Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 15:57:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mesić prima penziju i iz Beograda  (Pročitano 8700 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 6230
Kada je Tito umro, funkciju predsednika je preuzeo Lazar Kolisevski, a vec posle 10 dana je po kljucu bio Cvijetin Mijatovic. Posle je sve islo po kljucu.Svake godine po jedan. U Maju.Posle punog kruga svih osam federalnih jedinica, Makedonci su 87-e dosli ponovo na red, a predsednik je bio Lazar Mojsov.
Inace poslednji predsednik je stvarno bio Mesic, jer ono sto je Sloba stavio Kostica i mesetario sa njim se nije racunalo.Zato se pravno drzava i raspala, jer nije imala resenje po ustavu, sta se dogadja kada je odnos u glasanju 4:4.
« Poslednja izmena: 25. Nov 2010, 18:26:09 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Alcatel 
Fond PIO: Mesić nije jedini

BEOGRAD - Bivši hrvatski i poslednji predsednik Predsedništva SFRJ Stjepan Mesić jedan je od 24.000 korisnika penzija u bivšim republikama nekadašnje Jugoslavije i jedan od 5.750 korisnika koji žive u Hrvatskoj, a koji primaju penzije ili njihov deo iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Srbiji.

Kako je Tanjugu rečeno u Republičkom fondu PIO, svi osiguranici koji su ceo ili bar deo penzijskog staža ostvarili u Srbiji, u bilo kom periodu svoje radne istorije, imaju određena prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, ukoliko im je za taj staž uredno uplaćen doprinos.
- Budući da je većina državnih institucija nekadašnje SFRJ bila locirana u Beogradu, svi funkcioneri iz bivših republika koji su imali službu u tim državnim institucijama, u momentu sticanja prava na penziju po propisima svoje zemlje imaju pravo i na srazmerni deo penzije za staž ostvaren u Srbiji, jer su za njih doprinosi uplaćivani u Fond PIO Srbije - navode u Fondu PIO.
Ta prava, kao i prava iz zdravstvenog osiguranja su, kako se objašnjava, regulisana bilateralnim sporazumima o socijalnom osiguranju, koji postoje između svih zemalja, bivših SFRJ republika.
Inače, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje isplaćuje penzije za oko 24.000 korisnika u državama bivše SFRJ - 5.750 u Hrvatskoj, 6.250 u Republici Srpskoj, oko 4.250 u Makedoniji, oko 4.500 u Federaciji BiH i oko 3.200 u Crnoj Gori. Srbija u tu svrhu mesečno izdvaja oko 316 miliona dinara.
Mesić je u intervjuu TV Z1 otkrio da mu se, otkada je u februaru otišao u penziju, počela tada obračunavati i penzija u Srbiji, pa tako svakog meseca prima po 39 evra. Njegova obaveza je, kako je rekao, da srpskom Fondu PIO redovno svakih šest meseci dostavlja potvrdu da je živ.

Autor:
Agencija Tanjug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 6230
Ovo vec ima smisla. Fondovi su nezavisni, tako da verovatno pretpostavljam, da je u fondu pio Srbije to uplacivano, shodno tome ima pravo na penzijsku nadoknadu. Ako je tako vodjen.
Ali recimo onda, shodno tome, srpski oficiri, koji su sluzbovali po Hrvatskoj od 45-e naovamo, imaju ista prava, jer su doprinosi uplacivani u fondovima doticnih filijala.
U tom slucaju Mesic je kolateralna steta.
To uopste nije transparentno i ja mislim da vojne penzionere (deo koji je ostao lojalan JNA) placa drzava Srbija, sto ne bi bilo u redu.
To bi trebali drugo Tadic i Josipovic da regulisu. I to retroaktivno.Jer je isti slucaj.
U tom slucaju bi mi Mesicu dali 39 evrica, a dobili od nasih ujki, nekoliko destina hiljada evrica.
To vazi i za sve ostale Republike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Alcatel 
SRPSKA PENZIJA I ZA ORIĆA?!

