Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Мадона извиждана због Цигана  (Pročitano 9610 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Ti to u Americi, verujem, možeš da uradiš.
Ako je već ''kolevka demokratije'', kao što se samoproklamovano naziva, mislim da možeš i da obrneš prase i da pečeš rakiju i šta god ti je volja - dok god to nekog drugog ne ugrožava, što i jeste osnovni postulat demokratije - radi šta ti je volja, sve dok ne ugrožavaš tuđu slobodu.

Isto kao što ne možeš i ne trebaš zabraniti Jevrejima da slave Hanuku, a ne Božić, Muslimanima Ramazan ili šta već svi oni slave... u Americi ili bilo gde.

E, ali problem leži u činjenici da ti isti Romi/Cigani svojim ponašanjem, odnosno neponašanjem, ugrožavaju druge.
Da ne pričam o njihovom lajfstajlu koji je dušu dao za širenje raznih zaraza, pa od toga koliki procenat kriminalaca, zavisnika i potencijalno opasnih delatnosti dolazi baš iz njihovih krugova.

Oni ne žele to da menjaju.
Oni žele i dalje da žive tako kako žive, jer su na to navikli.

I kako je onda moguće da žive u našoj kulturi, kao punopravni članovi društva, a ne poštuju naše elementarne norme ponašanja?
Pritom dobijajući povlastice koje su van pameti, u kojima ne uživa ni dobar deo našeg stanovništva?
« Poslednja izmena: 30. Avg 2009, 18:52:31 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Citat
Ti to u Americi, verujem, možeš da uradiš.
Ako je već ''kolevka demokratije'', kao što se samoproklamovano naziva, mislim da možeš i da obrneš prase i da pečeš rakiju i šta god ti je volja - dok god to nekog drugog ne ugrožava, što i jeste osnovni postulat demokratije - radi šta ti je volja, sve dok ne ugrožavaš tuđu slobodu.

Ostatak posta necu da komentarisem zato sto se polazi od ovoga... a ovo tamo ne mozes da uradis.  Smile

Prvo, klanje zivotinja na kakvo su nasi ljudi navikli je zakonom zabranjeno i sledi pogolema novcana kazna za okrutnost prema zivotinjama. Drugo, zabranjeno je zakonom spravljanje bilo kojih alkoholnih pica iz kucne radinosti, od zavisnosti od kolicine povlaci od novcane do zatvorske kazne. Da ne pricam o gomili drugih zakona kao npr. da je zabranjeno imati otvoreno pakovanje alkohola (limenka, flasa) u kolima makar bile i prazne... povlaci sobom mnogo komplikacija a sve zbog striktnog zakona o voznji u pijanom stanju koji jeste koristan posto stiti sve gradjane.

Naravoucenije - demokratija ima svoja pravila i ona ne poznaju kategoriju "pa to je obicaj u mojoj zemlji".

I primer iz prve ruke - moja sestra dok je zivela u Atlanti je po starom sroskom obicaju uzela prutic i cerku par puta cusnula po guzi, vise kao psiholoski efekat nego sti je jacina udarca bila u pitanju... kako je to bilo ispred zgrade gde zivi, otisla je posle nekog vremena kuci a ubrzo joj je pokucala policija na vrata... neko je prijavio da je tukla dete sto je tamo strogooo zabranjeno... kada im je ona objasnila da je to normalno i nista strasno, i da mi tako vaspitavamo decu pandur joj je samo rekao "ovde to nije normalno, a ako imate problem sa tim, nista vas ne sprecava da se vratite u svoju zemlju"... uz opomenu da sledece takvo ponasanje povlaci sa sobom socijalnu sluzbu i sve ostale peripetije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
LG Frizider
Pa bas lepo, mozes da drzis rucni top, zolju i tenk legalno a uz to i izresetas bilo koga ko ti zgazi u avliju al eto ne smes vaspitno, lagano da pljesnes dete prutom po guzi. Dobar im je sistem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Zato sto dete nije za batinanje vec za vaspitavanje.

