Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 00:22:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Maja Gojković prekinula veze sa SRS-om  (Pročitano 30038 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Zato sto od ovih u vrhu definitivno izgleda kao najvece go***...  Smile Smile Smile

"Nemam da platim" rece covek mrtav 'ladan za telefonski racun od 90,000 dinara a ima poslanicku platu... Da smo normalna  zemlja naplatili bi mu 900,000 zato sto se tako ponasa... a ako ne moze da plati - zna se...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Intervju: Maja Gojković prva dama Novog Sada
I mene su stavili na listu izdajnika
Autor: Milan Laketić | 23.03.2008 - 00:00

Kad vam u Srbiji lepe etikete izdajnika, nesposobnjakovića ili špijuna, ne treba puno bežati. Za ovih dvadesetak godina koliko sam bila u Srpskoj radikalnoj stranci lepili su ih svima, pa sam sada i ja na redu. Ne osećam nikakvu slabost zbog toga, već naprotiv, odlučila sam da s ljudima koji su me sve vreme podržavali i s onima koji su se u međuvremenu javili nastavim dalje, kaže za „Blic nedelje“ Maja Gojković, gradonačelonica Novog Sada i doskorašnji član SRS.

Kum vam je pre tri dana blokirao predstavljanje na novosadskoj televiziji.
- Iz razgovora sa rukovodstvom televizije, rečeno mi je da je Igor Mirović, sa pozicija direktora Zavoda za izgradnju grada, preko svog portparola Ljiljane Đurđevac, stupio u kontakt sa glavnim i odgovornim urednikom TV Vojvodine Nadom Kalkan. Mirović je tražio da se otkaže moje učešće u ranije zakazanoj emisiji uslovljavajući tu medijsku kuću građevinskom parcelom za izgradnju nove zgrade televizije. Rekao im je da, ako odbiju odbiju njegov uslov, od obećane parcele neće biti ništa. Otkazivanje emisije mi je ovim rečima obrazložio direktor Miladin Jović. Čudno je što su odgovorni na televiziji prihvatili Mirovićev uslov jer im parcelu ne ustupa ZIG, već grad. Međutim, sama zabrana znači da naša lista vredi.

Vaša najava kandidature za predsednika republike bila je povod da centrala SRS sa vama prekine sve odnose.
- Iako je pitanje sugestivno, nikada nisam dobila nikakav odgovor iz SRS o tome ili nisu mi saopštili bilo kakvo nezadovoljstvo o mom političkom radu. Planovi su mi bili da se tamo neke, recimo 2012. godine kandidujem za predsednika Srbije i od toga ne odustajem. Kako su to u stranci shvatili, ja još uvek ne znam, pa očekujem od SRS da to saopšti.

Vođenjem Novog Sada dosta toga ste uradili i predupredili radnje koji bi se izrodile u afere.
- Trudila sam se da ljudima oko sebe ne pomažem da učine nešto na štetu grada. Vlast u gradu je činilo nekoliko stranaka. Opozicioni odbornici su me optuživali za saučesništvo u slučaju gradnje nove autobuske stanice koja je bila poverena privatniku Iliji Deviću, a sve kako bi se Deviću omogućilo da kroz staničnu uslugu godišnje inkasira više od milion evra. Sama sebe sam prijavila istražnim organima, iako kao advokat znam da istrage, bez obzira da li ste krivi ili ne, nisu prijatne. Izdržala sam istragu i time pokazala da političari ako tvrde da nešto nisu uradili treba da se prijave. Istovremeno, zaštitila sam Javno preduzeće i staru autobusku stanicu od zatvaranja...

Novi Sad je potresao i slučaj Pozorišta mladih, premlaćivanje glumaca...
- Nesreća je u tome što čelne ljude nije birao gradonačelnik, već su postavljani na osnovu nagodbi koalicionih partnera. Šest meseci pre tog nemilog događaja insistirala sam da se direktor pozorišta Tomislav Knežević, kadar DSS, razreši. Međutim, gradska skupština je to odbijala. Knežević je smenjen tek posle prebijanja glumaca.

