Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Majmuni imaju više dara za biznis od brokera!  (Pročitano 5679 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Banka plasira novac koji nije zaradila, pa ga trazi nazad uz kamate koje nije pustila u opticaj!! : ) Ako to nije prevara i kriminal, ne znam sta jeste!? Naravno, kada ovo kazes "normalnom" coveku, on ti kaze "ti si teoreticar zavera" : )))

"Normalan" covek je posvetio x godina marljivo uceci svaki dan ekonomiju od strane strucnih ljudi a ne blejuci po forumima, citanjem copy-pasteovanih tekstova kako mali perica zamislja ekonomiju i svet oko sebe. Pretpostavljam da zato "obican" covek daje takve izjave nakon procitanih nebuloza.

Mada ja mislim da je verovatnija teorija da je vecina ljudi na ovom svetu potplacena i zastrasena od strane "ONIH" da ne bi sirili "ISTINU". Ostaje par procenata "PROBUDJENIH" od koje je vecina skrenula sa puta jer je "KOMPANIJA" odavno nametnula lazan sistem obrazovanja u kojem se sve uci pogresno. I na kraju nam ostaje saka super-genija koji nesebicno zrtvujuci sebe sire sveto super-tajno znanje koje su procitali na prvoj stranici google rezultata pretrage.
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
Banka plasira novac koji nije zaradila, pa ga trazi nazad uz kamate koje nije pustila u opticaj!! : ) Ako to nije prevara i kriminal, ne znam sta jeste!? Naravno, kada ovo kazes "normalnom" coveku, on ti kaze "ti si teoreticar zavera" : )))

"Normalan" covek je posvetio x godina marljivo uceci svaki dan ekonomiju od strane strucnih ljudi a ne blejuci po forumima, citanjem copy-pasteovanih tekstova kako mali perica zamislja ekonomiju i svet oko sebe. Pretpostavljam da zato "obican" covek daje takve izjave nakon procitanih nebuloza.

Mada ja mislim da je verovatnija teorija da je vecina ljudi na ovom svetu potplacena i zastrasena od strane "ONIH" da ne bi sirili "ISTINU". Ostaje par procenata "PROBUDJENIH" od koje je vecina skrenula sa puta jer je "KOMPANIJA" odavno nametnula lazan sistem obrazovanja u kojem se sve uci pogresno. I na kraju nam ostaje saka super-genija koji nesebicno zrtvujuci sebe sire sveto super-tajno znanje koje su procitali na prvoj stranici google rezultata pretrage.
 Smile

Potpuno razumem kako se osecas. Identicno sam se osecao i ja kada sam odbio ds poverujem.

Citat
"Normalan" covek ne moze da razume ekonomiju, a da ostane u granicama zakona! Ne postoje strucni ljudi, kada je ova ekonomija u pitanju!!!

U redu, ja garantujem da tu nema ni "m" od marljivog ucenja! Takodje, odgovorno tvrdim (ko me ubedi da gresim i pisem gluposti, ostavicu svoje ime i preizme na forum, svoj JMBG i javno napisati: "Lupetam gluposti" i to ce ostati zabelezeno), da citava ekonomija pociva na prevari (postoji obilje dokaza za to, matematickih) i da se to radi sa ciljem!

Znaci, definicija "malog Perice" moze jedino da obuhvata ljude koji veruju u danasnju ekonomoju, bez cvrstih dokaza za to, po principu "tako kazu strucnjaci"!

Citat

Kako ti nije jasno da licnim napadima ne postizes nista? Mozes napadati mene, a ne ono sto pisem, ali to ne menja realnost. Takodje, da li je zivot u lazi vise vredan od zivota u istini, sa koje god strane ta istina dolazila?

Znaci, sve sto zelim je da neko demantuje ono sto pisem!! Svakako, ne vidim problem u tome, jer sam ja ekonomski laik...dakle, izvolite !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Znaci, sve sto zelim je da neko demantuje ono sto pisem!!

Evo sada cu da te demantujem..

citava ekonomija pociva na prevari
Citava ekonomija ne pociva na prevari.

ko me ubedi da gresim i pisem gluposti, ostavicu svoje ime i preizme na forum, svoj JMBG i javno napisati: "Lupetam gluposti" i to ce ostati zabelezeno

Covek koji tebe ubedi da pises gluposti ce dobiti ovacije celog sveta i veceg dela Mlecnog puta (mozda i od neke susedne galaksije) za strpljenje i po tome coveku ce se zvati nagrada za strpljenje koja ce se dodeljivati od tada pa do vecnosti i koja ce biti "jaca" od nobelove cirka 17.5 puta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
Citat
Citava ekonomija ne pociva na prevari.
Nemam nameru da na ovom nivou polemisem. Argument "jeste/nije" ne znaci nista, bez dokaza.

