Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:13:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114956 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
samo sam naveo primer ukrštanja. no ipak sam mogao pretpostaviti da su nešto morali pozajmiti. ja sam očekivao od ničega nešto.bez upotrebe već postojećeg stvorenog.
Kažem ja da si nepostojan.
Prvo si tražio da naučnici stvore živu stvar, a kada ti se pokaže da jesu...onda tražiš da prvo stvore neživu stvar.
Zatim bi tražio da stvore kosmos, a na kraju verovatno i sami sebe.... ne ide to tako.
Tvoj argument je bio da samo bog stvara život, ali nisi bio u pravu.

taj mislilac je delom u pravu,ali ne odnosi se na nas ovde. ovisno kako se postavi prema Pismu. reč ubija a Duh oživljava.
Možeš da poričeš, ali Lestvičnikove reči su dovoljno jasne. Nešto te goni da pišeš kako pišeš, a sam priznaješ da to radiš loše. Dakle...djavo te ima.     

oko propovedi na gori su stvari malo drugačije,najmanje propoved na gori podupire zakon,naprotiv samo ga donosi držaocima i zastupnicima zakona subotarima i jevrejima danas koji još uvek odbacuju Hrista da ne razzumeju da zakon jeste svet i dobar ali donosi mesto života smrt,jer je Bog zakon postavio da sve dovedepod spoznaju grešnosti te da tražimo mesiju Hrista koji je došaa.
Isus je tu bio jasan, nije došao da ukine zakon već da ga ispuni (mada bi jasniji prevod bio dopuni)... nemaš pravo da njegove misli prilagodjavaš željama svoje sekte. Ovo o vešticama rečeno u Egzodusu je objašnjenje kako treba poštovati Deset zapovesti. Deset zapovesti su još uvek na snazi, tako da je i način njihovog poštovanja još uvek važeći.
Da li ti to tvrdiš da više ne moramo da poštujemo Deset zapovesti?

oko tegle je tvoja čista filozofija i ti bi tu i te kako trebao razmisliti što govoriš jer si se puno spetljao da ni sam ne možeš razmrsiti. to ne liči na tebe ,jer imaš kondicije i meriš stvari bar do sad si.
Definitivno tebi nije jasno (kakvo iznenadjenje).
Jedna od dve stvari su ti nemoguće.
Ili ne možeš da tako zatvoriš teglu...ili ako je zatvoriš nikada nećeš moći da je otvoriš.
U oba slučaja, verujućem nije sve moguće, a ti si pogrešno tvrdio da jeste.