Nidje veze tvoj primer, kako srece i kod nas takav zakon... sta ti koji moj trazis i jednim prstom na mom posedu? Tebi je taj zakon los?  Smile

I opet - poenta nije u njihovim zakonima, vec da moras da postujes propise ako si vec negde, to je sustina a ne kakvi su im zakoni. Meni su npr. ovi za prase i rakiju maloumni iako razumem razlog za njihovo postojanje, ali ipak, ja sam srbenda i ja to volim. Sa druge strane, sasvim je ok zakon o deci.
« Poslednja izmena: 30. Avg 2009, 19:25:07 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
P.S. Zeleni smajli nije podsmevanje profesiji (daleko od toga) vec se smejem sto upotrebih ovu nepostojecu i meni mrsku rec.

Taman sam hteo da te kritikujem... al' ispravio si se.  Smile      Smile

kao npr. da je zabranjeno imati otvoreno pakovanje alkohola (limenka, flasa) u kolima makar bile i prazne...

Da.  Smile
Takođe, to sa alkoholom mi je oduvek bilo zanimljivo na filmovima kad vidim.  Smile
Nije mi bilo jasno zasto uvek stave flasu u papirnu kesu kad piju na ulici.

Kad sam bio mali mislio sam da je ko fol ili iz neke njihove kulture, šta znam, onda sam kasnije mislio da možda neće da reklamiraju.  Smile
Tek na kraju se ispostavilo da im je zakonom zabranjeno da propagiraju alkohol u javnosti na taj način, a ovako, s kesom se ne zna šta piju, pa je u redu.  Smile  Smile

Izvnjavam se zbog off-a.
Nazad na temu.  Smile

Pa mogla je i da usvoji neko ciganče umesto što laprda.  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
LG Frizider
Ne pricamo o maltretiranju i batinanju valjda. Sigurno ne bi naveo primer tvoje sestre da je ekstreman u bilo kom obliku. A nije poenta da li se ja slazem, a generalno se slazem, vec je poenta u tome da je recimo dozvoljeno klati masovno zivotinje u fabrikama, a nenormalan greh zaklati svinju u licnom dvoristu. Ja lino nikad ne bih mogao da gledam niti koljem nista zivo al neko moze, jednostavno takav je obicaj. Meni smeta to licemerstvo, zasto ja recimo ne bih mogao da ubijem svinju u mom dvoristu a covaka mogu da roknem kad mi dune? Kazem lepo "svinja je nasilno provalila u moj posed" Smile

Naravno ovde pricamo o nekoj teskoj periferiji bogu iza ledja, niko ne kolje ni kod nas svinje u centru grada kod stampinog kioska Smile

edit: ne videh taj edit, tako da otprilike je to to
« Poslednja izmena: 30. Avg 2009, 19:49:02 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Ima jedna zanimljiva priča na ovu "razlika u mentalitetu" temu : http://forum.burek.com/svi-smo-mi-po-malo-srbi-t297352.html  Smile
Citat

Sutradan ranom zorom stigne na farmu ekipa od 12 profesionalaca, te počnu pripreme za klanje, uz bratsku raspodelu posla. Jedan kolje, drugi čereči, treći dere, četvrti šuri, peti loži vatru, šesti i ostali već svak po nešto. Pucketa vatra, ključa voda, skiče prasići, ma tipična srpska idila. U neko doba pojavljuje se na vratima kuće unezverena faca prepadnutog farmera koji ne može čudom da se načudi šta se to dešava. Čovek godinama gaji svinje, a nikad ni jednu nije zaklao. On svinje kad utovi, pozove klanicu oni dođu i odvezu ih. Tako je farmer godinama ostajao uskraćen za idiličnu sliku srpske svinjokolje.

