Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 22:51:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114271 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
po "vaskrsalom supermenu ces i primiti zivot.
Supermen bi, za razlikuod Isusa uradio sve što može da ti sačuva život.
Da se sapleteš i padneš sa litice, Supermen bi probao da te spasi. Isus bi te gledao i nadao se da ćeš da završišu u Paklu, ako ne veruješ u njega.

nadaj se tome.akopromasi supermen nece biti nesto puno kriv,on je plod maste,zabava za mrzitelje originala tek.
Avanture i jednog i drugog su plod mašte nekog jevrejina i naravno pozajmica iz starijih verovanja, samo što je Supermen daleko bolji i moćniji od Isusa.

to ti je doista razum al Bozji.ovaj intelektualni razum ima uvek problem. lako ga je uociti mudrima. uzmi samo prost primer. covek gleda razumom kosmos,sve stvoreno i onda o jednostavnosti da je dopista postojanje tvorca jedina mera razuma,intelektualni razum da ga najblaze tako nazovemo ce radije ici u pricu da je sve nastalo slucajem i pored jasnog svedocanstva harmonije unutar stvorenog.zdrav razum(Bozji) nalaze coveku mudrosti da seprepadne od ovake bezumnosti. u zelji  dacovek postane mudar on dolazi ili odlazi ka krajnjoj gluposti pokazujuc svoj razum najmanje blago reci nesposobnim ili na nivou neraumnosti. obicni eksperimetn se ne moze uskladiti u ovaku pricu da iz slucaja nastane savrsenostvo. za taku ludost potreban je jean prijatelj intelekta,laz i otpadnistvo,ili pobuna,ili opsednuce.
Opet ti o tome!
Toliko usko razmišljaš da čim neko se ne slaže sa tvojim vidjenjem stvari, odmah je evolucionista koji uz to smatra da je svemir nastao slučajno. I bez obzira koliko ti puta neko skrene pažnju da to nije slučaj, svaki put, poput pokvarene ploče, počneš isto iz početka.

globalno gledajuc mi moramo uvidno proveriti sve ponude naravno pocev od Biblije,kurana budistickih knjiga,ateistickih religijskih genocidbnosti zdravog uma (kazem respektovati sve) i jedino tu selektivno potraziti vrata za istinu!
I? Jesi li proverio sve ponude?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
po "vaskrsalom supermenu ces i primiti zivot.
Supermen bi, za razlikuod Isusa uradio sve što može da ti sačuva život.
Da se sapleteš i padneš sa litice, Supermen bi probao da te spasi. Isus bi te gledao i nadao se da ćeš da završišu u Paklu, ako ne veruješ u njega.

nadaj se tome.akopromasi supermen nece biti nesto puno kriv,on je plod maste,zabava za mrzitelje originala tek.
Avanture i jednog i drugog su plod mašte nekog jevrejina i naravno pozajmica iz starijih verovanja, samo što je Supermen daleko bolji i moćniji od Isusa.

to ti je doista razum al Bozji.ovaj intelektualni razum ima uvek problem. lako ga je uociti mudrima. uzmi samo prost primer. covek gleda razumom kosmos,sve stvoreno i onda o jednostavnosti da je dopista postojanje tvorca jedina mera razuma,intelektualni razum da ga najblaze tako nazovemo ce radije ici u pricu da je sve nastalo slucajem i pored jasnog svedocanstva harmonije unutar stvorenog.zdrav razum(Bozji) nalaze coveku mudrosti da seprepadne od ovake bezumnosti. u zelji  dacovek postane mudar on dolazi ili odlazi ka krajnjoj gluposti pokazujuc svoj razum najmanje blago reci nesposobnim ili na nivou neraumnosti. obicni eksperimetn se ne moze uskladiti u ovaku pricu da iz slucaja nastane savrsenostvo. za taku ludost potreban je jean prijatelj intelekta,laz i otpadnistvo,ili pobuna,ili opsednuce.
Opet ti o tome!
Toliko usko razmišljaš da čim neko se ne slaže sa tvojim vidjenjem stvari, odmah je evolucionista koji uz to smatra da je svemir nastao slučajno. I bez obzira koliko ti puta neko skrene pažnju da to nije slučaj, svaki put, poput pokvarene ploče, počneš isto iz početka.