pustimo igre lisice koja pokušava da uhvati sopstveni rep.tio sa teglom. kako rekoh tako je. osim da kušamo Boga sve je moguće.
      ništa se nismo razumeli,sve vreme je reč o tome da se ne događa ništa posebno u nauci osim hibridizacije iz već postojeće materije. logično je da iskam validniji dokaz kao i ti u duhovnoj sferi,s tim što ja znam o čemu pričam,rekao si da imaju život,gde im je? pa mogu ja od tebe da zajmim bubreg ali to je uzajmljeno i tako ću produžiti vek životni.reč je o stvaranju života.jedino što se ne može kopirati od ljudi ili od đavolske laži jeste život. kako bi to sotona voleo da uspe,ali mu se ne da. toliko smo mudri doista jesmo,ljudska rasa,,da je smešno pomenuti darivnizam kao početak te ljudske mudrosti(ajde de,sejanje kosmičko,pa da se i raspravlja!),a ipak toliko zabludeli da ne možemo uhvatiti tako jednostavni princip da jednu stvar ne možemo a tzo je ono što pripada Bogu,a to je sačiniti sami od sebe život. kao što si rekao da ne mpžemo ni sami sebe sačiniti i ako to odavna  sugestivno dokazuju ovde mnogi kao da je moguće )negacijom Tvorca)
    kad već voliš dijalog o zakonu ajde de. to sam pitao i subotare često kad su mi isto pitanje postavljali,mada ja znam da ih ti nisi ovde kopirao.pitanje za tebe,kao odgovor možemo li kršiti Božje zapovesti iz zakona? možeš li ti ili bilo ko na celom svetu kroz sve vekove potvrditi da si ispunio svih deset?ne možeš. ne da nećeš već je zakon Bog tako sačinio da niko ga ispuniti ne može osim Hrista koji ga je ispunio. dakle ako sagrešiš samo jednoj,a to je apsolutno tačno ,onda piše kriv si svih deset .a plata za prestup je glasila,smrt. pavler zato kaže da li je zakon svet,svakako veli., al onda dolazi spoznaja da zakon ne bi za život već za smrt,da greh odveć sačini grešnim . zato je Isus prikovao pisma uredbe koja beše protiv nas zakonsku uredbu na krstu je prikovao i oslobodio nas iste. on je kako i piše ne dopunio,već jasno se kaže ispunio zakon,i potom pavle kaže onima koji se na zakon vraćaju  da zidaju ono što je Isus već jednom srušio na krstu da ne robujemo zakonu već slobodnoj ,misli se na gornji jerusalim.originalno Božje seme propoved govori šire o tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
pustimo igre lisice koja pokušava da uhvati sopstveni rep.tio sa teglom.

Nema tu nikakvih igri. Jednostavno, to ti je samo dokaz da nije sve moguće.
Interesantno je što si pomenuo lisicu.
Bog starih Grka, Zevs, je za razliku od tvog boga shvatao da neke stvari su nemoguće pa ih je menjao. Traži priču o neuhvatljivoj lisici i psu koji nikada ne omane u lovu.

kako rekoh tako je. osim da kušamo Boga sve je moguće.
Tvrdiš da je Isus bog, a Satana ga je kušao...dakle, opet pričaš nešto što je suprotno sa knjigom u koju se zaklinješ.

ništa se nismo razumeli,sve vreme je reč o tome da se ne događa ništa posebno u nauci osim hibridizacije iz već postojeće materije.
Nije bilo reči o hibridizaciji, opet se vraćaš u kuću iz koje si izbačen.

pitanje za tebe,kao odgovor možemo li kršiti Božje zapovesti iz zakona?
Možemo.

možeš li ti ili bilo ko na celom svetu kroz sve vekove potvrditi da si ispunio svih deset?ne možeš. ne da nećeš već je zakon Bog tako sačinio da niko ga ispuniti ne može osim Hrista koji ga je ispunio.
Hrist je kršio zakon na sve strane (krao, nije poštovao majku, nije slavio sveti dan)... obmanjueš sebe veličajući tog nitkova.
Deset zapovesti nije toliko teško ispoštovati, osim ako si uobraženi drvodelja iz Nazareta.

on je kako i piše ne dopunio,već jasno se kaže ispunio zakon,
Prevod nije baš najsrećniji, rekoh ti da je bolje da je pisalo dopunio (druga je tema, ali možeš ako želiš da se i o tome edukuješ) ... ali ga svakako nije ukinuo.

i potom pavle kaže onima koji se na zakon vraćaju  da zidaju ono što je Isus već jednom srušio na krstu da ne robujemo zakonu već slobodnoj ,misli se na gornji jerusalim.originalno Božje seme propoved govori šire o tome.
Ti možeš da biraš da li ćeš više da veruješ Pavlu ili Isusu... pogrešićeš u svakom slučaju.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2012, 13:02:02 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
pustimo igre lisice koja pokušava da uhvati sopstveni rep.tio sa teglom.

