Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:20:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114666 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
zapredragona: vidim da si ti pobornik justina.ne moras misliti da samo ti znas justina kako je delovao. covek je bio pismenjak i inspirisan platonom,nikad nije bio hriscanin do mere koja mu treba da bi bio uracunat u to. Isus je rekao dacovek moze sazmeti svoje telo,kao jedan komunist stobi mogao biti izvoran mucenik komunizma i da primi platu ateistickog umlja,tj. obican kip sa svojim likom na koga balegaju ptice.
    daj mi ovde jedno vedsko prororstvo,posto ti dobro poznajes taj hindu teren...ili neko drugo knjisko prorostvo religija sveta? mozda nostradamusa ili tarabice?
    prorostvo Pisma je toliko precizno da cak bolje raspoznaje laz ostaslih paganskih verja od samih njih. stoje logicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa sama ideja o logosu je inspirisana grčkom filozofijom i prekopirana iz nje (Heraklit). Čovek je bio inspirisan onim sa čim je bio u kontaktu, isto kao što su jevreji kopirali tudje mitove u svoju religiju. I kao što su ugledajući se na prethodna božanstva, polubogove i sl. hrišćani izmislili priču o Isusu.

Dobro je da bog ima tako vrednog pratioca poput tebe da zna ko može i ko ne može biti hrišćanin. Sudeći po broju pregleda tvojih snimaka, hrišćana ima oko 30 u celom svetu.  Smile  Smile  Smile  Smile

Pre nego što ti navedem ispunjena proročanstva Indijske vere ili neko Nostradamusovo, šta mi garantuje da ti nećeš reći: Ja to ne prihvatam, kao što odbijam da prihvatim druge očigledne stvari? Da ne trošim reči bez razloga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa sama ideja o logosu je inspirisana grčkom filozofijom i prekopirana iz nje (Heraklit). Čovek je bio inspirisan onim sa čim je bio u kontaktu, isto kao što su jevreji kopirali tudje mitove u svoju religiju. I kao što su ugledajući se na prethodna božanstva, polubogove i sl. hrišćani izmislili priču o Isusu.

Dobro je da bog ima tako vrednog pratioca poput tebe da zna ko može i ko ne može biti hrišćanin. Sudeći po broju pregleda tvojih snimaka, hrišćana ima oko 30 u celom svetu.  Smile  Smile  Smile  Smile

Pre nego što ti navedem ispunjena proročanstva Indijske vere ili neko Nostradamusovo, šta mi garantuje da ti nećeš reći: Ja to ne prihvatam, kao što odbijam da prihvatim druge očigledne stvari? Da ne trošim reči bez razloga.
   dobro je da ima 30. u vreme sodome nije bilo ni tolko,ulaskom u obecanu zemlju samo dva osam u nojevom potopu!
   Bozje prorostvostoji kao stozer usled mnogih laznih stozera. nadji jedno poslanje koje ima juce receno ada se danas ispunjava? dobrop poznajem teren,ali nadji,ne branim ti. primer upanisada,jasno se prepoznaje manjkavost,jer je usamljeno i izvitopereno,dve falinke.prvo da bi jedno prorostvo bilo validno mora imati bar dva svedoka. oba moraju govoriti isto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Dakle, tražiš mi da navedem nešto i već kažeš da ćeš to da odbaciš jer se ne slaže sa uslovima koje si sam postavio i odredio.
Istraži njihova predvidjanja za Kali Jugu, pa ćeš da vidiš kako opisuje današnje doba.
Pre par dana pročitah da se u nekom indijskom selu ispunilo proročanstvo da će ih beli čovek spasiti...proglasili su ga za kralja.

Tražiš dva svedoka koji govore isto, a Hrišćanstvo ima 41.000 denominacija koje drugačije tumače Pismo. Samog sebe demantuješ svojim pravilima.
I kakve veze imaju upanišade, to su filozofski tekstovi? Ili hoćeš da kao hrišćani, kopaš po pesmama i iz njih izvlačiš delove koje sklapaš u proročanstvo.

