Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 01:37:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 62 63 65 66 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Megaupload zatvoren od strane FBI  (Pročitano 238818 puta)
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Samsung Galaxy S III
Citat
Volim te "adute", kad neko kaze: "sta se bunite, samo hoce da naplate svoj rad!" : )) I onu cuvenu "radi, pa zaradi" : )

Logika autorskih prava bas ne ide na ruku muzickoj industriji, koliko to ja logicki mogu da primjetim.

Ne vidim sta jednu gospodju Spears treba da boli kurac kojeg nema za autorska prava, kad je logikom promocije i popularnosti njoj mnogo bitnije da glupa joj pjesma na youtube sakupi sto vise praznih dusa, u cijim glavama ce postati iznova popularna i ciji dzepovi ce hraniti njene nadolazece koncerte, turneje, od kojih gospodja zivi. Narocito u ovako snaznim uslovima konkurencije.

Danas ionako TV pada u sijenku interneta i mnogo je bitnije biti muzicki popularan na Youtubu, nego na nekoj muzickoj TV stanici.

Takodje se postojanje muzickog posluzavnika, kao sto je Youtube kosi sa svim autorskim pravima i zeljama, za koja se zalazu ove satiricne skracenice. Slusao ja pjesmu u winampu ili na youtubu, ja tu pjesmu cujem, a centa joj nisam dao. Eto, cak sam i taj skupocjeni spot gledao, gratis imam i tu ugodnost ( bilo je cak i golih zena ), naravno pod uslovom internet konekcije, koju posteno placam.

IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77

Logika autorskih prava bas ne ide na ruku muzickoj industriji, koliko to ja logicki mogu da primjetim.

Ne vidim sta jednu gospodju Spears treba da boli kurac kojeg nema za autorska prava, kad je logikom promocije i popularnosti njoj mnogo bitnije da glupa joj pjesma na youtube sakupi sto vise praznih dusa, u cijim glavama ce postati iznova popularna i ciji dzepovi ce hraniti njene nadolazece koncerte, turneje, od kojih gospodja zivi. Narocito u ovako snaznim uslovima konkurencije.

Danas ionako TV pada u sijenku interneta i mnogo je bitnije biti muzicki popularan na Youtubu, nego na nekoj muzickoj TV stanici.

Takodje se postojanje muzickog posluzavnika, kao sto je Youtube kosi sa svim autorskim pravima i zeljama, za koja se zalazu ove satiricne skracenice. Slusao ja pjesmu u winampu ili na youtubu, ja tu pjesmu cujem, a centa joj nisam dao. Eto, cak sam i taj skupocjeni spot gledao, gratis imam i tu ugodnost ( bilo je cak i golih zena ), naravno pod uslovom internet konekcije, koju posteno placam.
   Mozda ja imam problem da pisanim putem pokusam nesto da objasnim, pa se tekst oduzi, pa ljudi nemaju zivaca da citaju, ali lepo si napisao.

« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 19:10:00 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
p.s. Za tako prevejane arhitekte, i graditelje ovo su ocigledne svari....svakako.
Pozdravljam vas ! ; )

Ocigledna je stvar zakon, neko radi, mi krademo, crno na belo, jasnije ne moze biti. Kako, zasto, odakle neko snima filmove, on oce da od toga zivi a naravno, i da pokrije troskove.
Isto mogu da argumentuju Romi kad kradu poklopce od sahta ili struju. Hebi ga, nemaju ljudi, niko nece da ih zaposli, siromasni su i ne mogu da se skoluju i tako u krug. Al zakon je jasan, u pitanju je kradja...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.46
mob
LG g5
Pirate Bay: Zbogom torrenti !

Najpopularniji svetski sajt za "razmenu" multimedije, Pirate Bay saopštio je da menja način preuzimanja fajlova

Suočen sa globalnim pritiskom i borbom protiv piraterije, najveći svetski torrent sajt saopštio je da 29.februara prelazi na novi način skidanja, tačnije razmene fajlova filmova, muzike, igrice, softvera...

Na zvaničnom blogu "Pirata" je tim povodom objavljeno:

"U skladu sa odlukom da preskočimo torrent fajlove najveći korak dogodiće se 29. februara kada ćemo ukinuti torrente za sve datoteke koje imaju više od 10 pirova na taj datum".

Takozvane torrent datoteke, zameniće "magnet linkovi". To u suštini znači da će se sadržaji, odnosno fajlovi od sada skidati sa računara drugih korisnika, a ne sa sajta Pirate Bay.

Očekuje se da će to pre svega značiti sporije skidanje torrenta, obzirom da će u početku manji brojh ljudi deliti magnet linkove.

