Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 15:24:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Makedonija  (Pročitano 189877 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Следећи захтев им може бити да се у Енциклопедију унесе да је Александар Македонски био Албанац Smile
A zar nije? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 
Заправо Шиптари и тврде да је он делом њихов, тј. да му је мати била шиптарска принцеза. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Možda je Bukefal bio Šiptar? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3510
Једног дана ће се испоставити и да је Жика Обретковић арнаутског порекла Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Једног дана ће се испоставити и да је Жика Обретковић арнаутског порекла Smile
A Žika slika? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3510
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Qtek 小米
Па владика Јован је жестока лопужа. Само у Охриду је купио стан од 85 хиљада евра. Братац има људи који неке ствари знају боље од тебе који си више од 500 километара удаљен од места дешавања.

А то око немања националног идентитета.. шта се дешава са српским националним идентитетом? Јел си ти свестан да су Македонци већи Македонци (иако још увек не могу да се договоре шта је то Македонац) него што су Срби Срби? Можеш ли да сконташ да смо ми прсли тотално, и да су Македонци што се тиче националног јединства по одређеним питањима миљама испред нас? Џаба нама сва та славна историја кад не може да нам дође из дупета у главу да смо постали обично говно и да то ваши партнери из ДСа не планирају да промене. Ал добро то је твој проблем што као партијски пијун не конташ да џаба скичиш о шатро национализму кад твоје вође већ 2 деценије џабалебаре убирајући посланичке плате и то захваљујући таквима као ти.

Дакле о Македонији боље немој, јер немаш ни промил потребног знања, ни о прошлости а ни о тренутном стању. Мисим ти кажеш да се у Македонији прича српски језик.. па шта даље да нормалан човек полемише са тобом Smile
Ти лажеш чим зинеш, колико пута сам те ухватио у лажи, јер си лажовчина на квадрат. И у прошлом коментару сам доказао да су слагао број Срба у Македонији.
Лажеш масно и о владики Јовану.

Па нормално је да Македонци, значи они који су прихватили нову нацију, буду сложнији од нас, као што смо ми сложнији од неких већих нација, увек мањи и они који су угроженији више буду сложнији у одређеном времену.
И Муслимани су сложнији од нас, не знам зашто потежеш то питање, и Црногорци су сложнији од нас, али половина њихове браће их не признаје и гледаће сутра да се припоје Србији.

Кад је у питању српски језик којим се говори у Македонији, ја ти понављам да и дан данас млади у Куманову и Скопљу имају проблем са наметнутим књижевним македонским језиком, јер како би се ти осећао да ти неко сутра наметне да се школујеш на бугарском језику.
Мој отац је имао тај проблем, ништа се није променило. Назови ти тај језик којим год хоћеш (ако толико мрзиш српску културу), али они не разумеју књижевни језик који је наметнут.
Ево ти још један пример из бивше СФРЈ, грађани СРМакедоније у то време су поседовали југословенску националну свест, у много већој мери него остали.
Због језичке баријере грађани Куманова, Скопља (са околином) су се дружили са онима који говоре истим језиком као и они, и то су махом били Срби са југа данашње Србије (Лесковац, Врање).

Али није ми јасно зашто си толико искључив, зашто мислиш да је могуће језик зауставити на граници са Македонијом ... чак и део Милогораца на званичном попису признаје да причају српским језиком.
Зашто је Македонцима проблем да признају да један део њихове територије не припада њиховом говорном подручју ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Makedonija je zajebancija.  Smile
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ти лажеш чим зинеш, колико пута сам те ухватио у лажи, јер си лажовчина на квадрат. И у прошлом коментару сам доказао да су слагао број Срба у Македонији.
Лажеш масно и о владики Јовану.
Вау није 15 него 30 ил колко си већ написао.. Па то тотално мења слику Балкана Smile Smile Smile Smile

Па нормално је да Македонци, значи они који су прихватили нову нацију, буду сложнији од нас, као што смо ми сложнији од неких већих нација, увек мањи и они који су угроженији више буду сложнији у одређеном времену.
И Муслимани су сложнији од нас, не знам зашто потежеш то питање, и Црногорци су сложнији од нас, али половина њихове браће их не признаје и гледаће сутра да се припоје Србији.
То питање потежем јер си сморио ко пролив да смо бољи од њих. Нисмо бољи од њих, исто смо говно, али потпуно исто. Нема никакве разлике. И о томе сам ти писао више пута, а ти тераш своју причу ко да ништа није било и још вређаш и етикетираш. Оперисан си од културног дијалога ко и твоји страначки макрои.

Кад је у питању српски језик којим се говори у Македонији, ја ти понављам да и дан данас млади у Куманову и Скопљу имају проблем са наметнутим књижевним македонским језиком, јер како би се ти осећао да ти неко сутра наметне да се школујеш на бугарском језику.
Мој отац је имао тај проблем, ништа се није променило. Назови ти тај језик којим год хоћеш (ако толико мрзиш српску културу), али они не разумеју књижевни језик који је наметнут.
Ево ти још један пример из бивше СФРЈ, грађани СРМакедоније у то време су поседовали југословенску националну свест, у много већој мери него остали.
Због језичке баријере грађани Куманова, Скопља (са околином) су се дружили са онима који говоре истим језиком као и они, и то су махом били Срби са југа данашње Србије (Лесковац, Врање).