Koliko puta sam ti pokazao da je nešto što si rekao neistina, ali to nije promenilo tvoj stav?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ovo ''iznad'' sam impliciraš, bez razloga. Čovek ne mora da bude iznad drugog, bitno je da su njegovi argumenti validni. Hrišćani su Jevrejima priznali pobedu, ali to ih nije sprečilo da nastave po starom.

Da to stvarno veruješ, ne bi napisao to što pišeš jer ni tvoje verovanje, bilo ono vezano za božansko ili za kvalitativne osobine, po tebi, nema nikakvu vrednost.
Radiš, dakle, po sopstvenom uverenju, jalov posao, a onda druge optužuješ da ne koriste razum.
Ti si neko ko implicira nebulozu o " pobedniku debate ", a pobednik je termin koji sam po sebi ukazuje da je neko iznad ostalih, sto sa jevrejima ni u debatama ili kao narod nije slucaj.
Ni jevreji ni " hriscani " nemaju validne argumente nego imaju sisteme verovanja koje zastupaju.
Nesmanjujuci broj " hriscana " ukazuje na neistinu nebulozne tvrdnje " hriscani jevrejima priznali pobedu ".
Nemam nikakvo verovanje i istina koju govorim nema vrednost ali se zna da su to reci o onome sto postoji, za razliku od tvojih, jevrejskih, " hriscanskih " i ostalih verovanja koja govore o necemu sto ne postoji.

Citat
Uz to, odakle ti ideja da su Jevreji istrpeli najviše?

Tako se zaključuje kad neko uči istoriju iz filmova sa Čarlstonom Hestonom iz iz Dreamworksovih crtaća.
Nema dokaza da su Jevreji bili robovi u Egiptu (istorija je pokazala drugačije), a njihove muke teško da mogu da nadmaše stradanja drugih naroda, poput Indijanaca. Tražio si grešku... evo ti je jedna
Moja " greska " da su jevreji narod koji je najvise odbacivan, orobljavan, proganjan, ubijan... je tvoje odbacivanje istorijskih spisa o skoro trihiljadegodisnjoj torturi jevreja ( od 1500 BC - 1490 AD ) dok se nisu pojavili
susreti indijanaca i evropejaca... ?

Mozda bi mogao da pitas neke od tih jevreja " pobednika nad hriscanima " o njihovoj istoriji.... pa da se onda vratis sa tvrdnjama o " mojoj greski "..

Citat
Ovo je kao da kažeš: Otkud Džoana Rouling i njena deca znaju kakav je Hari Poter?
Ne, karakter izmisljenog carobnjaka nema apsolutno nikakve veze sa karakterom jednog naroda koji nije nikakav
" boziji narod " i nema nikakve validne argumente o Mesiji ili " nepostojanju Mesije ".

Pitao sam koja jevrejska interpretacija Tanakh-a predstavlja - istinu ? " zivot posle smrti ", " nedolazak Mesije "...
" postojanje JHVH-a ", " jevreji - boziji narod ", " subota - sveti dan "........ ?!?!
Citat
Ja tebi kažem da nije i da je to pogrešna interpretacija i slaganje svetih spisa jevrejske vere.

A što se Isusove originalne sudbine tiče... evo ti je još jedna greška. To je skoro potpuno kopirana priča o Krišni.
Da Isusova priča nije originalna znali su i rani hrišćani i to su priznavali.
" hriscanske " lazi da je Isus i dalje ziv i da je on - Gospod Bog, nemaju nikakve veze sa pricom da je Isus bio obican covek - pomazanik, Mesija, koji se rodio da bi bio nevina zrtva.
Znaci da nema tu " moje greske " posto prica o Isusu nije prica o bozanstvu.
Citat
To se već dogodilo, ali ti voliš da čitaš Bibliju na svoj način. Šator od zaveta je bio Jehovin stan medju Jevrejima.
To što ti to ne priznaješ ili ne želiš da znaš je još jedna tvoja greška koju tako željno tražiš da ti se demonstrira.
Pa naravno, dovoljno je da ti spomenes " jevrejsko tumacenje " i automatski postajes " pobednik debate ".
Jevreji negiraju mesijansko prorocanstvo, argumentom " da su oni jevreji - boziji narod ", jevreji negiraju prorocanstvo o Danu Bozijem argumentom " da su oni jevreji - boziji narod " i tako " pobedjuju " svako drugo tumacenje onoga sto pise u Pismu...  Smile

