Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:35:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Merkel: Srbija ne ispunjava uslove  (Pročitano 9240 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

putuj evropo  Smile
sad bar znamo na čemu smo,bar ovima na vlasti da jebemo mater dok nisu zapevali danke dojčland  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Alcatel 
@nikolajević,
Izgleda da ne poznaješ dovoljno šta to znači za Nemce i uopšte velike sile "nacionalni interes". Bez želje da te vređam, malo pročitaj neku istorijsku knjigu i videćeš da Nemci, Englezi , Francuzi , Rusi i da ne nabrajama, nikada ne odustaju od potrebe za kontrolom prostora za  koga smatraju da je od njhovog interesa, a za nabrojene sile teritorija Srbije je to uvek bila. To znači da nam oni neće dati mira dok ne priznamo Kosovo, ili dok se mi na neki drugi način ne uklopimo u njihov interes. To je posao političara , ali više budućih nego sadašnjih. Za mene je veći problem i od samog Kosova, što smo rasprodali celu Srbiju i što smo poklonili svoje firme, svoja prirodna bogatsva i što smo se toliko uvukli u dupeta velikim silama da ćemo se teško izvući. Za neka bolja vremena trebaju ipak političari koji pripadaju nekoj drugoj "školi" , ovi su se iscrpeli, mogu samo da muljaju iste ideje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
LG Google Nexus 5

putuj evropo  Smile
sad bar znamo na čemu smo,bar ovima na vlasti da jebemo mater dok nisu zapevali danke dojčland  Smile

u tom slucaju da se puste svi haski zatvorenici, da se nadoknade sve stete pocinjene ispunjavajuci uslove za status kandidata i ostalo.

ili to vise nije vazno???
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
SonyEricsson 
Gorak komentar sa sajta RTS ( vest : " Srbija ne ispunjava uslove !") :

" Realnosti u "brk"

Ne zele nas u njihovom klubu.Ucene i novi uslovi nece i nece prestati, sve dok nam dusu ne uzmu.Ne zelim da glumim nekog "pametnjakovica", ali zivim vec 40. god u "Merkelovoj drzavi".Integrisan, cerke studiraju, pricamo narvno svi perfektno nemacki, kao i engleski jezik, imamo odgovorne i zahtevne poslove.Ali, mi za njih nikada ne pripadamo istoj rasi.To se oseti od najobicnijeg coveka, do nivoa intelektualca.To je tako i nikada se nece promeniti. Verujte, nema potrebe za zabludu.Mi smo inteligentan narod.Treba realizovati stvarnost, ona je nepravedna, i nepostena, ali je realna.Nazalost, Pozdrav."

ja bi preporučio komentatoru da se vrati u inteligentnu srbiju...možda neće imati odgovorne i zahtevne poslove, i verovatno ćerke neće moći da studiraju, ali biće među svojima.
to što srbi iz srbije neće u eu, ne vole ameriku, to je razumljivo, ima tu dosta razloga...ali zašto oni srbi koji žive i rade u eu i ameriku, neće da vide srbiju u eu?!
da li se boje da će neki inteligentniji da ukrade posao? ako nemci gledaju na njih kao na drugu rasu, i ako je toliko loše tamo, zašto se ne vraćaju?
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Apple iPhone 6S
Tacno je to sto covek kaze. Nemci su posebno specificni po tom pitanju. Moj stric je Srbin, koji je otisao pre 40 godina u Nemacku, ozenio se Nemicom. Deca su mu pola Srbi pola Nemci. Radi visokokvalifikovani posao, cenjen je u njemu i tako dalje i tako dalje. I uvek mi je govorio isto to. Dakle Nemci, ne samo prema Srbima, vec generalno prema strancima imaju otklon i nikada jedan stranac ne moze da postane "deo njih". Moj stric nikada nije imao ni jednu neprijatnu situaciju, zbog svog porekla, ali isto tako nikada se nije osetio ravnopravnim drzavljaninom te drzave. To se jednostavno "oseca u vazduhu" na svakom koraku. Cak i njegova deca kojima je majka cistokrvna Nemica, gotovo da nemaju ni jednog prijatelja ili prijatlejicu koji su nemci. Svi njihovi prijatelji su Rusi, Ukrajinici, Vijetnamci i tako dalje.