Nema tu nikakvih igri. Jednostavno, to ti je samo dokaz da nije sve moguće.
Interesantno je što si pomenuo lisicu.
Bog starih Grka, Zevs, je za razliku od tvog boga shvatao da neke stvari su nemoguće pa ih je menjao. Traži priču o neuhvatljivoj lisici i psu koji nikada ne omane u lovu.

kako rekoh tako je. osim da kušamo Boga sve je moguće.
Tvrdiš da je Isus bog, a Satana ga je kušao...dakle, opet pričaš nešto što je suprotno sa knjigom u koju se zaklinješ.

ništa se nismo razumeli,sve vreme je reč o tome da se ne događa ništa posebno u nauci osim hibridizacije iz već postojeće materije.
Nije bilo reči o hibridizaciji, opet se vraćaš u kuću iz koje si izbačen.

pitanje za tebe,kao odgovor možemo li kršiti Božje zapovesti iz zakona?
Možemo.

možeš li ti ili bilo ko na celom svetu kroz sve vekove potvrditi da si ispunio svih deset?ne možeš. ne da nećeš već je zakon Bog tako sačinio da niko ga ispuniti ne može osim Hrista koji ga je ispunio.
Hrist je kršio zakon na sve strane (krao, nije poštovao majku, nije slavio sveti dan)... obmanjueš sebe veličajući tog nitkova.
Deset zapovesti nije toliko teško ispoštovati, osim ako si uobraženi drvodelja iz Nazareta.

on je kako i piše ne dopunio,već jasno se kaže ispunio zakon,
Prevod nije baš najsrećniji, rekoh ti da je bolje da je pisalo dopunio (druga je tema, ali možeš ako želiš da se i o tome edukuješ) ... ali ga svakako nije ukinuo.

i potom pavle kaže onima koji se na zakon vraćaju  da zidaju ono što je Isus već jednom srušio na krstu da ne robujemo zakonu već slobodnoj ,misli se na gornji jerusalim.originalno Božje seme propoved govori šire o tome.
Ti možeš da biraš da li ćeš više da veruješ Pavlu ili Isusu... pogrešićeš u svakom slučaju.
       pa ti sam kršiš zakon,kako onda možešd a ga držiš? preziranje,govorenje nekome nedolično je već nepravda i kršenje zakona.vidiš niko zakona ne može da održi,ni jedan čovek. Isus ga je održao.
   primetio sam da previše prezireš Hrista.uvek govoriš da me je demon opseo a sad ne znam ko toliko mrzi na Hristra osim sotone.sotona jeste kušao Hrista i šta je dobio,maramicu da se isplače do ognjenog jezera gde će biti bačen uskoro.
   znam ja o čemu pričamo o nauci koja je navodno postigla samo ne znam što. rekao sam ti ona može da hibridizuje stvari i to je sve . čim pozajmiš čekić,od majstora ti sii već nadrimajstor.
    to sa teglom je čista igra tvoja i neki nazovi smisao,kao da te ja sad pitam a ti mi odgovorui,može li yec da vidi ponovo svoj rep koga je prethodno odgrizaom,pas i progutao defakto? ajde sad mti meni daj odgovor...gde bi to išlo? u jednu vrstu prepucavanja bez smisla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
pa ti sam kršiš zakon,kako onda možešd a ga držiš? preziranje,govorenje nekome nedolično je već nepravda i kršenje zakona.vidiš niko zakona ne može da održi,ni jedan čovek.
Ja nisam ni dužan da ga držim, ali to ne znači da to nije lako izvodljivo pravoj naivčini... ovaj, verniku.