A sve sto ja govorim je " OK je da svako zadrzi svoje tumacenje, pa da vidimo sta ce da se desi, i na osnovu toga zakljucimo ko govori istinu a ko prica bajke ! "

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ti si neko ko implicira nebulozu o " pobedniku debate ", a pobednik je termin koji sam po sebi ukazuje da je neko iznad ostalih, sto sa jevrejima ni u debatama ili kao narod nije slucaj.
Gde ima takmičenja, ima i pobednika (uglavnom).

Ni jevreji ni " hriscani " nemaju validne argumente nego imaju sisteme verovanja koje zastupaju.
Nesmanjujuci broj " hriscana " ukazuje na neistinu nebulozne tvrdnje " hriscani jevrejima priznali pobedu ".
To što ti ne čitaš pažljivo je jedan tvoj problem.
Drugi je što ne poznaješ istoriju dovoljno dobro... edukuj se umesto što se ljutiš jer se na forumu pojavio božijičovek, osoba koja piše još besmislenije stvari od tebe (a ti se tako trudiš).

Nemam nikakvo verovanje i istina koju govorim nema vrednost ali se zna da su to reci o onome sto postoji, za razliku od tvojih, jevrejskih, " hriscanskih " i ostalih verovanja koja govore o necemu sto ne postoji.
Istina bez vrednsti koja objašnjava smisao nečega što postoji proisteklo iz onoga što ne postoji. Prevazilaziš samog sebe... pobedio si samog sebe i postao ultimativni pobednik.  Smile

Ako nema vrednosti mogao si lepo da odgovoriš sa Supercalifragilisticexpialidocious - imalo bi jednaku vrednost, ali bi bio originalniji.

Citat
Uz to, odakle ti ideja da su Jevreji istrpeli najviše?

Tako se zaključuje kad neko uči istoriju iz filmova sa Čarlstonom Hestonom iz iz Dreamworksovih crtaća.
Nema dokaza da su Jevreji bili robovi u Egiptu (istorija je pokazala drugačije), a njihove muke teško da mogu da nadmaše stradanja drugih naroda, poput Indijanaca. Tražio si grešku... evo ti je jedna
Moja " greska " da su jevreji narod koji je najvise odbacivan, orobljavan, proganjan, ubijan... je tvoje odbacivanje istorijskih spisa o skoro trihiljadegodisnjoj torturi jevreja ( od 1500 BC - 1490 AD ) dok se nisu pojavili
susreti indijanaca i evropejaca... ?
Kažem ja da ti učiš istoriju iz crtaća i od Čarltona Hestona.
Kao što ne znaš za rezultat debate, tako nisi upoznat ni sa istorijom jevrejskog i drugih naroda. Greška ti i dalje stoji.

Mozda bi mogao da pitas neke od tih jevreja " pobednika nad hriscanima " o njihovoj istoriji.... pa da se onda vratis sa tvrdnjama o " mojoj greski "..
Ne uzbudjuj se, nije strašno pogrešiti... svako svoje muke doživljava najteže, tako da izbor jevreja da ih pitaš ko je istrpeo najviše nije idealan.

