Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: markale, sarajevska sramota.  (Pročitano 31963 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
ne znam sta si rekao, ne poznajem te i nisam imao priliku da pricam  s tobom. citirao si tomu kovaca i napisao nesto o oluji i porazu, iz cega nista nisam zakljucio, osim da ste postavili bombu na markale, koje su inace tema. al ti sad ne bi da se hvalis....

Ja danas ličnu kartu u džep i u Italiju malo tehniku neku ganjat , a ti sjedi kući i misli šta sam htio reći pa se vidimo večeras  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Negdje sam cuo prije 2-3 godine da su osumnjeceni neki Hrvati za Markale...  Smile  Poslije toga se sve stisalo i niko nije vise ni zucnuo o tome.   Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
To ti je isto kao kod Atifa,pocne neka buka ispred izbora pa onda se sve opet smiri kada izbori prodju....
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Negdje sam cuo prije 2-3 godine da su osumnjeceni neki Hrvati za Markale... Smile Poslije toga se sve stisalo i niko nije vise ni zucnuo o tome. Smile

sjecas se "napoleona" manojla milovanovica?

„Blic“

Masakr na Markalama počinili su Muslimani

Masakriranje stanovništva na sarajevskoj pijaci Markale uradili su Muslimani. Izveštaji komisije Vojske Republike Srpske i Komanda Unprofora potvrdili su da Srbi to nisu učinili - kaže za ‘’Blic’’ Manojlo Milovanović, bivši načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske, povodom navoda zagrebačkog „Globusa“ da je moguće da je haški optuženik Ivica Rajić, nekadašnji komandant Zbornog područja HVO Kiseljak, povezan sa ovim masakrom.

Na pijaci Markale, 4. februara 1994. godine, ubijeno je 96 i ranjeno 213 muslimanskih civila.

„Globus“ je objavio dokument hrvatske Protivobaveštajne agencije u kome bivši šef POA Franjo Turek navodi da bi Rajić mogao biti odgovoran za pokolj na pijaci Markale. Međutim, Milovanović kaže da je izveštaje po kojima su masakr izveli Muslimani primio Jasuši Akaši, tadašnji Visoki predstavnik UN za BiH, i potvrdio ih kao tačne.

- NATO je pretio da će kazniti snage u BiH koje ne poslušaju zahtev za prekid rata, a Muslimani su hteli da Srbi budu kažnjeni. Dilema je šta će oko 400 ljudi na pijaci na čijim tezgama nema nikakve robe, otkud plastični delovi tela lutaka posle eksplozije, otkud mnoštvo kamera koje snimaju samu eksploziju i haos nakon toga kao i kamere razmeštene pred bolnicama. Zašto je lokalni komandant dozvolio grupisanje tolikog naroda u zoni svoje odgovornosti, kada je znao da je njegova Vlada objavila rat i da se Sarajevo tuče, pri čemu se nikada ne zna gde i kada će pasti granata - kaže Milovanović.

On tvrdi da je komisija VRS utvrdila da se nije radilo o mini, već improvizovanoj eksplozivnoj napravi, većih razmera i da udaljenost srpskih položaja ne obezbeđuje domet.

Marko Cigoj, autor teksta u „Globusu“, kaže za „Blic“ da izveštaj hrvatske POA ne sadrži više informacija i dodaje da je moguće da se radi osnovanoj, ali i o izmišljenoj priči.

Protiv Rajića haška optužnica podignuta je 1996. godine, a on je nekoliko puta menjao identitet, dobijao legitimacije na drugo ime i živeo u Hrvatskoj do hapšenja 2003. godine u Splitu.
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
To ti je isto kao kod Atifa,pocne neka buka ispred izbora pa onda se sve opet smiri kada izbori prodju....
Kao sto rekoh... sudska procedura. Pogledaj za sta je Krajisnik osudjen 26 godina. Covjek sjedio u kancelariji i brao (krao) pare od svog naroda, a oni ga osudili za zlocin. Protiv Atifa imaju dva "jaka" snimka i vjerujem da su samo oni dovoljni da se osudi na 20 godina. Vidjecemo kako ce to proci.

