Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 674 675 677 678 ... 749
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Evropsko-Arapska izbeglicka kriza  (Pročitano 535825 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Батровци, мигранати скривени у пластичној амбалажи

Цариници на граничном прелазу Батровци спречили су, у сарадњи са граничном полицијом, покушај тројице илегалних миграната да сакривени међу робом уђу на територију ЕУ.

Како је наведено у саопштењу Управе царина, тројица илегалних миграната откривени су захваљујући прегледу мобилним скенер уређајем.

Овој врсти прегледа подвргнут је камион бугарских регистарских ознака на захтев граничне полиције, а анализом слике у товарном делу, међу пластичном амбалажом, коју је камион превозио из Бугарске ка Италији, уочене су људске силуете.

Приколица је отворена, а приликом детаљног прегледа, међу робом су пронађена тројица млађих мушкараца из Авганистана.

Надлежност над илегалним мигрантима преузела је полиција, наведено је у саопштењу.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.12.1
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
i sta kazu...ima oni da zaustave to ...zidom od 5 metara...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Preti im zatvor jer su pomogli izbegličkom dečaku

Švedski novinari optuženi su za krijumčarenje ljudi zato što su tokom snimanja dokumentarca o izbeglicama dečaku pomogli da stigne od Grčke do Švedske.

Kako se navodi, to je prekršaj za koji se može dobiti kazna zatvora.

U proleće 2014. godine Frederik Oneval snimao je dokumentarac o reakcijama nacionalističkih partija Evrope na migrantsku krizu kada je u Grčkoj upoznao 15-godišnjeg Abeda, piše Gardijan. Oneval je uz pomoć dvojice kolega tinejdžeru pomogao da uđe u Švedsku.

U saopštenju tužilaštva se navodi da su oni "u periodu od maja do juna 2014. godine svesno pomogli strancu da pređe iz Grčke u Švedsku uprkos tome što ta osoba nije imala pasoš niti druge dozvole koje se traže". Optuženi su se izjasnili da nisu krivi, a ukoliko ih proglase krivim mogli bi da do tri meseca provedu u zatvoru.

"Ne žalim apsolutno ni zbog čega. Znam šta sm uradili i uradili bismo isto opet. Kako mogu da žalim zato što sam pomogao prestravljenom dečaku koji me je molio za pomoć. On je tada bio 15-godišnji dečak u opasnosti, bila mu je potrebna pomoć", kaže Oneval. Prema njegovim rečima, tužilac to ne razume, a pravni stručnjaci sa kojima je pričao rekli su mu da nije počinio nikakav zločin.

Tužiteljka Kristina Amilon ipak navodi da je pružanje pomoći nekome da se pređe granica i uđe u evropsku zemlju ilegalna imigracije i zato prekršaj.

"Nemam izgovore, niko drugi mu ne bi pomogao. Takođe shvatam da je to odluka sa kojom ću morati da živim do kraja svog života", rekao je ranije Oneval.

i sta kazu...ima oni da zaustave to ...zidom od 5 metara...

Nema šanse.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.2.14
mob
I-mate 30 Pro
Citat
Тахири: Прекидање дијалога значи крај европског пута Србије

covek samo moze da pozeli ovakve neprijatelje...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.71
mob
Ericsson jeste
nemože
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Немци се зидом ограђују од избеглица у Минхену

У предграђу Минхена гради се зид којим би се локално становништво оградило од кампа предвиђеног за смештај азиланата.

Као наводи Дејли мејл, ради се о зиду дужине око 100 метара и скоро четири метра висине, у михненском насељу Нојперлах-Југ.

Критичари кажу да их подсећа на Берлински зид, и да представља нови доказ колико су Немци сада резервисани према мигрантској политици канцеларке Ангеле Меркел.

У кампу ће смештај наћи око 160 младих азиланата без пратње одраслих.

Локално становништво, које је за градњу зида тражило дозволу суда, сматра да би вредност њихових некретнина значајно пала ако не би било ничега да их одвоји од миграната.

Заменик шефа општине Гидо Бухолц рекао је да се преплашио када је први пут видео "тог монструма" и да сматра да је то део "пропаганде". Он, такође, сматра да је зид превисок, пошто су сличне структуре које одвајају мигрантске кампове високе "свега" три метра.

