Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 15:55:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 115123 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
najstariji koji me pšodučava je Duh sveti,a ti se protiviš njemu i žečiš ga ti poodučavati kako da donese reč ljudima.
Pretpostavio sam da ćeš da napišeš nešto ovako, pa opet rekoh... nije toliko zaludjen i može da bude ozbiljan na trenutak da da odgovor koji ne uključuje izmišljene prijatelje. Eto i ja mogu da pogrešim.
Ko god da te uči, loše te uči.
''Jezikijel'' opisuje ono što se desilo pre 2500 godina i to je to... ostalo je samo varka kojom lažeš neuke pripadnike svoje sekte.

broj kopljanika oko jerusalima je ogroman kada je toliko kopljanika opkolilo u tvojoj prošlosti jerusalim?
Oko Jerusalima ima nikad manje kopljanika... vojske ima, ali ne nose štitove i ne jašu konje.

samo se ti uzdaj i istražuj gde to četiri jevanđelja se ne slažu u opisu događaja.zaboravio si da u Bibliji ima mesta koja su namenjena i za take poput tebe da se imaju sučim hraniti do suda Božjega.
I ti si stvarno spreman da kažeš da ''reč'' namerno greši da bi deo ljudi završio u Paklu?

sotonino seme je plodnije u suštini jer nevernika je uvek bilo više nego vernika.šta te to čudi. nije kvantitet znak plodnosti,već kvalitet.u tom slučaju Božje seme je superiornije bez premca.
Iz kvantiteta se radja kvalitet, a superiornije je ono koje dominira. Po tvojim rečima, bez obzira šta ti želiš, sotonino seme je superiornije.

Bog piše u vremenu koje treba razumeti svaki čovek,ne samo za 21.,vek a jezekilj 37 ne bi bio proročki spis ako ne bi govorio na daleko vreme  u ovaj čas.no tebe muči lingvinistika,mera, a ne ono što je u meri,dragulj.tebe više zanima obučenost oklopnika nego li pokazatelj unutar proroštva koliko je sati na nebeskom časovniku.
Na svakom satu je vreme da se uozbiljiš i prestaneš da pričaš bajke o bajkama.
To i nije proročanstvo, jer je dokazano da je bilo više autora koji su opisivali ono što se dešava i uvaljivali ljudima kao nešto što je napisano ranije.

zašto jedeš jabuku ako znaš da je reč najpre o semenki a ne odmah o jabuki.zašto te muči tehnički detalj a ne muči te jasni opis koji danas vidiš da se ispunjava iz jezekilja 37.
Ispunjava se samo u glavama u kojima vlada haos...
Jednostavno, pljunuo si boga, tvrdeći da ne može da bude jasniji i upredivši ga sa detetom koje ne ume bolje.
« Poslednja izmena: 11. Jul 2012, 12:18:50 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
najstariji koji me pšodučava je Duh sveti,a ti se protiviš njemu i žečiš ga ti poodučavati kako da donese reč ljudima.
Pretpostavio sam da ćeš da napišeš nešto ovako, pa opet rekoh... nije toliko zaludjen i može da bude ozbiljan na trenutak da da odgovor koji ne uključuje izmišljene prijatelje. Eto i ja mogu da pogrešim.
Ko god da te uči, loše te uči.
''Jezikijel'' opisuje ono što se desilo pre 2500 godina i to je to... ostalo je samo varka kojom lažeš neuke pripadnike svoje sekte.

broj kopljanika oko jerusalima je ogroman kada je toliko kopljanika opkolilo u tvojoj prošlosti jerusalim?
Oko Jerusalima ima nikad manje kopljanika... vojske ima, ali ne nose štitove i ne jašu konje.

samo se ti uzdaj i istražuj gde to četiri jevanđelja se ne slažu u opisu događaja.zaboravio si da u Bibliji ima mesta koja su namenjena i za take poput tebe da se imaju sučim hraniti do suda Božjega.
I ti si stvarno spreman da kažeš da ''reč'' namerno greši da bi deo ljudi završio u Paklu?

sotonino seme je plodnije u suštini jer nevernika je uvek bilo više nego vernika.šta te to čudi. nije kvantitet znak plodnosti,već kvalitet.u tom slučaju Božje seme je superiornije bez premca.
Iz kvantiteta se radja kvalitet, a superiornije je ono koje dominira. Po tvojim rečima, bez obzira šta ti želiš, sotonino seme je superiornije.