globalno gledajuc mi moramo uvidno proveriti sve ponude naravno pocev od Biblije,kurana budistickih knjiga,ateistickih religijskih genocidbnosti zdravog uma (kazem respektovati sve) i jedino tu selektivno potraziti vrata za istinu!
I? Jesi li proverio sve ponude?

svakako da mudar covek proverava sve.nadam se da price o slucajno nastalom svemiru nisu napokon preko noci evolulirale ka tacki da je nastao sa skladom i od tvorca?nisam cuo za to. slabo xitam vesti.samo da ne bude nije nego.
      supermen koji bi me hteo spasiti kroz naivne crtaceucinio bi to svakako kao i tbi pa i meni samo ja ne zelim njegovu ruku pomoci jer znam da me laze takav crtac jer iza toga nema zivota,jer u savrseno da bi neko usao ne moze uci gresan.hvala tvom junaku. pravda Bozja je mera i ja se sa time ui savesti slazem. kako je jedan propovednik rekao takima,na zalost za vas cepidlake pametne,"nema boljeg".to vam je sto vam je u paketu sa sudom i paklom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ovde se ne govori o vrednosti čoveka već o validnosti informacije kojom raspolaže i istinitosti njegovih argumenata.
Jevreji se u debatama nisu nadmetali sa Hrišćanima ko je bolji čovek već čije je interpretacija svetih spisa tačna.
Rekao si da " postoji pobednik debate ", taj " pobednik " je covek koji je tom " pobedom " navodno
" iznad " onog ko je " pobedjen ". Argumenti predstavljaju coveka koji ih iznosi.
Jevrejska interpretacija svetih spisa nema dodirnih tacaka sa stvarnoscu u kojoj ti jevreji nisu u nikakvom obliku i formi " boziji narod " ili imaju bilo kakav validan argument o Mesiji ili Gospodu Bogu.
Necije verovanje nije nikakva validna informacija ili bilo kakav argument, bilo da je ono jevrejsko, " hriscansko",
muslimansko ili bilo koje drugo.
Citat
Kakav bog, takav i narod...
Uz to, odakle ti ideja da su Jevreji istrpeli najviše?
Iz istorijskih izvestaja o njihovim ropstvima, progonima, ubijanjima.... od egipcana do danas.
Citat
Dakle, božija volja je da je Jevreji pružaju interpretaciju koja je tačna...ako ti je tako lakše da shvatiš i prihvatiš.
Sta je istina, da su jevreji - " boziji narod " ?!? Koje jevrejske interpretacije bilo cega su - istina ?!?
Citat
Bilo je takvih kao što je Isus i za vreme i posle njega (Apolonijus, Jovan Krstitelj, Bar Kohba, Cvej).
Isus je od svih najmanje ispunio da bi se mogao smatrati Mesijom i dok to ne ispuni (a neke stvari više i ne može) božija je volja da ti grešiš i smatraš ga Mesijom.
Nijedan karakter bilo koje price nije imao sudbinu Isusa. Postojanje Mesije i neciji stav/verovanje o Mesiji je irelevantno za coveka. Ja njega ne smatram Mesijom, ja kazem da to sto je pisano o njemu odgovara onome sto je pisano o Mesiji ili Bozijem Jagnjetu, zrtvi cijim je zivotom placena smrt/greh coveka.
Citat
Neka ne treba... jer kad bih ti kazao, to bi već bio dokaz, a kako po tebi u debati nema mesta dokazima...
Bolje istraži sam.
Kao sto rekoh u debati postoje cinjenice da li neko govori istinu ili ne, cinjenice koje je nemoguce sakriti ili negirati.
Kada bi postojale moje reci koje predstavljaju neistinu onda bi citiranje tih reci predstavljale cinjenicu da sam ja rekao neistinu.
Bas kao sto je cinjenica da su sve jevrejske tvrdnje o njima kao narodu koji je iznad drugih naroda - neistina.

Gospod Bog je preko Mojsija rekao " I namestiću stan svoj među vama, i duša moja neće mrzeti na vas.
I hodiću među vama, i biću vam Bog, i vi ćete biti moj narod. "

Kada taj stan bude medju jevrejima i kada Gospod Bog bude jevrejin onda ce jevrejske
ili " hriscanske " tvrdnje o " njihovom Gospodu Bogu " biti istinite/validne/tacne ....

