Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 17:39:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Maja Gojković prekinula veze sa SRS-om  (Pročitano 30037 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ЕУ је савршено решење за нас, јер 2 милиона смрадикала може да малтретира неколико милиона Срба, али су ништа према 500 милиона популације ЕУ.

Hoces reci bolje da nas jase 500, nego 2 miliona?? Jebote kakav mazohizam...  Smile Smile Smile  Ili je mozda samo sadizam, s obzirom na to da je tvoje dupe daleko odavde?  Smile Smile Smile

U svakom slucaju, tih "nekoliko miliona Srba" su u teskoj poziciji...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 

Сувише либерална за радикале
Чини ми се да се све променило када сам изабрана за градоначелника. – У кампањи ћу, уместо шта је све урађено, можда да кажем шта сам спречила да се уради
Прихватила бих Шешељев позив на разговор (Фото Л. Адровић)

ИНТЕРВЈУ: МАЈА  ГОЈКОВИЋ

Маја Гојковић, градоначелник Новог Сада и недавно искључени члан Српске радикалне странке, бориће се 11. маја за улазак у парламенте Новог Сада и Војводине предводећи листу под називом Група грађана „Маја Гојковић”. Како истиче у разговору за „Политику”, не би ни улазила у изборну трку да не верује да ће њена листа бити битан чинилац у локалној и покрајинској скупштини, а евентуалне постизборне коалиције склапаће без предрасуда. О најближим сарадницима (још) не говори поименце, али каже да су то архитекте, кардиохирурзи, адвокати, психолози, психијатри, економисти... „Ја бих рекла да су све то велика имена, само су неискоришћени, јер немају партијске књижице. Код нас су велика имена, нажалост, имена политичара која се 18 година врте у политици. И мој град и Србија уморни од великих политичких имена”, истиче она.

Како каже, заступаће политику центра, који је, по њеним речима, потпуно празан на политичкој сцени Србије: „сви су екстремно лево или екстремно десно”.

А евентуално прерастање Групе грађана у партију зависи од тога шта ће грађани рећи на изборима и шта ће о томе рећи људи који су јој се сада придружили.

То што је одлучила да своју политичку каријеру базира на Новом Саду, не значи да се одрекла амбиције да се кандидује за председника Србије – 2012. године или, можда и раније.

Многи су ту њену амбицију доводили у везу са неспоразумима у СРС-у, који су на крају, почетком овог месеца, кулминирали њеним искључењем из странке, чији је била један од оснивача. У разговору за наш лист каже да очекује би појединци из те странке могли да покушају да јој запрече приступ медијима у предстојећој кампањи.

С обзиром на то да сте 17-18 година били у СРС-у, да ли Вас изненађује такав поступак од било кога из те странке?

Можда је то и један од разлога због којих смо се разишли у последњих неколико година, а дефинитивно сада када су одлучили да ме искључе. Неки мој либерализам је очигледно засметао и очигледно је да су кампање једна ствар, када се представљаш да си се мало променио, а стари манири људи који се кандидују за све нивое власти су очигледно другачији.

Да ли је тај Ваш либерализам био присутан и раније, када сте били активни у руковођењу странком и када сте били на државним функцијама, или сте Ви еволуирали, а странка је остала на истом?

Па ето нека јавност каже какво је било моје понашање у политичком животу Србије када сам била активни члан СРС-а и спремна сам да разговарамо о свему, о свакој мојој политичкој изјави и политичком потезу онда и сада. Али, дефинитивно су се многе ствари десиле још у изборној кампањи 2004. године када сам искрено обећала и одлучила да ћу бити градоначелник свима једнако, а не само једној политичкој странци.

Стиче се утисак да управо од када сте се у тој кампањи појавили са слоганом „Наша Маја”, без превише видљивих страначких обележја, тиња сукоб...

Од када сам сазнала да сам избрисана из евиденције чланства, као да никада нисам постојала, почела сам да анализирам шта се десило и од када... Ја мислим да је све почело од 5. октобра 2004. године, када су објављени резултати избора. А нико ништа није рекао о самој кампањи.

Ни из руководства странке?

– Не. Имала сам један једини разговор са Војиславом Шешељем и он је рекао да ћемо разговарати сутра, али то сутра се још није десило.

Разговарали сте с њим тада, 2004. године?

Да.

И никада се више нисте чули?

Никада се више нисмо чули. Разговарали смо само преко Томислава Николића. Тако да ја не знам шта се дешавало и дешава у странци, али то више није ни важно. Ако је њихова одлука да искључе неког из странке, ако је њихова одлука да у 500 кандидата није потребно да једна кандидат буде и Маја Гојковић, ја то прихватам. Не знам како, где, на ком форуму се расправљало о мени.

Пре неколико дана сте навели да претпостављате да је то искључење последица одлуке Градског одбора СРС-а у Новом Саду, а не некога од појединаца, као и да Вам СРС „дугује одговор на то питање”.

Да, али чланови Градског одбора кажу да они нису донели такву одлуку, да је председник ГО Игор Мировић сам на конференцији за новинаре изнео шта је изнео.

