Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:10:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Me-264 Amerika  (Pročitano 4821 puta)
11. Avg 2009, 22:26:36
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
 manje poznatiji rad cuvenog messerschmitt-a  Smile . kao shto mu ime kaze ,trebalo je da bude bombarder koji bi imao mogucnost da napadne ameriku ,a glavni konkurenti su bili upravo me-264 i ju-390 (nijedan nije otishao dalje od protoptipa ) . govorkalo se chak i o planovima da ponese nuklearno oruzje  Smile .koga interesuje moze da prochita ovo :

http://en.wikipedia.org/wiki/Amerika_Bomber

http://en.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Me_264

http://www.histaviation.com/Messerschmitt_Me_264.html

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

me-264.gif
(23.82 KB, 1452x944)
me-264Amerika.jpg
(12.82 KB, 382x218)
Me_264-6M_Amerika_Bomber_2.jpg
(118.73 KB, 900x675)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Nemci su, kao i drugi, imali blistave inzinjere, koji su bili u izuzetnoj situaciji da ispituju i ponude sva moguca resenja, kada su u pitanju avioni i sve ostalo. Ali, posto su imali idiote i mamlaze na vrhu, naravno da su usrali motku. No ipak, u rukama drugih (SSSR i USA) mnogi od tih inzinjera uspeli su ostvariti mnoge rezultate i unaprediti avijaciju, izmedju ostalog.

Interesantna tema. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Бомбардовање је терористички чин усмерен на цивиле и њихову имовину, индустрија је много жилавија јер чак и условима јаког бомбардовања може да опстане.
Због изузетно велике немачке емиграције у САД Трећи Рајх никада није ни планирао напад на САД а чак и да су планирали никада то не би била тактика терора над цивилима коју су примењивали на Истоку и у мањој мери према Великој Британији јер су као националистичка држава имали обзира према својој нацији.

Из истог разлога САД су имале изузетно велики проблем да уђу у рат против Немачке.
Отпор већине народа и доброг дела елите је био изузетно велик.
Немци, Ирци и Италијани су били против рата, а  они заједно су чинили преко 50% популације САД, можда и више, треба погледати статистике.

Хитлер је то прескао објавивши рат САД када су ови објавили рат Јапану.

У том смислу овакав бомбардер је Немцима био потпуно непотребан.

Иначе, не бих се сложио да су Немци имали "идиоте и мамлазе на врху", напротив, то су били изузетно способни људи, премда злочинци.
Просто и једноставно Немци су ударили на јачег од себе (Русе) и изгубили, али грешке које су правили су биле заиста минималне у односу на грешке својих противника.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Odlicna tema. Smile Smile Smile
Po nekim izvorima,krajem 1944 par aparata Ju-290 je doso na dvadeset kilometara od Americke istocne obale i vratio se nazad.Tako da je ovaj projekat je bio veoma realan.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
  strategijsko bombardovanje (odnosno teror-bombardovanje kako kaze aleksa   Smile Smile Smile) je gle chuda izum "kolevke demokratije" -velike britanije ,a ne nekih "totalitarnih" drzava  Smile Smile ... naime ,u periodu izmedju dva svetska rata britanci su razvili strategijsko mishljenje da ce bombarder uvek da se probije ,odnosno da PVO i lovci nikad nece moci da spreche dovoljan broj bombardera da izruche svoj cilj na metu . pogledajte : http://en.wikipedia.org/wiki/The_bomber_will_always_get_through . mnogi britanski teoretichari s tih godina predvidjali da ce unishtavanjem neprijateljskih gradova pobeda biti postignuta bez potrebe za velikim sukobima na frontu - izmedju ostalog tu ideju je podrzavao i cerchil  Smile ,kao i vrh RAF .

pred pochetak ww2 britanci su svoju avijaciju pokushali da prilagode tom cilju ,ali zbog finansijskih i tehnichkih mogucnosti doktrina je primenjivana uglavnom nocu. amerikanci su pochetkom 40-ih prihvatili slichnu doktrinu i razvili je daleko vishe (s obzirom na veca sredstva i vecu daljinu od fronta) .

