Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:43:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mafija može, vladika ne  (Pročitano 32957 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

prim.med.dr.sci. protivpožarni. aparat pekom

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4245
Zastava Kolasin- Kruscic
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson K530i
Mene zanima jedno: Ako Filaret svojom voljom odbija hranu i od toga umre, zar nije to samoubistvo, i zar nije to jedan od najvecih grijehova u pravoslavlju, i hoce li morati da nastavi strajk ispred kapije, ako ga ni sveti Petar (pa makar i ne bio Cetinjski) ne pusti u Raj?
Шта лупаш човече,он штрајкује глађу да би натерао црногорске власти да га писте уђе у државу,да обиђе манастир,нешто најосновније,а кад би га пустили црногорска држава би дала до знања да им је стало до једног живота,а овако доказују само супротно.

ПС.Немојте да ми бришете пост,никог невређа,није против теме...једино ако опет нисам погрешног цитирао.
I pored tvoje najbolje volje, nijesi mi odgovorio na ono sto me zanima. Dakle, prije svega, izvinjavam se sto sam malo pretjerao sa ironijom, ali me zaista zanima to sto sam pitao... I nije istina da on to radi zato sto Crna Gora nece da ga pusti. Istina je da nece, ali on je sam odlucio da gladuje zbog toga, tako da je to njegov izbor...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
CRNOGORSKI MINISTAR: NAZIRE SE REŠENjE ZA „SLUČAJ FILARET"

PODGORICA – Crnogorski ministar kulture i medija Predrag Sekulić izjavio je danas da se „naziru neka rešenja” u vezi s problemom episkopa mileševskog Filareta, koji već deseti dan štrajkuje glađu zbog zabrane crnogorskih vlasti da uđe u deo svoje eparhije u Crnoj Gori.

„Obavio sam konsultacije i čini mi se da se u ovom trenutku naziru neka rešenja... kako bi vladika Filaret, ili uz pratnju državnih organa, ili na neki drugi način, prekinuo potpuni post”, kazao je Sekulić novinarima nakon sednice vlade.

On je naglasio da je važno jasno saopštiti da se radi, pre svega, o odnosu prema evropskim institucijama, a ne prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi ili vladici Filaretu lično.

„Ako ste članica nekih evropskih institucija i ukoliko želite da budete u evropskoj porodici naroda, morate poštovati i odluke koje ona donosi”, rekao crnogorski ministar.

Tanjug

O kakvom postu priča ovaj Smile
Baš me interesuje šta to on nazire  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Citat
Да ли спада у битну разлику то што Јовановића штити посланички имунитет...можда и није,а?

Ne spada u bitnu razliku, do pre 7-8 meseci on nije bio poslanik.

Mene vise zabrinjava neki precutni imunitet koji uzivaju poneka svestena lica u Srbiji. Pedofili, ratni podstrekaci, ksenofobi i sl.
i mene isto zabrinjava imunitet pedofila,ratnog podstrekaca i ksenofoba cede
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Filaret samo
traži svoje
Predrag Vasiljević, 6. septembar 2007

