Mašić: Da 7.000 ljudi legne ispred Skupštine za Srebrenicu
Novinar Dušan Mašić pokrenuo je inicijativu za obeležavanje 20 godina od genocida u Srebrenici tako što će sedam hiljada ljudi leći na plato ispred Skupštine Srbije u Beogradu.
"Tviteraši su počeli sa prijavama tako da sada ima već nekoliko stotina zainteresovanih da odaju počast žrtvama u Srebrenici 11. jula na platou ispred zgrade parlamenta. Akcija je u početnoj fazi i treba još razraditi detalje", rekao je Mašić za N1.
Mašić: Prete mi batinama i smrću zbog akcije #sedamhiljada
Akcija #sedamhiljada je akcija građana i građanki Srbije koji žele da se priključe obeležavanju 20. godišnjice od genocida u Srebrenici tako što će leći ispred skupštine Srbije 11. jula, kaže za N1 inicijator Dušan Mašić.
Ovaj društveni eksperiment okupio je već nekoliko stotina ljudi na tviteru, a cilj mu je da iz Beograda tog dana bude poslata jasna slika - da se nikada ništa slično ne sme opet dogoditi.
"Od prvog dana ja primam poruke svakojake sadržine. Od pretnji batinama, smrću i svega ostalog ali to je nešto što je očekivano. Reakcije na ovako nešto moraju biti ekstremne - ekstremno loše i ekstremno dobre. Budući da je na Balkanu sve ekstremno, to nikoga ne čudi", kaže Mašić.
Napominje da je računao na to kada je pokretao akciju.
"Videćemo kako će se stvari razvijati, ja se zaista nadam da će biti dovoljno pametnih ljudi koji će shvatiti značaj ovako nečega i koji će se priključiti akciji #sedamhiljada", rekao je Mašić.
Od danas je aktivan i e-mail na koji se građani mogu prijavljivati za učestvovanje u akciji: sedamhiljada@gmail.com