Petak, 26. Novembar,
Osim Mesića, koji se hvali da je srpski penzioner, kao bivši radnik MUP Srbije isto pravo ima i Naser Orić, kome je suđeno za ratni zločin nad Srbima
BEOGRAD - Pravo na srpsku penziju ima i Naser Orić?!
Osim bivšeg hrvatskog predsednika i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Stjepana Mesića, Naser Orić, ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici, takođe ima uslova da bude srpski penzioner?! To pravo mu pripada jer je 1990. bio pripadnik jedinice za specijalne akcije MUP Srbije!
Po toj logici, deo penzije iz srpskog budžeta sleduje i bivšem premijeru SFRJ Anti Markoviću.
Jelica Timotijević, direktor Službe za komunikacije u PIO fondu, potvrđuje da svi koji su službovali u srpskim institucijama imaju pravo na deo penzije iz Srbije.
- Pošto je većina tih institucija SFRJ bila locirana u Beogradu, svi funkcioneri iz bivših republika koji su imali službu u njima u momentu sticanja prava na penziju imaju pravo i na srazmerni deo penzije za staž ostvaren u Srbiji, pošto su za njih doprinosi uplaćivani u PIO fondu. To važi za sve, bez obzira na to da je neko bio premijer ili građevinski radnik - kaže Timotijevićeva i nastavlja:

- Srbija je zaključila bilateralne sporazume o socijalnom osiguranju sa svim bivšim SFRJ republikama. Kada neko od njih stekne uslov za penziju, Fond PIO izdaje potvrdu staža za tu osobu.

Naser Orić juče nije odgovarao na pozive Kurira, a u Fondu PIO nisu želeli da nam kažu da li je i on jedan od uživalaca srpskih penzija.

Ekipa Kurira

Čekua plaćaju Hrvati

Agim Čeku, nekadašnji vođa OVK, deo penzije prima iz Hrvatske jer je tamo radio.
- Sedam godina sam službovao u Zadru kao oficir JNA. Kada sam otišao u vojnu invalidsku penziju, počeli su da mi isplaćuju. Koliko tačno, ne znam jer tim parama raspolaže moja supruga, ali mislim da primam nekoliko stotina evra. Ne ostvarujem pravo na deo penzije iz srpskog budžeta, a i da mogu, ne bih bio zainteresovan - poručuje Čeku.

Za Stjepana Mesića nema bonusa od 5.000 dinara

Stjepan Mesić, uprkos maloj penziji koju prima iz Srbije, nema pravo na jednokratnu pomoć od 5.000 dinara koju je država obezbedila za najsiromašnije penzionere. Iako je priznao da iz Srbije prima „mirovinu“ toliko sitnu da nije siguran da li je to 39 ili 49 evra, pomenuti bonus ne bi mogao da dobije jer nema prebivalište u Srbiji.
- Morao bi da dokumentuje da je zbir svih penzija koje prima manji od 30.000 dinara - kaže Jelica Timotijević iz PIO.

Vesti: Stjepan Mesić, Naser Orić, Jelica Timotijević, Jelica Timotijević, srpska penzija, bivši radnik MUP Srbije, ima pravo na srpsku penziju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 6230
Onom fondu kome je uplacivano, onaj je duzan da placa penziju preko budzeta doticne drzave.
Beograd je bio glavni grad Jugoslavije, troimenog naroda, Titove Jugoslavije pa naravno da se snose posledice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 546
Zastava Pula, Istra, Hrvatska
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
Srbija svaki mesec isplaćuje penziju Stjepanu Mesiću 
Svaki mesec od njih primim 39 evra
rekao je kroz smijeh Mesić.

Citat: mrgec
не знам шта је већа срамота...то што србија исплаћује пензију
или што се тај бедник радује за 39 евра Smile

a, je si li ikad čuo za pojam "sarkazam" ili "ironija"?  Smile

Mesić ima penziju oko 20.000 kn = 2.700 Eura
jako puno mu znači tih 39 Eura. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
Citat
Mesić ima penziju oko 20.000 kn = 2.700 Eura

ОК...значи...може да лечи дегенеричну децу Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
nksmaj
kao i obično iznosiš neistine a onda prebaciš na krivi izvor.
Prebroj poslje 1980 tko je bio predsjednik srbin i tko Hrvat pa onda napiši bratstvo -jedinstvo.
Kad ste moglo nasljediti olimpijske medalje možete i plaćati mirovinu staroj partizančini
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Не мрзим ја никог,јер није у припроди Србског народа да било кога мрзи!