Naši junaci rade li rade, nema se vremena za dangubljenje. Ipak stigne se i da se popije po jedna za "Bože pomozi", ili "da se ne radi na suvo", ali posao ne trpi. Dok voda vri i vatrica bukti, baci se i poneko parče džigerice u pepeo, onako s nogu, "bez leba". Kad je farmer došao sebi, on otrči na telefon da pozove svoje komšije farmere da vide čudo neviđeno. Dođoše ljudi sa okolnih farmi. Gledaju, dive se i očima ne veruju. Neki su čak poneli i video kamere, ne bi li šta od tog čudesnog srpskog umeća i vrhunske tehnologije ukrali.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
LG Frizider
Sta ti je konstruktivna rasprava, od Madone preko Cigana iskonstruisasmo klanje svinja i pecenje rakije Smile
« Poslednja izmena: 30. Avg 2009, 19:54:43 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Citat
Kad sam bio mali mislio sam da je ko fol ili iz neke njihove kulture, šta znam, onda sam kasnije mislio da možda neće da reklamiraju.  
Tek na kraju se ispostavilo da im je zakonom zabranjeno da propagiraju alkohol u javnosti na taj način, a ovako, s kesom se ne zna šta piju, pa je u redu.

Pazi, tu im je zakon malo glup... npr. zabranjeno je da hodas/stojis na ulici i da pijes (nisam skontao zato) a dozvoljeno je npr. da sednes na klupu u parku i da cirkas (naravno, iz kese  Smile). Pa svako ko iole pije zna da je po onoga ko pije mnogo gore da sedi i pije nego da se koliko toliko krece... jel kada ustanes posle alkoholisanja, mnogo ces vise biti ubijen nego kada se kreces.

A evo ti jos jedne anegdote koliko oni postuju zakon - subota vece, rintali smo preko nedelje i nas 15-ak srba, makedonaca i rumuna krenuli u neki klub... i kako je normalno da neko predlozi racionalizaciju finansija, kupimo par pakovanja limenki, dodjemo na parking, izadjemo svi iz kola i krenemo da cirkamo. Mesto gde smo pili je bilo bar 200 metara od kluba. Koji pacenik nas je prijavio ne znam, tek posle 10 minuta stizu momci iz obezbedjenja da nas zamole da napustimo posed... parking pripada klubu, a kako je zabranjeno piti na ulici, mi krsimo zakon a to onda ide njima na odgovornost... ali vrhunac je bio trenutak kada smo odlucili da lepo pobacamo pivo i udjemo u lokal, po srpskoj logici "ostavicemo pare kod vas"... samo su nas cudno pogledali, a zatim rekli da nema leba ot toga... dzaba sto cemo da ostavimo pare, mi smo mogli da im napravimo problem i takve nas ne zele ni u lokalu.  Smile

Citat
A nije poenta da li se ja slazem, a generalno se slazem, vec je poenta u tome da je recimo dozvoljeno klati masovno zivotinje u fabrikama, a nenormalan greh zaklati svinju u licnom dvoristu.

Nije poenta u ubijanju zivotinje, vec u nacinu kako je ubijas... nisam imao ni zelje ni prilike da to vidim, ali oni vecito razvijaju nove, sto bezbolnije i "humanije" (cuj humano za zivotinje  Smile) nacine za ubijanje.

Sta ti je konstruktivna rasprava, od Madone preko Cigana iskonstruisasmo klanje svinja i pecenje rakije Smile

Ocigledno smo sve rekli o temi... bitno je da je nama diskusija zanimljiva  Smile
« Poslednja izmena: 30. Avg 2009, 20:01:37 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
LG Frizider
Ja sam video kako sakate pilice i obezglavljuju krave na nekim klipovima. "Mali pilici" je uzas, sto puta humanije da zubima glavu odseces nego masinsko sakacenje. Smile A krave, ima fora kao neki spiralni hodnik, i tu krava naravno nesvesna situacije, laganica se seta onako opusteno a hodnik postepeno suzava dok na kraju dodje do otprilike sirine glave, i krava onako radoznalo protne glavicu kroz neku masinu gde je stegnu, valjda je tako opuste (ne razumem se u kravlju psihologiju opustanja  Smile ), i fik........... naravno malo je peckaju strujom cisto da ne zaluta u suprotnom pravcu Smile

Citat
(cuj humano za zivotinje   Smile)

Jedino je humano ako je rokne human. Dakle, masinska ubijanja nikako ne mogu biti humana. Moras golim rukama da je zadavis Smile
« Poslednja izmena: 30. Avg 2009, 20:28:34 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.