Podsetimo, jedan od najvećih torrent pretraživača BTJunkie, odlučio je prošle nedelje da prestane s radom pošto je američko pravosuđe zatvorilo sajt za razmenu fajlova Megaupload, a švedsko pravosuđe potvrdilo zatvorske kazne protiv osnivača sajta Pirate Bay.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7967
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple iPhone 4
RIP TORRENT
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
za Maradic

Nadam se da ce doci dan kada ce covek shvatiti koliko to odvratno uljuljkivanje u narucije i moc pisanih zakona ima poguban uticaj na coveka i koliko koci mentalni razvoj! Lenjost, glupost, indoktrinacija, mentalna zakrzljalost, strah, frustracija, stres....samo neki od plodova "pisanih zakona". Sta su pisani zakoni naspram prirodnih? Obicna, prolazna ljudska tvorevina, bez perspektive. Nadam se da ce shvatiti koliko koce evolutivni razvoj coveka. Koliko pisani zakoni podsticu kvantitet, a ne kvalitet, vreme ce pokazati!

Znaci i internet je postao privatna svojina? : ) Lepo nam se pise.

To sto se ljudi trude da se prilagode na sistem, jer veruju da su tako bolji, lepsi i pametniji je samo po sebi problem, jer sistem je vrlo bolestan.

Pre svega, ovo uopste i nije zakon protiv piraterije,  vec je to borba sa vetrenjacama. Kopirajt lobisti jesu kreteni, ali nisu bas toliki i znaju oni to. Da li u 21. veku autori mogu bez interneta? "Autorska prava" su potrebna Peri i Ziki (iza kojih se krije dobro organizaovan kriminal, ali druga prica), a ne Pikasu. Ne moze se umetnost nabijati na silu! Ovo sto se desava u Americi je pocetak fasizma!

Zakon je sve, samo ne jasan, jer upravo advokati traze rupe u zakonu, zasto uopste postoje advokati ako je zakon "jasan"? ... samo jedan od primera. Da ne spominjem glupost i nelogicnost postupka donosenja zakona i svu njegovu neprirodnost.

Ja znam da vama bogatima, duboko prilagodjenima na sve cari sistema, piraterija ne ide na ruku, ali pomirite se sa tim da ce je uvek biti : )

Hajde onda da ukinemo youtube? Facebook? Twitter? Sve socijalne mreze, sve sajtove za razmenu bilo cega? Shvatas li besmisao? Shvatas li koliko zapravo sami autori time gube? Ovde se ne radi o zastiti nekavih autorskih prava, vec o pokusaju cenzure interneta!

Niko ne kaze da je za monetarni sistem dobro da postoji piraterija (iako i pored svega industrija zabave belezi iz godine u godine sve veci prihod), ali najozbiljnije treba shvatiti sve ove stvari koje dolaze od Vlade nekih drzava, jer to su, pre svega pretnje.

Daleko je to od jasnog : ) Barem meni. Da bi ti bilo jasno, treba da shvatis da vrsta ekonomija koja je danas dominantna u svetu, zapravo ne "ekonomise" nista, jer se zasniva na sto vecoj potrosnji i sto manjiem stepenu iskoriscenja, u sredini koja nije beskonacna. Svako ko iole logicki razmislja shvata da ce to pre ili kasnije puci kao lubenica. Jednom, kada se ovako ocigledna stvar shvati, mnogo toga postaje jasno. Da ne pricamo o svim negativnim posledicama (pozitivnih i nema) koje ovakva ekonomija baca na coveka, okolinu, drustvo uopste....

Romi kradu poklopce, "biznismeni" kradu zivote, kroz naftu, ratove, profit. Dakle, ako vi bogati ; ) podrzavate ovo ("biznismene"), onda nemate apsolutno nikakvog prava da se zalite na Rome koji vam ukradu polopac sa sahta ili nas ostalu boraniju zbog toga sto skidamo muziku : ) Pirata ce uvek biti, to treba da bude jasno! Recimo, meni je ovo jasno.

Naravno, oni mogu da pisu zakone, hiljade i hiljade pisanih zakona, da se vade na nekakvo "uvodjenje reda, rada i discipline", ali ta prica vise nema efekta, lako je shvatiti kako pisani zakoni funkcionisu i kome sluze : )

Rekoh, daleko je to od jasnog i ljudi treba da budu svesni realnosti. Ne mozete traziti zakon ovde, a krsiti ga tamo, jer to je bumerang i moze da se vrati. Kada osetimo na svojoj kozi, tek onda smo svesni problema.

Ne, ne trazim nikakvo opravdanje za kradju necijeg rada, ali licemerstvo nece proci! To je poenta.

Recimo ovako, sutra se, preko neta dogovori par stotina miliona ljudi da bojkotuje bioskope i DVD izdanja filmova. Cekamo da film dodje na TV? Sta u tom slucaju radi filmska industrija?

Ko podrzava ovaj "zakon"? Obratite paznju:
Adobe
Apple
Autodesk
.....
Dell
Intel
.....
Kaspersky
....
Microsoft
....
Siemens PLM Software, Inc.
.....
The MathWorks
« Poslednja izmena: 14. Feb 2012, 12:15:40 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
RIP Internet  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
SonyEricsson K610i
Citat
Pirate Bay: Zbogom torrenti !

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Apple 15
Hajde... procitajte nesto sem naslova...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 84
Zastava Uzice
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
SonyEricsson k810i
Kada se samo setim koliko smo se druzili. Mega RIP druze...
IP sačuvana
social share
Ne umem da pisem. Jel moze X.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 62 63 65 66 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Okt 2025, 01:37:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.