Isus ga je održao.
Već sam ti objasnio da se Isus samo na rečima pridržavao zakona, dela su mu bila drugačija.

primetio sam da previše prezireš Hrista.
Za razliku od onih koji ga preziru u prihvatljivoj meri. Koja je to po tebi prihvatljiva mera za preziranje sina jednog drvodelje?

uvek govoriš da me je demon opseo a sad ne znam ko toliko mrzi na Hristra osim sotone.
Pa, trebalo bi da naučiš. Sotona i Isus su ortaci, rade za istu stvar, ali sa različitim metodama.

sotona jeste kušao Hrista i šta je dobio,maramicu da se isplače do ognjenog jezera gde će biti bačen uskoro.
Kazao si da se Bog ne može kušati, a sad ispade da može... odluči se.

znam ja o čemu pričamo o nauci koja je navodno postigla samo ne znam što. rekao sam ti ona može da hibridizuje stvari i to je sve . čim pozajmiš čekić,od majstora ti sii već nadrimajstor.
Ne govori gluposti samo da bi ostao veran svojoj zabludi.

Zar je stolar koji je pozajmio čekić od kovača nadristolar?
Zar je kovač koji je pozajmio rudu od rudara, nadrikovač.
Nije li onaj koji verno kopira sliku Da Vinčija, podjednako dobar ako ne i bolji majstor?

to sa teglom je čista igra tvoja i neki nazovi smisao,kao da te ja sad pitam a ti mi odgovorui,može li yec da vidi ponovo svoj rep koga je prethodno odgrizaom,pas i progutao defakto? ajde sad mti meni daj odgovor...

Nema sličnosti u našim pitanjima i to pokazuje da nisi razumeo pitanje a požurio si da daš odgovor. Dakle, djavo te goni u raspravu.

Moje pitanje spada u grupu paradoksa o svemoćnosti... tvoje pitanje je o mogućem ishodu.
Ako baš hoćeš odgovor na tvoje pitanje je: Zec može da vidi rep koji mu je odgrizao i progutao pas.

gde bi to išlo? u jednu vrstu prepucavanja bez smisla.
Priznajem da ti je pitanje bez smisla, ali korisno je da pokaže koliko besmislenosti stanuje u tvom umu.
« Poslednja izmena: 03. Jul 2012, 04:07:40 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Samsung S7
Sve-moc, kranje idiotska rec. Ne znaci ama bash nista. Niti bilo sta sa njome moze da se definise.

Primer:

Entitet X ima moc. Moc da uradi nesto. Ali to nije jos uradio, samo moze da to uradi. Dakle da bi nesto uradio mora prvo to da pomisli. Misao ide ispred moci. Onda nije sve-mocan jer je morao prvo da smisli sta ce da radi.

Suprotan primer: Entitet X moze da urade sve. Entitet X ne moze da smisli nista sto vec nije u mogucnosti da uradi.

Entitet X nije dakle sve-mocan!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igra u kojoj samo jedan igrac koji je smislio igru moze da pobedi se zove?

Igra u kojoj kreator igre, kad god neko uspe da se priblizi pobedi menja pravila igre se zove?

Igra u kojoj kreator igre ne kaze sva pravila igre do kraja se zove?

Igra u kojoj kreator igre kaze da igra ne postoji se zove?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
pa ti sam kršiš zakon,kako onda možešd a ga držiš? preziranje,govorenje nekome nedolično je već nepravda i kršenje zakona.vidiš niko zakona ne može da održi,ni jedan čovek.
Ja nisam ni dužan da ga držim, ali to ne znači da to nije lako izvodljivo pravoj naivčini... ovaj, verniku.

Isus ga je održao.
Već sam ti objasnio da se Isus samo na rečima pridržavao zakona, dela su mu bila drugačija.

primetio sam da previše prezireš Hrista.
Za razliku od onih koji ga preziru u prihvatljivoj meri. Koja je to po tebi prihvatljiva mera za preziranje sina jednog drvodelje?

uvek govoriš da me je demon opseo a sad ne znam ko toliko mrzi na Hristra osim sotone.
Pa, trebalo bi da naučiš. Sotona i Isus su ortaci, rade za istu stvar, ali sa različitim metodama.

sotona jeste kušao Hrista i šta je dobio,maramicu da se isplače do ognjenog jezera gde će biti bačen uskoro.
Kazao si da se Bog ne može kušati, a sad ispade da može... odluči se.