Do tada te tvrdnje su lazne/nevalidne/netacne.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Rekao si da " postoji pobednik debate ", taj " pobednik " je covek koji je tom " pobedom " navodno
" iznad " onog ko je " pobedjen ".
Ovo ''iznad'' sam impliciraš, bez razloga. Čovek ne mora da bude iznad drugog, bitno je da su njegovi argumenti validni. Hrišćani su Jevrejima priznali pobedu, ali to ih nije sprečilo da nastave po starom.

Jevrejska interpretacija svetih spisa nema dodirnih tacaka sa stvarnoscu u kojoj ti jevreji nisu u nikakvom obliku i formi " boziji narod " ili imaju bilo kakav validan argument o Mesiji ili Gospodu Bogu.
Necije verovanje nije nikakva validna informacija ili bilo kakav argument, bilo da je ono jevrejsko, " hriscansko",
muslimansko ili bilo koje drugo.
Da to stvarno veruješ, ne bi napisao to što pišeš jer ni tvoje verovanje, bilo ono vezano za božansko ili za kvalitativne osobine, po tebi, nema nikakvu vrednost.
Radiš, dakle, po sopstvenom uverenju, jalov posao, a onda druge optužuješ da ne koriste razum.

Citat

Uz to, odakle ti ideja da su Jevreji istrpeli najviše?
Iz istorijskih izvestaja o njihovim ropstvima, progonima, ubijanjima.... od egipcana do danas.
Tako se zaključuje kad neko uči istoriju iz filmova sa Čarlstonom Hestonom iz iz Dreamworksovih crtaća.
Nema dokaza da su Jevreji bili robovi u Egiptu (istorija je pokazala drugačije), a njihove muke teško da mogu da nadmaše stradanja drugih naroda, poput Indijanaca. Tražio si grešku... evo ti je jedna

Sta je istina, da su jevreji - " boziji narod " ?!? Koje jevrejske interpretacije bilo cega su - istina ?!?
Ovo je kao da kažeš: Otkud Džoana Rouling i njena deca znaju kakav je Hari Poter?

Nijedan karakter bilo koje price nije imao sudbinu Isusa. Postojanje Mesije i neciji stav/verovanje o Mesiji je irelevantno za coveka. Ja njega ne smatram Mesijom, ja kazem da to sto je pisano o njemu odgovara onome sto je pisano o Mesiji ili Bozijem Jagnjetu, zrtvi cijim je zivotom placena smrt/greh coveka.
Ja tebi kažem da nije i da je to pogrešna interpretacija i slaganje svetih spisa jevrejske vere.

A što se Isusove originalne sudbine tiče... evo ti je još jedna greška. To je skoro potpuno kopirana priča o Krišni.
Da Isusova priča nije originalna znali su i rani hrišćani i to su priznavali.

Gospod Bog je preko Mojsija rekao " I namestiću stan svoj među vama, i duša moja neće mrzeti na vas.
I hodiću među vama, i biću vam Bog, i vi ćete biti moj narod. "

Kada taj stan bude medju jevrejima i kada Gospod Bog bude jevrejin onda ce jevrejske
ili " hriscanske " tvrdnje o " njihovom Gospodu Bogu " biti istinite/validne/tacne ....

Do tada te tvrdnje su lazne/nevalidne/netacne.
To se već dogodilo, ali ti voliš da čitaš Bibliju na svoj način. Šator od zaveta je bio Jehovin stan medju Jevrejima.
To što ti to ne priznaješ ili ne želiš da znaš je još jedna tvoja greška koju tako željno tražiš da ti se demonstrira.

@bozjicovek
svakako da mudar covek proverava sve.
I šta tačno nije u redu sa Aladurom? Koliko si vremena posvetio proučavanju Prakse točka zakona?

supermen koji bi me hteo spasiti kroz naivne crtaceucinio bi to svakako kao i tbi pa i meni samo ja ne zelim njegovu ruku pomoci jer znam da me laze takav crtac jer iza toga nema zivota,jer u savrseno da bi neko usao ne moze uci gresan.
Supermen nije grešan, Supermen je super.

hvala tvom junaku.