-----------------------------

nemci su pak pred ww2 vecu ulogu davali avijaciji kao taktichkoj podrsci . zbog toga je njihova avijacija bila izgradjena na dvomotornim tipovima koji su kao sekundarni uslov mogli da vrshe i obrusavajuce bombardovanje (ju-88) . jedino je he-111 mogao uslovno da se nazove strategijskim bombarderom ,ali je veci deo svojih misija izveo napadajuci taktichke ciljeve. valja uochiti da su nemci pocheli kampanju teror-bombardovanja kao odgovor na britanske napade .

potreba za strategijskim bombardovanjem se javila tek kasnije u toku rata kao odgovor na tone bombi koje su amerikanci i englezi "bratski" posipali po nemachkim gradovima . medjutim ,chak i tada ,kao shto se vidi, prioritet je bio nizak - svega nekoliko letelica razlicitih tipova je napravljeno .

----------------------------------------------------------------------------

moje razmishljanje na ovu temu (naglashavam moje  Smile ) je da su tzv amerika bombarderi ipak trebali da nose neko mnogo mocnije oruzje od konvencionalnih bombi. u prilog tome ide cinjenica da su nemci dobro znali da par obichnih bombi bacenih na ameriku svakako nece mnogo izmeniti tok rata.  kao shto je poznato , nemci su imali planove za izgradnju atomske bombe - koja nije napravljena. ali ono shto se uglavnom ne zna - nemci su posedovali nervne bojne otrove  -ali je hitler odbio da ih upotrebljava   . nemci su imali znatne kolichine gasova sarin i tabun , u trenutku kad ih nijedna druga zemlja nije imala. da li je ipak postojao plan da se oni ipak upotrebe ,mozda bash iz amerika bombardera - za sada se ne zna ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Ja bih još dodao i to da su osmislili i posebnu tehniku bombardovanja različitim bombama od kojih bi prvo išao talas bombardera sa eksplozivnim čiji efekat je samo delimično bio u razaranju zgrada, a pravi cilj je bio da se porazbijaju stakla na zgradama bombardovanog grada, kako bi nakon toga zapaljivim bombama izazvali požar koji bi se zahvaljujući promaji lakše i brže širio kroz oštećene zgrade i tako stvorio vatrenu oluju. Mislim da je najveći efekat postignut u Drezdenu, gde je poginulo između 25000 i 200000 ljudi, ove dve cifre se mogu naći na netu, prva je izveštaj nekakve nezavisne komisije, a druga jedna od procena tadašnjh savremenika. Ovakva vrsta bombardovanja, koja je za cilj imala izazvati isključivo civilne žrtve, je jedan od najvećih pojedinačnih ratnih zločina u drugom svetskom ratu, ali i pored toga što je bilo pokušaja da se odgovorni izvedu pred lice pravde to nikada nije učinjeno, jer su se pravdali da su gađali fabrike i da je grad bio branjen protivavionskom artiljerijom, kao i to da je napad vršen protiv "zločinačkog naroda". Još jedan od dokaza da jedan zločin nikada ne može biti opravdan drugim zločinom, mi to sa ove distance možemo mnogo jasnije da vidimo na ovom primeru.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Слажем се. Ја мислим да америчке власти свом народу нису преносили праву истину о бомбардовању немачких цивила, не би то тако лако прошло тамо.

Чак су тврдили да спроводе дневна бомбардовања да би избегли цивилне жртве, јер су током дана прецизнији и да су свесно имали велике губитке у посадама да би избегли цивилне жртве.