Ne govori gluposti samo da bi ostao veran svojoj zabludi.

Zar je stolar koji je pozajmio čekić od kovača nadristolar?
Zar je kovač koji je pozajmio rudu od rudara, nadrikovač.
Nije li onaj koji verno kopira sliku Da Vinčija, podjednako dobar ako ne i bolji majstor?

to sa teglom je čista igra tvoja i neki nazovi smisao,kao da te ja sad pitam a ti mi odgovorui,može li yec da vidi ponovo svoj rep koga je prethodno odgrizaom,pas i progutao defakto? ajde sad mti meni daj odgovor...

Nema sličnosti u našim pitanjima i to pokazuje da nisi razumeo pitanje a požurio si da daš odgovor. Dakle, djavo te goni u raspravu.

Moje pitanje spada u grupu paradoksa o svemoćnosti... tvoje pitanje je o mogućem ishodu.
Ako baš hoćeš odgovor na tvoje pitanje je: Zec može da vidi rep koji mu je odgrizao i progutao pas.

gde bi to išlo? u jednu vrstu prepucavanja bez smisla.
Priznajem da ti je pitanje bez smisla, ali korisno je da pokaže koliko besmislenosti stanuje u tvom umu.
  baš me zanima rešenje rebusa sa repom zeca kjao kod samsona i zagonetanja zagonetke sa medom i mrtvim lavoim unutar njega. takoda onda nešto ipak bude sa smislom,a ne samo izlazak na bojište bez ikakog smisla.
     Isus dakle nije kršio zakon. kršio ga je za fariseje kao što i ti to vidiš tako,jer nisu razumeli upravo suštinu zakona.kada je trgao klasje u subotu rekao9m je da je subota sačinjena čoveka radi,a ne čovek subote radi,i da je on Gospodar od subote. dakleon je znao da je subota bila senka do njegovog dolaska,tako kada je stvarnost tu čemu dalčje subota? ona više nije imala svoju konačnu funkcionalnost. tako u nerazumevanuu tvom je i on kršio zakon.
  postoji nešto što ne može biti domen pitanja,zar nije isto? kad stolar pozajmi čekić od kovača. kao da si rekao kad hirurg pozajmi nož od domaćice il sataru od mesara da operiše najtananiju operaciju srčanog mišića. druga problematika je da ono što je zakon u tim stvarima,jeste da niko ne može da bude veći odoriginala.original ima svoju meru,a kopija je malau meri. na kraju sama cena stvari govori dovoljno. tako i originalnost Božjeg stvaranja se ne da kopirati u meri originalnosti,o čemu sam ja govorio dajuć taj naglasak,ali ti kad želiš materijalizam dovesti u snagu duhovnosti,onda deluješ kao kada bi slona pustio neko da hoda po najtanjem staklu,gde bi i miš sačinio štete.
   nisi razumeo ni okušanuu Hrista. sotona ne može prokušati Boga,i to je dokazano,ali može to pokušavati činit,jer svako ko je u telu je meta kušanja. anđeli nebeski trećina je spala zbog toga imali su savršenstvo ali su bili stvorenje,telo. i bili podložni vatri kušnje. adam i eva su inmali večnost u edemu i kušani su i eva je pala jer je bila u telu. Isus je došao u telu i bio je meta kušanja ali nije mogao pasti jer je bio čovek ali i Bog.to je to mesto zato Bog nije spašenje podredio snaži anđela jer greh ne može slomiti niko niti smrt osim njega samoga. tako ti to možeš uvek svoditi na neke matwerijalne iskušeničke priče ali reč Božja ostaje do vijeka istina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Sve-moc, kranje idiotska rec. Ne znaci ama bash nista. Niti bilo sta sa njome moze da se definise.