Nisu Nemci slucajno izazvali dva svetska rata i radili sve sto su radili. Ima tu u genetskom kodu mnogo toga specificnog. U svakom Nemcu i dalje cuci mali fasista, koji ceka svoju sansu da se pokaze.
« Poslednja izmena: 03. Dec 2011, 10:10:52 od Ic.xc.ni.ka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Alcatel 
Tacno je to sto covek kaze. Nemci su posebno specificni po tom pitanju. Moj stric je Srbin, koji je otisao pre 40 godina u Nemacku, ozenio se Nemicom. Deca su mu pola Srbi pola Nemci. Radi visokokvalifikovani posao, cenjen je u njemu i tako dalje i tako dalje. I uvek mi je govorio isto to. Dakle Nemci, ne samo prema Srbima, vec generalno prema strancima imaju otklon i nikada jedan stranac ne moze da postane "deo njih". Moj stric nikada nije imao ni jednu neprijatnu situaciju, zbog svog porekla, ali isto tako nikada se nije osetio ravnopravnim drzavljaninom te drzave. To se jednostavno "oseca u vazduhu" na svakom koraku. Cak i njegova deca kojima je majka cistokrvna Nemica, gotovo da nemaju ni jednog prijatelja ili prijatlejicu koji su nemci. Svi njihovi prijatelji su Rusi, Ukrajinici, Vijetnamci i tako dalje.

Nisu Nemci slucajno izazvali dva svetska rata i radili sve sto su radili. Ima tu u genetskom kodu mnogo toga specificnog. U svakom Nemcu i dalje cuci mali fasista, koji ceka svoju sansu da se pokaze.
Nemoj tako glasno,   Smile čuće te. Ovde imaju više doušnika, nego kerovi buva. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Apple iPhone 6S
To da li je ovo dobra vest ili ne, ja vise ne znam sta da mislim. Bio sam kada se obarao Milosevic na vecini skupova, trovao se suzvacem, dobijao batine od njegove policije. Tada sam bio apsolutno ubedjen da radim ispravni stvar i bio sam spreman da nekome oci iskopam ko bi tvrdio suprotno. Takodje naivno sam gledao na mnoge stvari, ukljucujuci i EU, kao neko resenje za sve nase probleme i kao neki raj na zemlji, koji je odma tu iza ugla. Priznajem, bio sam mlad i glup. Sada deset godina kasnije najblaze receno sam evroskeptik (jos uvek nisam potpuni protivnik). Jednostavno ne vidim vise neku srecu za nas u EU. Cinjenica je da EU najblaze receno prema nama ima izvesne rezerve. Cinjenica je i da su jednim delom u pravu. Ipak smo mi previse specificni po svom mentalitetu i naravi. Previse smo skloni korupciji, izbegavanju i zaobilazenju zakona, ne bas previse posveceni obrazovanju i radu, kao i ne previse sposobni da prepoznamo istorijski trenutak i da se prilagodimo u najkracem roku istom. Uglavnom smo krozi istoriju kasnili sa odlukama nekoliko decenija. Dosta puta smo na kraju bili "u pravu", ali uvek uz uzasne zrtve i nikada nismo bili nagradjeni za to sto smo bili "u pravu". Ako smo mi bili "u pravu" u oba svetska rata, dok ista ta Nemacka nije, a danas mi koji smo bili "u pravu" zavisimo od odluke iste te Nemacke koja nije bila "u pravu", a koja je danas jedna od najrazvijenijih svetskih drzava, stozer evropske unije i tako dalje, ko je onda zapravo tu bio "u pravu" i kakve koristi mi imamo od toga sto smo bili "u pravu"?

S'druge strane, ako gledamo nasu perspektivu u EU, pod hipotetickom predpostavkom da imamo ikakvu sansu da tamo udjemo, onda takodje je prilicno sumorna. Jednostavno mi tamo mozemo da se nadamo u najboljem slucaju da budemo neki gradjani drugog, ili treceg reda (vec sada se cuju glasovi o tome unutar vec postojece EU) i mozemo da se nadamo da budemo nisko kvalifikovana, jeftina radna snaga, koja ce raditi sa kikiriki do iznemoglosti i biti srecna zbog toga, dok ce "kajmak" da skidaju debeloguzani iz Nemacke i ostalih vodecih zemalja EU. Skolstvo nam se sistemski devastira jos od 2000. Uveli smo taj bolonjski proces, koji je po mom misljenu katastrofalan za nase obrazovanje i sve jednostavno vodi u tom smeru, da postanemo neobrazovana jeftina radna snaga, koja ce obavljati slabo placene poslove. Nikada mi tamo ne bi smo mogli da budemo ravnopravni clan, a sumnjam da bi ikada mogli da imamo status kakav danas imaju recimo Ceska, Slovacka, Madjarska i tako dalje.