No back on topic....
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Divan jedan burek...ovaj

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Pale-RS/BiH
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson K700i
Na kamenu je uklesana tvrdnja da su zločin počinili Srbi, mada nijedna međunarodna istraga i dan-danas nije potvrdila da je granata bačena na pijacu baš srpska.
I dalje se vrti priča da istina leži u izveštajima koji su, odmah posle eksplozije, poslati ondašnjem generalnom sekretaru UN Butrosu Galiju.

Na logična pitanja: zašto su ti dokumenti momentalno proglašeni tajnim, zbog čega i posle 10 godina nisu dostupni svetskoj javnosti - nema razumnog odgovora. Budući da je masakr na pijaci Markale bio neposredan povod da se Srbi kazne bombardovanjem, ostaje nejasno zašto su izveštaji UN, uopšte, sklonjeni od pogleda javnosti.

Prema vojnim izveštajima, u to vreme Srbi su držali pet položaja oko Sarajeva, dok je šesti bio u rukama Muslimana. Granata sa srpskih položaja, udaljenih nekoliko kilometara od pijace, morala je biti ispaljena u visinu i pasti, uz karakterističan zvižduk, odozgo. Očevici su tvrdili da se nije ništa čulo, što je bio znak da je granata doletela iz neposredne blizine, sa krova neke od obližnjih zgrada.
 Septembra 1995. ruski obaveštajni oficiri obavestili su javnost da su zapadne službe organizovale bombardovanje civila, a plan realizovali ljudi Rasima Delića.
Granata je ispaljena sa krova zgrade blizu pijace Markale. Sve je urađeno po tajnom planu "Ciklon 2", tvrde ruski obaveštajci.

Vojska Republike Srpske je u to vreme tražila da se formira nezavisna komisija koja bi ispitala taj događaj, što je odbijeno.

Prve sumnje u tačnost optužbi srpske strane izneo je Majkl Rouz tada komandant Unprofora. Sumnje je kasnije izneo i lord Dejvid Oven.

Španski profesor istorije na univerzitetu u Barseloni Francisko Viega u svojoj knjizi "Balkanska zamka"  koja je nedavno objavljena i kod nas , sumnja u tačnost zvanične verzije o slučaju Markale. s ciljem da se bosanski Srbi diskredituju pred javnim mnjenjem.

O zločinu na sarajevskoj pijaci Markale pisao je u svojim memoarima i francuski predsednik Fransoa Miteran. On je potvrdio da je u nevinost Srba verovao i Butros Gali, generalni sekretar OUN i njegov izaslanik Jasuši Akaši.

Knjiga sećanja pokojnog francuskog predsednika Fransoa Miterana postala je u Francuskoj i Evropi ključ za odgonetanje jedne od najmračnijih tajni bosanskog rata, pisali su pariski novinari.

Reč je o direktnom raskrinkavanju muslimanske tajne službe u Bosni koja je, radi uvlačenja Zapada u vojnu intervenciju protiv bosanskih Srba, ubila 66 (67,68) i ranila više od 100 vlastitih građana.

..."Pre nekoliko dana Butros Gali mi je rekao da je ubeđen u to da je granata, koja je pala na sarajevsku pijacu, predstavljala provokaciju muslimana", piše Fransoa Miteran u svojoj knjizi "Godina oproštaja".

Izvor: Glas Javnosti
« Poslednja izmena: 04. Nov 2006, 13:44:40 od Milan84rs »
IP sačuvana
social share

U slučju građanskog rata bežite avionima JAT-a
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
Milion dokaza upucuje na to sto si rekao, ali to ne pije vode.
Demant ne vrijedi. ne bi vrijedilo ni da Alija ustane iz groba i kaze" ja sam pobio te ljude a hahahaha!"
Smile
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Moj grad,moj klub,moje pivo ;SARAJEVO

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 141
Zastava BOSNA I HERCEGOVINA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N78
Na kamenu je uklesana tvrdnja da su zločin počinili Srbi, mada nijedna međunarodna istraga i dan-danas nije potvrdila da je granata bačena na pijacu baš srpska.
I dalje se vrti priča da istina leži u izveštajima koji su, odmah posle eksplozije, poslati ondašnjem generalnom sekretaru UN Butrosu Galiju.

