Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 90 91 93 94 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Međunarodni sud pravde saopštava mišljenje o Kosovu  (Pročitano 122881 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
 Voleli vi ili ne Cheda Vutra, postao zvezda resenja za Kosovo.
Kazem ja lepo da ce Chedoidima da mesaju najbole zenske, a vi cte mesati malter za vile Chedoida. Smile Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2010, 19:20:56 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
СЕПАРАТИСТИ ТРАЖЕ "КОСОВСКИ МОДЕЛ"

Мишљење Међународног суда правде да проглашење независности Косова није у супротности са међународним правом, охрабрило сепаратисте широм свијета. И док су званичници уздржани, експерти очекују стварање нових граница.

Инфо
12:24   |   01/08/2010

Извор: РТС

Неколико дана послије одлуке Међународног суда правде, који је оцијенио да косовска декларација о проглашењу независности није у супротности са међународним правом, већ се огласило неколико сепаратистичких покрета који траже да се и у њиховим случајевима примијени "косовски модел".

Придњестровска Молдавска Република, која је једнострано прогласила независност 1990. године, послије одлуке суда у Хагу тражи међународно признање самопрокламоване државе.

Она је, како преносе румунски медији, упутила званични захтјев Уједињеним нацијама у коме тражи, позивајући се на савјетодавно мишљење МСП, да се призна независност те "државе" унутар Молдавије.

Ниједна земља у свијету још није признала Придњестрвску Молдавску Републику, иако је прогласила независност прије двије деценије.

Одлука МСП је охрабрила и Каталонце у Шпанији. "Ја ћу са своје стране учинити све што могу да централна влада у Мадриду призна Косово", изјавио је потпредсједник каталонског парламента Луис Короминас, током разговора са шефом албанске дипломатије Иљиром Метом.

Тирана је, са своје стране, обећала отварање конзулата у Барселони, јавила је аганција АТА.

Послије одлуке у Хагу, међу првима се огласио лидер мађарских сепаратиста у Румунији Ласло Текеш. Пресуда МСП-а о Косову је показала да Секујској покрајини у Трансилванији, у којој су већинско становништво Мађари, треба дати самосталност.

Предсједник локалне организације опозиционе Социјалдемократске партије у Клужу поднио је кривичну тужбу против Текеша због "антиуставних изјава".

Послије одлуке МСП реаговао је и предсједник Абхазије која је прогласила независност од Грузије.

"Мишљење МСП је још једном потврдило право на самоопредјељење Абхазије и Јужне Осетије. То ће подстаћи нова признања двије од Грузије отцјепљене аутономне области", изјавио је предсједник Сергеј Багапш.

У Нагорно Карабаху, провинцији која се деведесетих година отцијепила од Азербејџана, са великим ентузијазмом су дочекали одлуку МСП, пренијеле су руске агенције.

Грађани, претежно Јермени, надају се да ће им "случај Косова" скратити пут до међународног признања.

"Косовски модел" је изазвао интересантне дискусије и у Турској, односно на сјеверном Кипру. Док су званичници уздржани, експерти су мишљења да је Косово отворило могућност за међународно признање "државе" коју су 1983. године прогласили кипарски Турци, а признаје је само Анкара.

"Косовско проглашње независности од Србије отворило је нови прозор за међународно признање сјеверног Кипра", сматра стручњак за балканска питања Гезде Килич Јасин из истраживачке групе ТУРКСАМ.

"Постоји сличност (Косова) са кипарским случајем, што Турска може да искористи у будућности", истиче Музафер Ватансевер, из групе УСАК.

Мишљење МСП-а се још проучава, тако да ће многи сепаратистички покрети, којих у свијету има више од 90, тек подићи главу, сматрају аналитичари.

"Ово је лоша вијест за многе земље које се суочавају са сепаратизмом, односно озбиљна пријетња њиховом територијалном интегритету", упозорава Едвин Бакер, сарадник холандског Института за међународна истраживања и указује на могућне ломове прије свега у Мјанмару, Ираку, Индији и Сомалији.

В.Ч.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Prvi ce to potegnuti Madjari u Rumuniji .  Smile

Bice to velicanstven prizor raspada pravoslavne drzave koja je pristala da bude americka kucka , clanica NATO  i ,, stozer ,,  EU  .  Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2010, 13:28:49 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Uffff sto bih voleo da se svi lepo iscpekaju .. Smile
Sto,bilo bi ti lakse da podnosis svoju bedu i sramotu?

Sta pricas bre ?
Koju bedu i sramotu ?