Primer:

Entitet X ima moc. Moc da uradi nesto. Ali to nije jos uradio, samo moze da to uradi. Dakle da bi nesto uradio mora prvo to da pomisli. Misao ide ispred moci. Onda nije sve-mocan jer je morao prvo da smisli sta ce da radi.

Suprotan primer: Entitet X moze da urade sve. Entitet X ne moze da smisli nista sto vec nije u mogucnosti da uradi.

Entitet X nije dakle sve-mocan!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igra u kojoj samo jedan igrac koji je smislio igru moze da pobedi se zove?

Igra u kojoj kreator igre, kad god neko uspe da se priblizi pobedi menja pravila igre se zove?

Igra u kojoj kreator igre ne kaze sva pravila igre do kraja se zove?

Igra u kojoj kreator igre kaze da igra ne postoji se zove?

samo ti se čini sve navedeno,kao da je  nametnuto pravilo,to je blagosloveno pravilo.
   no dobro ti si tu kao kad se irod udružuje sa pilatom u osudi Hrista.izmirivši se  čak.ali nisi ti loš sagovornik ipak,samo malo više gorčine te odvodi od istine a predragona više mudrosti nego što mu je ona potrebna i od koristi. nekako vi ste tu braća,mudri i sad kako se sve ovo dovrši Bog neka odluči. verujem da će biti još neotvorivih tegli i da će te vi ostati obojica kretori koji postavljate fer zahteve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
baš me zanima rešenje rebusa sa repom zeca kjao kod samsona i zagonetanja zagonetke sa medom i mrtvim lavoim unutar njega. takoda onda nešto ipak bude sa smislom,a ne samo izlazak na bojište bez ikakog smisla.
Tvoje pitanje je bilo bez smisla, a odgovor je npr...neko iseče psa i izvadi rep. Ili, pas povrati rep. Ili, malom kamerom u psu snimimo rep.
To što ti nemaš dovoljno mašte da zamisliš takvo rešenje je još jedna potvrda šta je taj demon uradio tvom umu.

I nije bio lav u medu, već med u lavu...pazi šta pišeš.

Nije ovo bojište...ovo je laboratorija za analizu budalaština i otrova koje si spreman da napišeš.

Isus dakle nije kršio zakon. kršio ga je za fariseje kao što i ti to vidiš tako,jer nisu razumeli upravo suštinu zakona.
Fariseji su školovani za tumačenje zakona...dok je Isus obučen da obradjuje drvo. Prednost je na strani stručnjaka.

kada je trgao klasje u subotu rekao9m je da je subota sačinjena čoveka radi,a ne čovek subote radi,i da je on Gospodar od subote.
Samo se pravdao i izvlačio, a zakon očigledno nije poštovao. Sam si dao primer.

kad stolar pozajmi čekić od kovača. kao da si rekao kad hirurg pozajmi nož od domaćice il sataru od mesara da operiše najtananiju operaciju srčanog mišića.
Ako je nužda, upotrebiće i to...
A vrsnom majstoru je svaki alat dobar, ljudi čine čuda sa raznim stvarima.

druga problematika je da ono što je zakon u tim stvarima,jeste da niko ne može da bude veći odoriginala.original ima svoju meru,a kopija je malau meri. na kraju sama cena stvari govori dovoljno. tako i originalnost Božjeg stvaranja se ne da kopirati u meri originalnosti,o čemu sam ja govorio dajuć taj naglasak,ali ti kad želiš materijalizam dovesti u snagu duhovnosti,onda deluješ kao kada bi slona pustio neko da hoda po najtanjem staklu,gde bi i miš sačinio štete.
Niko i ne traži da kopija bude veća od originala. Zaboravio si da si tražio kakvu takvu kopiju, a kada ti je ponudjena, počeo si da tražiš materijal za nju. Licemer si i osoba koja se ne drži sopstvenih pravila.
Okani se jadnih primera, jedino su tvoja poredjenja i znanja tanka poput tog stakla preko kojeg ti u delirijumu prevodiš slonove i miševe.
  Uz to, parče stakla toliko široko da se preko njega pokuša prevodjenje slona, ali nedovoljno jako da izdrži težinu miša, bi se sigurno slomilo pod sopstvenim opterećenjem, tako da stvarno ne znaš da daš dobar primer.

