Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Menstruacija: oslobodite se bolova  (Pročitano 48785 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson w350
Salu na stranu, zar da mi pored ostalih i ban naloga bude jedna od nuspojava njegog PMS-a?  Smile Imala je nameru da napravi svoj nalog, da ne pise kao "Ivanova devojka" (zvuci kao neciji privezak), ali se ja u poslednjem trenutku setih da je zabranjeno imati dva naloga sa jedne IP adrese a da je sankcija ban.

Dozvoljeno je, samo se dole na temama o radu foruma treba prijaviti, ili nekome od administratora, da vas dvoje prisete sa iste IP adrese, i njen niti tvoj nalog nece biti obrisani. Cisto da znas, mozda se tvoja devojka naresi da se uclani na forum.  Smile

Sto se tice ostatka tvog posta, u ovoj temi napisana su mnoga resenja koju su se kod clanica koje su ih pisale pokazale kao delotvorna, dok su se kod drugih clanica pokazala totalno suptorno. Ipak sve zavisi od same zene, jer njoj verovatno prijaju neke druge stvari nego li meni ili nekoj drugoj clanici.

Mozete se zajedno dogovoriti da ona proba neke od metoda napisanih ovde na temi, ili da kombinuje, i da vidi sta joj najvise odgovara, jer joj to nijedna od nas ne moze reci.

Ja sam se setila sada neceg. Procitala sam na vise mesta da se menstrualni bolovi i obilne menstruacije brzo resavaju kontraceptivnim pilulama. Ne znam da li ih tvoja devojka pije, ali sam od puno zena cula da su im pomogle. Ukoliko se tvoja devojka odluci na taj korak, neka javi ucinak.

Mozda se pak odlucite na gore pomenuti korak - bebu.  Smile Znaci sve zavisi od nje same. Neka proba da pije rakiju, neka proba Rapten, Baralgetas, (nikako u kombinaciji sa rakijom  Smile ), setnju, lezanje na stomaku, voznju bicikla, opustanje, kontraceptivne pilule, trudnocu, sigurno ce se nesto od toga pokazati kao delotvorno i makar malo ce ublaziti bolove, ako nista drugo.

Nadam se da sam bila od pomoci.  Smile

Inace, sto se tice njene naravi, veruj mi da ne mozes nista zeni u PMS-u ili dok ima menzis. Najbolje bi bilo da je podstices na opustanje, i da joj na sve moguce nacine ublazavas stres. I u toku meseca, ne samo za vreme menstruacije. Pozdravi devojku!  Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
HTC One
Mozda se pak odlucite na gore pomenuti korak - bebu.  Smile Znaci sve zavisi od nje same.

Pa bas se i ne bih slozio sa ovom konstatacijom, bar ne u ovako "vezanom" smislu... jeste da ne patim od PMS-a ali se i ja valjda nesto pitam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
jeste da ne patim od PMS-a
O ja mislim da patiš, i te kako patiš, i to indirektno.  Smile

Ako, i treba, svi vi treba da patite zbog PMS-a, ne curi vama krv iz vagine 7 dana.  Smile

Smile
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 02:59:02 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Prirodno olakšajte menstrualne bolove

Menstrualne bolove možemo olakšati i bez upotrebe različitih tableta. Nudimo vam više načina.

Autor: Z.J./T.P.
Izvor: Intimate Medicine

Čest problem mladih žena je bolna menstruacija, koja se obično smiri nakon navršene 25. godine ili prvog poroda. Bolove uzrokuje kontrakcija maternice. Grčenje je povezano s povećanim nivoom stvari sličnih hormonima, poznatih pod imenom prostaglandini.

Ako vam se bolovi pojave nakon četrdesete godine starosti, ili nakon dugog perioda bez bolova, možda se radi o bolesti, na primer endometriozi, i u tom se slučaju morate obratiti svom lekaru.

Prehrana

Prehrani posvetite posebnu pažnju u nedelji koji prethodi dolasku vaše menstruacije. Birajte hranu bogatu esencijalnim masnim kiselinama, kalcijumom, magnezijumom, cinkom i vitaminima B, C i E, i obavezno pijte mnogo tečnosti. Izbegavajte jing i jang hranu, t.j. hranu životinjskog porekla, tropsko voće i jednostavne ugljene hidrate (sve slatkiše) i radije birajte integralnu zrnatu hranu i povrće.