Takodje izricit sam protivnik nekog okretanja prema Rusima, jer mislim da tek tamo nemamo sta da trazimo i cemu da se nadamo.

Iskren da budem perspektiva nam je dosta sumorna. Sto neko rece, jedina sansa je da mi gledamo sebe i pokusavamo da napravimo od nas zemlju koju ce drugi (EU, Rusija, Kina) zeleti za svog partnera. Kako to uraditi u zemlji koja nema more, nema prirodna bogatstva, ima izuzetno nizak procenat visokoobrazovanih ljudi, cije diplome su takodje veoma sumnjive, ja ne znam.

Po meni, jedino resenje je mozda da batalimo sve te price o EU, Rusiji i da krenemo u radikalnu promenu pre svega skolskog sistema i da krenemo da formiramo neke nove generacija (jos od osnovne skole), koje ce kada stasaju za jedno 20 godina poceti da postavljaju ovu zemlju na zdrave noge. Takodje mislim da nam treba neka "cvrsta ruka" jer za nas definitivno demokratija kao sistem, nije opcija, sto smo i dokazali u protekloj deceniji. Dakle nama treba neko ko ce da cvrstom rukom vodi ovu zemlju i da govori ko sta treba da radi, naravno pod pretpstavkom da sve to radi sa dobrom namerom. Uz ova dva uslova, mozda mozemo necem da se nadamo za jedno 30-ak godina, ako do tada nekako prezivimo. Ja drugo resenje ne vidim. Smile
« Poslednja izmena: 03. Dec 2011, 10:47:00 od Ic.xc.ni.ka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
SonyEricsson 

pa zato kažem...treba da se vrate kući, biće među svojima.

Citat
Cinjenica je i da su jednim delom u pravu. Ipak smo mi previse specificni po svom mentalitetu i naravi. Previse smo skloni korupciji, izbegavanju i zaobilazenju zakona, ne bas previse posveceni obrazovanju i radu, kao i ne previse sposobni da prepoznamo istorijski trenutak i da se prilagodimo u najkracem roku istom. Uglavnom smo krozi istoriju kasnili sa odlukama nekoliko decenija.
to je tačno...sa takvim mentalitetom neće nas niko...možemo samo u buduću evroazijsku uniju, gde vlada isti mentalitet.

Citat
Sto neko rece, jedina sansa je da mi gledamo sebe i pokusavamo da napravimo od nas zemlju koju ce drugi (EU, Rusija, Kina) zeleti za svog partnera.
za to treba resetovati mentalitet i celo društvo.

Citat
Po meni, jedino resenje je mozda da batalimo sve te price o EU, Rusiji i da krenemo u radikalnu promenu pre svega skolskog sistema i da krenemo da formiramo neke nove generacija (jos od osnovne skole), koje ce kada stasaju za jedno 20 godina poceti da postavljaju ovu zemlju na zdrave noge.
u srbiji to je samo utopija.

Citat
Takodje mislim da nam treba neka "cvrsta ruka" jer za nas definitivno demokratija kao sistem, nije opcija, sto smo i dokazali u protekloj deceniji. Dakle nama treba neko ko ce da cvrstom rukom vodi ovu zemlju i da govori ko sta treba da radi, naravno pod pretpstavkom da sve to radi sa dobrom namerom.
koji političar (diktator) u srbiji radio nešto sa dobrom namerom?!

sve je to lepo što si napisao, ali ne verijem da do toga može da dođe u srbiju...baš zbog tog mentaliteta.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
То уопште није тачно. Провео сам трећину живота у Немачкој и никада се нисам осећао као странац.