A zar misliš da nije bedno što su nas svi pokakili od Vardara pa do Triglava?
Bedno je to sto je za tebe sramota ,sto su nas krvnici klali i otimali nase!
Peruska, ti ,
Skorpion i Digimom ste ekipa ispred lokalne radnjice,a?
Kad se okupite stucete jednog zidarca,onda malo skupite jaja pa o politici,a?
A kod kuce tata,mama i ljuta zena svi u 45 m/2.Zaprska vas vraca u realnost,pa vam kriv Putin sto ste u kanalu od zivota?Mislite da vam je ulazak u EU resenje svih vasih promasenih snova.
Cuj sramota sto su nas klali i otimali?Pa njih treba da je sramota,a ti treba da si ljut i da zelis da se osvetis i povratis oteto! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Prvi ce to potegnuti Madjari u Rumuniji .  Smile

Bice to velicanstven prizor raspada pravoslavne drzave koja je pristala da bude americka kucka , clanica NATO  i ,, stozer ,,  EU  .  Smile
A tebe nije sramota sto prizeljkujes jednoj pravoslavnoj naciji?

Uffff sto bih voleo da se svi lepo iscpekaju .. Smile
Sto,bilo bi ti lakse da podnosis svoju bedu i sramotu?

Sta pricas bre ?
Koju bedu i sramotu ?

A zar misliš da nije bedno što su nas svi pokakili od Vardara pa do Triglava?
Bedno je to sto je za tebe sramota ,sto su nas krvnici klali i otimali nase!
Peruska, ti ,
Skorpion i Digimom ste ekipa ispred lokalne radnjice,a?
Kad se okupite stucete jednog zidarca,onda malo skupite jaja pa o politici,a?
A kod kuce tata,mama i ljuta zena svi u 45 m/2.Zaprska vas vraca u realnost,pa vam kriv Putin sto ste u kanalu od zivota?Mislite da vam je ulazak u EU resenje svih vasih promasenih snova.
Cuj sramota sto su nas klali i otimali?Pa njih treba da je sramota,a ti treba da si ljut i da zelis da se osvetis i povratis oteto! Smile
Zamenio si teze. Za otimacinu, pljacku i ostale radnje ima boljih od tebe. Ti ne stoje na forumima.
Prvo opljackasju, siluju budu heroji kad ubiju neko dete pa zavrse u Alkatraz i izdaju jarane za toalet papir, da se ne kupa u sopstvenim g*nima.
Tebi daju samo da polizes kurton kao poslasticu.
« Poslednja izmena: 01. Avg 2010, 14:50:27 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@shkorpionu ili akrepu,
nisi spominjao pljacku i otimacinu,kad sam te citirao?
Spominjao si nasu bruku,zato sto su nas poklali od  Vardara pa do Triglava?
Nije mi jasno,zasto nisi dosledan vec skaces sa teme na temu,zasto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
@shkorpionu ili akrepu,

Veruj mi da ne mogu da pratim svakog pobacenog fetusa i to jos nije izasao iz pecine.
Kad ti tata objasni sta je sunce i sta je mesec, javi se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@shkorpionu ili akrepu,

Није ваљда да ти тражиш аргументе.
Мантра за вутра чини чудо а када на то додаш гелер у глави из времена Перл Харбура онда је то фасцинантно.Јбт............
« Poslednja izmena: 02. Avg 2010, 07:45:06 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60

Izbor je LDP ili DSS

.................. Jedni kažu da treba priznati poraz i krenuti iz pepela, kao Nemačka '45 .................

Otprilike tako, samo sto ces uz to morati da naucis partizaniju da radi, kao i da skines bar 60% onih koji su na drzavnoj sisi sa iste.

хах...него станиславе...а тата и мама кад су ти добијали бесплатне полутке преко синдиката и џак кромпира то онда није била партизанија? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Dobro sta sad? MSP je dao svoje misljenje.Ono je neobavezujuce.
To ti ono , kad pitas: koji tramvaj ide u pravcu Bogoslovije? kaze ti se: desetka. Dobro onda cu ja da uzmem dvojku.
Koje su opcije, alternativa? Jel dobro ovo sto zmirkavi kaze, da tuzimo jednu drzavu( ja bi Nemacku majke im ga nacisticke)?
Ili je mozda rat alternativa? To ne bi bilo lose, jel tako? Da ih pobedimo jos jednom, kad su nedokazani. Po rezoluciji 1244. Ali i ovde je nacisticki sud rekao da i proglasenje je u duhu rezolucije, koja je dvosmislena.
Sto bi reko, jeste pobedili ste ih, al ne mora da bidne.
« Poslednja izmena: 02. Avg 2010, 11:54:43 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 90 91 93 94 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.