nisi razumeo ni okušanuu Hrista. sotona ne može prokušati Boga,i to je dokazano,ali može to pokušavati činit,...
Biblija jasno kaže da je Isus iskušavan... možda nije podlegao, ali je bio stavljen na probu.
Iskušavati znači ''pokušati da navedeš nekog da učini nešto loše''. Satana je to pokušao, dakle Isus je bio iskušavan.
Koliko puta si spreman da tvrdiš da nešto nije kad jeste i obratno? Zlo koje te kontroliše ti je odstranilo svaki oblik poštenja.
« Poslednja izmena: 03. Jul 2012, 19:09:40 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Samsung S7
@bluesoniq

Ja sam vise u ovakvom fazonu..

[youtube.]2Oe6HUgrRlQ[/youtube.]

ne slazem se bas sa svime sto je rekao, ali je lijepo istakao neke pozitivne strane ponasanja religije.

Meni se npr svidjaju neke price iz Biblije, svidja mi se moral al ne mislim da je dosao odozgo nego iskustvom ljudi.

Svidja mi se prica o jabuci, ne znam dal sam prije objasnjavao svoje shvatanje.

E izvini sto ti tek sad odgovaram, nisam video da je snimak sa TED-a.

Ne slazem se sa doticnim govornikom, jer se otvara back-door da se provuku sve stvari koje niko ne zeli, i niko normalan u njih ne veruje, pored tih "utesnih, lepih" koje nam servira religija, dogma i bajke.

To bi bilo isto kad bi se neko divio konopcu koji su nacisti koristili za vesanje, ili nacistickoj uniformi, konkretno materijalu od koje je napravljena, pa onda boji, pa onda, kad bi se neko divio recimo fantasticnim zamislima hriscanske maste, kakve su sve metode smislili za mucenje jeretika, njihovoj genijalnoj efikasnosti, pa onda da se divimo gradjevinama koje su odnele ogromna novcana sredstva na kompletno beskorisne gradjevine umesto da su se dizale bolnice i skole.
Ne sme se dati kredibilitet takvoj ljudskoj umotvorini koja je dovela do masovnog unistavanja kompletnih naroda.
Moramo negde stati i reci: Ne! Ne zelimo nista od vas, zelimo da nestanete, i da nestanu sva vasa obelezja i propagadni materijal.

Da li bi ti citao knjige ili cuvao umetnicke slike nekoga ko je serijski ubica ili silovatelj dece?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
Poredjenje sa nacistima ne stoji jer Hitler je rekao da neke nacije vrijede manje i da ih treba istrijebiti ,
a Biblija ipak kaze ne ubij.
Imas li kakvih zamjerki 10 zapovjesti, a to je okosnica religije.

Ja ne mislim da je neko zlo poteklo od religije..
Nego od ljudi, krstasi su navalili na Orijent zato sto je bio prebogat u to doma, radi tozla.
Samo im je trebao blagoslov Crkve, a Vatikan je oduvijek bio korumpiran.
Kao sto danas otimaju naftu u ime demokratije.
To ne znaci da je demokratija losa.

-

Ti si racionalan tip i tebi ne treba duhovnost da bi shvatio moralnost. A masa je glupa i treba im bajka. Ta bajka ce uvijek nesto bit, moze biti magija, , komunizam, nacizam.
Ali covjek nije samo racionalno bice. Iako inteligentni ljudi razmisljaju racionalno, inteligentni su u svakom drustvu manjina.

Tako da je religija najmanje zlo od potencijalnih.
« Poslednja izmena: 03. Jul 2012, 16:27:15 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:13:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.