Citat
Covek koji tebe ubedi da pises gluposti ce dobiti ovacije celog sveta i veceg dela Mlecnog puta (mozda i od neke susedne galaksije) za strpljenje i po tome coveku ce se zvati nagrada za strpljenje koja ce se dodeljivati od tada pa do vecnosti i koja ce biti "jaca" od nobelove cirka 17.5 puta 
To sto stavis zeleni smajli, koji se kezi (valjda pokusaj diskreditacije sagovornika) ne znaci bas puno. Ovde se ne radi o vasarskim temama.

Znas sta ja mislim o "strucnjacima" koji nemaju 5 min svog vremena za eventualno demantovanje ovoga sto pisem!? Mislim da su lakridjasi ili neznalice, oportunisti, svaki dan ih gledamo na TV-u.

Ako neko kaze da 2+2 jeste jednako 4, a ti kazes da nije, ne vidim problem u tome da se to dokaze!?
Ja sam ponudio i vise nego dovoljno matematickih dokaza po kojima se jasno vidi da se kriza tacno moze predvideti, da se krize stvaraju sa namerom, da je nemoguce ziveti od svog rada u ovakvom sistemu, da se na kraju ciklusa sve sliva u ruke nekolicine, da dug raste i samo rsate i da ga je nemoguce vratitida je u toku globalno stvaranje duznickog ropstva, da ljudi traze resenja tamo gde ih nece naci itd itd....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Ja sam ponudio i vise nego dovoljno matematickih dokaza po kojima se jasno vidi da se kriza tacno moze predvideti

Onda ti svaka cast na milionima/milijardama koje si zaradio predvidivsi poslednju krizu. Stvarno nesebicno od tebe koji pored toliko bogatstva i mogucnosti u zivotu trosis svoje vreme poducavajuci neuke na forumu.

Ja sam tebe jos pre pitao koliko zaradjujes na osnovu znanja iz ekonomije. Na to pitanje nisi dao precizan odgovor. Ok, ne moras tacnu cifru. Mozes i da napises sa koliko nula ti se pise godisnja plata. Kada na ovo pitanje das koliko-toliko precizan odgovor mozemo dalje da pricamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43

Onda ti svaka cast na milionima/milijardama koje si zaradio predvidivsi poslednju krizu. Stvarno nesebicno od tebe koji pored toliko bogatstva i mogucnosti u zivotu trosis svoje vreme poducavajuci neuke na forumu.
Krize se montiraju, tako da profitiraju odredjeni pojedinci. Znas kako kaze Dzordz Karlin: "Vi i ja nismo u velikom klubu!"
Znaci, po tebi zivotni uspeh i zivotna misija svakog od nas bi trebala da bude zaradjivanje miliona milijardi papira do 40. godine zivota? Ako to ne ispunimo, mi smo promasaj?

Citat
Ja sam tebe jos pre pitao koliko zaradjujes na osnovu znanja iz ekonomije. Na to pitanje nisi dao precizan odgovor. Ok, ne moras tacnu cifru. Mozes i da napises sa koliko nula ti se pise godisnja plata. Kada na ovo pitanje das koliko-toliko precizan odgovor mozemo dalje da pricamo.
: )))

U stvari, ovo je samo izgovor za nemanje argumenata.

Jedino me moze dobar kontra-argument razuveriti, okanimo se licnog nivoa. Ja ovo pisem kao vrstu drustveno korisnog rada, ima dosta ljudi koji ovde provode slobodno vreme, pa eto prilike da nauce nesto o realnosti.

Ako se ne varam, treba da napisem sto veci broj nula, jer ces mi u tom slucaju verovati? : ))) Logika vrh-vrhova. Ne pisem ja ovde da bi mi neko verovao (ne pricamo o religiji), vec pisemo o konkretnim stvarima. Plata (novcana nadoknada) nije merilo uspeha! Novac se moze zaraditi, ali ga ne moze svako zaraditi, ne zato sto je neko manje/vise sposoban, vec zato sto je to sistemska greska, nema novca za sve!! To je samo kap u okeanu koja se sakriva, pa se krivica prebacuje na nesposobnost pojedinca....