Bog piše u vremenu koje treba razumeti svaki čovek,ne samo za 21.,vek a jezekilj 37 ne bi bio proročki spis ako ne bi govorio na daleko vreme  u ovaj čas.no tebe muči lingvinistika,mera, a ne ono što je u meri,dragulj.tebe više zanima obučenost oklopnika nego li pokazatelj unutar proroštva koliko je sati na nebeskom časovniku.
Na svakom satu je vreme da se uozbiljiš i prestaneš da pričaš bajke o bajkama.
To i nije proročanstvo, jer je dokazano da je bilo više autora koji su opisivali ono što se dešava i uvaljivali ljudima kao nešto što je napisano ranije.

zašto jedeš jabuku ako znaš da je reč najpre o semenki a ne odmah o jabuki.zašto te muči tehnički detalj a ne muči te jasni opis koji danas vidiš da se ispunjava iz jezekilja 37.
Ispunjava se samo u glavama u kojima vlada haos...
Jednostavno, pljunuo si boga, tvrdeći da ne može da bude jasniji i upredivši ga sa detetom koje ne ume bolje.
hm. nisi loš učenik glavnpg majstora  za pretvaranja istine u laž,a laži u istinu,sotone.onaj ko te sluša poverovao bi skoro dapredstavljaš dragulj mudrosti,samo ako newžma i tu mudrost da ipak dragulj proveri kod profesionalnog draguljara pre nego uloži veliku sumu za taj dragulj,svoju dušu!
   kod Boga se iz kvantiteta nikad neće roditi kvalitet. kaošto se vidi da ne razumeš pravilo Božje da seme sotonsko koje je noću posejao lažljivac,tamni srednji vek inkvizicije i papskih bula,punih krvi svetih nije nikaka prednost jer je to putovanje u pakao. ni majmun ne bi se prejeo banana a čovek često neće da razmisli,već sve gleda na kvantitet.
 jevanđelja ne greše,već imaju mesta za koja se Bog ne izvinjava jer ssuobećana da će se rastumačiti od njega kad on dođe,a oni koji vole smrt ginu jeduć svoju pamet preko tih mesta. o tome sam govoriio,ali ti si hgenije izvrtanja kao što sam već rekao.
   dakkle jezekilj govori jasno počev od 33 gl. pa dalje u 35.,36 kako će od pustinje sačiniti opet vrt edemski i vidimo da je danas to tao učinjeno,jedna plodna ravnica je tamo i izrael je doista blagoslovljen i 36 i 37 govori o povratku milosti i dizanju izraela kao svoj ljubljeni narod  i oni doista stoje tamo sada i ostaje još da Duh Božji ioh oživi dapoznaju Hrista. 38 glava i 39 govori o ogou i magogu i o mnoštvu od 200 ooo hiljada od 200 miliona onih koji će opkoliti mukama jerusalim i jasno goivori o Božjojh odbrani o gradnoj nevokji ,što udara na događaje iz velikih nevolja na kraju vremena,kada će Bog izliti 7 čaša žuči i sedam gromova. jasno se kaže da će gog biti doveden u kraj vremena i da će prepoznati da je Bog od davna o tome prorokovao za te događaje i te vojske.to jasno piše.a izrael dakle kao što i sam nemaš odgovore nema niti je imao do sada u istoriji tako opkoljavanje.
  kako bi Bog mogao očekivati da srednjovekovni vernik ima stimulans Pismom ako bi on govorio o izgledu tih vojski danas o tomahavcima itd? i tebi je to glavni dokaz obuka vojski.
  da li ti možda ne izvrneš i proroštvo o Hristu ,probodoše ruke moje i noge moje. da li je to bilo ili ćeš zameriti što to nije urađeno drvenim klinima već klinima gvožđa? da ne misliš da je to proroku kazano da će mu probosti ljuidi ruke i noge?
    najveće čudo koje ti ne možeš da razumeš jeste da je Bog istina,a ti i tvoj kompanjon učitelj laži ,da ste laž.
  ali kako laž može sebi reći da je laž? naravno i ona da bi sakrila svoj rep govori da je istina a istinu propagira u laž,jer očekuje se da mora postojati i istina i laž.preostaje samo zamena teza.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
hm. nisi loš učenik glavnpg majstora  za pretvaranja istine u laž,a laži u istinu,sotone.
Pre nekog vremena smo na jednoj od tema demonstrirali da je entitet kojem se ti moliš lažov, al' ajde...

onaj ko te sluša poverovao bi skoro dapredstavljaš dragulj mudrosti,
To se  onome ko tebe sluša sigurno ne dešava, bio vernik ili ne.

kod Boga se iz kvantiteta nikad neće roditi kvalitet.
Hrišćani su najbolji primer za to.

kaošto se vidi da ne razumeš pravilo Božje da seme sotonsko koje je noću posejao lažljivac,tamni srednji vek inkvizicije i papskih bula,punih krvi svetih nije nikaka prednost jer je to putovanje u pakao.
Svi vi u istu tikvu (koju ste sa djavolom sadili) duvate.
Pljujete katolike, a koristite plodove njihovog rada.

