Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mesić i Tadić razgovarali o incidentu u Biljanima donjim  (Pročitano 3132 puta)
25. Jul 2006, 22:22:00
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Četiri kuće Srba povratnika u Biljanima Donjim, selu u blizini Benkovca, sinoć su kamenovane, posle čega je izbio požar. Srpsko nacionalno veće saopštilo je da je kuće povratnika opkolilo četiri do pet lica koja su skandirala: 'Di ste četnici' i 'Idite ća!'

Zadarska policija je saopštila da požar, koji je buknuo u blizini kuća srpskih povratnika, nije bio većih razmera i da su izgoreli trava i nisko rastinje.

Tadić pozdravio brzu reakciju policije

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić obavestio je predsednika Srbije Borisa Tadića da su uhapšene osobe koje su kamenovale kuće srpskih povratnika u Biljanima Donjim, selu kod Benkovca.

Tadić je pozdravio brzu reakciju policije i hapšenje počinilaca i izrazio očekivanje da će oni biti primereno kažnjeni, saopšteno je u kabinetu predsednika.

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić ranije danas najoštrije je osudio napade na kuće Srba povratnika. Napad je osudila i hrvatska vlada.

Pupovac: Zadarsko zaleđe kao Kosovo

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac rekao je da je napad na kuće srpskih povratnika u Biljanama Donjim, 'zločin iz mržnje'.

Pupovac je ocenio i da je tome doprinela i zadarska policija time što nije reagovala u ranijim sličnim slučajevima.

'Sramotno je da se tako napadaju žene, deca i starci. Zadarsko zaleđe ne sme više biti crna rupa u Hrvatskoj.

To je kao Kosovo', rekao je Pupovac, koji je obišao Biljane Donje zajedno sa poslanikom SDSS-a Ratkom Gajicom i predstavnikom OEBS-a.

Pupovac je naveo da je o svemu razgovarao sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, šefom države Stjepanom Mesićem i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Kirinom i da je premijer zgranut tim izgredom, a Kirin ogorčen ponašanjem policije u ranijim sličnim slučajevima.

Napadači su, prema saznanjima Pupovca, nekadašnji učesnik sukoba u Hrvatskoj, bivši policajac i maloletna osoba.

Medju napadnutim kućama je i prva obnovljena kuća u Biljanima Donjim ispred koje je premijer Sanader pre tri godine lomio hleb sa srpskim povratnicima, podseća Hina.

Pupovac je takođe izrazio nezadovoljstvo što se zadarski župan Ivo Grbić i benkovački gradonačelnik Branko Kutija nisu pojavili na mestu događaja.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Ne vredi razgovarati, Ustase su Ustase. A ti povratnici su budale.Nikada vise necemo moci da zivimo sa Ustasama i Siptarima i ne razumem ta natezanja, povratak Smile. Srbima je mesto u Srbiji. Sa Ustasama moze samo strogo poslovno , mada kako ja vidim oni bi nama da uvale Ronhil i drugu krdzu a ne cuh jos da se nesto nase pusi kod nijh.....pa mogli bi malo nesto da popushe Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Ka­me­no­va­ne
srp­ske ku­će
B. PO­PO­VIĆ, 25. jul 2006

Od stal­nog do­pi­sni­ka ZA­GREB
Za­dar­ska po­li­ci­ja pri­ve­la je če­ti­ri oso­be s pod­ruč­ja Za­dar­ske žu­pa­ni­je, osum­nji­če­ne da su pret­pro­šle no­ći ka­me­no­va­le ku­će srp­skih po­vrat­ni­ka u Bi­lja­ni­ma Do­njim kod Ben­kov­ca, uz po­vi­ke "Di ste čet­ni­ci" i "Idi­te ća!".
U sa­op­šte­nju Po­li­cij­ske upra­ve na­vo­di se da je oko 2,50 ča­so­va pri­mlje­na do­ja­va da u ovom se­lu vi­še ne­po­zna­tih oso­ba ba­ca ka­me­nje na srp­ske ku­će, po­sle če­ga je pod­met­nut po­žar, pa su go­re­li su­va tra­va i ni­sko ra­sti­nje.
U po­li­ci­ji ka­žu da su ku­će ošte­će­ne, a da su osum­nji­če­ni za­te­če­ni, prak­tič­no, na de­lu. Pri­li­kom pri­vo­đe­nja je­dan od na­pa­da­ča pru­žao je ot­por, pa su po­li­caj­ci bi­li pri­nu­đe­ni da upo­tre­be i si­lu.
Svi pri­ve­de­ni bi­li su pod dej­stvom al­ko­ho­la. Po­li­ci­ja, za sa­da, ni­je ot­kri­la nji­ho­ve iden­ti­te­te, ali se zna da su pu­no­let­ni. Svi na­pa­da­či bi­će pri­ve­de­ni is­tra­žnom su­di­ji Žu­pa­nij­skog su­da u Za­dru uz ka­zne­nu pri­ja­vu za na­sil­nič­ko po­na­ša­nje, uni­šte­nje i ošte­će­nje tu­đe imo­vi­ne.
Srp­sko na­rod­no ve­će oce­ni­lo je da se sa­mo za­hva­lju­ju­ći br­zoj in­ter­ven­ci­ji po­li­ci­je i va­tro­ga­sa­ca, va­tra ni­je pro­ši­ri­la i da taj, et­nič­ki mo­ti­vi­sa­ni na­pad ni­je imao te­že po­sle­di­ce.
U SNV, ipak, ka­žu da ni­su za­do­volj­ni što po­li­ci­ja de­lu­je tek kad se ne­što do­go­di, a ne pre­ven­tiv­no.

