Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 11:51:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mafija može, vladika ne  (Pročitano 32747 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
DO SMRTI?
Vladika mileševski Filaret počeo juče štrajk glađu na graničnom prelazu Ranča kada mu je crnogorska policija zabranila prolaz. Ne znam gde su Karadžić i Mladić, poslednji put sam ih video 1994. godine

Vladika mileševski Filaret započeo je štrajk glađu na graničnom prelazu Ranča pošto mu crnogorska policija ni juče, treći put ovog meseca, nije dozvolila ulazak u Crnu Goru.

Vladika je odlučio da štrajkuje, "ako treba do smrti", na livadi pored puta, nekoliko metara od granice. Filaret za Press kaže da će tu ostati "sve dok mu se ne dozvoli da nesmetano uđe na teritoriju Crne Gore, gde mu se nalazi polovina eparhije".

- Ovo nije štrajk glađu nego apsolutni post! Uzimaću vodu i lekove, čitaću Sveto pismo i Molitvenik. Štrajkovaću na njihovoj teritoriji, šetaću ovuda i ako mi ne daju. Neka me ubiju! Neću popuštati! Ovo je njihova borba protiv srpske crkve i svega što je srpsko i pravoslavno. To je njihova bruka i sramota!

Ne znam gde su Karadžić i Mladić, poslednji put sam ih video 1994. Jedino ponekad odnesem pomoć Krajišnikovoj i Šešeljovoj porodici. Eto toliko imam veze sa haškim optuženicima - poručio je Filaret.

Slavuj ne popušta

Vladičini pomoćnici iz njegovog belog kombija koji je parkiran na graničnoj liniji izneli su sliku patrijarha Varnave, razapeli šator, postavili drvenu klupu i sto, stolice od pruća, bure vode i agregat za struju. Iznad šatora je veliki transparent "Štrajk glađu".

Vladiku Filareta, koji je juče ujutru krenuo u pljevaljski manastir Dovolja da bi služio liturgiju na Veliku Gospojinu, umesto carinika i saobraćajaca, na graničnom prelazu dočekao je kordon oklopljenih crnogorskih specijalaca.

Došli su u desetak kombija i džipova pod opremom za razbijanje demonstracija. Vrlo nervozni, proveravali su svako vozilo koje bi sa srpske strane krenulo put Pljevalja, ne dozvoljavajući bilo kakvo zadržavanje kod table "Dobrodošli u Pljevlja".

Kada se u 7.30 sati zaustavio vladičin kombi, kordon specijalaca okružio je vozilo, a vladika je zamoljen da izađe iz njega.

- Ne možete da uđete u Crnu Goru, jer je to stav Međunarodnog suda u Hagu - obratio mu se komandir kome je na košulji pisalo Slavuj D.

- Idem svome narodu da se Bogu pomolimo na ovaj veliki praznik. Ne možete vi mene zaustaviti! Nikoga se ne bojim sem Boga - odgovorio je vladika.

Nervoza među crnogorskim specijalcima je rasla, ali je bila primetna i nelagoda na njihovim licima. I dok je Slavuj neumoljivo sprovodio direktive, često se mobilnim telefonom konsultujući s nekim, kršni policajac došapnuo je kolegi: "Sramota, dovedoše nas ka' da ćemo da ćeramo huligane, nas ovoliko na jednog popa."

- Udaljite se iz Crne Gore! - ponovio je Slavuj Filaretu pokušavajući da zadrži staložen izraz lica.

- Neću, ovo je moja zemlja! Ne možete vi mene da terate. Evo, baš neću. Ajde, kada ste toliko hrabri, uhapsite me! Ja sam pošao da služim Liturgiju, dajte mi napismeno dokument da ne mogu da prođem. Ako ja ne mogu da prođem, umesto mene će ići vladika slavonski Sava. On ima američko državljanstvo. Čik da vidim kako ćete njega da zaustavite. Idem u selo Ivanje da služim Liturgiju, pa ću se ovde vratiti u 13 sati da počnem štrajk - rekao je vladika.

Početak i kraj

Posle još nekoliko minuta ubeđivanja sa Slavujem, vladika se zahvalio novinarima što su došli na prelaz i izljubio se sa vladikom Savom, koji je nastavio put pljevaljskog manastira.