ni majmun ne bi se prejeo banana a čovek često neće da razmisli,već sve gleda na kvantitet.
Opet si slagao i to je dovoljan dokaz ko je ovde lažov.
Ako im se pruži prilika, majmun će pojesti previše za svoje dobro... to je podrobno istražena činjenica.
Tako će i vernik previše pričati umesto da ćuti i veruje u to u šta veruje.

jevanđelja ne greše,već imaju mesta za koja se Bog ne izvinjava jer ssuobećana da će se rastumačiti od njega kad on dođe,
To je kao da si kazao, kad ti više ovaj usisivač ne bude trebao, objasniću ti ove nejasne delove iz uputstva za upotrebu.

dakkle jezekilj govori jasno počev od 33 gl. pa dalje u 35.,36 kako će od pustinje sačiniti opet vrt edemski i vidimo da je danas to tao učinjeno,jedna plodna ravnica je tamo i izrael je doista blagoslovljen i 36 i 37 govori o povratku milosti i dizanju izraela kao svoj ljubljeni narod  i oni doista stoje tamo sada
Evo šta ti sve ne ide u korist:
Taj deo je uvek bio plodna ravnica... tzv ''plodni srp''.
Jevreji nikad nisu stvarno napustili taj deo, nekada ih je bilo više, nekada manje, ali su bili tu.
Nisu se ni svi vratili, kao što je prorokovano.
Izrael je sekularna država.

i ostaje još da Duh Božji ioh oživi dapoznaju Hrista. 38 glava i 39 govori o ogou i magogu i o mnoštvu od 200 ooo hiljada od 200 miliona onih koji će opkoliti mukama jerusalim i jasno goivori o Božjojh odbrani o gradnoj nevokji
Gde se to u 38 i 39 glavi pominje 200 miliona ratnika?
Ponovo mešaš tekstove...a mene nazivaš lažovom.

kako bi Bog mogao očekivati da srednjovekovni vernik ima stimulans Pismom ako bi on govorio o izgledu tih vojski danas o tomahavcima itd? i tebi je to glavni dokaz obuka vojski.
Moglo je da piše,, do zuba naoružani i obučeni ratnici'' ili nešto slično.
Ovako znamo da se tu misli na ljude sa hladnim oružjem, ljude tog vremena... ne spinuj tekstove.

da li ti možda ne izvrneš i proroštvo o Hristu ,probodoše ruke moje i noge moje. da li je to bilo ili ćeš zameriti što to nije urađeno drvenim klinima već klinima gvožđa? da ne misliš da je to proroku kazano da će mu probosti ljuidi ruke i noge?
A da se ti malo edukuješ o sopstvenoj religiji.
Prvo...tu je reč o Izraelu, narodu koji pati, nije reč o Mesiji.
Pod dva, što je još bitnije:
Kao što su Hrišćani namerno loše preveli ''mlada žena'' u ''devica'' tako su i ovo loše preveli.
Original glasi ,,kao lavovi (iz stiha 13) mi izjedoše ruke i noge''.
Zbog toga može da izbroji svoje kosti, jer su ga rastrgli lavovi.

Tako da nikakvog probadanja nije bilo. Znam da se to neće probiti do tvog zlog srca i lude glave, ali mora da bude pomenuto.

najveće čudo koje ti ne možeš da razumeš jeste da je Bog istina,a ti i tvoj kompanjon učitelj laži ,da ste laž.
Stvarno bi bilo čudo da su ludosti i netačne informacije koje ovde iznosiš istina.
« Poslednja izmena: 11. Jul 2012, 23:14:41 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
hm. nisi loš učenik glavnpg majstora  za pretvaranja istine u laž,a laži u istinu,sotone.
Pre nekog vremena smo na jednoj od tema demonstrirali da je entitet kojem se ti moliš lažov, al' ajde...

onaj ko te sluša poverovao bi skoro dapredstavljaš dragulj mudrosti,
To se  onome ko tebe sluša sigurno ne dešava, bio vernik ili ne.

kod Boga se iz kvantiteta nikad neće roditi kvalitet.
Hrišćani su najbolji primer za to.

kaošto se vidi da ne razumeš pravilo Božje da seme sotonsko koje je noću posejao lažljivac,tamni srednji vek inkvizicije i papskih bula,punih krvi svetih nije nikaka prednost jer je to putovanje u pakao.
Svi vi u istu tikvu (koju ste sa djavolom sadili) duvate.
Pljujete katolike, a koristite plodove njihovog rada.

ni majmun ne bi se prejeo banana a čovek često neće da razmisli,već sve gleda na kvantitet.
Opet si slagao i to je dovoljan dokaz ko je ovde lažov.
Ako im se pruži prilika, majmun će pojesti previše za svoje dobro... to je podrobno istražena činjenica.
Tako će i vernik previše pričati umesto da ćuti i veruje u to u šta veruje.

