Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 02:17:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Megaupload zatvoren od strane FBI  (Pročitano 237139 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Nisam čitala sve novinske članke objavljene ovde u vezi sa čitavom frkom oko Megaupload-a iz prostog razloga što se jedne te iste informacije ponavljaju u beskonačnost, ali me zaista jako zanima odgovor na nekoliko pitanja:

Kako može da se ugasi sajt i uhapsi vlasnik istog na osnovu zakona koji još nije usvojen?
Ako se to već radi, zašto se nije digla hajka i na ostale vlasnike sličnih sajtova kojih ima kao sitnih svetaca?
Vlasnik Megaupload-a se žigoše po medijima, uskoro ćemo verovatno pročitati da je jeo male mačiće za doručak ili tako nešto. Ovo sve liči na nekaku odmazdu ili lični rat zabašuren nepostojećim zakonom čija primena je u današnjem svetu faktički neizvodljiva.

I da, crkli da bog da, Megaupload mi je bio broj jedan, pa pet praznih mesta, pa torrenti itd.

Pa i nisu ga zatvorili zbog novog zakona vec jos po starom. Skupio FBI ekipu i cekali su na neku gresku da ovi naprave pa su nasli par servera u Americi sa ilegalnim materijalom a verovatno su pritisli nekoga iz scene da odcinkari vlasnike. A naveo sam da vlasnici takvih hostinga znaju da plate likovima da uploaduju copywright materijal a ovi da se prave mutavi, jer im to donosi lovu jer masa naravno placa akaunte da bi dosli do odredjenih fajlova. Tako su shebali Kino.to, web stranicu sa linkovima za besplatno gledanje filmova ali za nedelju dana je nikla nova stranica u ujeo vuk magare.
Kako ovo izgleda, najverovatnije ce da bude samo show a da vlasnike nece moci da optuze nizasta. Ima tu rupa i rupica a ovi imaju para za advokate.
Novi zakon bi trebao da ukine bilo kakvo linkovanje ka copywright materijalu, znaci, trazis na google "rapidshare+Avatar" i ne mozes nista da nadjes. Po tom novom zakonu cije je uvodjenje upitno. Ove su uhvatili u in flagantri sa copywright materijalom na serverima u njihovom vlasnistvu, otvoreno za skidanje. A zakon je takav, ukoliko ti murija provali na gajbu i nadju ilegalan software ili ilegalne kopije zasticenog sadrzaja, zaplenjuju sve i ide se kod sudije, krivicno. Medjutim, ne mogu tek tako da upadnu kod mene ili tebe jer tesko ce da dobiju dozvolu za pretres, ili nikako ako nije upadljivo. Al Megaupload su pratili dosta dugo pa su nekako dobili nalog.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
HTC Wildfire S
Zanimljiv tekst o osnivacu Megaupload...

http://jalopnik.com/5877749/megaupload-founder-claims-hes-evil-guilty-and-god-on-his-license-plates?tag=piracy

Moram da priznam da mi ga nije zao.. Smile

Aj kad već zalazimo u ovu tabloidsku stranu priče.  Smile

Life of Megaupload founder, Kim 'Kimble' Schmitz
http://imgur.com/a/YdEYx

Al' jebeš njega (mada, verovatno ne bismo ni mi bili drugačiji da smo na njegovom mestu, tako da  Smile )... dobar bejaše Mega.  Smile
Bez reklama, bez čekanja, samo piči...  Smiley