Za razliku od tvog boga zla, Supermen ne traži zahvalnost.

pravda Bozja je mera i ja se sa time ui savesti slazem. kako je jedan propovednik rekao takima,na zalost za vas cepidlake pametne,"nema boljeg".to vam je sto vam je u paketu sa sudom i paklom.
I, ponovo, stara dobra hrišćanska taktika zastrašivanja. Jedini pakao je onaj koji su hrišćani stvorili svojim delovanjem na zemlji.
« Poslednja izmena: 12. Mar 2013, 23:26:53 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
to nije taktika zastrasivanja. mozeli se reci da je "terorisanje ili strasenje malo opomene detetu koje ne zna sto cini i oce staviti ruke na vreo sporet ili staviti ekser u strujno kolo?
    supermen ne trazi zahvaljivanje,pa kako ce nemust idol toiskati? u tome i jeste ludost idolstva sto idol ne moze dati ni rec mudrosti,miniti ima noge da mnoze hodati,tako da idol je izgovor da cinimo sto nam je volja,jer gde ga covek nosi pa ma i u smet idol ce ici,nece viknuti hej,ne idi tamo! idol je jedna losa samovolja. to je tvoj supermen. Isus iz ljubavi cini dobru savetnu rec. sam je dao primer. napisao si vidim da je on imitacija krisne. kako nesto sto je toliko mlado i imitira ili huili na original mozes nazvati starijim. ne moze sin prohodati ocevim zivotom i tvrditi da ima dosije delovanja oca,a da nije postojao u njegovo vrem,e jer je rodjen od oca.nije li to jedan apsurd. koji su to rani hriscani pod znacima navoda to priznavali,neki kao ti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
to nije taktika zastrasivanja. mozeli se reci da je "terorisanje ili strasenje malo opomene detetu koje ne zna sto cini i oce staviti ruke na vreo sporet ili staviti ekser u strujno kolo?
Razlika je što ti možeš da demonstriraš da je struja potencijalno opasna, ili da je ringla vrela. Gde ti je dokaz postojanja Pakla. Pakao je jednako verodostojan poput Babaroge. Jel veriješ i da ona postoji?

supermen ne trazi zahvaljivanje,pa kako ce nemust idol toiskati?
Supermen nije nemušt...on govori mnoge jezike i njegove avanture su jednako dostupne kao avanture Isusa ben Pantere.

napisao si vidim da je on imitacija krisne. kako nesto sto je toliko mlado i imitira ili huili na original mozes nazvati starijim.
Obožavanje Krišne je bar 400 godina starije nego obožavanje Jeshue ben Pantere.

koji su to rani hriscani pod znacima navoda to priznavali,neki kao ti?
Nije da dati odgovor tebi nešto znači i da će uticati da spoznaš koliko grešiš, koliko toga nisi svestan i koliko malo znaš, ali recimo Justin Mučenik, jedan od prvih i najvažnijih hrišćanskih apologeta i najpoznatiji interpretator ideje Logosa.
Njemu je bilo jasno, za razliku od tebe da je Isusova priča neoriginalna.

Moraš prvo da upoznaš svoju veru, pre nego što počneš da pričaš kao si ispitao sve druge... inače, nisi odgovorio šta nije u redu sa onih par koje sam ti naveo.
« Poslednja izmena: 13. Mar 2013, 12:01:27 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za pedragona:
   hm,mogao sam da zmislim,justin mucenik! i to ti je dokaz? bolje se ostavi apologeta oni su davno pokazani ko su i sto su. to mozes pricati nekom crkvaru ne meni.to je kao da tita si pitao sta misli o cetniku drazi.
   pakao je stvarnost  kakoj ni ne sanjas. a o 400 godina starijem pricanju nekih veda ostavi takodje pred vrata nekog ko je malo naivniji ovde.
   jednom sam mislimpostavio pitanje,ko je stariji otac ili sin? dali je sin stariji od oca samo zato sto je otac buduci u usmenom sadrzaju ostavio prorocki zapis,a sin kao pismenjak ga iseckao i unistio,davsi svoje iskrivljeno znacenje?ako otac govori o svom sinu koji je prevarant i sklon lazi ,asin pak da otac ne zna sta govori,da li ces verovati lazljivcu ?Pismo je prreklo vede,a vede nisu prorekle Pismo,da se  malo zapitas okotoga i raspitas,pre nego naivno uletis u neku izmisljotinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za pedragona:
hm,mogao sam da zmislim,justin mucenik! i to ti je dokaz? bolje se ostavi apologeta oni su davno pokazani ko su i sto su. to mozes pricati nekom crkvaru ne meni.to je kao da tita si pitao sta misli o cetniku drazi.
Dakle, ti si u mnogom boljem položaju nego neko ko je bio bliži izvoru i pomagao da se taj izvor učini dostupnim svima da iz njega piju vodu. Preteruješ, božijičoveče... tvoja sujeta je razlog zašto ništa ne možeš da naučiš.