Filaret se posle službe u Ivanju vratio na prelaz Ranča. Specijalci su poiskakali iz hladovine u kojoj su se odmarali. Beli kombi ostao je parkiran pored table "Dobrodošli u Srbiju". Filaret će, kako kaže, ostati tu, jer "svaki početak ima i svoj kraj".

Crnogorske vlasti Filaretu ne dozvoljavaju ulazak pošto se njegovo ime nalazi na haškom spisku 44 ljudi koji pomažu haškim beguncima i opstruiraju rad ovog suda.

Hag: To je stvar Crne Gore

Savetnik glavnog tužioca Haškog tribunala Anton Nikiforov izjavio je da Crna Gora ne bi snosila nikakve posledice ukoliko bi se Filaret našao na njenoj teritoriji.

- Stvar je Crne Gore, a ne Tribunala da li će Crna Gora dozvoliti episkopu Filaretu da služi obrede u crkvama u Crnoj Gori - rekao je Nikiforov.

Fakti:

* Ministar policije Crne Gore Jusuf Kalemperović obavestio je vladiku Filaretu da ne može da dobije državljanstvo Crne Gore, jer nije podneo potrebnu dokumentaciju.

* Ministar je naveo da vladika nije podneo izvod iz matične knjige, uverenje o prebivalištu, fotokopiju lične karte, uverenje o državljanstvu i dokaz o uplati pet evra za taksu.

* Ministar je u pismu vladici napisao da su uslovi za crnogorsko državljanstvo punoletstvo i deset godina prijavljenog prebivališta u Crnoj Gori ili ženidba sa Crnogorkom (?!?).

Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
On nije ni optužen ni osuđen na osnovu bilo kakvih dokaza. Zato je ovakvo ponašanje prema njemu protiv zakona i predstavlja narušavanje njegovih ljudskih prava. Pa kao pravi demokrata ne slažem se sa njim, ali ću dati sve od sebe da mu ne budu narušavana ljudska prava.

Smile Smile Smile Smile

Tacno.Ni ja nisam odusevljen sa Filaretom ali dosta je represije prema SPC.Stalno neko blati SPC.Filaretova je eparhija i Pljevlja i sta tu ima da se prica .  Smile Ne znam da li neko zna podatak da je interpol trazio da se sva ukradena iz CG oduzmu i vrate u zemlje EU a da je CG mup rekao:"u interesu gradjana CG necemo oduzimati ukradena vozila"  Smile Smile Smile Pored toga ne treba zaboraviti da su mnogi kriminalci iz Srbije sad jos u CG.Cak se i ovaj policijski general Djordjevic krio u CG.Kao navodno nisu znali.Mislim prica za malu decu  Smile Sad kad cujem DPS kako jede g... o pravdi povraca mi se.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Meni je ključna izjava savetnika glavnog tužioca Haškog tribunala Antona Nikiforova da Crna Gora ne bi snosila nikakve posledice ukoliko bi se Filaret našao na njenoj teritoriji.

- Stvar je Crne Gore, a ne Tribunala da li će Crna Gora dozvoliti episkopu Filaretu da služi obrede u crkvama u Crnoj Gori - rekao je Nikiforov.

Znači, ne piju vodu izjave crnogorskih zvaničnika da je to uradjenopo nalogu Tribunala !!!

Očigledno je u pitanju napad aktuelne vlasti Crne Gore na Srpsku pravoslavnu crkvu !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ČEKU NAPRED, FILARET - STOJ !!!
Štrajk vladike Filareta u fokusu srpsko-crnogorskih odnosa

Štrajk glađu episkopa Filareta zbog zabrane njegovog ulaska u Crnu Goru pretvorio se u temu dana na planu srpsko-grnogorskih odnosa. Episkopa Filareta danas je posetio srpski ministar vera Radomir Naumov, o štrajku danas opširno izveštavaju svi crnogorski mediji, a ova tema izazvala je i oštre komentare crnogorske opozicije, koja ističe da su vlasti dozvolile ulazak u Crnu Goru Agimu Čekuu i Stanku Subotiću Canetu, a ne dozvoljavaju ulazak srpskom vladiki.