Citat
Ovo je kao da kažeš: Otkud Džoana Rouling i njena deca znaju kakav je Hari Poter?
Ne, karakter izmisljenog carobnjaka nema apsolutno nikakve veze sa karakterom jednog naroda koji nije nikakav
" boziji narod " i nema nikakve validne argumente o Mesiji ili " nepostojanju Mesije ".
Vidim ja da ne shvataš, ali šta je tu je. Odnos je :

Dž. Rouling i naslednici: Hari Poter i kompanija = Pisci S.Zaveta i Jevreji : JHVH i kompanija

Ako to nisi razumeo, pitam se šta radiš pokušavajući da učiš nekog.

" hriscanske " lazi da je Isus i dalje ziv i da je on - Gospod Bog, nemaju nikakve veze sa pricom da je Isus bio obican covek - pomazanik, Mesija, koji se rodio da bi bio nevina zrtva.
Znaci da nema tu " moje greske " posto prica o Isusu nije prica o bozanstvu.
Nije poenta da li je priča o božanstvu, polu-bogu, heroju ili slučajnom prolazniku. Bitno je da nije originalna. Likovi jesu novi, ali je zaplet istovetan.

Citat
To se već dogodilo, ali ti voliš da čitaš Bibliju na svoj način. Šator od zaveta je bio Jehovin stan medju Jevrejima.
To što ti to ne priznaješ ili ne želiš da znaš je još jedna tvoja greška koju tako željno tražiš da ti se demonstrira.
Pa naravno, dovoljno je da ti spomenes " jevrejsko tumacenje " i automatski postajes " pobednik debate ".
Tako je... Jevreji su izmislili priču za sebe i budalasto je da im bilo ko drugi tumači ''šta je pisac hteo da kaže''.

Jevreji negiraju mesijansko prorocanstvo, argumentom " da su oni jevreji - boziji narod ", jevreji negiraju prorocanstvo o Danu Bozijem argumentom " da su oni jevreji - boziji narod " i tako " pobedjuju " svako drugo tumacenje onoga sto pise u Pismu...  Smile
Jevreji ne negiraju mesijansko proročanstvo, kakva je to sad greška. Jevreji negiraju mesijanstvo nekoga ko nije ispunio uslove da bude Mesija. I negiraju ''proročanstva'' koja to nisu.

A sve sto ja govorim je " OK je da svako zadrzi svoje tumacenje, pa da vidimo sta ce da se desi, i na osnovu toga zakljucimo ko govori istinu a ko prica bajke ! "
Može i tako... Čujemo se za  oko 2000 godina.
« Poslednja izmena: 15. Mar 2013, 13:05:26 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Dakle, tražiš mi da navedem nešto i već kažeš da ćeš to da odbaciš jer se ne slaže sa uslovima koje si sam postavio i odredio.
Istraži njihova predvidjanja za Kali Jugu, pa ćeš da vidiš kako opisuje današnje doba.
Pre par dana pročitah da se u nekom indijskom selu ispunilo proročanstvo da će ih beli čovek spasiti...proglasili su ga za kralja.

Tražiš dva svedoka koji govore isto, a Hrišćanstvo ima 41.000 denominacija koje drugačije tumače Pismo. Samog sebe demantuješ svojim pravilima.
I kakve veze imaju upanišade, to su filozofski tekstovi? Ili hoćeš da kao hrišćani, kopaš po pesmama i iz njih izvlačiš delove koje sklapaš u proročanstvo.

Koliko puta sam ti pokazao da je nešto što si rekao neistina, ali to nije promenilo tvoj stav?
nema u hriscanstvu 41000 denominacija,to je tvoja klasicna interpretacija  koja prati danas mnoge,postoji samo 2. vrste denominacija,jedna od njih je Bozja. ostalo je tek surogat.
       ta prorostva su upravo kao i tarabica ili nostradamusa. prvo moras razumeti stoje prorostvo. dakle o cemu prorostvo govori. ako govori o bozanstvu,kake ima veze neka bapska prorocica sa time? kao baba vanga itd. deka miloje ,cime se narod u vfreme milosevica zaludjivao. ja govorim o snaznim i istinskim prorostvima koja govore o najbitnijim stvarima vecnosti i bozanstvu,a ne o rekla kazala. tako da ako to mislis da studiramo,doista nema svrhe. prorostvo koje ne nudi vecni smisao i nije prorostvo te vrste,dolazi od ljudskog duiha,ili pogadjackog duha.
 neki puta licis na kovaca sa macolom koji je dosao da rasece krhko staklo za upotrebu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