I kockar "zaradjuje" dosta love (ako ga sreca hoce), pa niko ne dovodi u pitanje njegovo poznavanje monetarne ekonomije. Slicno vazi i za bilo koju drugu profesiju.

Sistem pere ljudima mozgove, otuda i ovakvi rezoni sa tvoje strane! Ovo nije nekakva otrcana fraza, vec realnost.

Evo, da ja tebe pitam: Kako ti tumacis ovu krizu? : )

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
@Kristal Kao sto rekoh: Kada odgovoris na moje pitanje o zaradi nastavicu diskusiju sa tobom. Ajde slobodno kazi,   deluje mi nemoguce da takav talenat i toliko znanja o ekonomiji sedi prosto neiskorisceno.

Evo, da ja tebe pitam: Kako ti tumacis ovu krizu? : )

Ma klasicna namestaljka. To je toliko ocigledno da bi totalnom laiku promakla ta prevara gigantskih razmera. Zamisli kakav genijalni plan su napravili svetski mocnici: namerno izazvali krizu pritom izgubivsi silne bilione/trilione da bi upumpali par milijardi u neka preduzeca. Genijalan plan nema sta.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2013, 14:24:55 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Citat
@Kristal Kao sto rekoh: Kada odgovoris na moje pitanje o zaradi nastavicu diskusiju sa tobom. Ajde slobodno kazi,   deluje mi nemoguce da takav talenat i toliko znanja o ekonomiji sedi prosto neiskorisceno.
noob_saibot

Vidi, ti si rekao da su moji tekstovi netacni, dakle, izvoli objasni sta je netacno. Zelim da znam gde gresim.

....naravno...i ti i ja znamo da je ovo sto pises samo izgovor kojim se prikriva neznanje, prozeto losim smislom za humor : ) Polako prelazi u dosadu...
Nigde nisam spomenuo sebe objasnjavajuci problem (prevaru) danasnje ekonomije, ali se ljudi iz nekog cudnog razloga stalno vracaju na licni nivo. Zbog cega se to radi, mislim da je vise nego jasno!

Pazi, izneo sam dosta cinjenica, potkrepio matematikom, a kontraargumenti se odprilike svode na licni nivo. To je kao kada bi debeli covek projektovao avion i demonstrirao da avion moze da leti, a onda mu pridje neki pametnjakovic i kaze "Ne moze avion da leti jer si debeo!" : ))

Izneo sam argumente (postoji tema) gde je citav monetarni sistem stavljen na izazov i citav sistem vrednosti....

Citat
Ma klasicna namestaljka. To je toliko ocigledno da bi totalnom laiku promakla ta prevara gigantskih razmera. Zamisli kakav genijalni plan su napravili svetski mocnici:

Da li je to sve sto imas da kazes?
Ja mislim da tebi ove teme nikako ne leze : )
Poricanje realnosti ne resava problem!
Pitaj doktore ekonomije ovo sto pisem ovde, pa mi prenesi odgovor.

Citat
namerno izazvali krizu pritom izgubivsi silne bilione/trilione da bi upumpali par milijardi u neka preduzeca. Genijalan plan nema sta.
???
Nadam se da znas o cemu pricas... (nadam se)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
@Kristal Verovatno (100%  Smile) cu zazaliti sto ulazim sa tobom u diskusiju ali..

Ako te ne mrzi objasni meni kao totalnom laiku par stvari pa mozda ja kao i slucajni prolaznici nauce ponesto o ovoj temi:

1. Ko je izazvao trenutnu krizu (ne racunaju se odgovori poput svetski mocnici, oni itd.)
2. Pomocu kojeg mehanizma je vestacki stvorena kriza (mehanizam oni su naterali nekog da uzme kreditirani novac se ne racuna)
3. I na kraju koji je cilj vestacki stvorene krize?
Zamolio bih te da das sto preciznije odgovore (prekopirani tekstovi sa nekih tamo levih foruma me ne interesuju)
« Poslednja izmena: 28. Apr 2013, 01:27:21 od noob_saibot »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
@Kristal Verovatno (100%  Smile) cu zazaliti sto ulazim sa tobom u diskusiju ali..