Hebi ga, nije prvi April  Smile Smile
Onu paradu su gadjali kamenjem jer ih eto ne mrze  Smile

Ja licno ne verujem u tu pricu. Kada su se pa to podelile duznosti i obaveze bivsih Republika i Pokrajina?
Po cemu i po kom osnovu da se nesto sto je bio savezni rang, mora da se isplacuje iz Beograda.
Taj fond iz koje bi se isplacivala ta penzija bi trebao da bude punjen od svih bivsih clanica federacije.

I ja mislim da je nesto mutno tu. Ali sada mislim da je to ostalo od vremena Slobe kad je krojio "nalednisu" SFRJ - SRJ pa je po pravilu SRJ nasledila i to, prvenstveno da se osiguraju penzije onima koji su bili oko Milosevica a bili u "saveznim" organima.

... toliki oficiri koji su pogazili zakletvu...

Pa svi do jedan oficiri su pogazili zakletvu i napustili Titov put  Smile

Имаш линк па провери!
Ne budi tvrdoglav.Ko je onda između 1980 i 1991 godine bio predsednik? Smile
Jenostavno nisi u pravu, bilo je predsednika i Srba. Menjali su po nacionalnom ključu na godinu dana, posle Titove smrti.

Ma jasno, malkice se pravi lud, ko da nije postojao nacionalni kljuc  Smile

Kada je Tito umro, funkciju predsednika je preuzeo Lazar Kolisevski, a vec posle 10 dana je po kljucu bio Cvijetin Mijatovic. Posle je sve islo po kljucu.Svake godine po jedan. U Maju.Posle punog kruga svih osam federalnih jedinica, Makedonci su 87-e dosli ponovo na red, a predsednik je bio Lazar Mojsov.
Inace poslednji predsednik je stvarno bio Mesic, jer ono sto je Sloba stavio Kostica i mesetario sa njim se nije racunalo.Zato se pravno drzava i raspala, jer nije imala resenje po ustavu, sta se dogadja kada je odnos u glasanju 4:4.

To je istina, jer se izgubio legitimitet bez kolektivnog predsednistva.

Ali recimo onda, shodno tome, srpski oficiri, koji su sluzbovali po Hrvatskoj od 45-e naovamo, imaju ista prava, jer su doprinosi uplacivani u fondovima doticnih filijala.

Mislis oficiri koji danas zive u Srbiji. Inace, po pravilu da, jedino ako ta JNA nije imala neku posebnu penzionu kasu  Smile
Inace, u tom slucaju bi mogli i Hrvati da se bune sto placaju bivsim oficirima JNA penzije  Smile

IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 6230
nksmaj
kao i obično iznosiš neistine a onda prebaciš na krivi izvor.
Prebroj poslje 1980 tko je bio predsjednik srbin i tko Hrvat pa onda napiši bratstvo -jedinstvo.
Kad ste moglo nasljediti olimpijske medalje možete i plaćati mirovinu staroj partizančini
A ko je to stara partizancina? da nije Stipica?
Ja sam napisao, da ako je bilo uplacivanja u fondu, fond je duzan da mu plati. Ali mozda nisi procitao, da ste i vi duzni svim vojnim licima kojima je bilo uplacivano diljem Hrvatske penziono, za vreme njihovog sluzbovanja, duzni ste i vi da shodno platite.Tako ce Stipicinih 39 evra, dobiti kontru od nekoliko desetine hiljade evra u nasim fondovima.Odnosno bi rasteretilo nase fondove.
Lepo vama hibridnim Hrvatima da se koskate sa hibridnim Srbima, preko ledja oba naroda.
Sto se pravih Srba tice, daleko vam lepa kuca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 15:57:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.