Ако то није била одлука ГО, мислите ли да је Мировић то сам одлучио или да је ипак неко ко је у странци изнад њега имао удела у доношењу те одлуке?

Вероватно комбинација и једног и другог.

Да ли ћете се жалити на овакву одлуку?

Нисам је ни добила. Како да се жалим на пресуду коју нисам добила.

Игор Мировић је у образложењу ове одлуке навео да нисте учествовали у раду странке и да нисте подржали Томислава Николића, заменика председника СРС-а, у кампањи за председника Србије.

То сигурно није прави разлог.

А од када нисте долазили у Градски одбор странке?

Од почетка јула 2007.

Шта се тада догодило?

Па нека одговоре они који су одлучили да ме искључе. Не могу они да ћуте, а ја да говорим. Они су донели одлуке, нека је образложе јавности.

Али Ви сте донели одлуку да од тог јула не идете у странку.

Видим како сада кампања изгледа, приказује се шта је ко урадио за три и по године. А ја ћу можда у кампањи кренути другим путем – да кажем шта сам спречила да се уради.

А о томе, изгледа, још нећете да говорите?

Кад крене кампања и кад добијем „пресуду” од странке, односно одлуку првостепеног органа.

Да ли сте у међувремену покушали да дођете до Шешељ?

Написала сам му једно писмо, али Николић тврди да Шешељ никада није добио то писмо.

И – одустали сте од даљих покушаја?

Немам коментар. Али, пошто гледам како изгледа суђење Војиславу Шешељу, некако сам убеђена да ће он ускоро, ма шта то ускоро значило, бити активни чинилац политичког живота Србије, тако да ће вероватно једног дана и он рећи шта се дешавало у последње три и по године. И његов повратак ће бити добар за странку.

Да ли то значи да мислите да људи који су водили странку у његовом одсуству нису то добро радили?

Не, таман посла. Томислав Николић одлично води СРС.

Пошто тврдите да нисте имали контакт са странком у последње време, зашто се нисте јављали Томиславу Николићу и Александру Вучићу кад су Вас звали, остављали поруке?

На телефон се јављам када ме неко позове.

Николић је у интервјуу „Политици” пре неколико дана рекао да се нисте јављали на све бројеве телефона који су њему познати, да Вам је остављао поруке код секретарице у Градској кући.

Немам поруку да је г. Николић тражио да разговара са мном.

И Ви се никада нисте отворено сукобили?

Не, апсолутно. Три године сам одлазила да разговарам са њим и отворено говорила шта се дешава са мном. И он је сматрао да неко шаље неке дезинформације Шешељу, тврдио је да он то није, и слагао се у многим стварима за које сам рекла да странка треба да уради у наредном периоду да би била општеприхваћена у Србији и коначно победила, односно дошла на власт. Међутим, ми смо се слагали у разговорима, али у пракси се нешто друго дешавало.

Када Војислав Шешељ буде дошао у Србију, или када до њега буде могло лакше да се дође, да ли ћете покушати да у разговору са њим утврдите зашто се све овако завршило?

Био је добар пријатељ мога оца и моје породице, прихватићу његов позив да разговарамо.

А Ви њега нећете звати?

Прихватићу његов позив да разговарамо.

--------------------------------------------------------------------------

Отказано гостовање Маје Гојковић

Долазећи јуче у Нови Сад на интервју са градоначелницом Мајом Гојковић, дочекала нас је кулоарска прича о наводном отказивању њеног гостовања у емисији новосадске телевизије заказаног за синоћ. Она је ту причу потврдила, рекавши да је јуче ујутро Служба информисања у Градској кући обавестила да су је из новосадског студија РТВ Војводина звали и обавестили о отказивању емисије са објашњењем да је „у питању био позив председника Градског одбора Српске радикалне странке Игора Мировића”, који је, наводно, тражио од главног и одговорног уредника ТВ Војводина Наде Калкан да та емисија буде отказана.– Проверила сам то, звала и директора новосадске телевизије и Дину Вранешевић, директора РТВ Војводина, и они су ми потврдили да се то тако и десило, али ми нису потврдили како у Србији 2008. године политичари могу да забрањују емисије другим политичарима – рекла је Маја Гојковић за „Политику”.Нада Калкан је, међутим, јуче за наш лист рекла да је Мировић „никада у животу није назвао”. Како је објаснила, емисија „Из прве руке” са Мајом Гојковић јесте била планирана („директорима нисам дозвољавала ни када сам била новинар, а не сада на овом месту, да ми забрањују да неко дође”), али је пренебрегнуто да је јуче био почетак изборних радњи за локалне и покрајинске изборе. Дан раније би емисија сигурно била емитована, казала је Нада Калкан, али пошто је Маја Гојковић најавила да ће учествовати на тим изборима, у телевизији су били у дилеми да ли би се синоћном емисијом прекршила изборна правила и упутства РРА. Да не би случајно било кога фаворизовали. Калкан каже да је њена одлука била и да Маја Гојковић дође у емисију и да се она откаже. „Али смо Маји јасно понудили да уместо овог четвртка, емитујемо емисију с њом следећег четвртка ако до тада преда и усвоји се њена изборна листа”, каже она додајући да је то Маја одбила.Нада Калкан је напоменула да је Маја Гојковић од среде увече до четвртка ујутро била у три емисије те телевизије, будући да прате њене активности као градоначелника и изјаве дају без цензуре.