ŠTRAJK vladike mileševskog Filareta pred granicom Crne Gore ulazi u kritičnu fazu po njegovo zdravlje i život.
Radomir Naumov, ministar vera Srbije kaže za "Novosti" da su naša država i njegovo ministarstvo učinili sve što je u njihovoj moći i da je na zvaničnicima Crne Gore da razreše situaciju i spreče najgore posledice.
- To nije štrajk, već apsolutni post vladike jer mu je onemogućen ulazak u deo njegove eparhije. Zdravstveno stanje mu se neprestano pogoršava. Svi smo zabrinuti za ishod. Razumemo u potpunosti vladikine pobude, ali ne možemo da ga savetujemo da nastavi štrajk.
Kako da se sve završi bez teških posledica?
- Naše ministarstvo je predlagalo da Crna Gora vladiki dodeli državljanstvo. Tako ne bi podlegali zahtevima Haškog tribunala da se spreči njegov ulazak u zemlju. Zvanična Crna Gora je to odbila, uz nesrećno formulisano obrazloženje zasnovano na formalnim uslovima za dobijanje državljanstva.
Ima li još prostora da se situacija razreši?
- Svaka vlada ima diskreciono pravo da dodeli državljanstvo osobama u pojednim okolnostima. Ako Crna Gora brine o svojim građanima, o oko 30 hiljada vernika, omogućiće ulaz Filaretu u državu. Prekinuće agoniju i kršenje njegovih prava. Vladika mi je inače rekao da nije pomagao u skrivanju haških begunaca, i ja mu verujem.
Mogu li se na ovom primeru narušti odnosi dve države?
- Problem je već sada dobio dimenzije kakve niko ne želi. To pokazuje i gest ministra Velimira Ilića koji je izrevoltiran odbio da uđe u Crnu Goru. Ako se vladiki omogući ulazak u svoju eparhiju, odnosi se neće pogoršavati.
Da li odnos SPC i nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve ima uticaja na zabranu ulaska mileševskom vladiki?
- Postoji neko versko udruženje koje sebe naziva Crnogorska pravoslavna crkva i ono nema nikakve veze, pa samim tim i nikakve odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Da li u postojanju i delovanju CPC ima motiva za ovakav odnos prema vladiki Filaretu, vreme će da pokaže.
Ima li Srbija ambiciju i mehanizme da zaštiti vernike SPC i njihovu imovinu u Crnoj Gori?
- Mehanizme u obliku fizičke sile sigurno da nemamo. Sigurno je da ne može i neće moći na silu da se prisvaja imovina SPC u Crnoj Gori. Granice državne ne omeđuju granice crkve.
Policija je nedavno monstruozno dvostruko ubistvo u Novim Banovcima označila kao ritualno- satanističko i najavila jaču borbu protiv sekti...
- I naše ministarstvo će učestvovati u tome. Zakon o crkvama i verskim zajednicama jasno propisuje šta je verska sloboda i ona ne sme da ugrožava pravo ljudi na život, porodicu, integritet... Vodimo registar crkava i verskih zajednica koji ispunjavaju kritetrijume za delatnost. Sve ostalo su tajna društva i protiv njih se celo društvo mora boriti.
Koliko tih opasnih sekti ima u Srbiji?
- Takvih podataka nema. I policija radi na njihovom otkrivanju. Destruktivnme organizacije iz interesa ili subverzivne delatnosti direktno atakuju na građane, razarajući njihove porodice i život. Borba protiv njih i njihovih monstruoznih činova je teška i sveobuhvatna. Mora da se spremi sveobuhvatna strategija borbe. Da se stvari preduprede, da se ne suočavamo samo sa posledicama.
Islamska zajednica je zatražila lokacije u Beogradu za izgradnju tri džamije. Hoće li im grad i država izaći u susret?
- Mi kao ministarstvo još nismo dobili nikakav zahtev. Procedura je da islamska zajednica prvo dobije od lokalne samouprave sve potrebne građevinske dozvole za izgradnju na određenim lokacijama. Tek tada se traži saglasnost od ministrarstva vera.
Ako se ispune svi građevinski kriterijumi i grad izda dozvole, hoćete li i vi reći - da?
- Mi procenjujemo da li postoje državni razlozi i objektivne potrebe za izgradnju svih bogomolja. Kriterijum je i broj vernika na određenom području. Pojavljuje se u medijima da u Beogradu ima oko 200.000 muslimana, a naši podaci govore da ih je manje od 25 hiljada. Sve ćemo izvagati kada dođe trenutak za to.

SAHRANA TESLE
Da li je propala vaša inicijativa da se sahrani Nikola Tesla?
- Ta inicijativa je još aktuelna. Lično sam rezigniran jer posmrtni zemni ostaci Nikole Tesle stoje u jednom ćupu u njegovom muzeju. On mora da se sahrani kao hrišćanin, a zna se gde se hrišćani sahranjuju, da bi našli mir i spokoj.
Gde bi veliki naučnik trebalo da se sahrani?
- Po mom, potpuno ličnom mišljenju, Teslu kao svakog normalnog čoveka treba sahraniti na groblju. Zašto ne na Novom groblju...