Ako te ne mrzi objasni meni kao totalnom laiku par stvari pa mozda ja kao i slucajni prolaznici nauce ponesto o ovoj temi:

1. Ko je izazvao trenutnu krizu (ne racunaju se odgovori poput svetski mocnici, oni itd.)
2. Pomocu kojeg mehanizma je vestacki stvorena kriza (mehanizam oni su naterali nekog da uzme kreditirani novac se ne racuna)
3. I na kraju koji je cilj vestacki stvorene krize?
Zamolio bih te da das sto preciznije odgovore (prekopirani tekstovi sa nekih tamo levih foruma me ne interesuju)

Evo ja cu da ti objasnim i ovo objashnjenje ne zahteva nikakvu matematiku vec poznavanje istorije, drushtva i pomalo i ekonomije.

Pre mnogo godina, otprilike negde 400 - 500, proizvodnja nije bila ovava kakva je danas, vec je 90 posto bila poljoprivredna. Najveci poizvodjaci bili su kmetovi (zavisni seljaci) koji su poizvodili poljoprivedne i stocharske proizvode i 10 posto su morali da daju svom feudalcu u vidu poreza. Proizvodnja alata, ouzija, odece i drugih utilitarnih stvari vrshila se pomocu zanata, shto je u stvari znachilo da jedan chovek pravi alat i onda ga prodaje i tim novcem kupuje ono shto njemu treba a uglavnom su to bili seoski proizvodi. U takvom sistemu najvecu vlast imali su feudalni gospodari jer su oni u svojim rukama drzali najveci deo proizvodnje koja je poticala iz ruralnih oblasti.

To je od istorijskog pochetka srednjeg veka bilo tako negde oko hiljadu godina a onda dolazi do pojave velikih gradova koji su bili potreba trgovaca jer su predstavljali centre za trgovinu i razmenu dobara. U gradovima zanatlije se prvo ujedinjuju u gilde(guild) a potom se radja novi vid proizvodnje koji je poznat kao manufaktura. Sushtina ovoga jeste da su zanatlije malo po malo unapredile proizvodnju dok nisu napravili mashine koje zamenjuju ljudski rad. Ljudi se skupljaju u velike prostore(fabrike) i rade na mashinama koje mogu da proizvedu daleko vishe proizvoda nego obichan zanatlija.

Ekonomska moc koju su ti fabrikanti(krupna burzoazija) dobili dovela je do toga da su u Francuskoj monarhiji pokrenuli revoluciju i preuzeli vlast dok su feudalne gospodari lishili poseda a fancuskog kralja su ubili. Novi oblik drzave zvanichno se zvao republika u odnosu na monarhiju a novi ekonomski sistem proizvodnje kapitalizam u odnosu na dotadashnji feudalizam.

Kapitalistichki sistem predstavlja veoma specifichan nachin proizvodnje. U proshlim sistemima, robovlasnichkom i feudalnom, zanati su podmirivali najvece potebe stanovnishta ali oni su se jako sporo unapredjivali tj. ista stvar se poizvodila vekovima i ako je feudalac hteo da poveca proizvodnju morao ja da osvoji nove teritorije na kojima se isto poizvodilo. Baza kapitalistichkog poizvoda je revolucionarna, shto znachi da se stalno poboljshava u zavisnosti od potreba i htenja trzishta. Od toga vremena kapitalisti vladaju planetom i njihovi interesi su interesi svih ljudi u tom drushtvu jer ih oni promovishu kroz politichare i razne politichke ideologije. Najjacha kapitalistichka ideologija je nacionalizam. U vecini sluchajeva zeleci da na silu povecaju trzishte i da drugim kapitalistima preuzmu ne samo trzishte vec i posede, pokretali su strahovite ratove od kojih su najpoznatiji Prvi i Drugi svetski rat.

E sada to je vec duga pricha, o nacionalizmu, vracamo se na ekonomiju. Trzishte u pochetku razvijanja fabrichke industrije je bilo slabo razvijeno i samim tim moc kapitalista je bila ogranichena. Radnici su radili 16 sati dnevno i dobijali veoma male nadnice. Kapitalisti su proizvodili puno ali nisu imali kome to da prodaju i dolazi do hiperprodukcije. Shvativshi da nece moci da povecaju svoju moc ako radnici budu za njih radili kao roblje najvishe zbog toga shto niko nece imati pare to njihovo da kupi oni su pocheli da smanjuju radno vreme i time da ekonomski ojachavaju najsiromashniju klasu stanovnishta. To su pocheli da rade da bi u isto vreme mogli da im uvaljuju svoje proizvode. Ratovi su isto tako veoma pogodni za proizvodnju i shirenje trzishta ali takodje imaju i loshih strana jer ljudi ginu i unishtava se infastruktura.