Vežbe

Telesna aktivnost može sprečiti bolove ili ih barem ublažiti. Preporučljive su vežbe kod kojih su zaposleni svi mišići. Na primer: plivanje, aerobik, joga… Preporučljive su sledeće vežbe: 1. Spustite se na sve četiri, a nakon toga nekoliko puta hitro sagnite i napnite donji deo leđa,

2. Spušteni na sve četiri izdahnite, a onda tokom udisaja brzo podignite zadnjicu, tako da telom napravite istostranični trougao (kao naopako okrenuto slovo V); leđa su poravnana a noge sasvim rastegnute. U tom ste položaju opušteni. Nekoliko puta duboko udahnite i osetićete kako napetost u stomaku popušta. Ponavljajte po potrebi. Ova je vežba odlična, a uz manje je modifikacije možete izvesti bilo gde.

3. Sedite pravih leđa i držeći stopala zajedno savijte kolena, tako da su pete blizu tela. Uhvatite stopala i više puta nežno podignite i spustite koljena. Nakon toga se polagano nagnite prema napred, tako da se savijete u u bokovima a leđa ostanu prava. U tom položaju ostanite 2 minuta i osetićete rastezanje u nogama. Opustite se i izdahnuvši malo nagnite prema napred. Ostanite u tom položaju i ponovno udahnite. Po potrebi ponovite.

Za sve bolove biljka raste

Čajevi su uobičajena metoda ublažavanja menstrualnih bolova. Evo nekoliko najpoznatijih čajnih mešavina: seme lana (2 kašičice staviti u litar hladne vode i neka vri barem 5 minuta), mažuran (30 g listova 15 minuta kuvamo u litri vode, a pijemo tri šoljice na dan), majčina dušica, imela, virak, kadulja.

Malo egzotičnija mešavina: metvica, cimet i đumbir.

Salinarski čaj: prstohvat slanog cveta (kristalizirane soli) ili himalajske soli otopite u mlakoj vodi i dobićete najstariji izotonički napitak, koji će vas lagano jangirati i na taj način uravnotežiti menstrualno jing stanje.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Citat
ali se ja u poslednjem trenutku setih da je zabranjeno imati dva naloga sa jedne IP adrese a da je sankcija ban.

Nema te sankcije, vec nije pozeljno da ista osoba ima dva naloga koje koristi za provociranje i vredjanje ... Smiley

Inace, kao i Juve girl... ja samo citam i ne verujem...  Smile

Ako cemo iskreno, meni se vecina problema resila kada sam ostala seksualno aktivna...  Smile mozda jednom godisnje imam bas, bas grceve, ali to je vezano za zimu i prehladu...  Smile

« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 15:31:45 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 
Blago vama, sta da kazem...Mene u tim danima toliko bole ledja da ne mogu nista da radim, ma ni kad se savijem ni kad se ispravim, nista....Kao da me boli u samoj dubini kicme  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4206
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung 
Danas na fax-u, u redu ispred WC-a  Smile par kolegica bukvalno jedva stoje koliko ih boli stomak zbog ciklusa. Vjerujte mi, odmah sam se vas sjetila i u razgovoru s njima, uvidim da ih potpuno isti problemi muče za vrijeme menstruacije kao i vas.
Uglavnom, većina njih to pokušava ublažiti čajem i Brufenom. Smile 
A nisam ih pitala jesu li pokušale s  "onim" metodom. Smile Smile
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 17:54:10 od Juve girl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson w350
Joj, Osma, tebe bole ledja, a mene bas besika, materica, sta li je, jebem li ga, cini mi se da ce materica da mi iskoci iz stomaka i da krene da igra sambu...  Smile
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ovo sa matericom koja igra sambu...to je bilo...surovo Smile

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Teski su to dani. I za onog koji ima i za one okolo  Smile
IP sačuvana
social share
ZP
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.