Srpski ministar vera Radomir Naumov koji je danas posetio vladiku Filareta, rekao je da će se Vlada Srbije založiti da se što pre prevlada problem zabrane episkopu da uđe u Crnu Goru i obiđe deo Mileševske eparhije u toj državi. Izrazivši zabrinutost za episkopovo zdravstveno stanje, Naumov je Filaretu rekao da ga podržava u njegovom stavu, ali ne i u načinu koji bi, kako je rekao, mogao da dovede do tragičnih posledica.

Naumov je rekao da Ministarstvo vera, na žalost, nema mnogo metoda osim apelovanja na međunarodnu i javnost Srbije i Crne Gore. Prema njegovim rečima, sve je počelo da dobija političku konotaciju, što se nije želelo i zbog čega se još pre mesec dana apelovalo na Vladu Crne Gore da nešto preduzme da do ovoga ne dođe. "Poštujući zakone Crne Gore činjenica je da su ljudska prava vladike Filareta ovde osporena, kao i prava vernika u Crnoj Gori", rekao je Naumov. On je podsetio da je razmišljao kako je najelegantniji način da se pitanje episkopovog ulaska u Crnu Goru reši dobijanjem crnogorskog državljanstva. Ministar je napomenuo da je očekivao da će Crna Gora na taj zahtev uzvratiti pozitivno.

Vladika Filaret je zahvalio ministru na brizi, ali i rekao da će ostati istrajan u svojim namerama i da će u protestu ići do kraja.

Štrajk episkopa u centru pažnje crnogorskih medija

Štrajk glađu koji je na graničnom prelazu Ranča počeo episkop mileševski Filaret, jer ga je policija Crne Gore u četiri navrata sprečila da obiđe deo svoje eparhije u toj državi, u centru je pažnje svih crnogorskih medija. Većinu tekstova u današnjoj štampi i na crnogorskim internet sajtovima prati poznata forografija episkopa Filareta sa oružjem u rukama.
Elektronski mediji u informacijama o štrajku napominju da je Filaret nameravao da služi liturgiju, povodom crkvenog praznika Velike Gospojine u manastiru Dovolja u kanjonu Tare.

"Svu odgovornost za mene, zdravstvenu i fizičku, sada snosi Crna Gora. Agima Čekua, koji je na poternici Interpola dočekivali su ručkom, a mene pištoljima", poručio je uzbuđeno policiji vladika mileševski.
Filaret je u štrajk glađu stupio juče nakon što ga je crnogorska policija onemogućila u pokušaju da uđe u Crnu Goru gde se nalazi veliki deo mileševske eparhije. On je najavio da će na livadi nedaleko od graničnog prelaze Ranče ostati "do skončanja života ili pobede", za to vreme će uzimati vodu i lekove, jer boluje od dijabetesa.

Represija nad vladikom po makedonskom receptu

Funkcioner opozicione Srpske liste Budimir Aleksić ocenio je danas da je represija crnogorske vlasti nad vladikom mileševskim Filaretom pouzdan pokazatelj da se u Crnoj Gori sa zakulisnog prešlo na otvoreni progon Srpske paravoslavne crkve. "Činjenicu da se jedan pravoslavni velikodostojnik našao na nekakvom bizarnom spisku Karle del Ponte, vlast je uzela kao `zgodan povod` za primenu `makedonskog modela` iz 1946. godine, kada je zabranjen ulazak mitropolitu Josipu Cvijoviću, koji je istovremeno bio predsednik svetog arhijerejskog sinoda SPC", rekao je Aleksić Tanjugu. Po njegovom mišljenju, postupak prema episkopu mileševskom je ono što bi crnogorska vlast rado uradila i svim ostalim vladikama SPC u Crnoj Gori.

"Namera je da se SPC eliminiše iz Crne Gore, da se njena imovina konfiskuje i da se, jednostavno, na njeno mesto instalira pseudo-crkvena organizacija anatemisanog raspopa Miraša Dedeića", rekao je Aleksić, koji je istoričar religije.

