Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Međunarodni sud pravde saopštava mišljenje o Kosovu  (Pročitano 123895 puta)
Hronicar svakodnevice

I have a dream

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 509
Zastava Na dvoru Pape
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
I-mate /de si be
Kosovo je proslost sledeca je Vojvodina. Tuggggaaaaaa.
IP sačuvana
social share
   "I am the happiest man alive.  I have that in me that can convert poverty to riches, adversity to prosperity, and I am more invulnerable than Archilles;  Fortune hath not one place to hit me." - Sir Thomas Browne
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Nokia 
Kina: Srbi, nije sve izgubljeno

Kina je danas saopštila da još ima prostora za pregovore o međunarodnom statusu Kosova i naglasila da Peking poštuje teritorijalni integritet Srbije iako je Međunarodni sud pravde juče ocenio da deklaracija o nezavinosti Kosova i Metohije ne predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Dhin Gang izjavio je da Kina poštuje teritorijalni integritet Srbije i smatra da su pregovori u okviru Ujedninjenih nacija najbolji način da se pronađe rešenje prihvatljivo za obe strane, preneo je Rojters.

"Kina čvrsto veruje da je poštovanje nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta osnovni princip međunarodnog prava i osnova sadašnjeg globalnog pravnog sistema", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Kina, koja nije priznala nezavisnost Kosmeta, veruje da savetodavno mišljenje MSP ne stoji na putu pronalaženja odgovarajućeg rešenja kroz pregovore, rekao je Ćin.

www.vesti-online.com
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Kako se seje,tako ce se i znjati.Kako se otimalo,tako ce se i vracati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
mob
Bosch pumpa
Kako se seje,tako ce se i znjati.Kako se otimalo,tako ce se i vracati.

e taktiku treba praviti već sada, a sprovoditi narednih 50 godina.
Inače pola posla za nas će odradit uranijum... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
mob
Apple 5
Kosovo je proslost sledeca je Vojvodina. Tuggggaaaaaa.
Tu se vec ja pitam  Smile Nece da moze   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.7
Srbi postadose preko noci Kurdofili i borci za prava Kurda... Sta je bilo, ipak ste shvatili da su Slaveni bili plavi i svijetlijeg tena, a Turci tamniji pa se malo osvrnuli oko sebe Smile Smile
Gledam juce kako se rasplakase nad planetom zemljom: jaooooo sta ce sve da gi budeeeeeeeee.
Ona Grubjesicka ima istetoviranog Dinkica na dupetu, samo sto se nije rasplakala nad 90 zarista u svetu.
Lepo brate Srbine nazad u nato gde si i pripadao i resavaj svoj problem.Lepo ti je tata Bajden rekao: ne treba da priznate Kosovo.Lepo se i juce izrazio: nasi prijatelji Srbi i nasi prijatelji Albanci sa Kosova.
Kako god okrenes Ameri se nameracili da Kosovo udje u UN i uci ce makar ti narasle kandze od metra.
Sto pre to bolje.
Zasto bi mi Srbi, gubili zivot za vas 'Srbe' kojima rastu kandze za pljacke i otimanja. Dosta bre fukare partizanske.

Како потурица потурицу пронађе. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Nokia 
Међународни суд (не)правде

Данас је Међународни суд правде обелоданио одлуку да проглашење „Независне државе Косово“ није у супротности са међународним правом. Стварно? Технички су у праву. Може свако да прогласи свашта, али то не мора да буде легитимно. Али у случају Косова не ради се о некој апстракцији, већ о стварном чину отимачине земље, које је омогућила УН-НАТО-ЕУ окупација те територије после кумановског примирја 1999. О томе се МСП није изјашњавао, дабоме, знајући да би у том случају морао да пресуди против Империје.

Овако, то саветодавно мишљење - за које су поборници НДК месецима истицали да је „необавезујуће“, а сада ће да се на сав глас деру како обавезује свет да призна њихов државоид - значи да, ако међународно право још и постоји (а то мож' да бидне ал' не мора да значи), оно свакако не важи за Србе.

Сјајно.

Нећу сада да дискутујем шта би ово могло да значи за Каталонију, Корзику, Шкотску, Фландрију, па и саму Америку - која је, да се подсетимо, савез држава које се тако зову с разлогом. Таква врста правде припада Богу. Али шта ово значи за нас? Волео бих када би ово отворило очи онима који су веровали у Тадићеве пароле „и Косово и ЕУ“, па гласали за жутократију или је бар омогућили својим ћутањем. Јер, од ЕУ дефинитивно нема ништа, а сад се види и да су Жути својом „стратегијом“ чинили све што могу да се одрекну Косова.

Његош ономад написа: „Коме правда лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“. Хтели или не хтели, ови што верују у топуз су вам наметнули избор. А тај избор онда диктира шта вам је даље чинити.