Loš si poznavalac istorije, svoje vere i po sopstvenom priznanju logike, ali ti to ne smeta da se postavljaš kao učitelj.

Prvo tražiš dokaz, pa kad ti se da, onda kažeš, ja to ne prihvatam. I obavezno daš neko pogrešno poredjenje
Izazivam te da objasniš kako je Titov odnos prema Draži jednak Justinovom odnosu prema Isusu.

pakao je stvarnost  kakoj ni ne sanjas. a o 400 godina starijem pricanju nekih veda ostavi takodje pred vrata nekog ko je malo naivniji ovde.
Nasevši na Isusove trikove, poput mnogih neukih, pokazao si koliko si naivan. Ali istorijski dokazi tebi nisu dovoljni ne zato što si oštrouman, što svakako nisi, već zato što si umišljen i imaš neopravdano samopouzdanje.

jednom sam mislimpostavio pitanje,ko je stariji otac ili sin? dali je sin stariji od oca samo zato sto je otac buduci u usmenom sadrzaju ostavio prorocki zapis,a sin kao pismenjak ga iseckao i unistio,davsi svoje iskrivljeno znacenje?ako otac govori o svom sinu koji je prevarant i sklon lazi ,asin pak da otac ne zna sta govori,da li ces verovati lazljivcu ?Pismo je prreklo vede,a vede nisu prorekle Pismo,da se  malo zapitas okotoga i raspitas,pre nego naivno uletis u neku izmisljotinu.
To što ti misliš da je Pismo  starije od Veda, je problem tvog neznanja. Pismo je kao mladje, reklo da je sve ostalo laž. Vede nisu imale taj problem, jer nisu imale konkurenciju. To je jednostavno rešenje koje ti uvek zagovaraš, ali ga se nikada ne držiš.