R`N`R

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1356
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14
mob
Samsung d600
Napio sam se sinoc k`o stoka, budim se jutros, glava boli, zavija stomak, odem u wc iske**m se i osetim takvo blazenstvo, mislim da je to bio interfejs sa Bogom licno. Sad opet sta znam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Da li ti znaš šta je surogat?
Kako sad, odjednom, po tebi, sin postade stariji od oca?

ta prorostva su upravo kao i tarabica ili nostradamusa. prvo moras razumeti stoje prorostvo. dakle o cemu prorostvo govori. ako govori o bozanstvu,kake ima veze neka bapska prorocica sa time? kao baba vanga itd. deka miloje ,cime se narod u vfreme milosevica zaludjivao.
Proročanstva za Kali Jugu upravo govore o bitnim stvarima, ali ti ne želiš da vidiš to, ako si uopšte i probao da ih potražiš ,što sumnjam jer si u startu kazao da ćeš da ih odbaciš. Naravno, pošto Hindusi veruju u kružni tok istorije to su proročanstva koja su se već jednom ispunila, ali bez obzira ispunjavaju se i sada.

Kad ga već pominješ u negativnom kontekstu, evo ti Nostradamusovo proročanstvo, precizno toliko da bi nešto više bio samo novinski izveštaj, o sudbini Romanovih...što je važan istorijski dogadjaj.

D’humain troupeau neuf seront mis a`part                           Od ljudskog stada devetoro biće odvojeno
De iugement & conseil separez:                                             Bez pomoći i saveta
Leur sort sera diuise’ en depart                                              Njihova sudbina biće zapečaćena već na polasku
Kappa, Thita, Lambda mors bannis esgarez.                           K-T-L je pogrešio, mrtvi su prognani.

1. Ubijeno je tačno devet osoba: car, carica, princ, tri ćerke, dve sluge i porodični lekar.
2. Odvojeni su od ljudskog stada (uhapšeni i odvedeni u Jekaterinburg u  kuću gde su ubijeni).
3. Bili su izolovani u podrumu, dakle bez ičije pomoći i saveta.
4. Sudbina im je bila zapečaćena na polasku (od strane revolucionara).
5. K-T-L: za ubistvo su odgovorni Kerenski, Trocki i Lenjin
6. Neko je počinio grešku i zavladao je komunizam?
7. Mrtvi su prognani iz političkog života i sahranjeni tajno

Tebi to sad može da se svidi ili ne, ali proročanstvo stoji i ispunjeno je u detalje, što eliminiše nagadjanje.

Napio sam se sinoc k`o stoka, budim se jutros, glava boli, zavija stomak, odem u wc iske**m se i osetim takvo blazenstvo, mislim da je to bio interfejs sa Bogom licno. Sad opet sta znam...
Moguće... od Rimljana, preko ruskih urodjenika, do Japana, postoji verovanje u bogove toaleta.

Njima u čast:

« Poslednja izmena: 15. Mar 2013, 12:52:36 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Gde ima takmičenja, ima i pobednika (uglavnom).
Radi se o izmisljenim takmicenjima i umisljenim pobednicima ( uvek ). Ljudi su jedina ziva bica na Planeti kojima
zablude mogu da zivot ucine lepsim.
" pobednik " u debati u kojoj su " argumenti " - verovanja, kao sto je to slucaj sa jevrejima i " hriscanima "
je moguc samo u crtanom filmu.
Citat
To što ti ne čitaš pažljivo je jedan tvoj problem.
Drugi je što ne poznaješ istoriju dovoljno dobro... edukuj se umesto što se ljutiš jer se na forumu pojavio božijičovek, osoba koja piše još besmislenije stvari od tebe (a ti se tako trudiš).
Pazljivo citam i tacno znam o cemu govorim. Ponasas se kao da sam ja izmislio jevrejsku istoriju i ubedjen si da ces biti " pobednik u debati " tako sto ces ponavljati kako ja nisam dobro obavesten ili kako ja navodno
pisem nesto sto je besmisleno. i onda me jos poredis sa osobom koja prica bajke o svojoj " bozanstvenosti ".
Citat
Istina bez vrednsti koja objašnjava smisao nečega što nepostoji. Prevazilaziš samog sebe... pobedio si samog sebe i postao ultimativni pobednik.  Smile
Evo jos jednog primera iznosenja necega sto nisam rekao i sto sa onim sto sam rekao nema dodirnih tacaka.
I onda se takvo baljezganje koristi kao " pobednicki alat " u tvojim " pobedama ".
Rekao sam ovo "  istina koju govorim nema vrednost ali se zna da su to reci o onome sto postoji " a tvoje
" pazljivo citanje " je iznedrilo baljezgariju " Istina bez vrednsti koja objašnjava smisao nečega što nepostoji "

Jel' moze objasnjenje za ovo lupetanje ?

Citat
Kažem ja da ti učiš istoriju iz crtaća i od Čarltona Hestona.
Kao što ne znaš za rezultat debate, tako nisi upoznat ni sa istorijom jevrejskog i drugih naroda. Greška ti i dalje stoji.
Pa dobro gde je ta istorija jevreja sa kojom nisam upoznat, ko ju je pisao i gde je mozemo videti ?

Svi tvoji " argumenti " o mojim greskama su zasnovani na iluziji " ti gresis zato sto ja to kazem ! "
Citat
Ne uzbudjuj se, nije strašno pogrešiti... svako svoje muke doživljava najteže, tako da izbor jevreja da ih pitaš ko je istrpeo najviše nije idealan.
Pa da, pogresio sam zato sto se tebi jevreji dopadaju samo kada iznose " argumente " da Isus nije bio Mesija, a sto se tice istorije jevreja tu isto grese svi koji se tebi ne dopadaju.

Citat
Vidim ja da ne shvataš, ali šta je tu je. Odnos je :

Dž. Rouling i naslednici: Hari Poter i kompanija = Pisci S.Zaveta i Jevreji : JHVH i kompanija

Ako to nisi razumeo, pitam se šta radiš pokušavajući da učiš nekog.
Razumeo sam, zato sam i rekao da je to poredjenje nelogicno.
Citat
Nije poenta da li je priča o božanstvu, polu-bogu, heroju ili slučajnom prolazniku. Bitno je da nije originalna. Likovi jesu novi, ali je zaplet istovetan.
U kojoj prici pre Isusa je " zaplet istovetan " ?
Citat
Tako je... Jevreji su izmislili priču za sebe i budalasto je da im bilo ko drugi tumači ''šta je pisac hteo da kaže''.
Jevreji su izmislili sistem verovanja o sebi i potpuno je racionalno objasniti im da oni nisu nista specijalno u odnosu na bilo koji drugi narod.
Citat
Jevreji ne negiraju mesijansko proročanstvo, kakva je to sad greška. Jevreji negiraju mesijanstvo nekoga ko nije ispunio uslove da bude Mesija. I negiraju ''proročanstva'' koja to nisu.
Jevreji su izmislili " uslove za Mesiju " koji ne odgovaraju uslovima koje je po prorocanstvima ispunio Isus, oni su izmislili sve sto odgovara zabludi da su oni nesto specijalno u odnosu na druge narode.
Citat
Može i tako... Čujemo se za  oko 2000 godina.
Ne, sada hocu da cujem dokaz tvrdnji da su jevreji " boziji narod " koji je jedini u " kontaktu sa Bogom ", sada hocu da vidim dokaz da Isus " nije bio Mesija " ......
« Poslednja izmena: 15. Mar 2013, 15:25:22 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:20:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.