Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 22:19:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li po vasem misljenju marihuana izaziva zavisnost ili ne?
Da
Ne
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Marihuana i zavisnost  (Pročitano 82540 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Uopšte nije tako uglavnom počinje dosadom i pricom ,,pa to svi rade ajmo i mi"
Eto potvrde onoga o čemu govorim. Opet je dosada i priča ''pa to svi rade 'ajmo i mi'' uzrok. Droga je posledica.

Što se tiče Bambininog mišljenja, daleko od toga da ga ne poštujem,  donekle se slažem sa njim.Koliko sam ja shvatila, ona je psiholog, ne psihijatar i vrlo je mlada i nema još uvek neko enormno kliničko iskustvo.
Elem, videćemo kakvo će njeno mišljenje biti za 10 godina, na primer.
Nemam kliničko iskustvo, a ni ne planiram da ga imam, u klasičnom smislu. Smile
Ono u šta sam sigurna jeste to da ne želim da radim sa narkomanima. Dovoljno sam ih do sada videla da znam da nisam čovek za takvu misiju.

Citat
Među rekreativcima to, ipak, nije slučaj
Pa sad, ako im treba nesto da bi se osecali dobro onda je to takodje zavisnost i takodje su dosta slabi karakteri. Cak iako im to treba na rekreativnoj bazi. Isto tako i sa alkoholom i sa bilo cim drugim
Nije isto. Onda smo svi zavisnici. I pušači i oni koji popiju koju vikendom.
Razlika između rekreativca i zavisnika je kao između onog koji ''voli ponekad da popije sa društvom'' i notornog alkoholočara koji pije after šejv kad nema šta drugo. Složićeš se da je razlike enormno velika.

seti se kako tesko ide ostavljanje cigareta.
Naprotiv. Smile Vrlo je jednostavno i lako. Propaganda kaže da nije, ja iz prve ruke kažem da jeste. I ne samo da je lako, nego je i divno! Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Citat
Nemam kliničko iskustvo, a ni ne planiram da ga imam, u klasičnom smislu. Smile
Ono u šta sam sigurna jeste to da ne želim da radim sa narkomanima. Dovoljno sam ih do sada videla da znam da nisam čovek za takvu misiju.

Nemoj da misliš da sam imala ikakvu nameru da omalovažim tvoje obrazovanje i iskustvo.
Ono što ja pričam je zasnovano samo na mom iskustvu, tj. na iskustvima ovisnika koja su podelila sa mnom ili na  njihovim iskustvima čijih sam deo bila i sama.
Elem, slažem se da je droga posledica, a ne uzrok.
Najteže je naći upravo taj uzrok jer ni oni sami ga nisu često svesni.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Citat
Među rekreativcima to, ipak, nije slučaj
Pa sad, ako im treba nesto da bi se osecali dobro onda je to takodje zavisnost i takodje su dosta slabi karakteri. Cak iako im to treba na rekreativnoj bazi. Isto tako i sa alkoholom i sa bilo cim drugim
Nije isto. Onda smo svi zavisnici. I pušači i oni koji popiju koju vikendom.
Razlika između rekreativca i zavisnika je kao između onog koji ''voli ponekad da popije sa društvom'' i notornog alkoholočara koji pije after šejv kad nema šta drugo. Složićeš se da je razlike enormno velika.

Da u smislu velikih slucajeva zavisnosti (da se trese bez toga necega) ali ja govorim o onom "jedva cekam da izadjem da se __________(ubaci bilo sta) kako bih se osecao dobro jer ne mogu ako to ne uradim da budem takav" slucajevima. Ljudima kojima je to nesto potrebno da bi se osecali dobro i koji ne mogu bez toga istog. Jedno je da izadjes, ako zelis ispusis koju cigaretu, popijes koje pice pa i ispusis dzoint sa vremena na vreme. Sasvim je drugo kada ti to predstavlja potrebu tj moranje zbog necega pa makar to bilo i na nekoj rekreativnoj bazi. Poznajem ljude koji ne mogu da se svrstaju u kategoriju teskih zavisnika od necega (da to rade na stalnoj bazi) ali itekako za njih moze da se kaze da to jesu

Naravno da je ogromna razlika izmedju nekog notornog zavisnika i ljudi koji svoju zavisnost ne iskazuju toliko ali cim ti je to nesto potrebno radi bilo cega to je vec zavisnost. Razlika izmedju ljudi koji su zavisnici i onih koji to nisu je u tome sto ovi drugi mogu da se osecaju dobro i bez toga. Mogu da izadju u drustvu u kome se pije a da ne piju i da im opet bude fino, mogu da izadju u drustvu u kome se duva a da ne duvaju i da im bude dobro. Ovi prvi to jednostavno ne mogu
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia 
Oni koji puse marihuanu jednom u mesec dana ili su probali par puta kao klinci to su uradili zato sto im je bilo dosadno, ili im je bilo to kul u jendom trenutku, ili ih drustvo nateralo itd. A oni koji puse marihuanu svakodnevno duzi vremenski period, pola godine ili godinu dana, rade to jer ne znaju da se izbore sa nekim problemima i na taj nacin beze od stvarnosti. Za njih je na neki nacin marihuana lek da ne polude.
Ja ne vidim neku veliku razliku izmedju ljudi koji svakodnevno puse travu i onih koji piju antidepresive.
« Poslednja izmena: 26. Feb 2011, 13:54:07 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