Moram da se vratim na ovo.
Dakle, božijičovek je bolji poznavalac pisma od Justina Mučenika koji je poput svih branilaca istinitosti hrišćanstva prokazan. Nema tih reči na  Vilenjačkom, Entskom ili jeziku ljudi da opišu kolika je to budalaština. Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2013, 08:40:23 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona: vidim lao si ozbiljniji sad u dijalopgu i ako ostriji,ali ostrina ne smeta sagovornicima,vec pre neki tvoj zabavljajuci skepticizam,tek kao covek koji deluje na forumu da ubije dosadu,a onda u tu dosadu logicno ubaci i sustinski bitan smisao koji nije za odbaciti. ovo sad vec lici na tebe.izgleda da ti treba vreme da se zahuktas ili uozbiljis u nekom dijalogu koji svakako jeste bitan.
   malo je potesko porediti doista u pravu si tita i drazu,znao sam tu misao mogucu kad sam pisao. no problem sa justinom je u tome kao i sa vedama. biti blizu vatri ne znaci i umeti vatru koristiti. postojali su blizi od njega "toj vatri" (da ne mislis da ne poznajem sustinu i da govorim svoje i naslepo,kovac koji kuje ako ne zna tajnu zezla i nije kovac) koje cak ap.pavle i ostali apostoli u poslanicama i delima apostola,(direktni zivi zapis u vreme delovanja samih apostola) i koje apostolpavle recimo(jovan takodje i drugi) navodi kao one koji ce biti grabljivi vuci dalaznim naukama odvode ljude u pogibao,direktno u oci im je govorio,potom napominjao imena nekih koji su vec tad (jova i pavle posebo) ucili krivu nauku o Hristu,a sam pavle je stoga uvidevsi da neki salju lazne poslanice sa njegovim i imenima drugih apostola,poceo na specifican nacin da ih potpisuje.nemka te ne cudi misao nekih justina potom.vec u nikeji je doslo do takog izliva i nauke o tri boga da je to jasno ukazalo kako sotona je isao zurno napred.
     takodje vede ,opet ti govorim su mladje. jedan pisani zapis je za nas danas validan,ali balidnost odredjuje istina,a istina koja nema kazivanje prorocko juce,je onda cisata asportska prognoza,ili kladionica.jedan navijacki smisao,ko za koga hoce moze da navija. u vedama neces naci niti jedan prorocki smisao,dabi mi mogli reci mora da je to sve tako. to je cisto ocu da verujem ili necu. ja sad mogu za sebe da tvrdim (pismenim putem ) da sam marko polo. mislis da nema ljudi koji bi to poceli verovati?
       medjutim u Pismu je prorocki proreceno kako ce doci nauka veda,potom nauka sumera i njihov pogled na ep o potopu,nauka o tamuzu u vavilonu,grcka nauka o bogovima,rimsko verovanje paganizmi,pai muslimanski izvor kurana.kako sin moze reci da to nije tacno za oca sto tvrdi ako je to tako kako je kazano pa ma usmeno.ja mogu reci za mog oca da laze,ali ako je on prorekao za mene sve sto ja cinim,onda ko je tu validniji,moja laz ili izvestaj mog oca koji se apsolutno podudara sa mojim zivotom. kako neko moze znati navodno mladji(usmeni podatak) o nekom starijem do pojedinostisve anomalicnosti tog navodnog pisanog izvestaja.?
     taako,ja se predragon ne oslanjam na neke teze ejepyu koje ovde pise,niti na puku osecajnost tek vec na jasno sagledavanje Pisma kroz prorocke misli kroz danas gledanje Bozje sile koja se ocituje. ne mozes ti reci da kad ja molim nesto u ime Isusa i dobijem tacno kako molim u njegovo ime da je to slucaj. i to svaki puta,ko zna koliko puta za mojih 26 god verovanja u Hrista.  da bi nesto verovali moramo osetiti tu nadnaravnu silu Bozanskog bica. ti da bi verovao primer dajem u Darvbina moras imati neki dojam o tom coveku,ili Marksa,Lenjina.tako je i hriscanin onaj koji veruje u Boga koji je postojan. to sto darvin je covek i ljudski se moze dobiti kao zadfovoljkenje njegova vidljiva fizicka pojava to je maksimum od darvina ka drugom coveku i taj maksimum je malog inteziteta,dok priroda Bozja je nadnaravnost i on se tako ocituje kao naravan,kao nevidljiv a vidljiv. to je telesnom coveku cudno,ali duhovnom sasvim razumno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona: vidim lao si ozbiljniji sad u dijalopgu i ako ostriji,ali ostrina ne smeta sagovornicima,vec pre neki tvoj zabavljajuci skepticizam,tek kao covek koji deluje na forumu da ubije dosadu,a onda u tu dosadu logicno ubaci i sustinski bitan smisao koji nije za odbaciti. ovo sad vec lici na tebe.izgleda da ti treba vreme da se zahuktas ili uozbiljis u nekom dijalogu koji svakako jeste bitan.
Čini ti se, jer  suviše ozbiljno shvataš svoj nastup ovde... ovo jeste samo laka zabava, jer ti nisi ozbiljan sagovornik, ali se niko osim tebe na forumu ne trudi toliko, pa si, bar u tom slučaju, idealan.
Zato i mogu sebi da dopustim da poredim i pokažem koliko je ,,bog, kojem se moliš lošiji od Supermena.

malo je potesko porediti doista u pravu si tita i drazu,znao sam tu misao mogucu kad sam pisao.
To je jedan od tvojih problema. Lupiš nešto, a onda se ili uvijaš i izvijaš da nekako to objasniš ili potpuno ignorišeš to i počneš da pričaš stare i prežvakane priče koje su ti već objašnjene, kao što radiš u nastavku svoje poslednje poruke.

