Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 19:11:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mala matura 2014.  (Pročitano 5543 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Smile

Jeste, jako bitna stvar za dete od 13 godina, koje ce mozda upisati medicinsku za frizera.
Ti govoris o struci, a to je srednja skola.
A posto su te skole sa stvarno "jakim ucenicima" sto se ocena tice....i tamo nauce mnoooogo sigurna sam.

Poenta ispita i tog strašnog ''preznojavanja'' o kome ti pričaš je da to dete shvati da za 4 ili 8 godina kad se negde zaposli, neće biti nekog da stoji pored njega i opominje ga svaki put kada u projektu zgrade zaturi minus, u postavljanju grede omaši 5 cm, u toku operacije zaboravi pincetu unutar nečijeg stomaka, itd,itd, u zavisnosti od profesije...

To ovako zvuči smešno, al kad prelistaš novine i net, shvatiš da svake godine tako život izgubi na stotine ljudi, samo zbog nečije nepažnje. I naprave se milionske štete. Posebno ovde,gde se sve radi preko kurca. Od asfaltiranja autputa do operacije pacijenta. Jer niko ne odgovara i sve se zatrpa ispod tepiha za tili čas.

Na kraju krajeva, boli me uvo da li se preznojavaju ili ne. Kao što rekoh, svi smo kroz to prošli i prolazimo posle ceo život. Ne samo u izgradnji karijere nego i drugim životnim izazovima.

A mogla bi i da pitaš te drugarice koje su profesorke šta misle o tom tvom stavu da deci treba pomagati i deliti petice da se ne bi mučila i preznojavala.
« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 16:40:23 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Nokia 
E vidis....one su te koje su me ubedile da taj citav sistem ne valja, i da je sve to "naopako". Kad sam cula sta se i kako se radi po skolama, ostala sam bez teksta. Nisam se interesovala jer nije moja bransa, ali sada....nemam reci.

hkj...ozbiljnost dolazi sa godinama, srednja je teza od osnovne, fakultet je tezi od srednje. Kako se obim znanja povecava tako se "deca" prilagodjavaju i sazrevaju sa svojim obavezama.
Nije isto kad zavrsis 6 godina medicinskog fakulteta i imas 24 ili 25 godina i kad zavrsavas osnovnu sa 13 godina.
Primena znanja dolazi posle skole i to sa nekim ko te obucava ili barem pazi na ono sto radis, supervizor, dok ne steknes dovoljno prakticnog znanja da samostalno obavljas posao.

To je otprilike 15 godina posle ovog testa, dugacak stap.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Citat
Ma jok, drugarice su mi profesorice srpskog, matematike i engleskog, a najbliza mi je uciteljica....Znam iz prve ruke kako je bilo....

Deca su prva ruka... nastavnici i profesori druga...

Citat
E vidis....one su te koje su me ubedile da taj citav sistem ne valja, i da je sve to "naopako".

Naravno... one su deo tog sistema.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Ne sumnjam ja da su one razočarane u sadašnji sistem. Svaki današnji normalan profesor jeste. Ali sigurno ne dele tvoj stav da treba da se dele petice i pomoć deci zato što imaju tremu na ispitu iz mature koji se održava već kolko... 100 godina? Nije ni bitno koliko, bitno je da su i naše dede i babe prolazile kroz to, nekad čak i pod okupacijama, pa im ništa nije falilo.

Obrazovanje i kultura su nam srozani potpuno,tu nema sumnje. I nešto mora da se menja. Sve to stoji. Ali to se ne rešava tako što ukineš deci sve izazove.

Mnogi ljudi, posebno žene, ulaze u ulogu nastavnika sa tim ''blagim'' stavom. Kao ''jao, mila dečica'' ''ma neću da ih mučim...'' ''kako iko može da bude strog prema takvim anđelima...'' i slično. Pa posle prvih 5 godina shvate da sve to pada u vodu jer čim deca i roditelji nanjuše da si ''slab'' na te stvari, da mogu da te gaze i koriste da bi se provukli, onda više ne biraju sredstva. I na tebi ostaje ili da trpiš sve to ili da pooštriš stav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Mala matura je cisto provera znanja, ionako velika vecina upise svoj prvi izbor skole...

Shvata se previse ozbiljno, posebno sa tolikom povikom na taj treci test koji ima celih 8 poena. A ispod 6 poena na istom si mogao da dobijes samo ako si retardiran...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Qtek 666
Дежурала сам у централној градској школи у Крушевцу са 150 матураната. Нико није пао у несвест, нико се није презнојавао (било је хладније мало), нико није кукао, деца су се шалила, било је лепо и опуштено и нико никоме није помагао, нити је ико преписивао. Супервизорке су нас контролисале, ми контролисали децу. Завршни испит деца пробају 4 пута из сваког предмета пре него што га полажу, никоме то није баук.
Преписивање и диктирање тачних одговора баш никакву сврху нема (ако уопште ти наставници знају тачне одговоре јер ми не присуствујемо тестовима из наших предмета), то је медвеђа услуга и наставницима и школству, а највише деци. Исто је и са поклањањем оцена. Најпаметнији ђак кога сам учила је врлодобар, има двојку из математике, а тврдим да је геније. Има много важнијих ствари у животу од Вукове дипломе или максимума на завршном. Ако му помажеш да вара, нећеш га никад научити тим стварима, а варањем хоћеш.
Марко, ја сам онда ретардирана, јер нисам знала 80 посто одговора на комбинованом тесту. Smile
« Poslednja izmena: 20. Jun 2014, 18:27:40 od apstrahovana »
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Марко, ја сам онда ретардирана, јер нисам знала 80 посто одговора на комбинованом тесту.
Pa sad... Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Qtek 666
А ни математику вероватно не бих урадила 80 посто, мада нисам ни погледала тест. Заборавило се то...
Дакле, дупло сам ретардирана, јадна моја деца.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114

Марко, ја сам онда ретардирана, јер нисам знала 80 посто одговора на комбинованом тесту. Smile
Nije to poenta, poenta je da je bio lak a da ne nosi toliko poena.  Smile

Ja sam znao sigurno 70- 80% a nisam imao dodira sa fizikom, hemijom i geografijom vec godinama. Neko ko je to ucio bi trebao minimum makar toliko da zna ako ne i skoro sve...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Qtek 666
Много другачије размишљаш сада него са 14 година и оно што ти је сад лако, тада није, тако да је све то релативно... Тачно је да много мање знају него што смо ми знали, али је исто тачно да су они ту најмање криви. Криви су професори, родитељи, глупав систем школства...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 19:11:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: matura Mala

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.