Ekonomsko ojachavanje radnika i socijalne mere pratila je industrijska revolucija koja je najvishe pogodovala kapitalistima. E sada, kapitalisti po prirodi kao i svi ostali ljudi hoce josh vishe novca, sredstava i moci i uvek chekaju priliku da tu svoju ideju ostvare raznim ratovima i ulaganjima u proizvodnju. Tu otprilike dolazi do pojave ovih modernih bankarskih kredita, koji su upropastili trzishte i sad cu da objasni kako se to desilo.

Za to su odgovorni kapitalisti. Obichan chovek proizvodi ili radi na nekom poslu koji se na trzishtu ceni koliko se ceni i za to dobija odredjenu sumu za koju je imperativ da potroshi ali kapitalista hoce uvek da poveca proizvodnju i kroz marketing i ideologiju tera ljude da uzimaju kredite kako bi vishe troshili, ali problem je u tome shto velika vecina ljudi ne moze da izdrzi taj tempo troshenja i mora da pochne da skracuje svoje troshkove (Oni koji prate politiku i ekonomiju, najbolji primer za ovo su americhko trzishte nekretnina i njihova berza). To masovno smanjivanje standarda dovodi do smanjenja potroshnje, a smanjenje potroshnje dovodi do recesije. Recesija opet znachi da ce mnogi ljudi da izgube posao shto znachi da nece moci da kupuju ono shto se proizvodi i smanjivace standard i tako sve u krug. Banke zavrshavaju sa ogromnim kreditima koje ne mogu da naplate jer nemaju od chega i sa bog te pita koliko nekretnina u svojim rukama koje ne vrede nishta jer niko nece da ih kupi. Kapitalisti koji kontrolishu najmocnije banke i kompanije su uzeli od radnika i manjih preduzetnika, putem kredita, previshe sredstava i tako unishtili trzishte i najkrace objashnjeno ovako kao shto sam napisao( jer me mrzi da ovo pishem kao nauchni rad jer je na glupom forumu) izazvali su krizu koja se desila krajem 2008. Shvativshi kakvo su sranje napravili i da to njima najvishe shteti, pocheli su te pare da vracaju preko onih paketa pomoci od 800 milijardi dolara privatnom sektoru, ono shto je americhki pretsednik Obama uradio pa su ga optuzivali da je socijalista. Isto tako Srednje evropski fondovi su pocheli da ispomazu Grchku drzavu koju su grchki kapitalisti i mocnici do grla zaduzili ali kada je doshlo veme za naplatu nisu oni pocheli na sebi da shtede vec su shtedeli na najsiromashnijima tako shto su smanjivali drzavne doprinose i socijalna davanja obichnom radnom stanovnishtvu.

Drzava je alat preko koje kapitalisti vladaju, jer ona ne predstavlja samo skup mera i zakona vec i politichku ideologiju. Nekada u sednjem veku to je bilo hishcanstvo(vladar je poslat od strane boga da vlada), danas je to nacionalizam, politichka jedinstvenost na osnovu jezika, govora, kulture, teritorije i istorije koja svojata nacionalizam u vremenima u kojima on uopshte nije postojao.

Zakljuchak je sledeci: Krizu su izazvali kapitalisti jer su zeleli da nateraju stanovnishtvo da josh vishe troshi kako bi oni shto vishe proizvodili a to su uradili preko kredita(dugovanja) za chiju su uslugu izdavanja uzimali procenat. To ogromno zaduzivanje izazvalo je pad standarda i smanjenje potroshnje kod najshirih slojeva stanovnishta i time srozalo trzishte. Ljudi su pocheli i da shtede ali to je samo povecalo krizu jer se ne moze shtedeti u potroshachkom drushtvu zbog gore navedenih i valjda vec ochiglednih razloga.

Hajde neko neka mi ovo izkritikuje i argumentuje. Uchenje o razvoju proizvodnih snaga i o razvoju dushtveno - ekonomskih formacija nisam ja ismislio, ono postoji vec oko 150 godina. Istoriju sam studiao pa znam shta pricham i mogu da navedem brojnu literaturu i nishta od ovoga nisam prepisao, sve je moj nachin pisanja.
« Poslednja izmena: 28. Apr 2013, 13:59:20 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.