no problem sa justinom je u tome kao i sa vedama. biti blizu vatri ne znaci i umeti vatru koristiti. postojali su blizi od njega "toj vatri" (da ne mislis da ne poznajem sustinu i da govorim svoje i naslepo,kovac koji kuje ako ne zna tajnu zezla i nije kovac) koje cak ap.pavle i ostali apostoli u poslanicama i delima apostola,(direktni zivi zapis u vreme delovanja samih apostola) i koje apostolpavle recimo(jovan takodje i drugi) navodi kao one koji ce biti grabljivi vuci dalaznim naukama odvode ljude u pogibao,direktno u oci im je govorio,potom napominjao imena nekih koji su vec tad (jova i pavle posebo) ucili krivu nauku o Hristu,a sam pavle je stoga uvidevsi da neki salju lazne poslanice sa njegovim i imenima drugih apostola,poceo na specifican nacin da ih potpisuje.nemka te ne cudi misao nekih justina potom.vec u nikeji je doslo do takog izliva i nauke o tri boga da je to jasno ukazalo kako sotona je isao zurno napred.
Ista grupa ljudi koja je odlučila koju ćeš poslanicu i koje jevandjelje da čitaš, je prihvatila Justinove stavove, koje ti odbacuješ, a da nikada ne objasniš zašto.
Justin je bar bio pošten da prihvati istinu i dao je svoje, kakvo takvo, objašnjenje zašto Isusova priča nije originalna. Ti sa druge strane, si ubedjen da je samo tvoje vidjenje budalaština iz Biblije ispravno i kada ti se pokaže koliko si u krivu, aktiviraš voljno slepilo za dokaz.

Justin je u Isusa verovao dovoljno da izgubi svoju glavu, ti nisi spreman ni da se malo edukuješ.

Za verodostojnost Pavla, bolje popričaj sa eyepheelYUom, on čini se ima generalno veći ''pik'' na njega, od mene kojem su svi rani hrišćani ''ista banda''.
Ako ga poslušaš može ti dati smernice da razmišljaš o Savlovom delovanju.

takodje vede ,opet ti govorim su mladje. jedan pisani zapis je za nas danas validan,ali balidnost odredjuje istina,a istina koja nema kazivanje prorocko juce,je onda cisata asportska prognoza,ili kladionica.jedan navijacki smisao,
To sam impliciraš i navodiš kao neophodnost, bez ikakve osnove.
U vedama ima proročanstava (ovim si pokazao da si nas obmanuo kada si kazao da si proučio sve vere) i isto kao što ti tvrdiš da su se biblijska ispunila, Hindusi tvrde da su njihova takodje ispunjena.

ja sad mogu za sebe da tvrdim (pismenim putem ) da sam marko polo. mislis da nema ljudi koji bi to poceli verovati?
Mislim da, na žalost ima, i da su pripadnici tvoje verske grupe.

medjutim u Pismu je prorocki proreceno kako ce doci nauka veda,potom nauka sumera i njihov pogled na ep o potopu,nauka o tamuzu u vavilonu,grcka nauka o bogovima,rimsko verovanje paganizmi,pai muslimanski izvor kurana.kako sin moze reci da to nije tacno za oca sto tvrdi ako je to tako kako je kazano pa ma usmeno...?
U Pismu se od početka pominju drugi bogovi i religije. Ne da će nastati već da postoje. Kasnije, su jevreji izmislili da postoji samo jedan bog... ali to moraš da naučiš. Paganske religije su starije od verzije judaizma koju ti poznaješ  (a neke i od najstarije) i uključene su i u hrišćanstvo onakvo kakvo ti znaš, ali toga nisi svestan.

Tvoji lični utisci i osećanja nisu nikakav dokaz, jer ih ne možeš demonstrirati , izmeriti i uporediti sa osećanjima drugih. Ništa vredniji tvoj utisak nije nego osećanje nekog aboridžina koji poštuje Akuru. Osim što on veruje u svoja božanstva, a ti u jevrejsko.
« Poslednja izmena: 14. Mar 2013, 12:17:21 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 22:51:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.143 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.