И директорка РТВ Војводина Дина Вранешевић-Курбатвински каже да њу нико није звао да каже да Маја Гојковић не дође у емисију. „То би било јако смешно. Мислим да се нико не би усудио”, рекла је она јуче за наш лист, истичући и да, по њеним сазнањима, нико други није примио такав позив ни од Игора Мировића, ни од било кога другог.У Градском одбору СРС-а јуче нисмо могли да добијемо коментар у вези са овом причом.

Биљана Баковић
[објављено: 21/03/2008.]

Politika

Ovo je najzanimljiviji intervju koji sam vuidela u poslednjih nekoliko dana. Konačno da čujemo nešto novo, nešto za šta ne znaju vrapci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
заступаће политику центра, који је, по њеним речима, потпуно празан на политичкој сцени Србије: „сви су екстремно лево или екстремно десно”.
Ваљда планира да ту у центру одвуче део бирача жуте каоалиције, што и није тако лоше за Србију. Ма добра је Маја, њено деловање је ограничено. Некада су демонкрате лансирале по којег Павковића или Банета Ивковића, неке ПУПС-овце и Нове Демократије.Али добро,ако је Србија преживела Владана Батића и Вука Драшковића,преживеће и пожутелу Мају.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ne znam sta planira, ali hajde reci nesto konkretno lose ako znas... a ne da mlatis praznu slamu i dozivas vanzemaljce...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 318
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Ovakvo misljenje moze da dodje samo iz prljavog DB-ovskog mozga... istog onog koji je stvorio SRS da bi oslabio SPO i DSS da bi oslabio DS... Zna covek recept kako se to radi...

Citat
заступаће политику центра, који је, по њеним речима, потпуно празан на политичкој сцени Србије: „сви су екстремно лево или екстремно десно”.
Ваљда планира да ту у центру одвуче део бирача жуте каоалиције, што и није тако лоше за Србију. Ма добра је Маја, њено деловање је ограничено. Некада су демонкрате лансирале по којег Павковића или Банета Ивковића, неке ПУПС-овце и Нове Демократије.Али добро,ако је Србија преживела Владана Батића и Вука Драшковића,преживеће и пожутелу Мају.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Punk's njet mrtav..,Kosovo je Srbija...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
Zastava Serbia-na granici snova i stvarnosti !
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
SonyEricsson Z600
Mozda izlazak Maje Gojkovic iz SRS i nije tako losa stvar po radikale kako je to na izgled pretstavljeno!
Stvaranjem nove politicke opcije u Srbiji Radikali samo prave sami sebi koalicioni potencijal .
Maja je bila uvek liberalnijih stavova od ostatka stranke , njenim osnivanjem druge opcije Maja moze privuci veliki broj neopredeljenih biraca , zatim biraca DSS-a i jos nekih .
Verovatno je da ce i jedan broj radikala preci kod nje, ali to nece sigurno poljuljati radikalnu stranku!

Logicno je da ce pre praviti postizborne koalicije sa Radikalima sa kojima je provela 17 godina , desna ruka Vojislava Seselja , i jedan od osnivaca stranke , nego sa ovim drugima!

IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Izlazak Maje Gojković iz SRS pokazuje koliko je ta stranka nespremna  da stavi tačku na svoju politiku iz devedesetih godina  koja se zasniva na populizmu, sockomunističkom autoritarnom paternalizmu "država će biti pastir koji će se čvrstom rukom brinuti o svojim kozama" i ideji Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica koja je donela mnogo zla srpskom narodu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
 Smile Smile Smile

Za koze kao sto si ti njihova sockomunisticka autoritarna paternalisticka ruka nije dovljno cvrsta, da ne kazem okrutna...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Citat
Не, апсолутно. Три године сам одлазила да разговарам са њим и отворено говорила шта се дешава са мном. И он је сматрао да неко шаље неке дезинформације Шешељу, тврдио је да он то није, и слагао се у многим стварима за које сам рекла да странка треба да уради у наредном периоду да би била општеприхваћена у Србији и коначно победила, односно дошла на власт. Међутим, ми смо се слагали у разговорима, али у пракси се нешто друго дешавало.

Zasto mislim da je to Vucic? Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat

Zasto mislim da je to Vucic? Smile

mozda paranoja? Smile Smile
ne moze jedna osoba nista da promeni u takvoj stranci...suvise je tu losih stvari bilo da se odjednom mogu promeniti...njihova korenita promena na nesto sto se moze nazvati prihvatljivim za danasnje poimanje evropske politike bi ih kostala mnogo glasova sto ne zele da izgube Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 17:39:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.