Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Međunarodni sud pravde saopštava mišljenje o Kosovu  (Pročitano 123937 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Гашпарович тражи да Словачка истраје и не призна Косово

БРАТИСЛАВА, 23. јула 2010. (Бета) - Председник Словачке Иван Гашпарович затражио је данас да та земља истраје и не призна независност Косова и после одлуке Међународног суда правде у Хагу да Приштина једностраном декларацијом није погазила међународно право.

"Словачка би требало да истраје у свом ставу да не призна независност Косова јер би међународни договори и право требало да се поштују. На томе базира своју политику УН. Мора да постоји нешто што треба да се поштује. Јенострани поглед у таквим питањима је прилично опасан", казао је словачки председник, а пренела је на сајту његова канцеларија.

Гашпарович је након одлуке судија у Хагу поставио и питање колико онда уопште обавезују резолуције Уједињених нација, конкретно резолуција 1244.

"Резолуције би требало да поштују у најмању руку чланице УН. С те тачке гледишта чини ми се да је одлука МСП заобилажење става да такве одлуке тако значајних међународних договора треба да обавезују", истакао је Гашпарович.

И словачки председник изразио је мишљење да је одлука МСП о Косову створила преседан значајн за сепаратистичке тежње и у другим земљама а такође и бригу за мир на Балкану.

"Биће потребно размотрити планирано повлачење словачких војника из мисије Кфор на Косову јер не може да се искључи даља ескалација тензија у тој области", рекао је Гашпарович.

Словачка би, по оцени свог председника, требало да подржава трагање за споразумом између Београда и Приштине, премда не очекује да одлука МСП може региону да донесе мир.

Јучерашња одлука суда, која је Гашпаровича, по сопственим речима, веома изненадила, знатно је сузила простор за преговоре Србије и Косова.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Румунија не признаје независност Косова, очекује дијалог

БУКУРЕШТ, 23. јула 2010. (Бета) - Министарство спољних послова Румуније поновило је данас да Румунија не признаје независност Косова и изразило наду да ће доћи до обнављања дијалога Београда и Приштине како би се пронашло решење прихватљиво за обе стране и читав регион.

У саопштењу објављеном поводом оцене Међународног суда правде о Косову, румунско министарство је навело да ту оцену треба детаљно анализирати како би се "коректно и свеобухватно идентификовао резон на којем се заснива".

Оцењује се да је текст саветодавног мишљења "комплексан због бројних правних проблема, као и због начина на који је било формулисано питање упучхно Суду".

Румунска страна је у првој анализи констатовала да "начин на који је Генерална скупштина УН формулисала питање, није дозволио да Суд уђе у суштину проблема".

Суд је анализирао "ограничено, само легалност акта о проглашењу независности, а не и правне консеквенце тога, односно проблем легалности формирања једне наводно нове државе", оцењује румунски МИП.

У саопштењу се наводи да МСП у оцени указује на "ограничени и специфични карактер питања, нагласивши да се то питање не односи на последице декларације о независности, на чињеницу да ли је покрајина Косово добила или не државност".

Према томе, МСП није анализирао да ли је проглашење независноти довело или не до "легалног формирања једне државе, нити да ли међународно право даје Косову право да прогласи независност или право на сецесију", наводи се у саопштењу румунског министарства.

Румунска делегација је 10.децембра 2009, у расправи пре међународним судом рпавде у Хагу изложила доказе да је једнострано проглашење независности Косова нелегално.

Представник Румуније Богдан Ауреску је тада упозорио "да би врло тешке последице по међународни правни поредак имало прихватање става да међународно право дозвољава унилатералну сецесију, као и да се принцип територијалног интегритета примењује само међу државама".

Прихватање таквог става би "значило да свака покрајина, сваки округ, па и најмање село у свакој држави, према међународном праву имају дозволу да прогласе независност и да им се призна сецесија", указао је Ауреску пред МСД.

Ауреску је тада нагласио да МСП "не треба да одговори стриктно на питање које је поставила Генерална скупштина УН" јер је "прави проблем који Суд треба да реши то да ли међународно право дозвољава или не формирање нове државе путем унилатералне сецесије", у околностима како је то учињено на Косову.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
САВЕТ ЕУ О КОСОВУ

БРИСЕЛ, 23. јул 2010. (ФоНет) - Савет Европске уније саопштио је данас да ће се у понедељак, 26. јула, одржати Савет министара иностраних послова Европке уније (ЕУ) на којем ће се разговарати о ситуацији на Косову и његовој будућности на путу европских интеграција после објављивања саветодавног мишљења Међународног суда прваде у Хагу.