Ali je na kraju krajeva bio piratski sajt. Tako da, sorry but jebiga.   Smile
Ceo slučaj protiv Mega se vodi već godinu dana, poklapanje sa SOPA-om je samo stvar lošeg tajminga... i uopšte im nije bila potrebna SOPA, PIPA, skenjali su ih na već postojećem zakonu o autorskim pravima.
Stvar je u tome da su ispali poprilično glupavi (ako zanemarimo da su zaradili/ukrali gomilu para Smile ) i da im se nikako ne može prilepiti etiketa "da ali jadni oni nisu oni znali, puno je fajlova, prijavljeni se brišu tralala".
Ne može iz 2 razloga.
Jedan konkretan fajl je imao mnogo linkova.
I kad neko uploaduje isti fajl dodele mu samo novi link od tog uskladištenog jednog fajla koji se nalazi na njihovom serveru.
Što znači ako 100 ljudi upload-uje neki isti fajl, ne postoji 100 fajlova već samo jedan a deli se 100 linkova.
Kad se prijavi neki sporan fajl odnosno link, obriše se zapravo samo taj jedan link. Dok sam fajl ostane na serveru. (I kao vrhunac, neki od tih neobrisivih fajlova su skladišteni na US serverima odnosno u Americi. Koje su naravno pronašli.)
Da su skladištili svaku kopiju fajla posebno, ne bi mogli tako lako da ih optuže a posebno ne da im skenjaju sajt tako brzo.
Drugi razlog je, pronašli su im gomilu mejlova u kojima su otvoreno razgovarali o svemu ovome, u kojima su otvoreno razgovarali o nagrađivanju uploader-a svesni kršenja autorskih prava, i neke mejlove u kojima se pominje pretraživanje MU baze podataka kako bi skinuli nešto za sebe.

Sve u svemu.
Imaju sve dokaze da su itekako svesni šta su radili i šta su imali na svojim serverima (u Americi xD ) i da su potpuno svesni da krše autorska prava. Smiley

E sad. Jebiga.. ajde da su kraduckali što kaže Velja.  Smile
A stvar je u tome da su se odšetali sa oko 150 miliona dolara. Mnoogo je kume. Smile
I još su se izdrkavali na sve načine, u njihovoj listi se nalazi brdo nekih top class Mercedesa, Maseratija, Rols Rojseva, kućerina, bazena, pička materina.... ma haos. Smile
.. uostalom možete videti na linku gore taj način života. Smiley

Tih 150 miliona je od korisnika koji su plaćali MU-a, ali RIAA i njeni drugari to ne posmatraju tako. Smiley
To je 150 miliona plaćenih, a gde je još 1150 onih koji nisu platili nego skidali kao Vi i ja?  Smile
Tako da... jebiga, pali su sa razlogom.
I ovo jednostavno nema veze sa cenzurom interneta. (protiv koje smo, verujem, svi ovde) I sa SOPA/PIPA pričom.

A nije to Srbija jebiga, da ukradeš 100 miliona pa da te bog otac više ne može zatvoriti i uhapsiti. Smiley

(inače Ane' ne odgovaram tebi, već komentarišem temu. Počeo sam samo s tobom  Smile tek sad vidim da je ispalo kao da pišem tebi, a nemam pojma šta si pisala na ovoj temi. Smiley )

Edit: Al' sa ovim mi je pobedio.  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

VWiYQh.jpg
(90.8 KB, 1024x672)
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 04:16:41 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2538
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Zaboravio si i da imaju dokaze i da su prali pare,ako nije lazna informacija.
SOPA jos nije usvojena u kongresu,glasanje o tome ce biti 24. januara,a megaupload je,iako registrovan u Hong Kong-u,imao nekoliko servera u Virdziniji,tako da su zbog te cinjenice mogli da ih zatvore.Ako SOPA prodje,ovo sto su uradili megaupload-u ce biti preslikano i za ostale share sajtove ili torrent sajtove,nevezano za zemlju gde su hostovani,jer ce im biti olaksana procedura da ih gase po citavom svetu,i nece samo Amerika da bude pogodjena SOPA-om nego svi.

Što bi, po tebi, trebalo da znači da, ako ja u jebenoj vukojebini u Doboju, BiH, napravim sebi neku kučnu verziju servera, prikačim ga na net i tu share-ujem neke pesmice, nullovane skripte itd, FBI, interpol  ili neka druga vladina organizacija će mi zakucati na vrata? Ajde, baš me interesuje kako će to da funkcioniše...

