je imao samo jakov 12.sinova. ti ces reci nemoguce,ne prizjnajem tu naciju ,jer ne moze po standardima ujedinjenih nacija biti tolki broj ljudi nazvan nacijom itd.
Od onoga koji D.Koperfilda smatra djavolovim šegrtom stvarno me ne iznenadjuje da pronalazi nešto čudesno u ovoj činjenici.

Nego da se mi vratimo na Miheja i Mateja...
Ko je pogrešio i pogrešno prorokovao...jedan ili drugi?

Zašto Matej ne navodi proročanstvo onakvo kakvo jeste?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
za predragona
   matej nije rekao nista nego sto je prrookovanmo u miheju. da li izlazzak ili pokolenje ja sam te pitao,koji covek moze leci na to prorostvo? neko iz efrate? jasno jue da se tu prorice vecni,tj. mesija.
   nista ja ne vrdam vec tebi tako svrbe usi pa tako oces domestiti sve napisano.problem je u tebi sto ti sve gledas telom mesto Duhom.
ja sam ti jasno rekao,dali je grad ili pleme,to ne menja sustinu. vidi se da ne razumes pojam u mihejka najmanji,a opnda kada mesija dodje rodjenjem u njemu,kako matej moze reci ispunjenje kao najmanji kad vise nije majmanji jer miheja kaze i ako si najmanji iz tebe ce ipak izaci od vecnog kolena i narastaja Mesija,a matej kad se on rodio upravo kaze nisi najmanji vise,jer kakobi mogao ibti vise najmanji ako je iz njega izasao Mesija spasitelj,koji ce spasiti doista tisuce  i tisuce.
   kao sto vidis,12.sinova cini naciju izrael,a tebi to ne pase. jer ti imas svoj kodeks a ne kodesk prorockog Duha. i tu pocinje tvoj umni sudar sa Bozjim naumom.
    ti se uvek nadjes kao bundzija kada ti se spomene prroostva  u Bibliji,sad ces izmisliti pricu kako prevod u originalu ne kaze probpodse ruke moje i noge nego,sta kaze?!.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:13:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.