Разговаће се о даљим корацима и истаћи да мишљење суда у Хагу отвара нову фазу у којој ће фокус бити на будућности, каже се у саопштењу.

Савет ће поновити спремност ЕУ да олакша процес дијалога Београда и Приштине који би требало да промовише сарадњу, напредак на европском путу и побољша живот грађана.

Савет министара спољних послова ће у дискусији о Западном Балкану поновити опредељење за европску перспективу свих држава овог региона у складу са Агендом из Солуна.

Министри ће разговарати о ситуацији у Босни и Херцеговини и новом замаху у реформама после октобарских избора и са снажнијим присуством ЕУ као покретача промена у тој земљи.

На дневном реду састанка министара иностраних послова ЕУ разговараће се о Гази, Судану, Индији, Бразилу, Киргистану и Грузије.

Саветом ће председавати висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Јандроковић: Хрватска подржава саветодавну одлуку о Косову

ЗАГРЕБ, 23. јула 2010. (Бета) - Хрватски министар спољних послова Гордан Јандроковић изјавио је данас да Хрватска подржава саветодавно мишљење Међународног суда правде да косовска декларација о независности не крши међународно право.

"Верујем да ће саветодавна одлука Суда допринети стабилизацији стања у југостичној Европи", рекао је Јандроковић новинарима у Загребу.

Подсетивши да је Хрватска признала Косово и да је учествивала у расправи пред Судом у Хагу, Јандроковић је истакао да ће Хрватска наставити да подржава све државе региона на њиховом европском путу.

Јандроковићева изјава је прва реакција неког хрватског званичника на јучерашњу одлуку Међународног суда правде.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Рељић: Косовски Албанци у великој предности

БЕОГРАД, 23. јула 2010. (Бета) - Аналитичар Немачког института за међуанродну политику и безбедност у Берлину Душан Рељић оценио је данас да су косовски Албанци у великој предности након објављивања саветодавносг мишљења Међународног суда правде и да сада немају потребу за компромисним решењем које би задовољило Београд.

"Приштина сада нема потребу за неким компромисним решењем које би уважавало захтеве Београда, пре свега оних који се тичу статуса и односа према Уставу Србије", казао је Рељић агенцији Бета.

Он је додао да власти у Србији сада треба да пронађу начин да земља напредује и модернизује се и спрече да унутрашња и спољна политика остану искјлучиво у знаку нерешеног косовског питања.

Рељић је оценио и да сада постоји безбедносни ризик и опасност од погоршања стабилности на Косову.

"Једна замислива опција је да косовска влада сада буде охрабрена да стави цело Косово под своју контролу и да спречи постојање установа Србије на северу Косова. Ту постоји један безбедносни ризик и мислим да то свакако и северно-атлантски пакт и велике силе имају у виду", закључио је Рељић.

Он је рекао да је незахвално прогнозирати да ли ће мишљење Међународног суда правде подстаћи нови талас признања независности Косова, али да ће оне државе које су начелно биле опредељене у том правцу сада то и учинити.

Рељић је навео и да за спољну политику Србије сада постоје две могућности, једна је наставак настојања да се Београд што пре прикључи Европској унији, а друга је тражење ослонца у срадањи са Русијом и Кином.

"Комесар Европске уније за проширење Штефан Филе је рекао да проширење Европске уније не би требало да постане жртва косовског питања", подсетио је Рељић.

Међународни суд правде (МСП) у Хагу утврдио је да једнострана декларација о независности Косова није повредила међународног право, зато што то право не садржи забрану таквих декларација.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
НЕПОКОЛЕБЉИВА ПОДРШКА СРБИЈИ

НИКОЗИЈА, 23. јул 2010. (ФоНет) - Министарство иностраних послова Кипра потврдило је своју принципијелну и непоколебљиву подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, са покрајином Косово и Метохија.

У саопштењу Министарства се наводи да је Кипар констатовао да аргументи којим се водио Међународни суд правде одлучујући о једностраном проглашењу независносту Косова, разликују питање Кипра и Косова.