jevanđelja ne greše,već imaju mesta za koja se Bog ne izvinjava jer ssuobećana da će se rastumačiti od njega kad on dođe,
To je kao da si kazao, kad ti više ovaj usisivač ne bude trebao, objasniću ti ove nejasne delove iz uputstva za upotrebu.

dakkle jezekilj govori jasno počev od 33 gl. pa dalje u 35.,36 kako će od pustinje sačiniti opet vrt edemski i vidimo da je danas to tao učinjeno,jedna plodna ravnica je tamo i izrael je doista blagoslovljen i 36 i 37 govori o povratku milosti i dizanju izraela kao svoj ljubljeni narod  i oni doista stoje tamo sada
Evo šta ti sve ne ide u korist:
Taj deo je uvek bio plodna ravnica... tzv ''plodni srp''.
Jevreji nikad nisu stvarno napustili taj deo, nekada ih je bilo više, nekada manje, ali su bili tu.
Nisu se ni svi vratili, kao što je prorokovano.
Izrael je sekularna država.

i ostaje još da Duh Božji ioh oživi dapoznaju Hrista. 38 glava i 39 govori o ogou i magogu i o mnoštvu od 200 ooo hiljada od 200 miliona onih koji će opkoliti mukama jerusalim i jasno goivori o Božjojh odbrani o gradnoj nevokji
Gde se to u 38 i 39 glavi pominje 200 miliona ratnika?
Ponovo mešaš tekstove...a mene nazivaš lažovom.

Moglo je da piše,, do zuba naoružani i obučeni ratnici'' ili nešto slično.
Ovako znamo da se tu misli na ljude sa hladnim oružjem, ljude tog vremena... ne spinuj tekstove.

A da se ti malo edukuješ o sopstvenoj religiji.
Prvo...tu je reč o Izraelu, narodu koji pati, nije reč o Mesiji.
Pod dva, što je još bitnije:
Kao što su Hrišćani namerno loše preveli ''mlada žena'' u ''devica'' tako su i ovo loše preveli.
Original glasi ,,kao lavovi (iz stiha 13) mi izjedoše ruke i noge''.
Zbog toga može da izbroji svoje kosti, jer su ga rastrgli lavovi.

Tako da nikakvog probadanja nije bilo. Znam da se to neće probiti do tvog zlog srca i lude glave, ali mora da bude pomenuto.

Stvarno bi bilo čudo da su ludosti i netačne informacije koje ovde iznosiš istina.
   dobro je d sam upoznat sa time da majmuni jedu babane dok ih ne izjedu. čudi me da ih više ima u prodavnicama pored takih termita.
             izrael jeste plodno mesto od kad su dobili zemlju obećanja tako je opisana ali pustinja je uvek bila pustinja dok je nisu trasirali u ovo vreme i sačinili edemski vrt. proroštvo se odnosi na to.
  prevodioci prevode kako kome štima. ali kao što si rekao možda neko vidi prevod mlada žena a neko devica,ali isaija je klackalica gdee je ko u tom prevodu,jer piše da će devica začeti i roditi,ona koja ne rađa imaće više nego rotkinja.nije jedan stih rešenje zagonetke za ove ili one prevodioce. kao što nisi u pravu ni za kopljanike,jer kazao sam pisano je da razume društvo koje je živeli vekovima posle u društvu kopljanika a tomahavci su došli na kraju. raskovaće koplja na srpove je proroštvo za vrem,e ali šta to čini problematičnim. piše se jezikom vremena to je logično. ti tehničke detalje ne možeš da svariš kao,bojim se da ne možešda svariš ikstiniu.. kao što biljojed ne može da pojede dinosaurusa za sad.
   pogled na vojske je u otkrivenju 9.gl. sa broijem od 200 miliona. proroštvo jopš nije sustiglo izrael. tek nakon dizanja crkve. mi smo na kraju vremena. znak toga je nagao povratak izraela u svoju zemlju.
 a ti kao da smo mi bez uma pa ne znamo baš ni malo istoriju. da su te izraelci pre našli postao bi preko noći njihov dioživotni počasni predsednik države pošto si moćan da ubediš da su kao država postojali sve vreme a ne od 1947-8 god.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
dobro je d sam upoznat sa time da majmuni jedu babane dok ih ne izjedu.
čudi me da ih više ima u prodavnicama pored takih termita.
Šta tebe sve čudi je tvoj problem. Činjenica je da si izneo netačnu tvrdnju i to ostaje zapisano. Po ko zna koji put tvoje reči ne odražavaju stvarno stanje. I zašto nakon toliko pogrešnih informacija da ti verujemo?