ME­SIĆ OSU­DIO
PRED­SED­NIK RH Stje­pan Me­sić naj­o­štri­je je osu­dio in­ci­dent u ovom po­vrat­nič­kom se­lu.
Ka­ko je re­kao, ono što je uči­ni­la ne­ko­li­ci­na iz­gred­ni­ka ka­me­nu­ju­ći ku­će hr­vat­skih gra­đa­na srp­ske na­ci­o­nal­no­sti i pod­me­ću­ći po­žar, di­rekt­ni je na­pad na pro­kla­mo­va­nu po­li­ti­ku su­ži­vo­ta i stva­ra­nja uslo­va za po­vra­tak u si­gur­nost svih ko­ji su za vre­me ra­ta na­pu­sti­li Hr­vat­sku. On oče­ku­je da po­či­ni­o­ci bu­du pri­me­re­no ka­žnje­ni.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne vredi razgovarati, Ustase su Ustase. A ti povratnici su budale.Nikada vise necemo moci da zivimo sa Ustasama i Siptarima i ne razumem ta natezanja, povratak Smile. Srbima je mesto u Srbiji. Sa Ustasama moze samo strogo poslovno , mada kako ja vidim oni bi nama da uvale Ronhil i drugu krdzu a ne cuh jos da se nesto nase pusi kod nijh.....pa mogli bi malo nesto da popushe Smile

kao što si ti popušila?
(ronhill mislim)
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Mesić i Tadić o incidentu
Zadar, Zagreb, Beograd -- Predsednik Hrvatske obavestio predsednika Srbije da su uhapšene osobe koje su kamenovale kuće srpskih povratnika.

Stjepan Mesić je Borisa Tadića obavestio da su uhapšene osobe koje su napale kuće u Biljanima Donjim, selu kod Benkovca. Mesić i Tadić su sinoć telefonom razgovarali o jučerašnjem incidentu, kada su kamenovane četiri srpske kuće i podmetnut požar u jednoj od njih. Tadić je pozdravio brzu reakciju policije Hrvatske i hapšenje izgrednika i napomenuo kako očekuje da će oni biti primereno kažnjeni.

Milorad Pupovac, poslanik Samostalne demokratske srpske stranke u Saboru Hrvatske, izjavio je da je reč o klasičnom primeru ne samo govora mržnje, već i vrste zločina iz mržnje, etnički motivisanog nasilja. "Na to nasilje, nažalost, lokalne vlasti ne reaguju, policija ne poduzima preventivne akcije, iako je imala debelih razloga da to napravi", kaže on.

Privedeni su Ljube Bašić, Denis Žilić, Ivan Duspara i Zoran Bilaver, a utvrđeno je da su svi, tokom napada, bili pod uticajem alkohola, pa su protiv njih podnete krivične i prekršajne prijave, a privedeni su istražnom sudiji Županijskog suda u Zadru. Kamenovane su kuće Svetozara, Nade i Danice Škorić i Sonje Kranjc. U Škorićevom dvorištu pre dve godine su pogaču lomili primijer Ivo Sanader i Milorad Pupovac, tokom posete srpskim povratnicima u zadarskom zaleđu.

Sonja Kranjc kaže kako je videla četiri muškarca kako prolivaju benzin po travi i pale je. "Videli su me kako stojim na prozoru i psovali mi majku četničku. Tada su kamenjem gadjali krov i razbili nekoliko crepova, ali dvorišna vrata. Kasnije sam u dvorištu našla mobilni telefon u kom sam pročitala meni poznata imena osoba iz Škabrnje i videla slike nekolicine tih ljudi", rekla je ona.

Gradonačelnik Benkovca danas će posetiti selo. Napad je osudio i UNHCR.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
  A ti povratnici su budale.Nikada vise necemo moci da zivimo sa Ustasama i Siptarima i ne razumem ta natezanja, povratak Smile. Srbima je mesto u Srbiji.
   :no:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
riiing riiing...
-alo?
-alo boka, jes' ti?
- ko je?
- stipe.
- eeee, de si stipko, sta je reci?
- ma nista, buraz, reko da te zivnem, popese mi se ovi moji za vrat zbog neke djece sto su gadjali kamenjem neke seljake, tamo negdje... u jebes ga! zaboravio sam.. ma u nekoj vukojebini, nikad cuo. aj jarane trebamo nesto za novinare da kazemo.
- ajoooj, stari taman sam umocio noge u lavor, more li sutra?
- ma joj, to je zacas, ja cu obecati da cemo nesto, ti reci..., ma znas sta ti brate to osudi, naseri nesto i dobro more li?
- moze brajo.
- eto. reci jel te proslo ono kurje oko?
- ma jes kurac evo kiselim noge non stop.
- dobro, a pa cemo se cuti jednom da se nadjemo.
- vozdra jarane.
click. beeep beeep.

izvor: NASA - asssaaaaaa   
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Dobro je da su odmah uhvaćeni jer da nisu izgledalo bi puno gore.Budale koje ne shvaćaju da je rat prošao,a kad je prošao rat prošao i njihov frajerluk pa se ne mire sa gubitkom "moći".Krivi im povratnici  Smile,ja bi to na jedno 5 godina zatvora pa nek se promišljaju.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
I opet dobro.
Do negdje.
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG Google Nexus 5

da, al zemlja je zemlja, bez obzira na granice .... tako da ...
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.