Локално становништво каже да страхује од буке коју би мигранти производили и од њиховог понашања. Они додају да их не занима како зид изгледа, већ само желе да их одвоји од младих мигрната, са којима је становништво других немачких градова често долазило у сукоб.

Судија који је одобрио подизање зида навео је да мигранти не би смели да га користе за игре лоптом или за другу забаву.

На подсећање да је овај зид виши од Берлинског зида, грађевинари кажу да је било потребно обезбедити добру звучну изолацију.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
УНХЦР: Националисти користе избеглице за ширење страха

Успон национализма у богатим земљама представља забрињавајући проблем за хиљаде избеглица који беже од ратова, упозорио је комесар УН за избеглице Филипо Гранди апелујући на међународну заједницу да се окрене сарадњи, а не изградњи зидова.

Гранди је у интервјуу за Ројтерс навео да је разговарао са званичницима богатих северних земаља о томе како да се поново ојача принцип права на азил док неки политичари погрешно представљају избеглице као претњу.

Комесар УН за избеглице истиче да је забринут због судара повећаног прилива избеглица и растућег национализма и популизма на Западу.

"Веома сам забринут због тога што се тај судар већ догодио. Имате богате земље које се све више окрећу себи", рекао је Гранди.

То се, према његовим речима, видело у САД и у Европи.

"Нажалост неки користе те страхове или лоше расположење и повезују их са присуством странаца. То наводи на погрешан закљчак. Избеглице беже зато што се плаше", навео је комесар УН за избеглице.

Гранди је истакао да глобална кретања по дефиницији не могу решавати земље појединачно - што желе ти националистички трендови - већ кроз међународну сарадњу.

Како је додао, помагање избеглицама је стратегија која на Западу доводи до губитка гласова бирача.

"Али политичари су то сами себи наметнули. Уместо да објасне људима да избеглицама треба помоћ, они их представљају као људе који су дошли у богате земље да злоупотребе њихове вредности или да им украду богатство или послове", рекао је комесар УН за избеглице.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 50.0
У парковима 1.300 миграната, смањен улаз у Мађарску

Свака помоћ која се пружа мигрантима по парковима у центру Београда мора да престане, јер адекватну и потпуну помоћ мигранти добијају само у прихватним центрима, рекао је за РТС републички комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Од пре месец дана, дуж границе са Бугарском, уз српске заједничке полицијско-војне снаге распоређени су и припадници полиција Мађарске, Словачке и Чешке како би се сузбило кријумчарење миграната.

"Од момента када су распоређене наше здружене снаге, драстично је смањено кријумчарење миграната", рекао је Владимир Цуцић гостујући у Дневнику РТС-а.

Мађарска је последњих недеља драстично смањила број миграната које прима.

"Доскора је мађарска примала око 800 миграната месечно, а сада је тај број преполовљен", рекао је Цуцић.

Ипак, за нашу земљу највећи проблем су они мигранти који не желе да се сместе у прихватне центре, већ бораве по парковима око аутобуске и железничке станице у Београду.

"Најчешће је реч о млађим мушкарцима који су већ покушали да пређу границу било према Хрватској или Мађарској и који су враћени. То су махом економски мигранти, који долазе из земаља које нису директно угрожене ратом и који не могу да очекују да ће бити примљени у земље ЕУ", каже републички комесар за избеглице и миграције.

У Србији, према последњим подацима, борави 5.200 миграната који су смештени у прихватне центре, и око 1.300 миграната који одбијају да се ту сместе. Велики проблем је што њих подржавају поједине невладине организације.

"Најлакше је да се то реши у полицијској операцији као у Француској или Будимпешти, али ми то не желимо. Због тога свака врста помоћи организована у центру града мора да престане јер то није решење. У прихватним центрима мигранти имају све, од смештаја, хране до адекватних хигијенских услова које на улици немају", рекао је гостујући на РТС републички комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 50.0
Ne mozes ti sa zatucanima tako. To bi bilo ko kada bi dao Ciganima nove kuce i stanove, to bi bilo razjebano za mesec dana.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 674 675 677 678 ... 749
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.