izrael jeste plodno mesto od kad su dobili zemlju obećanja tako je opisana ali pustinja je uvek bila pustinja dok je nisu trasirali u ovo vreme i sačinili edemski vrt. proroštvo se odnosi na to.
čak i da se odnosi na to (pošto nema sličnosti sa Edenom kakvog Hrišćani zamišljaju) to nema nikakve veze sa bogom. Izrael je sekularna država, a pretvaranje pustinja u plodno tle je rezultat nauke koju je tvoja vera pokušala da zaustavi.

prevodioci prevode kako kome štima. ali kao što si rekao možda neko vidi prevod mlada žena a neko devica,ali isaija je klackalica gdee je ko u tom prevodu,jer piše da će devica začeti i roditi,ona koja ne rađa imaće više nego rotkinja.
Ne piše, u tome je problem. Cela hrišćanska vera se zasniva na pogrešnom prevodu.

nije jedan stih rešenje zagonetke za ove ili one prevodioce. kao što nisi u pravu ni za kopljanike,jer kazao sam pisano je da razume društvo koje je živeli vekovima posle u društvu kopljanika a tomahavci su došli na kraju. raskovaće koplja na srpove je proroštvo za vrem,e ali šta to čini problematičnim. piše se jezikom vremena to je logično.
Izgleda da ne dopire do tebe, ili se samo praviš da ne razumeš... da je pisano za neko drugo vreme stojalo bi ratnik, vojnik... tako bi bilo razumljivo za svaki vremenski period... nema razloga da stoji kopljanik, konjanik, mač, osim ako se ne misli na vreme kad se ratovalo tim oružjem. Sve ostalo je priželjkivanje.

pogled na vojske je u otkrivenju 9.gl. sa broijem od 200 miliona. proroštvo jopš nije sustiglo izrael. tek nakon dizanja crkve. mi smo na kraju vremena.
Dakle, u pravu sam kad kažem, da si pokušao da podvališ i u jedno proročanstvo uguraš drugo.

znak toga je nagao povratak izraela u svoju zemlju.
Zaboravljaš da je Izrael uvek bio u svojoj zemlji, u manjem ili većem broju.

a ti kao da smo mi bez uma pa ne znamo baš ni malo istoriju. da su te izraelci pre našli postao bi preko noći njihov dioživotni počasni predsednik države pošto si moćan da ubediš da su kao država postojali sve vreme a ne od 1947-8 god.
Jevreji su u većini u Jerusalimu još od sredine 19og veka.
Ne znaš baš ni malo istoriju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
dobro je d sam upoznat sa time da majmuni jedu babane dok ih ne izjedu.
čudi me da ih više ima u prodavnicama pored takih termita.
Šta tebe sve čudi je tvoj problem. Činjenica je da si izneo netačnu tvrdnju i to ostaje zapisano. Po ko zna koji put tvoje reči ne odražavaju stvarno stanje. I zašto nakon toliko pogrešnih informacija da ti verujemo?

čak i da se odnosi na to (pošto nema sličnosti sa Edenom kakvog Hrišćani zamišljaju) to nema nikakve veze sa bogom. Izrael je sekularna država, a pretvaranje pustinja u plodno tle je rezultat nauke koju je tvoja vera pokušala da zaustavi.

prevodioci prevode kako kome štima. ali kao što si rekao možda neko vidi prevod mlada žena a neko devica,ali isaija je klackalica gdee je ko u tom prevodu,jer piše da će devica začeti i roditi,ona koja ne rađa imaće više nego rotkinja.
Ne piše, u tome je problem. Cela hrišćanska vera se zasniva na pogrešnom prevodu.

nije jedan stih rešenje zagonetke za ove ili one prevodioce. kao što nisi u pravu ni za kopljanike,jer kazao sam pisano je da razume društvo koje je živeli vekovima posle u društvu kopljanika a tomahavci su došli na kraju. raskovaće koplja na srpove je proroštvo za vrem,e ali šta to čini problematičnim. piše se jezikom vremena to je logično.
Izgleda da ne dopire do tebe, ili se samo praviš da ne razumeš... da je pisano za neko drugo vreme stojalo bi ratnik, vojnik... tako bi bilo razumljivo za svaki vremenski period... nema razloga da stoji kopljanik, konjanik, mač, osim ako se ne misli na vreme kad se ratovalo tim oružjem. Sve ostalo je priželjkivanje.

pogled na vojske je u otkrivenju 9.gl. sa broijem od 200 miliona. proroštvo jopš nije sustiglo izrael. tek nakon dizanja crkve. mi smo na kraju vremena.
Dakle, u pravu sam kad kažem, da si pokušao da podvališ i u jedno proročanstvo uguraš drugo.

znak toga je nagao povratak izraela u svoju zemlju.
Zaboravljaš da je Izrael uvek bio u svojoj zemlji, u manjem ili većem broju.

