Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 08:14:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li po vasem misljenju marihuana izaziva zavisnost ili ne?
Da
Ne
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Marihuana i zavisnost  (Pročitano 82558 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

кровз...гарант је та Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Cvijo u vezi tog argumenta da je THC jedan od uobičajenih neurotransmitera sreće u našem organizmu moram ti skrenuti pažnju na kvantitativnost. Zapravo THC se u organizmu proizvodi u neuporedivo manjim količinama nego što se može uneti uzimanjem marihuane. Poplave THC koje stvaraju prijatnu omamljenost u isto vreme postepeno sprže receptore preko kojih deluju jer ti receptori nisu pripremljeni da satima trpe poplavu stimulansa. kao kad u usta staviš vreo kolač pa opečeš jezik. Međutim za razliku od kvržica na jeziku koje če posle nekog vremena moći da se potpuno obnove receptori THC neće. Znači nema više mogućnosti da telo nagradi svog blesavog vlasnika srećom na prirodan način čak i kad shvati da mu se više ne uživa marihuana. A to je tužan i depresivan život u odnosu na onaj prirodni koji bi ti rado vodio.
Jelte, interesanto. Imali nekih podataka koliko je potrebno količinski da se uzima... nedeljno (čusto da imamo neku meru) da se tako otupi? Ja lično "tek" koristim oko 5 godina, znam matorce koji to rade već 35 i dalje ih viđam nasmejane i trezne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Vratio se Cvija strava
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Cvija nije ni napuštao, samo nije osećao želju da mnogo postuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Na drugoj sličnoj temi sam pisala o svom prijatelju koji je ovisnik od marihuane...godinama. Ne konzumira druge droge, ne pije, čak mislim da sad i ne puši...on je divan, vrlo funkcionalan čovek (do kada, to je pitanje) ali je psihički potpuno rasturena osoba, usamljena, izolovana, nesposobna da oseti bilo kakvo uzbuđenje ili emociju...samo letargija...potpuna i neizlečiva.
Mnogo je postigao u svom životu, možda je imao i sreće...a i sam se ponekad pita ko zna šta bi sve postigao da nije počeo da duva.
U godinama je u kojima bi bilo prirodno da ima porodicu, decu....on nije u stanju da održi ni najpovršniju vezu, on je emotivna olupina, pomerenih standarda kome se sav društveni život svodi na provođenje vremena sa ljudima koji imaju isti porok..i gledam ga kako pred mojim očima nestaje..taj divni, blistavi momak, pretvara se u apatičnu, sivu masu koja nije u stanju ni da se nasmeje ako nije naduvan.
Tužno.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
ма битно је да си ти жив и здрав...не дај се цвијо легендо Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Meni je uvek bilo fascinantno to da uzivaoci marihuane ne smatraju da je marihuana droga kao ni da izaziva zavisnost. Nekako im tesko pada da ih neko moze nazvati uzivaocima droga a sami se ponose cinjenicom da konzumiraju vutru "sa vremena na vreme" i da im je "super" kada to rade. Malo mi je licemerno  Smile Naravno, govorim o stalnim konzumentima, ne o ljudima koji vide vutru jednom u nekoliko meseci Smile
« Poslednja izmena: 26. Feb 2011, 01:48:25 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Na drugoj sličnoj temi sam pisala o svom prijatelju koji je ovisnik od marihuane...godinama. Ne konzumira druge droge, ne pije, čak mislim da sad i ne puši...on je divan, vrlo funkcionalan čovek (do kada, to je pitanje) ali je psihički potpuno rasturena osoba, usamljena, izolovana, nesposobna da oseti bilo kakvo uzbuđenje ili emociju...samo letargija...potpuna i neizlečiva.
Mnogo je postigao u svom životu, možda je imao i sreće...a i sam se ponekad pita ko zna šta bi sve postigao da nije počeo da duva.
U godinama je u kojima bi bilo prirodno da ima porodicu, decu....on nije u stanju da održi ni najpovršniju vezu, on je emotivna olupina, pomerenih standarda kome se sav društveni život svodi na provođenje vremena sa ljudima koji imaju isti porok..i gledam ga kako pred mojim očima nestaje..taj divni, blistavi momak, pretvara se u apatičnu, sivu masu koja nije u stanju ni da se nasmeje ako nije naduvan.
Tužno.
Da li misliš da je to što on duva uzrok ili posledica te njegove nazovi otupljenosti?  Smile
To je jako značajno pitanje.

Meni je od posledica koje ima neka supstanca za nas uvek zanimljivije da zapravo znam kako smo uopšte dospeli do toga da je uzimamo. Evo ja sam počela da pijem kafu kada sam htela da mi drugarice gledaju u šolju, to je bila socijalna stvar. A sada je pijem svako jutro i svaki dan, i sama i u društvu i osećam potrebu za njom. Kako, zašto, koji je to mehanizam?

Isto tako i za marihuanu. Od svih onih koji duvaju, a koji su izgubljeni slučajevi, mislim da bi bili izgubljeni slučajevi i da nisu duvali. Jer nisu izgubljeni jer duvaju; duvaju kako bi lakše podneli to što su izgubljeni. Ili bi na mestu trave bio neki drugi porok, koji je možda opasniji, a možda nije.

Što ne važi za sve uživaoce marihuane, naravno, a znam ih dovoljno da mogu da tvrdim da takvi postoje.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Od svih onih koji duvaju, a koji su izgubljeni slučajevi, mislim da bi bili izgubljeni slučajevi i da nisu duvali. Jer nisu izgubljeni jer duvaju; duvaju kako bi lakše podneli to što su izgubljeni. Ili bi na mestu trave bio neki drugi porok, koji je možda opasniji, a možda nije.

Što ne važi za sve uživaoce marihuane, naravno, a znam ih dovoljno da mogu da tvrdim da takvi postoje.

Dakle, drogu(bilo koji narkotik) uzimaju labilne licnosti?

Ja skoro nikad nisam ni shvaćen ozbiljno, tako da mi ni to toga nije stalo.

Necu pitati zasto. Postujem tvoje razmisljanje.
« Poslednja izmena: 26. Feb 2011, 01:59:27 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Dakle, drogu(bilo koji narkotik) uzimaju labilne licnosti?
Narkomani postaju oni koji su labilne ličnosti (a zavisnost od marihuane je narkomanija, bez obzira da li je ona štetna ili ne, to sad nije pitanje... akcenat je na ''zavisnost'', a ne na predmetu same zavisnosti, koji je u ovom slučaju marihuana).

Među rekreativcima to, ipak, nije slučaj.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 08:14:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.