наравно...а тек они јевреји који су живели (и умрли Smile ) у периоду од 1933 до 1945 у немачкој...тек се они нису осећали као странци Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.933.0
mob
Motorola 
@Torivoje

srbi su mozda inteligentni, ali su glupi. a to su dva razlicita pojma.

drugo, ne znam za nemce, ali austrijanci itekako cene rad. ako radis, onda si u njihovom drustvu postovan.

u tom slucaju, to sto si napisao, ja se jos uvek osecam kao stranac u srbiji, jer nisam rodjena, a zivim u njoj..

trece, problem njihovog ponasanja ne treba traziti sad, vec u nekoj istorijskoj cinjenici.

mi i oni smo ucili u skoli 2 razlicite istorije.

i oni su rekli, da je evropa napravila gresku posle prvog svetskog rata, jer tad nije "uzela" kosovo.
aj mi objasni razlog toga.

za sta im mi trebamo u EU? niti smo bogati, niti vredni, a niti hocemo da radimo. a imaju vec jednu grcku takvu.
a i pravoslavci smo.
mislis da oni cene to sto izdajemo svoje?

mirjanammm,očigledno je došlo do nekog nesporazuma.
Nisam ja autor gorepomenutoga teksta,već sam samo prekopirao jednu od reakcija sa sajta RTS-a.Moja malenkost sedi u Srbiji i odavde,odavno,ne podnosi Švabure ( partizanski filmovi nisu uzrok tome,da ne bude zabune ).Jednostavno,oduvek ih smatram najvećim prostačinama evropskog kontinenta (,a Engleze najvećim ološem,tek da bude jasno).
Pitaš li se zbog čega pikiraju Kosovo još od doba I sv.rata,odgovor je veoma jednostavan i leži na prvim stranicama knjiga koje se bave istorijom geologije Srbije ( ne šalim se ! ).Prva istraživanja su u mirnodopska vremena (gle čuda !) redovno odrađivali oni (navodno za svoju dušu,grofovi vagabundi),ili su sa vojnim jedinicama redovno slali i timove geologa i rudarskih inžinjera (da izmere i popišu : primer pogledaj ovde i ne zaboravi da su ih još Nemanjići unajmljivali da rudare po Kosovu i Metohiji - Belo Brdo je tada imalo više stanovnika od Londona).Zašto ? Zato što geologija parčeta planete koje je njima zapalo nije preterano interesantna,niti izdašna.Džaba ti ugalj i gvožđe,ako nemaš i ostaloga ("finijega").
Sa druge strane,Srbija je geološki/morfološki veoma "egzotična"  zemlja,zemlja na čijoj je geologiji sedamdesetih,ne bez razloga, doktorirala masa švajcarskih i inih geologa.Planine i brda koja se daju videti duž pravca moravsko-vardarske udoline i po obodima su posledica (ajd´da kažemo) izrazitog magmatizma/vulkanizma.Rudna bogatstva Kopaonika,Bora i Majdanpeka,Kosova i Metohije ,grubo rečeno,spadaju u "istu korpu".Topli hidrotermalni rastvori (nakon što su se oformile stenčuge i za sebe vezale,uslovno rečeno,nebitne stvari)  koji teku i probijaju se, sobom nose rastvorene silne "egzotične" elemente i odlažu ih,jednog po jednog,hladeći se tokom tečenja.
Tragedija je u tome što o ovome nije pričano,niti pisano (van usko-stručne javnosti).
Nekada su osnovi geologije bili i predmet predavanja u gimnazijama,jer svoju zemlju možeš voleti samo ako je dobro i potpuno poznaješ.Od tadašnjih dana,do "najinteligentnijeg sina Srbije" - Đinđića (koji je izmozgao da je prodaja Bora za 1 dolar bilo kome fenomenalna ideja) ,neko se ozbiljno (i smišljeno) potrudio da ova bazična znanja budu sklonjena od očiju javnosti.

P.S.

- tema je veoma kompleksna i veoma ozbiljna (zato se izvinjavam zbog konfuznosti)
- veoma validni (geološki) izvori tvrde da je Vermaht tokom "aprilskog rata" 1941,ušao i obezbedio prvo Mačkaticu,a tek potom krenuo na Bgd (ključna reč u čitavoj priči su : Molibden i Volfram;ono što je u ta vremena bilo neisplativo - u današnja nije).
« Poslednja izmena: 03. Dec 2011, 10:57:23 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:35:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.