Jevreji su u većini u Jerusalimu još od sredine 19og veka.
Ne znaš baš ni malo istoriju.

bio sam realističan skoro da bi te trebali proglasiti za počasnog predsednika. doistan ne znam tu vrstu istorije da su jevreji imali državu od početka 19.veka negde.država je za mene kad je priznaju određene institucije,kad ima svoju zastavu,svoje ambasadore. inače po tebi a da niko nije znao amerika nije amerika(budući da ih imatoliko tamo,jevreja,već je to izrael država!počeo si kao pok. miložević dva srbina u nekoj državi i to je serbija....
   proročanstva su povezana i ja sam ti pookazao gde udara proroštvo u jezekilju za konačni čas to je čak iza nas još napred.,kako ti to već stručno kažeš u času "podvaljivanja" samo kada budeš u tom "podvaljivanju bićeš bolji naučnik od onih u cernu,kao što su svi biolji od njih ,koji su već otpuitovali i iz pozicije pakla vide sve jasno al kasno.
   Bog je prorekao edem u izraelu a naravno i rast nauke. dokle će ići proroštvo za kraj"znanje će se uvećati umnožiti,ja ne znam to Bog odlučuje;mođda će dopustiti da ljudi uhvate i definitivno origiunalnu naznaku Božje čestice koja se u Bibliji zove" i reče Bog i bi".
      ti hoćeš da budeš diktator i Božje volje i da mu narediš kakoda piše o proročkim danima da napiše ratnici a ne kopljanici itd. to ti je jako jeftina propaganda da obiđeš istinu Božje reči. vidiš događaj pred nosem danas a samo ti se ne sviđa opis i obuka vojski.boljhe da se prestrojiš izvan onih 200 miliona na vreme.naravno ako oćeš.
     naravno da nećeš moći dostići taj cilj ako budeš jurio prevode koji ti pašu ušima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
bio sam realističan skoro da bi te trebali proglasiti za počasnog predsednika. doistan ne znam tu vrstu istorije da su jevreji imali državu od početka 19.veka negde.država je za mene kad je priznaju određene institucije,kad ima svoju zastavu,svoje ambasadore.
Ti pričaš o državi i to u modernom smislu jer samo tako možeš da pravdaš svoju zabludu.
Biblija govori o povratku Jevreja, medjutim Jevreji su sve vreme bili tamo u različitim brojevima.

inače po tebi a da niko nije znao amerika nije amerika(budući da ih imatoliko tamo,jevreja,već je to izrael država!počeo si kao pok. miložević dva srbina u nekoj državi i to je serbija....
Kao što ništa ne poznaješ dobro, tako ne znaš ni stavove Predsednika Miloševića... samo ono što ti je neko rekao.
A možda ti je taj duh koji te vodi pričao i o njemu.  Smile

proročanstva su povezana i ja sam ti pookazao gde udara proroštvo u jezekilju za konačni čas to je čak iza nas još napred.,kako ti to već stručno kažeš u času "podvaljivanja" samo kada budeš u tom "podvaljivanju bićeš bolji naučnik od onih u cernu,kao što su svi biolji od njih ,koji su već otpuitovali i iz pozicije pakla vide sve jasno al kasno.
Proročanstva nisu povezana zato što to i nisu proročanstva.
Uz to, hrišćani su samo obradjivali jevrejske tekstove pokušavajući da ih stave u novi kontekst, a primer kako se to radi si ti.

Bog je prorekao edem u izraelu a naravno i rast nauke. dokle će ići proroštvo za kraj"znanje će se uvećati umnožiti,ja ne znam to Bog odlučuje;mođda će dopustiti da ljudi uhvate i definitivno origiunalnu naznaku Božje čestice koja se u Bibliji zove" i reče Bog i bi".
Prorekao je mnogo toga što se nije desilo, tako da mu je uspeh poput prosečnog šarlatana.

ti hoćeš da budeš diktator i Božje volje i da mu narediš kakoda piše o proročkim danima da napiše ratnici a ne kopljanici itd. to ti je jako jeftina propaganda da obiđeš istinu Božje reči. vidiš događaj pred nosem danas a samo ti se ne sviđa opis i obuka vojski.boljhe da se prestrojiš izvan onih 200 miliona na vreme.naravno ako oćeš.
Nema tu nikakve propagande.
Nauka je jasna i precizna.
Ti hoćeš da Jevrejima otmeš njihove spise i proglasiš ih svojim.
Oni su razumeli na šta se odnose ti tekstovi, za razliku od tebe koji ne razumeš ni proste stvari, a to si puno puta demonstrirao.