Кипар је позвао заинтересоване стране, Србију и Косово под управом Уједињених нација и резолуције 1244, да отворе дијалог о обострано прихватљивом решењу за питање Косова, које ће донети мир и стабилност региону.

Министарство је навело да саветодавно мишљење Суда пажљиво разматрају и само министарство и правни тим Кипра.

Кипар је подељена држава од 1974. године, када су турске снаге окупирале 37 одсто територије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Хрватска жели конструктиван дијалог Београда и Приштине

ЗАГРЕБ, 23. јула 2010. (Бета) - Хрватска прижељкује да се, вођени визијом заједничке будућности у Европској унији, и Београд и Приштина окрену конструктивном дијалогу и сарадњи с циљем постизања трајне стабилности и мира у региону, саопштено је данас из кабинета хрватског председника Иве Јосиповића.

У изјави која је објављена поводом саветодавног мишљења Међународног суда правде да косовска декларација о независности из 2008. не крши међународно право, кабинет хрватског председника је на својим интернет страницама саопштио да хрватски председник "прима к знању мишљење Међународног суда правде".

"Република Хрватска је дубоко уверена да решење за сва отворена питања међу земљама у региону лежи у припадности свих земаља регије ЕУ", наводи се у изјави из кабинета председника државе.

Раније данас министар спољних послова Хрватске Гордан Јандроковић изјавио је да Хрватска подржава саветодавно мишљење Међународног суда правде у Хагу да косовска декларација о независнсоти из 2008. године не крши међународно право.

Он је изразио уверење да ће саветодавно мишљење допринети стабилизацији стања у југостичној Европи, нагласивши да ће Хрватска и даље подржавати све државе региона на њиховом међународном путу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Мишљење МСП не мења став Шпаније

МАДРИД, 23. јула (Тањуг) - Министар спољних послова Шпаније Мигел Анхел Моратинос изјавио је данас како став званичног Мадрида да не призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије ни на који начин није промењен јучерашњим мишљењем Међународног суда правде (МСП).

МСП је у четвртак у Хагу саопштио саветодавно мишљење по коме декларација о независности коју су једнострано донеле привремене косовске власти 17. фебруара 2008, није повредила међународно право.

Шеф дипломатије Шпаније је казао да мишљење МСП "отвара нову фазу" у решавању косметског питања засновану на дијалогу са Србијом, јавио је Би-Би-Си (ББЦ).

Министар Моратинос је изразио "поштовање" према одлуци МСП, али и напоменуо да она "ни на који начин не мења став Шпаније да не призна независност Косова као државе".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
НАТО је поред својих службеника ангажовао судије из најразвијенијих демократских друштава како би свој суд назвао међународним.
За мене је изненађење мишљење Мароканца.
Очигледно да је мароканац судија.

Мишљење МСП подржали су предсједник суда Јапанац Хишаси Овада, Aбдул Корома из Сијера Леонеа, Он Шокат Aл-Касоне из Јордана, Томас Бургентал из СAД, Бруно Сима из Њемачке, Рони Aбрахам из Француске, Кенет Кит из Новог Зеланда, Aбдулкави Јусуф из Сомалије, Кристофер Гринвуд из Велике Британије и Мексиканац Бернардо Сепулведа Aмор.

Против су били потпредсједник Суда Петер Томка из Словачке, Мароканац Мухамед Бењуна, Рус Леонид Скотњиков и Бразилац Aнтонио Aугусто Канкадо Триндаде.

Кинез Ши Ђујонг није гласао због "процедуралних" питања.

Vokabular i lupetanje ti je k`o u pisanijima M. Marković..

ICJ je jedan i jedini sud Ujedinjenih nacija i finansira ga ta organizacija, ne postoji drugi..ni ovakav ni onakav. Sve te čike koje tamo sede se finansiraju između ostalog i iz naših džepova. To što je sud presudio ne znači ništa novo, mi smo priču sa Kosovom završili kad je Sloba potpisao kapitulaciju `99te. Da li je bilo malo više pameti odmah posle 5.oktobra trebali smo da tražimo podelu Kosova i specijalni status za manastire, a ne da pričamo bajke u povratku u Prištinu, Peć i Kačaničku klisiru..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
A UN najvise finansiraju SAD. E ako si ti naivan, ne pravi od drugih budale.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.