Flagrantno kršenje prava vernika SPC u pljevaljskoj opštini

”Taj udar na SPC je u sklopu celokupnog udara na srpski narod, odnosno na eliminisanje njegovog bića i identiteta iz Crne Gore, kao što je to slučaj, vidimo, sa ćirilicom, srpskim jezikom i svim naučnim i kulturnim ustanovama koje nisu antisrpske", naveo je on. Aleksić je kao na "apsurd i paradoks" ukazao i na činjenicu da se Crnom Gorom "slobodno šetaju albanske terorističke vođe, osobe sa haških i Interpolovih poternica, italijanska mafija, kao i lažni popovi, a da vladika Filaret ne može da priviri u dio svoje mitropolije sa 70.000 pravoslavnih vernika".

"Oni ne samo što se slobodno šetaju Crnom Gorom, već gaze crvenim tepisima, poput Agima Čekua i Caneta Subotića slikaju se sa državnim vrhom, slobodno se oglašavaju i polemišu sa ekrana tzv. javnog servisa", ukazao je Aleksić. On smatra da zabranom ulaska srpskom episkopu u njegovu parohiju nisu samo flagrantno pogažena ljudska i građanska parava vladike Filareta, već da je i sav pravoslavni narod pljevaljske opštine lišen svojih duhovnih i ljudskih prava i sloboda.

RTV
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Šta to Filaret posti, nisam znao da je došao Ramazan Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
priznajem...ova ti je dobra Smile Smile Smile

sta ce bogobojazljivi i preposteni vladika u mafijaskoj drzavi....mozda udara reket? Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E50
E,jeli,casti ti...hahaha... Smile
Posle,kad neko nesto kaze ovde,ti zatrpavas moj mailbox i prijavljujes kao uvredu!Kako onda objasnjavas ovo...kao salu?onda prestani da mi zatrpavas mailbox "salama" ostalih clanova...pogledaj prvo sebe,pa onda po drugima... Smile
Nije Mustafa Ef.Ceric,nego Filaret...kupi si naocare,ako ne vidis dobro...dzahilu jedan...nalet te bilo u dzehenemu... Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 29. Avg 2007, 23:03:41 od niko79 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung U900
Smile
Како неумесно,а после ће да кења како га вређају на свакој основи...
« Poslednja izmena: 30. Avg 2007, 01:47:34 od JFront »
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1061
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
@Niko79
Ja sam bio sarkastičan, i to u granicama pristojnosti, nisam rekao ništa o narodu kojem on pripada, nisam pljuvao po njemu nisam govorio on je ovakav on je onakav, samo sam se našalio, Mrgec je to shvatio.
Što se tiče za prijavljivanje poruka i to ˝zatrpavanje tvog mailboxa˝ hajde reci mi koliko sam ja to dosad poruka prijavio, reci broj, sigurno  nije više od 5 i to samo one koje su išle u krajnost, a još jedna stvar ti si koliko znam Moderator ovdje i imaš neke svoje obaveze, ako ti se nesviđa to što moraš da brišeš poruke svojim kompanjonima onda reci fino da ne želiš biti mod, šta je tu problem što ja prijavljujem poruke za koje smatram da su odvratne i za koje i slijep vidi da se KOSE sa pravilima ovoga foruma, hoćeš li mi možda zabraniti to, ako smatraš moju poruku toliko uvredljivom OBRIŠI JE nemoj mi filozofirat i i pričat kako ja zatrpavam tvoj mailbox
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
KALAMPEROVIĆ: FILARET NEMA PRAVO NA DRŽAVLjANSTVO CRNE GORE

PODGORICA – Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović obavestio je pismom vladiku mileševskog Filareta da, po Zakonu o crnogorskom državljanstvu, Crna Gora nije u mogućnosti da ga upiše u knjige crnogorskih državljana.

Crnogorske elektronske novine navode da je Kalamperović u pismu pojasnio da postoje dve mogućnosti za sticanje crnogorskog državljanstva - da strani državljanin deset godina provede u Crnoj Gori, ili da pet godina provede u braku sa državljankom ove republike.

„Pošto vladika nije priložio dokaze da ispunjava jedan od ovih uslova, ne može dobiti ni crnogorsko državljanstvo”, naveo je Kalamperović.

Pošto mu vlasti nisu dozvolile ulazak u Crnu Goru, u kojoj se nalazio deo njegove eparhije, zbog navodnog pomaganja haškim optuženicima, Filaret je podneo zahtev za dobijanje crnogorskog državljanstva i počeo štrajk glađu na graničnom prelazu Ranče, između Srbije i Crne Gore.

Tanjug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 11:51:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.