naravno da nećeš moći dostići taj cilj ako budeš jurio prevode koji ti pašu ušima.
Original ne zavisi ni od tebe ni od mene i naše želje su irelevantne.
U originalu nema onog što bi ti želeo da ima i to je jedina stvar koja bi trebala da te zanima.
Da si iskren vernik istražio bi to i korigovao bi svoje stavove.
Ovako, ti samo želiš da budeš u pravu i nastavićeš da se slepo raspravljaš samo da bi održao privid da imaš nešto da kažeš.
« Poslednja izmena: 12. Jul 2012, 19:57:34 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
bio sam realističan skoro da bi te trebali proglasiti za počasnog predsednika. doistan ne znam tu vrstu istorije da su jevreji imali državu od početka 19.veka negde.država je za mene kad je priznaju određene institucije,kad ima svoju zastavu,svoje ambasadore.
Ti pričaš o državi i to u modernom smislu jer samo tako možeš da pravdaš svoju zabludu.
Biblija govori o povratku Jevreja, medjutim Jevreji su sve vreme bili tamo u različitim brojevima.

inače po tebi a da niko nije znao amerika nije amerika(budući da ih imatoliko tamo,jevreja,već je to izrael država!počeo si kao pok. miložević dva srbina u nekoj državi i to je serbija....
Kao što ništa ne poznaješ dobro, tako ne znaš ni stavove Predsednika Miloševića... samo ono što ti je neko rekao.
A možda ti je taj duh koji te vodi pričao i o njemu.  Smile

Proročanstva nisu povezana zato što to i nisu proročanstva.
Uz to, hrišćani su samo obradjivali jevrejske tekstove pokušavajući da ih stave u novi kontekst, a primer kako se to radi si ti.

Prorekao je mnogo toga što se nije desilo, tako da mu je uspeh poput prosečnog šarlatana.

Nema tu nikakve propagande.
Nauka je jasna i precizna.
Ti hoćeš da Jevrejima otmeš njihove spise i proglasiš ih svojim.
Oni su razumeli na šta se odnose ti tekstovi, za razliku od tebe koji ne razumeš ni proste stvari, a to si puno puta demonstrirao.

Original ne zavisi ni od tebe ni od mene i naše želje su irelevantne.
U originalu nema onog što bi ti želeo da ima i to je jedina stvar koja bi trebala da te zanima.
Da si iskren vernik istražio bi to i korigovao bi svoje stavove.
Ovako, ti samo želiš da budeš u pravu i nastavićeš da se slepo raspravljaš samo da bi održao privid da imaš nešto da kažeš.
  Bog jasno proriče  o državi upravo u ovom kontekstu,sa regularnim vladarem koji će vladati skupa napokon kad će biti jasno sva plemena tu a ne dva naroda razdeljeni  pod jerovoamom prvi put kad se rovoamov unuk našao kao car samo dva plemena u judeji a ostali su bili pod jerovoamom.samo ti vidiš neke ideje u tom proročkom delu koji je jasan svakome da se radi o ponovonom oživljavanju jevrejske države. no za tako nešto potrebno je mnogo više od tvoje mržnje na reč Božju.
    što se tiče prevoda spisa to su tvoje prazne i neslavne misli i želje.na hiljade stranica i na hiljade i više proročanstava ,ne može ni jedan majstor kritike da promeni. niko ne može napakovati tolika proroštva niti promenuti. za badava se hraniš jevrejskom slepoćom ,njihovih nesrećnih rabina koji ga još je mogu prepoznati,jer im je srce zatvoreno.
   doista predragon ti si slepi putnik u nečemu što se ne da ni prezreti,ni odbaciti,jednostavno za badava trošiš svoje vreme u pokušaju da dokažeš ono što toliki broj ljudi veruje i verovao je kroz vekove i živote davao za to. misliš li da je neko tooiko zaveden običnim spisima,ili napakovanim spisima,kao da si ti i tvoja branša toliko okatui da samo vi vidite zabludu a mi ne. ne radi se o mom pojedinačnom ne primanju tvojih imaginativnih spletki već o nečemu što je previše stvarno i vidljivo ali ti nemaš jednu stvar oko vere i to ne možeš videti .
    jedino što je dobro u ovom dijalogu sa tobom za mene i meni slične što mogu videti kako je strašno i teško biti rob neverja i kako sotona može izopačiti ljudsku misao,te kako je velika milost Božja onima koji je žele uzeti.ti si dobar stimulans svakom verniku da nikad ne oduistane od Božjeg puta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Bog jasno proriče  o državi upravo u ovom kontekstu,sa regularnim vladarem koji će vladati skupa napokon kad će biti jasno sva plemena...
Nisu svi Jevreji u Izraelu i Jerusalim je podeljen grad, tako da se na taj način proročanstvo nije ispunilo.
Nije se desilo ni ono iz Isaije 43:3, npr.. i još puno drugih stvari.
Od pustinja nije stvoren Eden, jer u Edenu (valjda) nije bilo nestašice vode što je Izraelu veliki problem... itd, itd, ali treba nešto znati, a ne samo tvrditi ,,Bog mi je rekao''.