Da li su to razlozi što predsednik SRS za Novi Sad, inače vaš kum, Igor Mirović poslednjih godina nije svraćao u gradsku kuću, budući da je istraga o batinanju glumaca, pored Kneževića, obuhvatila njega i Miroljuba Lješnjaka (DSS)?
- Ne znam. Jako se dugo nismo videli ni čuli, ali nisam ja prekinula kontakte, već druga strana. Tačno je da mi je kum, krstila sam njegovo dete i kao kuma jako ga poštujem, a kumče zaista volim. Iznenadile su me njegove izjave o meni, ali sam znala da mi se nešto priprema. Od januara ove godine krenuli su spotovi stranke. Komentari onih koji su ih gledali su da su me potpuno izbrisali iz snimaka. To me podsetilo na vremena iz Praškog proleća i Mađarske revolucije, kada su nakon neuspeha tih revolucija političare koji su ih predvodili potpuno izbrisali. To puno govori od demokratiji u SRS.

Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji nije imao zamenika ni pomoćnika gradonačelnika iako je bilo više kandidata. SRS je predlagao Jorgovanku Tabaković, a DSS Lješnjaka.
- Jako je loše kad izvršna vlast radi jedno, skupština drugo, a stranke predlažu nešto sasvim treće, zato nisam prihvatila nijedan predlog pošto bih pored medijske satanizacije odgovarala i za tuđe greške.

U novo osvajanje vlasti krenuli ste od lokala.
- Moje dosadašnje iskustvo kao gradonačelnika je da nakon centralizovane vlasti u državi postoji centralizacija u pokrajini, koja odlučuje koliko će se investirati u neku lokalnu zajednicu ili neće biti investicija. Pošto smo ubeđeni da Novi Sad mora da bude bolje zastupljen u pokrajini, odlučili smo da učestvujemo na gradskim i pokrajinskim izborima, pošto sada nemamo snage da samostalno izađemo na republičke izbore.

Da li se i vi zalažete za ulazak u EU?
- Gotovo da nema razlika među strankama kad je u pitanju teritorijalni integritet Srbije. Pitanje Kosova i Metohije se jedino može rešiti ulaskom naše zemlje u evroatlantske integracije. Dakle, Srbija će najbolje pomoći Srbima i nealbancima kao članica Evropske unije.

Politički centar
Posle 5. oktobra 2004. godine, kada je Maja Gojković zvanično izabrana za gradonačelnika Novog Sada, počeo je da tinja sukob u novosadskom delu Srpske radikalne stranke. Prvo je zaobiđena u izboru najužeg stranačkog rukovodstva - Centralne otadžbinske uprave, i na kraju je konstatovano da više nije član SRS. Proterivanje iz stranačke uprave i iz stranke nije je demoralisalo, naprotiv, nije sedela skrštenih ruku. Sa delom članova novosadske vlade, nestranačkim ličnostima, većom grupom članova novosadske advokatske komore... osnovala je udruženje i krenula novim političkim putem. „Pošto su gotovo svi ekstremno levo ili ekstremno desno, lista koju predvodim zastupaće politički centar“, kaže Maja Gojković.

Razgovor o podršci DS
Koga ćete podržati na izborima za republičku skupštinu?
-Iako je o tome u javnosti bilo dosta nagađanja, podržaćemo one za koje se naši glasači odluče. Za sada razgovaramo o podršci Demokratske stranke, ali još nije ništa definisano. 

blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Razgovor o podršci DS
Koga ćete podržati na izborima za republičku skupštinu?
-Iako je o tome u javnosti bilo dosta nagađanja, podržaćemo one za koje se naši glasači odluče. Za sada razgovaramo o podršci Demokratske stranke, ali još nije ništa definisano.

žena malopre izjavi na b92 da joj ovakvo pitanje nikada nije postavljeno,pa nije mogla ni dati odgovor  Smile

što bi trebalo da znaši da je izvor pravi Smiley 1  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ali to je ipak "Blic" - vrhunac demokratije kad je dnevna stampa u pitanju. Da je to pisalo u "Kuriru" bilo bi - "zuta stampa", "zabraniti", "zatvoriti" i slicno. Odgovaraju samo demokratska govna, radikalska smrde...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 249
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.2
Najpametniji potez ove zene u karijeri !

IP sačuvana
social share
Nisu krivci depresivci , lude i psihopate
sto su rusili pa sada nama nude lopate .

Krivi smo mi !

Nisu krivi sedativi sto ih nisu sputali ,
sorry , matori , krivi smo mi koji smo cutali !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
A ti si kao pratio njenu karijeru pa znas... Lemune...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10
'Ладно ће до јуче окорела Радикалка да подржи Тадића!
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
neka ga i podrzi...kad vidim ko sve podrzava tadica ona je suvo zlato Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10

Зашто?!Шта фали осталим странкама!?
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

Зашто?!Шта фали осталим странкама!?
teras me da elaboriram ovde zasto je maja suvo zlato u odnosu na npr canka? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 00:22:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.