One for all,all for one

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson C902
Citat
roga u mladosti je možda manjak pažnje roditelja ili jednostavno loša sredina za odrastanje

To ti je jedno veliko možda.
IP sačuvana
social share

Sons of Gondor! Of Rohan! My brothers. I see in your eyes the same fear that would take the heart of me. A day may come when the courage of Men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day. An hour of wolves and shattered shields when the Age of Men comes crashing down, but it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good earth, I bid you stand, Men of the West!
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Možda nisam trebao da upotrebim, nije možda nego sam dovoljno ubeđen da kažem da je sigurno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

One for all,all for one

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson C902
Sve to stoji,ali nista se ne radi povodom toga,ovde mozemo da pricamo u beskraj a nista se povodom to je najjgore. Smile
IP sačuvana
social share

Sons of Gondor! Of Rohan! My brothers. I see in your eyes the same fear that would take the heart of me. A day may come when the courage of Men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day. An hour of wolves and shattered shields when the Age of Men comes crashing down, but it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good earth, I bid you stand, Men of the West!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pa kad ljudi daju neke ideje za promenu sveta, obično ljudi kažu da su: manipulatori, novi svetski poredak, idealisti, kripto-manso-iluminati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

One for all,all for one

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson C902
Citat
Pa kad ljudi daju neke ideje za promenu sveta, obično ljudi kažu da su: manipulatori, novi svetski poredak, idealisti, kripto-manso-iluminati...

Ne moraju ceo svet,samo ovde kod nas. Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
@ Marko
Mislim da previše plastično shvataš te pojmove ''zavisnik'' i ''rekreativac'', shodno tom ''moranju'' da nešto uzmeš kako bi se proveo. Primera radi, meni je u srednjoj školi bilo nepojmljivo da izađem u grad ili odem na žurku, a da ne pijem. Ne samo meni, celom mom društvu. Bili smo klinci, neiživljeni i od 2 đus votke smo bili u tripu da niko nije lud kao mi i da niko ne zna šta je provod kao mi.  Smile

E, a onda to prerasteš i shvatiš da si bio budala i oprostiš to sebi jer si bio mlad. To je samo primer kako to ''moranje'' može da bude posledica socijalnog pritiska, a ne tvoje lične i unutrašnje želje da nešto uzmeš. A takvih primera je bezbroj, da ne zalazim sad u temu o konformizmu i odupiranju grupnom pristisku.

~~~~~~~~~~~~~

Na kraju krajeva, zbog čega je uopšte važno koji su to kriterijumi da se neko nazove zavisnikom?
Kakav to ima značaj i praktičnu vrednost osim ako nisi neko ko radi sa tim ljudima, pa pokušava da skupi mišljenje ''običnih'' ljudi o tome? Ili imaš nekog u okolini kome želiš da pomogneš, pa ne znaš odakle da počneš? Ili samo još jedno dobro staro naklapanje na forumu o stvarima o kojima baš i ne znamo mnogo? Smiley

Nema nikakve svrhe. Smile Ako je tebi ili meni ili nekome stalo do toga da li imamo pravo nekoga nazvati narkomanom, vikend duvačem, alkoholičarem ili boemom (što je samo fensi naziv za alkosa koji kad je pijan peva ili piše poeziju  Smile ), onda ti i ja ili taj neko ima problem. Znaš koliko jednog narkomana zabole šta ti i ja ili iko misli i da li imamo pravo ili ne da ga nazivamo narkomanom? Mislim da mu se savršeno jebe, jer da mu je stalo šta drugi misle, ne bi sebi obezbedio takvu etiketu koja se uopšte ne skida lako.

Na samom kraju... ''narkoman''? Je li to nešto što nužno podrazumeva nekog raspalog klošara koji bi dao dupe za dop? A šta je sa čuvenim umetnicima koji su radili pod drogama i stvorili neka od najboljih dela svih vremena? Da li bi Džima Morisona i Kurta Kobejna nazvao raspalim klošarima, iako oni to po ovim malo jednostranim kriterijumima svakako jesu?  Smile Smile

Nemam, naravno, nameru da branim niti drogu niti narkomane. To jeste jedno veliko zlo i za pojedinca i za celo čovečanstvo... Samo nastojim da pokažem da se ne može tako jednodimenzionalno posmatrati. Kao i sve druge stvari vezane za nečije ponašanje...
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 22:19:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.