Jedini način na koji će vlade uspeti rasturiti internet pirateriju i sl. jeste da preseku kablove i ugase internet, a to će im malo teže poći za rukom...  Smile Smile Smile
Pa ako se ne varam,usvajanjem SOPA-e bi svaki sajt na svetu preko TLD (top-level domains) bio tretiran kao delom americki ako je .com,.org,.net,.biz,.info,i ko zna koji jos ciji je domain name registry u Americi.Neka me neko ispravi ako gresim,ali mislim da je u globalu tako nesto predvidjeno SOPA-om.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5
Zaboravio si i da imaju dokaze i da su prali pare,ako nije lazna informacija.

Prali pare zbog radi cega? Regularan priliv novca od placanja premium naloga. Malo su se opustili ali im opet nista posebno nece uraditi. Sta ce biti sa:
Megasharesom, rapidshareom, cramitom, wuploadom, fileserveom, filejungleom, uploadhereom, turbobitom, uploadkingom, multiuploadom, filesonicom, netloadom i mogu ja ovako do prekosutra.

Ovo je samo jos jedno klasicno proseravanje amerike, koja odavno pokusava da obuzda internet i prenos informacija i sl. Koliko god sajtova "pozatvarali", otvorice se bar duplo toliko istih, na ovaj ili onaj nacin.

Pa ako se ne varam,usvajanjem SOPA-e bi svaki sajt na svetu preko TLD (top-level domains) bio tretiran kao delom americki ako je .com,.org,.net,.biz,.info,i ko zna koji jos ciji je domain name registry u Americi.Neka me neko ispravi ako gresim,ali mislim da je u globalu tako nesto predvidjeno SOPA-om.

Da, zato i jeste osudjeno na propast. Mada je najmanji problem hostovati negde drugde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Qtek 小米
Мега и рапид су водили мртву трку, не знам где сам више пазарио на првом или другом, али Боже мој, има сајтова и власника истих који ће увек бити недодирљиви за амере, рецимо наша родина Русија.  Smile
Срушили су велико стабло, али зато ће нова мала стабла да се развију, јер су коначно добила простор за развој.
Међутим ово је највећи удар на премиум кориснике ... коме ће они сада веровати ?

Кад су у питању оне највеће реткости, у мом случају је то обично музика, мораћу да покренем господина мазгу, али мазга не ни била мазга да није тврдоглава, захтевна и спора.

И на крају крајева нису најважнији сајтови за скидање фајлова, него информација.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pali fasisti... pa sta.Zinulo im dupe za parama i sad im se vratilo.Boli me bas uvo za te kvarne jajare.S.t.r. "Gusarski zaliv" ima sve sto mi treba.

p.s. Koje krme,jbt...Al ne kazem zato sto je debo,nego zato sto je onaj skolski primer natovljenog bogatasa koji ne zna ni u cemu da stane,pa ni u picu i hrani.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 13:08:12 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pali fasisti... pa sta.Zinulo im dupe za parama i sad im se vratilo.Boli me bas uvo za te kvarne jajare.S.t.r. "Gusarski zaliv" ima sve sto mi treba.

p.s. Koje krme,jbt...Al ne kazem zato sto je debo,nego zato sto je onaj skolski primer natovljenog bogatasa koji ne zna ni u cemu da stane,pa ni u picu i hrani.

Dobro, jeste da su puni ko brod ali sa druge strane su delili i sirotinji dzabe, mislim kopije dzabe. Inace, mislim da je zahebo Mitrovica  Smile

Inace, sta ti je svet danasnjice, napravis web stranicu i zgrnes milione  Smile

Dobro, sad za njega se ne bojim mnogo, njemu vec stize pomoc  Smile

« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 13:47:20 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
kako bih se posro na onaj grob raspali od Nensi Pelosi iz kongresa to je nemoguće opisati  !!!!    majku im jebem đedurine od 100 godina našle da se prave pametne po pitanju interneta a ne znaju verovatno ni da upale kompjuter. poserem se na sve njih, jebote čoveče Bil Gejts i Stiv Džobs koji su stvorili kompjuter kažu da je nemoguće pobediti pirateriju, ali jebiga đedurine od 100 godina ZNAJU BOLJE

eee jebem ti svet ovakvi
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 15:00:52 od ztgfffddddss »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 02:17:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.146 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.