PEVAM KAD STIGNEM
Stižete li da pevate u crkvenom horu?
Bilo je dosta malicioznih i zlonamernih komentara o tom delu moje ličnosti. A realnost je jednostavna: više od 35 godina pevam u Crkvi svetog Marka i nisam zbog toga izabran ni za direktora Instituta Nikola Tesla, niti za ministra vera. Inače, završio sam i muzičku školu, bio pijanista i svirao u diksilend grupi. Sada samo ponekad pevam, a ni to ne stižem, jer sam često vikendom na putovanjima.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Izdala ga snaga
D. GAGRIČIĆ, 6. septembar 2007

Vladika mileševski Filaret je desetog dana štrajka glađu na srpsko-crnogorskoj granici potpuno iznemogao. Pozlilo mu je u četvrtak po podne, pa iako su sveštenici pozvali hitnu pomoć, koja je stigla u kratkom roku, Filaret je odbio pomoć.
Izgubio je svest i u sredu uveče, na večernjoj službi u improvizovanoj crkvi pod šatorom. Od tada je „na postelji“, na zadnjem sedištu kombija.
Juče izjutra od pripadnika „sedme sile“, primio je jedino novinara „Novosti“, kome se požalio da ne može na noge, da je iznemogao i oseća bolove u grudima. Od danas, dodao je, neće primati ni lekarsku pomoć, a prestaće da uzima i lekove i vodu.
Dr Sead Porović, šef odseka kućne nege prijepoljskog Doma zdravlja, pregledao je juče vladiku i ustanovio da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo. Ima povišen stepen dehidracije i šećera u krvi, niži krvni pritisak, smetnje vida...
- S obzirom na veoma loše vremenske uslove, hladnoću i neadekvatan smeštaj, predložili smo da se vladika hospitalizuje, ali je on odbio, želeći da nastavi protest na istom mestu. Odbio je čak i infuziju - kažre dr Porović.
Zamotan u ćebad, na sedištu kombija, vladika mileševski je juče primao samo najbliže saradnike. Nije razgovarao telefonom.Oko šatora, u nemoj tišini, stajali su oni koji su s obe strane granice došli da ga zamole da prekine štrajk.

SEDNICA
OPŠTINSKI odbor SNS zatražio je od predsednika SO Bijelo Polje Refika Bojadžića, da zakaže vanrednu sednicu na kojoj bi dali podršku vladici Filaretu.

SINOD SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE
NEKI od članova Svetog arhijerejskog sinoda SPC su se u Mladenovcu sastali sa patrijarhom Pavlom, ali, kako „Novosti“ saznaju, slučaj vladike Filareta nije se našao na dnevnom redu zasedanja.
- Sinod nije bio saglasan sa odlukom episkopa mileševskog da započne štrajk glađu. On je to učinio svojevoljno. Ljudski saosećamo sa vladikom Filaretom - saopšteno je „Novostima“ u Patrijaršiji, uz podsećanje da bi Filaret mogao da bude jedna od tema sastanka, zakazanog za 23. septembar.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Šta glumi Cna Gora,kakvo je to dodvoravanje belo svetskim mocnicima?Jad i cemer od zvanicne politike Crne Gore!Što se tice Oca Filareta ne znam šta da mu porucim,da nastavi da štrajka gladju?bojim se naj goreg!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Koštunica zatražio od Brisela da pomogne Filaretu

Premijer Srbije Vojislav Koštunica uputio je poruku najvišim zvaničnicima Evropske unije da pomognu u pronalaženju rešenja da se vladici mileševskom Filaretu dozvoli da uđe u deo svoje eparhije koji se nalazi u Crnoj Gori, rečenu je večeras Tanjugu u kabinetu predsednika VladePremijer je ukazao briselskim zvaničnicima da bi time bio prekinut vladikin štrajk glađu koji "može da ima nesagledive posledice".

Vladika Filaret štrajkuje glađu već 10 dana na srpsko-crnogorskom graničnom prelazu Ranča.

On je počeo štrajk nakon što su mu vlasti Crne Gore zabranile ulazak na teritoriju te države uz obrazloženje da je na listi Haškog tribunala kao osumnjičeni za pomaganje haškim beguncima.

Patrijarh srpski Pavle zamolio je danas premijera Koštunicu da založi svoj autoritet kako bi se rešio problem zabrane ulaska u Crnu Goru vladici mileševskom Filaretu.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Motorola V3i
Citat
vladikin štrajk glađu koji "može da ima nesagledive posledice"

Smile
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
vladikin štrajk glađu koji "može da ima nesagledive posledice"

Smile

Dolivanje ulja na vatru...eto sta je. Nego, treba biti pametan, ignorisati ga, odvesti u bolnicu...ima on i pametnija posla da radi, ako vazi za "Vladiku" Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
uz podsećanje da bi Filaret mogao da bude jedna od tema sastanka, zakazanog za 23. septembar.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:43:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.