Што се мене тиче, ја сам тек почео да се борим.

http://sivisoko.blogspot.com/
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Белорусија за дијалог о статусу Косова

МИНСК, 23. јула 2010. (Бета) - Белорусија верује да решење за статус Косова треба пронаћи дијалогом заинтересованих страна будући да Међународни суд правде није оценио право Косова да се једнострано одвоји од Србије, изјавио је данас портпарол белоруског министарства спољних послова Андреј Савиних.

У белоруском министарству је, после пажљивог проучавања саветодавног мишљења Међународног суда правде, уочено да је суд разматрао да ли је било правних међунардоних препрека да косовска скупштина усвоји декларацију о независности, наводи се у саопштењу објављеном на интернет страници министарства.

Савиних је навео да је "суд није дао процену права Косова да се једнострано одвоји од Србије".

"У том погледу, Белорусија и даље верује да би решење проблема статуса Косова требало пронаћи на основу дијалога свих заинтересованих страна уз ангажовање Савета безбедности УН", наводи портпарол белоруског министарства одбране.

Међународни суд правде у Хагу јуче је саопштио да једнострана декларација о независности Косова није прекршила међународно право, резолуцију 1244, ни међународни правни поредак на Косову.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Албанци с југа Србије очекују преговоре Београда и Пристине

ПРЕШЕВО/БУЈАНОВАЦ, 22. јула (Тањуг) - Политички представници Албанаца с југа централне Србије поздравили су данас саветодавно мишљење Међуанродног суда правде (МСП) о једнострано проглашеној независности Косова и Метохије и очекују да ће представници власти у Београду и Приштини ускоро сести за преговарачки сто.

Ти политичари очекују и промену политике Србије и Косова у односу на Албанце који чине већинско становништво у Бујановцу и Прешеву.

Лидер Партије за демократско деловање (ПДД) и народни посланик у Скупстини Србије Риза Халими је казао како је очекивао да МСП неће поништити реалност која постоји већ десет година, али да додаје да није очекивао да ће то мишљење бити "овако јасно и прецизно".

"За мене је значајно то што су овим мишљењем званични Београд и Приштина позвани да седну за преговарачки сто и да почну да решавају зивотна питања својих грађана, јер су и Албанци на југу Србије и Срби на Косову, таоци једне наопаке политике", мишљења је Халими.

Халими сматра да је питање времена и, како каже, политичке мудрости хоће ли и када политички лидери Србије и Космета, признати ону другу страну, али се, животни проблеми грађана морају што пре наћи "на столу за којим ће седети српски и косовски лидери".

Председници бујановачке и прешевске скупштине, Јонуз Муслију и Скендер Дестани, поздравили су мишљење МСП уверени да се на овај начин отвара простор за конструктивне и мудре политичке потезе и Београда и Приштине, који ће бити у духу времена и у функцији потреба грађана.

"Јуче је потврђено оно сто је одавно јасно: независност Коасова је реалност. Због тога, пре или касније, Србија ће стати у ред оних земаља које признају Косово. Биће то велики тренутак за грађане који живе и са ове и са оне стране границе", навео је Муслију.

Муслију сматра да је "сада на потезу Србија", јер је дошао ред да на Балкану завлада мир и да "у обе државе размишљамо као суседи и комшије, да размишљамо о Европи и бројним предностима које нам она нуди".

Дестани је уверен да ће од оваквог расплета ситуације користи имати цео свет, а највише грађани Србије и Космета.

"Велика је ствар што су овом одлуком отворени путеви за нашу сарадњу и међусобно поштовање. Сада је олакшан приступ и нашој држави Србији и инстутуцијама на Косову да приступе решавању проблема који се до сада звао Косово и који је до сада био нерешив", оценио је Дестани.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Азербејџан признаје територијалну целовитост Србије

БАКУ, 23. јула (Тањуг) - Азербејџан је признавао и признаје територијалну целовитост Србије и остаје на тој позицији, изјавио је данас прес секретар азербејџанског Министарства иностраних послова Елхан Полухов.

Полухов је азербејџанској агенцији Тренд рекао да се саветодавно мишљење Међународног суда правде односи једино на косовско питање.

Према његовим речима, за Баку је косовски конфликт јединствен као што су то и остали и нема једне методе за њихово решавање.

Говорећи о конфликту Нагорно-Карабах, представник азербејџанског МИП-а је рекао да се преговори о решавању проблема те отцепљене азербејџанске области насељене претежно Јерменима воде у оквиру ОЕБС-а и да ће Азербејџан наставити те преговоре.

МСП је јуче изнео мишељење да декларација о независности Косова није противна међународном праву, јер оно не садржи забрану таквих декларација.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.