Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:49:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li po vasem misljenju marihuana izaziva zavisnost ili ne?
Da
Ne
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Marihuana i zavisnost  (Pročitano 82477 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Duvas svaki dan=nisi nervozan
Prestanes da duvas nekoliko dana= postanes nervozan
Posle godinu dana intezivnog duvanja postajes covek koji je normalan kada je naduvan.
Posle godinu dana intezivnog duvanja postajes covek koji je nervozan kada nije naduvan.

A sta je to drugacije od ljudi koji se skidaju sa alkohola? Ljudi koji se skidaju sa cigareta? Ljudi na dijetama?!  Smile Uuuuu...pa ja sam najocajnija i najnervoznija kada se ''skidam'' sa cokolade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Pa nijedno preterivanje nije dobro. Ni u alkoholu, cigaretama, marihuani pa ni u cokoladi  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Ја мислим да све живо ствара зависност, само нешто мање нешто више. Тако можеш да се навучеш и на мару ал не јер је она адиктивна већ се мозак просто навикне на њу и кад не дуваш осетиш да ти нешто не достаје. Само далеко више конзумирања треба да би се та зависност створила него код неких јачих дрога на које се навучеш инстант. А све је то у мозгу и снази менталној да се одупреш.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Pa da, slazem se, ali zasto se onda ta trava toliko satanizuje ako manje-vise sve sto se konzumira preterano(a preterivanje uopste nije uslov za navlacenje na nesto) moze stvoriti zavisnost?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Због тога што последице нису исте. Утиче на психу док та твоја чоколада не утиче.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.86

Citat
A sta je to drugacije od ljudi koji se skidaju sa alkohola? Ljudi koji se skidaju sa cigareta?

Није различито у томе и јесте поента свега овога што сам до сада написао овде...
« Poslednja izmena: 01. Jul 2010, 00:28:28 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Kako ne utice? Mislim da su najnervozniji i najbesniji ljudi koje sam videla bili upravo ti koji su na dijeti, odvikavanju od stvari koje vole, gladovanju. Utice na psihu i te kako, ja sam pojednostavila ali shvatas stvar.
Orf je naveo primer kako covek od prelazi od normalnog stanja kad je naduvan u nenormalno i nervozno kad posle godinu dana konstatnog varenja prestane da duva i apstinira od toga neko vreme. Tvrdim da je apsolutno ista stvar i sa konzumacijom cokolade, koja da, moze biti droga za ljude, i te kako, a obzirom da nijedno ni drugo ne stvaraju fizicku zavisnost stvar je samo i iskljucivo u glavi i subjektivna je stvar kako ce se ko nositi sa apstinencijom.

Ali ajde, ako ti je cokolada banalan primer, onda na primer kriziranje za cigaretama ili alkoholom ili cak kofeinom moze da se uporedi sa skidanjem sa trave bez problema...
Moj najbolji ortak je bukvalno krizirao psihicki(a samim tim mu se odrazavalo i telesno) kada se skidao sa kafe koju je pre toga pio 10 puta na dan svaki dan. Jasno ti je da je i to zavisnost i da je njemu bilo i te kako zajebano da se ''skine'' sa toga.
Tako da da, posledice su iste, jer nije pitanje toga na sta ces da se navuces, vec je samo stvar toga da ces da se navuces.
« Poslednja izmena: 01. Jul 2010, 00:27:19 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.86
Твој другар после скидања са кафе није имао никакве последице а после скидања са траве имаш последице које нису толико велике али постоје...
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Brkas stvari. Ono sto ti hoces da kazes jeste ta da dugogodisnja konzumacija trave ima posledice, vece nego sto bi bila dugogodisnja konzumacija alkohola.
Posledica skidanja sa trave je na primer : nervoza, bes, ubedacenost ili kako ko vec subjektivno to dozivljava...
Posledica skidanja sa kafe su : nervoza, bes, ubedacenost, ili kako ko vec subjektivno dozivljava.
A sav taj bes. nervoza i bla bla prilikom skidanja sa trave ili necega na sta smo navuceni je upravo posledica toga sto smo to konzumirali godinama, stalno, preterivali sa tim, sto se nas mozak navikao na tu ugodnost.

I jedno i drugo imaju posledice, ne mogu postojati posledice POSLE to je besmisleno.

A da dugogodisnje konzumiranje kafe pogotovo u tolikim kolicinama ne ostavljaju neke posledice barem telesne, pa ajde, i nije tako. Zeludac, jetra, zubi, nokti verovatno...Kod zena je to celulit  Smile Itd itd.
Kofein moze stvoriti zavisnost zescu, to nije pretpostavka nego cinjenica.
« Poslednja izmena: 01. Jul 2010, 00:33:18 od osma_putnica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.86
Слажем се са тим што си написала... То сам и ја написао.  Smile

PS: Додао бих само да је моје субјективно мишљење да је све то што си навела много јаче код скидања са марихуане...
« Poslednja izmena: 01. Jul 2010, 00:37:28 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:49:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.