što se tiče prevoda spisa to su tvoje prazne i neslavne misli i želje.
Umesto da proveriš šta piše u originalu, ti imaš problem što ja znam da je prevod koji ti koristiš loš.

na hiljade stranica i na hiljade i više proročanstava ,ne može ni jedan majstor kritike da promeni. niko ne može napakovati tolika proroštva niti promenuti.
Ako  na trenutak ostaviš po strani sve samoispunjavajuća proročanstva, proročanstva tako nejasna da se uvek mogu tumačiti kao ispunjena, trivijalna proročanstva, kasnije tekstove koji su dokazano napisani tako da su u skladu s proročanstvima, proročanstva koje nisu potkrepljena iz bilo kojeg izvora izvan Biblije ... ostaje ti gomila neispunjenih proročanstava.

za badava se hraniš jevrejskom slepoćom ,njihovih nesrećnih rabina koji ga još je mogu prepoznati,jer im je srce zatvoreno.
Juče si vikao kako je bitan original, danas ti smeta što u originalu nema tebe i tvojih ideja.
Nisu Jevreji krivi što ti koristiš loš prevod... kriv si ti što se plašiš da proveriš šta piše u originalu.

doista predragon ti si slepi putnik u nečemu što se ne da ni prezreti,ni odbaciti,jednostavno za badava trošiš svoje vreme u pokušaju da dokažeš ono što toliki broj ljudi veruje i verovao je kroz vekove i živote davao za to.
Kad su hrišćani kopirali delove grčkih filozofa (prvenstveno ideju o Logosu) trebali su da nauče i vernike kako se razmišlja. Napravio si bar dve logičke greške Argumentum ad antiquitatem (tvrdeći da je nešto istinito ako je staro) i Argumentum ad numerum (tvrdeći da je nešto istina ako puno ljudi veruje u to). To su ti rdjavi argumenti.

misliš li da je neko tooiko zaveden običnim spisima,ili napakovanim spisima,kao da si ti i tvoja branša toliko okatui da samo vi vidite zabludu a mi ne.
Šta da se radi... često većina nema pojma šta radi već prati poput leminga.
Kada bi ljudi stvarno pročitali Bibliju, prestali bi mnogi da veruju. Ali, ti si dokaz da su neki toliko oholi da priznaju kako nisu bili u pravu.

ne radi se o mom pojedinačnom ne primanju tvojih imaginativnih spletki već o nečemu što je previše stvarno i vidljivo ali ti nemaš jednu stvar oko vere i to ne možeš videti .
Ako ne možeš da nedvosmisleno da dokažeš da ti poseduješ taj misteriozni kvalitet X, ne možeš ni da ga pominješ u raspravi.
Isto tako ja mogu da tvrdim da posedujem veći kvalitet koji je tebi potpuno nepoznat i nedokučiv, ali to nije validno dok ne pružim uverenje o tome.
Tako da možeš da se maneš svog ''duhovnog oka'', ''telefona sa bogom'', ''čarobnog pasulja kojite ispunjava gasom ili duhom''...

jedino što je dobro u ovom dijalogu sa tobom za mene i meni slične što mogu videti kako je strašno i teško biti rob neverja i kako sotona može izopačiti ljudsku misao,te kako je velika milost Božja onima koji je žele uzeti.ti si dobar stimulans svakom verniku da nikad ne oduistane od Božjeg puta.
Ako ovo neko i čita, ono što može da vidi je da su vernici:
Totalno neinformisani
Brzi u donošenju pogrešnih zaključaka
Konstantni u iznošenju loših analogija
Slepi za sve izvan svoje dogme
Aktivni u davanju pogrešnih informacija iz svih oblasti života
Puni problema da se drže jedne teme
Nepismeni
Nepismeni
Radi da prete silom (doduše svojim izmišljenim prijateljem)
Neradi da uče
Nespremni da se izvine kad im se demonstrira da nisu u pravu... već samo predju preko toga i nastave dalje.
I totalno nepismeni... Smile

Ti meni jedino možeš da kažeš da me je obuzeo Djavo, ali smo davno pokazali da se ti moliš zlom entitetu, a tvoje osobine koje sam naveo su najbolji dokaz za to šta ti je taj zloduh uradio.
« Poslednja izmena: 13. Jul 2012, 08:59:53 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Samsung S7
Nailed!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 15:55:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.