Али није ми јасно зашто си толико искључив, зашто мислиш да је могуће језик зауставити на граници са Македонијом ... чак и део Милогораца на званичном попису признаје да причају српским језиком.
Зашто је Македонцима проблем да признају да један део њихове територије не припада њиховом говорном подручју ?

А везано за ову причу... Можеш ли да схватиш да знам боље од тебе којим се језиком овде говори, да знам боље од тебе дијалекте македонског језика и да знам боље од тебе како се ко служи тим књижевним језиком који они зову литерарни. Јел можеш? Ја живим овде ево већ трећа година, а стурдирам на македонском тако да сам био приморан да се навикнем на тај литерарни.
Значи никада нисам рекао да се у кумановском округу не говори језик сличан нашем на југу. Одатле па до Ниша је језик мешавина српског и овога што зовемо македонски. Скопље нема везе са тим, ал ко зна дал си уопште некад био у Скопљу. Тачно је да је литерарни био проблем, али морала се формирати нека верзија која би се учила у свим школама, ане да свако учи свој дијалекат. То је пре свега административни проблем. Сад су људи већ навикли, и немају проблема са тим литерарним језиком. Дакле зајеби приче које ти је матори причао, дођи сад па види каква је ситуација и са језиком и са свиме што те занима. Јако мало знања имаш, мешаш и Бугаре и којешта, и још вређаш друге који се не сложе са тиме. А мени кажеш да сам искључив Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 15:39:58 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Qtek 小米
Citat
Вау није 15 него 30 ил колко си већ написао.. Па то тотално мења слику Балкана
То не мења слику Балкана, али довољно говори о теби, да износиш произвољна тумачења односно неистине, чак и када се ради  о неким основним чињеницама.

Citat
То питање потежем јер си сморио ко пролив да смо бољи од њих. Нисмо бољи од њих, исто смо говно, али потпуно исто. Нема никакве разлике. И о томе сам ти писао више пута, а ти тераш своју причу ко да ништа није било и још вређаш и етикетираш. Оперисан си од културног дијалога ко и твоји страначки макрои.
Генерално, нисмо у много бољој ситуацији, а у неким ситуацијама они боље стоје од нас.
Ја културно полемишем са тобом, не користим клозетски речник као ти.
Иначе заступам идеологију, а не странку, и сваки пут када било која странка учини нешто што је у складу са мојим ставовима, ја то јавно похвалим.
Ја бих био најсрећнији када би поред СРС и ДСС, било још странака које заступају идеологију СН, али то не значи да националиста нема и у другим странкама.

Citat
А везано за ову причу... Можеш ли да схватиш да знам боље од тебе којим се језиком овде говори, да знам боље од тебе дијалекте македонског језика и да знам боље од тебе како се ко служи тим књижевним језиком који они зову литерарни. Јел можеш? Ја живим овде ево већ трећа година, а стурдирам на македонском тако да сам био приморан да се навикнем на тај литерарни.
Значи никада нисам рекао да се у кумановском округу не говори језик сличан нашем на југу. Одатле па до Ниша је језик мешавина српског и овога што зовемо македонски. Скопље нема везе са тим, ал ко зна дал си уопште некад био у Скопљу. Тачно је да је литерарни био проблем, али морала се формирати нека верзија која би се учила у свим школама, ане да свако учи свој дијалекат. То је пре свега административни проблем. Сад су људи већ навикли, и немају проблема са тим литерарним језиком. Дакле зајеби приче које ти је матори причао, дођи сад па види каква је ситуација и са језиком и са свиме што те занима. Јако мало знања имаш, мешаш и Бугаре и којешта, и још вређаш друге који се не сложе са тиме. А мени кажеш да сам искључив
Добро, ово је већ неки помак, али ти се и даље држиш македонске филозофије да се на граници може зауставити језик, као да је то нека техничка роба.
Кажеш у Куманову је језик сличан нашем ? Није сличан него је исти. П није Куманово са околином удаљено 500 километара од југа данашње Србије.
И није тачно да су људи већ навикли, за ових двадесет година наметнутог језика.
Срби са југа и после 200 година и даље причају својим дијалектом, то је превише мали временски период да се целој БЈРМ наметне књижевни језик.

Понављам ... да македонска нација, језик и црква нису измишљене, односно да нису нова тинејџерска нација, овде у Србији би њихова дијаспора бројала преко 250.000 људи.
То би била озбиљна национална мањина.
А они као и Црногорци, нека се запитају зашто су њихови земљаци несложни по сваком питању, осим када је у питању непизнавање лажне државе, њиховог језика и Цркве.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 148
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 15:24:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.