Na logična pitanja: zašto su ti dokumenti momentalno proglašeni tajnim, zbog čega i posle 10 godina nisu dostupni svetskoj javnosti - nema razumnog odgovora. Budući da je masakr na pijaci Markale bio neposredan povod da se Srbi kazne bombardovanjem, ostaje nejasno zašto su izveštaji UN, uopšte, sklonjeni od pogleda javnosti.

Prema vojnim izveštajima, u to vreme Srbi su držali pet položaja oko Sarajeva, dok je šesti bio u rukama Muslimana. Granata sa srpskih položaja, udaljenih nekoliko kilometara od pijace, morala je biti ispaljena u visinu i pasti, uz karakterističan zvižduk, odozgo. Očevici su tvrdili da se nije ništa čulo, što je bio znak da je granata doletela iz neposredne blizine, sa krova neke od obližnjih zgrada.
 Septembra 1995. ruski obaveštajni oficiri obavestili su javnost da su zapadne službe organizovale bombardovanje civila, a plan realizovali ljudi Rasima Delića.
Granata je ispaljena sa krova zgrade blizu pijace Markale. Sve je urađeno po tajnom planu "Ciklon 2", tvrde ruski obaveštajci.

Vojska Republike Srpske je u to vreme tražila da se formira nezavisna komisija koja bi ispitala taj događaj, što je odbijeno.

Prve sumnje u tačnost optužbi srpske strane izneo je Majkl Rouz tada komandant Unprofora. Sumnje je kasnije izneo i lord Dejvid Oven.

Španski profesor istorije na univerzitetu u Barseloni Francisko Viega u svojoj knjizi "Balkanska zamka" koja je nedavno objavljena i kod nas , sumnja u tačnost zvanične verzije o slučaju Markale. s ciljem da se bosanski Srbi diskredituju pred javnim mnjenjem.

O zločinu na sarajevskoj pijaci Markale pisao je u svojim memoarima i francuski predsednik Fransoa Miteran. On je potvrdio da je u nevinost Srba verovao i Butros Gali, generalni sekretar OUN i njegov izaslanik Jasuši Akaši.

Knjiga sećanja pokojnog francuskog predsednika Fransoa Miterana postala je u Francuskoj i Evropi ključ za odgonetanje jedne od najmračnijih tajni bosanskog rata, pisali su pariski novinari.

Reč je o direktnom raskrinkavanju muslimanske tajne službe u Bosni koja je, radi uvlačenja Zapada u vojnu intervenciju protiv bosanskih Srba, ubila 66 (67,68) i ranila više od 100 vlastitih građana.

..."Pre nekoliko dana Butros Gali mi je rekao da je ubeđen u to da je granata, koja je pala na sarajevsku pijacu, predstavljala provokaciju muslimana", piše Fransoa Miteran u svojoj knjizi "Godina oproštaja".

Izvor: Glas Javnosti

Milion dokaza upucuje na to sto si rekao, ali to ne pije vode.
Demant ne vrijedi. ne bi vrijedilo ni da Alija ustane iz groba i kaze" ja sam pobio te ljude a hahahaha!"
 Smile

Kao sto je Kukanjac rekao vi ni mrava niste zgazili
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
jebo te, al ti imas spiku..... najezio sam se sav.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Moj grad,moj klub,moje pivo ;SARAJEVO

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 141
Zastava BOSNA I HERCEGOVINA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N78
jebo te, al ti imas spiku..... najezio sam se sav.

Spustio sam se na tvoj nivo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.