Иначе Бф, хвала зе информације о британској тактици терора, ни не чуди ме од Енглеза, али ни Немци нису различити, али се ипак не слажем да би Немци бацили нервни отров на неки амерички град. Где год да баце погинуло би много немачких емиграната, не би они свесно побили толико својих. (Плус би погинуло много Италијана и Ираца њихових, условно речено, симпатизера.)
Чуди ме само да нису на Источном фронту употребљавали бојни отров, или можда јесу, али ја нисам чуо.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Ovakva vrsta bombardovanja, koja je za cilj imala izazvati isključivo civilne žrtve, je jedan od najvećih pojedinačnih ratnih zločina u drugom svetskom ratu, ali i pored toga što je bilo pokušaja da se odgovorni izvedu pred lice pravde to nikada nije učinjeno, jer su se pravdali da su gađali fabrike i da je grad bio branjen protivavionskom artiljerijom, kao i to da je napad vršen protiv "zločinačkog naroda". Još jedan od dokaza da jedan zločin nikada ne može biti opravdan drugim zločinom, mi to sa ove distance možemo mnogo jasnije da vidimo na ovom primeru.

Dorbo, al sta su Nemci pre toga napravili od nekih gradova u Engleskoj, pa Varsava, pa onda malo po SSSR-u taktike sprzene zemlje, pa opet malo i Beograd... Sta su ocekivali, da ce im bacati viski, cigarete i bombone? Osim toga krenuli da istrebe citave narode (Jevreje, Slovene i jos po koje)
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Слажем се. Ја мислим да америчке власти свом народу нису преносили праву истину о бомбардовању немачких цивила, не би то тако лако прошло тамо.

Чак су тврдили да спроводе дневна бомбардовања да би избегли цивилне жртве, јер су током дана прецизнији и да су свесно имали велике губитке у посадама да би избегли цивилне жртве.

Propaganda cini cudo. Ima gomila propagandno dokumentarnih filmskih zurnala iz tog doba gde bas prikazuju bombardovanja do temelja. Al naravno, komentator sve naziva nacistima pa i pilote "Luftwaffe", ko da us mogli da vide znacku il partijsku knjizicu dal je bio pripadnik NSDAP-a  Smile
Rat je to, a u ratu je to normalno da se unistavaju gradovi, nista novo

Чуди ме само да нису на Источном фронту употребљавали бојни отров, или можда јесу, али ја нисам чуо.

Nisu, zbog samog Hitlera koji je imao trip od gasa jer je to preziveo u prvom svetskom ratu. Ionako ne bi mnogo izmenilo situaciju. Cuo sam samo da je su u Poljskoj koristili u Gdanjsku suzavac u jednoj akciji
« Poslednja izmena: 13. Avg 2009, 00:31:20 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
"Иначе, не бих се сложио да су Немци имали "идиоте и мамлазе на врху", напротив, то су били изузетно способни људи, премда злочинци."

Pa gde ces veceg mamlaza od Hitlera. Njegove odluke "velikog stratega" su ih i saranile, pocevsi od taktike pa do vrsta i upotrebe oruzja i tehnike. Covek je bio ostecen bre, ali me cudi da su oni oko njega poverovali. Sto ti je moc zablude, a i pohlepe, a i osecaja moci. A onde zavlada strah i sve ide ka katastrofalnom kraju. Svaka cast onim generalima sto su probali da ga smaknu. A trebali su i Geringa, Gebelsa i Himlera da su bili pametni. No, suvise se Nemacka zaglibila, pa su dobili sto su i trazili. Veliko je pitanje da li je to sposobnost sto su oni uradili. Sposoban  izlazi kao pobednik iz situacije, a ne kao porazeni;

no odosmo od teme, pustimo to, to je vec politika, a ovde se radi o ovom sjajnom avionu. Ja sam mislio da je to bio samo projekat, kad oni napravili i prototip? Smile

A cini mi se da je bilo za taj "Amerika bomber" projekat mnogo raznih ponuda, posle cak i mlaznih (krajem rata). Kao da se o tome stalno razmisljalo, ali verovatno se racunalo na nuklearno oruzje.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:10:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.508 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.