Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mašina pere veš 2.500 puta - ili ti opet o programiranom zastarevanju  (Pročitano 4197 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
uvek je postojao i bofl i kvalitet,pa nije ni pre bilo uvek kvalitetne robe,a nije ni danas sve bofl

i ko sto rekoh postavlja se pitanje zasto bi nekio gledao isti tv 30 godina,pa tehnologija napreduje,naravno step by step,gde se u odredjenom periodu pusti i koji stepenik preko

recimo zak freskopredlaze auto od pametnog metala.jedan auto za ceo svet,verovatno bi bilo razlike u bojama ili nekih malih u unutrasnjosti ili opremi,cak i nekih varijalcija,ali to bi ipak bilo monotono da svi voze ista kola,ili gledaju isti tv monitor sede na istim stolicama ili krevetima
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154

Uglavnom...cilj je samo jedan...proizvesti sto jeftinije u skladu sa zakonom...i prodati sto skuplje u skladu sa situacijom na trzistu...

Pa dobro, ok. Slazem se. Ne vidim da sam ja rekao nesto drasticno drugacije.  Smile

I dobro plus sto kazes cijena se uspostavlja u odnosu na trziste, plateznu moc, konkurenciju  i sl. itd.

uvek je postojao i bofl i kvalitet.

Tako je jbt.

Zaboravljamo na veliki broj proizvoda od prije 50 godina koji nisu prezivjeli.
« Poslednja izmena: 29. Sep 2014, 22:09:24 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.4
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Ne ne pricam ja o tome...

Evo primer...recimo imas procesor od 1ghz...pa imas od 1.5....pa od 2...i tako dalje...

Znaci usitnjen korak...gde ti prakticno onaj procesor koji je konacan u tom nizu...recimo neka bude 5...zapravo prodajes nekoliko puta...

Uopste ceo koncept je da se ne ide na univerzalnost...ili da se izbaci nesto novo kad ima smisla nesto novo izbacivati...

Nego...ove godine vam prodamo tocak...pa sledece godine motor...pa onda karoseriju...i tamo negde u penziji mozete da vozite ceo automobil...

Maksimalno da se usitni korak i uveca dobit...

Sto da ti prodaju jedan komp od 500e...koji ce da ti traje pet godina...kad mogu da ti prodaju njih pet za 400e koji ce da traju po godinu dana...karikiram...

Taj sistem razvoja se masovno primenjuje...

Inace ovo sto kazete...nije bas sasvim istinito...posle rata su proizvodi prodavani na osnovu svoje funkcionalnosti...kvalitta...dugovecnosti...

Pogledajte reklame ...najbolji dokaz...i tako su i prestavljani...

A danas je sve drugo primarno osim toga...

A to je stvar...jbt..danas si je kupio sutra ces zaboraviti na nju...

Normalno sa ulaskom psihoanalize i ceo taj ego bulshit...

I onda krece egocentricni pristup....
Upravo sa pojavom psiho-ego-bulshita

« Poslednja izmena: 29. Sep 2014, 22:15:21 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
mob
Sony 
U današnje vreme dobra reklama je 50% ako i ne više uspeha jednoh proizvoda na tržištu.. Primer, Om Caffe sumnjam da je bilo ko probao ili redovno pio tu kafu, pre učestalog reklamiranja, kvalitet proizvoda se nije menjao, ali prodaja jeste.. Mislim nije isto, al reklama je sve to je poenta.. Inače meni samsungov televizor, još 07' bez ijednog kvara radi, sa ostalim kućnim aparatima nisam imao baš toliko sreće  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Tacno...zato sto je televizija i uopste mediji jedna vrsta paralelne stvarnosti...ili alternativne stvarnosti...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
LG Frizider
Sve to stoji, mislim pre svega na solidnu racunicu da zaista nije to toliko mali period u eksploataciji ali problem je u tome sto smo mi bedni pa nam ti izdaci deluju astronomski. Uopste nije malo sedam godina za kucni aparat, ali ako imas pet kucnih aparata i svaki obnavljas na sedam godina sa prosecnom cenom jednog od 400 evra, dodjes u situaciju da trista evra godisnje dajes za najosnovnije stvari.

I onda uzmes registraciju, pa gorivo, pa odrzavanje auta, zimske gume........i to je samo auto, gde je grejanje, obdaniste, odeca, hrana....

E sad, sta je bolje, da li je poenta da frizider hladi i masina pere ili da imas 6 pregrada sa programiranom temperaturom i dvanaest programa za beli ves i petnaest opcija za brzinu centrifuge?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 537.78.2
mob
I-mate 30 Pro
Ja sam siguran da sad da napravis bilo koji kucni aparat i da das garanciju 50 godina momentalno bi ga prodao za bilo koju cenu..

I zapanjili bi se recimo koliko bi to bila mala razlika u ceni...

Zapanjili...
« Poslednja izmena: 29. Sep 2014, 22:41:55 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 537.78.2
mob
Apple 15
Ja ne znam sto se vi toliko uzbudjujete. Vecina i ne zna da koristi masinu za ves.
Masina za ves ili bilo koja sluzi da se koristi i kako bi ljudi imali vremena za jos nesto umesto da stalno rmbace.

Iskreno, sve dok ves koji izlazi iz nje nije iscepan i prljav, apsolutno me ne zanima da li ce da traje 3 ili 30 godina.
Masine su da se koriste, a ne da stoje kao muzejski eksponat u koji cu da gledam i povremeno da brisem prasinu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 
To je zato sto nam je standard kurcina pa ti problem bude cim neki uredjaj "crkne" a ti ne znas sta ces. Pa onda

ides trazis po prodavnicama nesto jeftino, da valja i plus ako moze na rate odlozeno godinu dana. Al' sta da radimo

kad nam je takav standard , u nekim drugim zemljama belu tehniku menjaju bez obzira sto ona i dalje radi , onda

dodju nasi ljudi , pokupuju to i prodaju kod nas kao polovno.

Citat
ili da imas 6 pregrada sa programiranom temperaturom i dvanaest programa za beli ves i petnaest opcija za brzinu centrifuge

Da, danasnje masine imaju pun kurac nekih programa koji ne sluze ni kurcu, realno za svakodnevno pranje vesa

potrebno je 3-4 programa maksimalno, plus pun kurac neke elektronike i senzora tipa da masina sama meri

kolicinu vesa pa na osnovu toga pusta vodu , stedi energiju cuda muda...zato nije ni realno ocekivati da traje

30.godina kao nekad moji sto su kupili Obodin WA 718 E  Smile
« Poslednja izmena: 29. Sep 2014, 22:55:43 od Cane Mafija »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 537.78.2
mob
Apple 15
Nasa Beko masina kupljena pre 6 godina za manje od 300e i dalje radi. Nista joj ne fali. Candy ili Gorenje su kostali 500e.

Sto se tice programa, razlika je sto umesto dva programatora (program i temperatura) imas jedan.
Gorenje masina koja je bila stara koliko i ja i koju sam sa uzivanjem rasturila i bacila u djubre kada smo kupili Beko imala je jednu opciju manje od ove sada - to je brzo pranje - 30 minuta.

Da razbijem na manje detalje:

- program za pamuk
- program za sareni ves
- program za sintetiku
- program za vunu
- program za rucno pranje
- dodatno ispiranje
- izbacivanje vode
- predpranje

+

temperatura: 30, 40, 60 i 90 stepeni.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.