Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Maco,kuco,dušo,ljubavi - koraci ka bliskosti  (Pročitano 18972 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Onda si ti medju retkima, jer u vecini slucajeva emotivni tipovi su okarakterisani kao pic'', tako da i oni koji zele da pokazu emocije se plase osude od drustva i sredine.  Ja posmatram komentare vec duze vreme na ovom forumu, i dolazim do zakljucka da mali broj zena misli kao i ti.  Jer vecinom zene traze neke ne znam macho tipove iako ne kazu da ih traze.

Samo ja opet pitam, koje izraze treba covek da koristi.  Ja sam nabrajao primere kada sta god da uradis ne valja.  Otvoris vrata, izvuces stolicu, ti je kontrolises.  Platis rucak ili pice, zelis da spavas sa njom.  Kupis joj stvar, ne postujes je kao zenu i tretiras je kao objekat.  Kazes joj dusho, sreco, ljubavi, nisi interesantan i kako si se usudio to da kazes.  Ne kazes nista, ignorises je i nemas osecanja za njena osecanja.

Jebi ga, ko ce vise sve to da pohvata.  Naravno ovo su primeri kada razgovaras sa nekim lice u lice, sada je sve manje toga.  Danas je twitovanje, bookvanje, smsovanje itd. dakle nema komunikacije.

Sve je to zato što ima mnogo foliranja i taktiziranja. Kada ljudi, nebitno kog su pola, shvate da ih to nikuda ne vodi i da zdravo menjaju za bolesno, možda se i opamete.

To što nabrajaš zvuči konfuzno ali to samo pokazuje žensku nesigurnost. Da li je neki muškarac rad da baš toliko ispravlja krive drine u ženskom mozgu, to je druga priča. I ako žena ne ume da prepozna šta vredi, to je opet njen problem.

U odnosu i emocijama ne postoji šminka. Ja čak takav pojam ne umem ni da zamislim.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Pa u danasnje vreme retko ko komunicira sa bilo kim.  Ovo je vid komunikacije ali nije najbolji vid.  
Ljudima je potrebna komunikacija, i sad, sve je sminka, ali da li je bolja ili gora sminka?
Pa u danasnje vreme retko ko komunicira sa bilo kim.  Ovo je vid komunikacije ali nije najbolji vid.  
Ljudima je potrebna komunikacija, i sad, sve je sminka, ali da li je bolja ili gora sminka?

Sve se svodi na socijalizaciju...

Drustvo kaze - muskarac se ponasa tako i tako, zena se ponasa tako i tako. Vecina ljudi se plasi da istupi van zacrtanih granica jer je to sigurno. Oponasanje utvrdjenih pravila je prilika da zauzmes zadovoljavajucu poziciju u tom istom drustvu koje te stiti kao dobrog clana od spoljasnih uticaja.
Svako ponasanje koje nije drustveno prihvatljivo, dovodi do izopstenja, bez obzira da li je to homoseksualnost ili tepanje od strane muskaraca.

Danas su i pored tog new age crapa o Majama, prosvetljenju i drzanju za rucice ... rodne uloge vise nego ikada podeljene.
Jeste, pre 50 godina zene nisu mogle da glasaju ili da imaju posao, ali danas si od momenta rodjenja vaspitan da se ponasas na tacno odredjen nacin.
Pre neku nedelju je izbio skandal zbog toga sto se neko u amerikama dokopao svedskog kataloga u kome se decak igra sa daskom za peglanjem i peglom ili drzi u ruci fen, a devojcica sa decakom vozi kamion.
Vecina ljudi je bila u fazonu - u cemu je frka, pa kada smo mi bili mali...
I tu bi stali...
Jer kada smo mi bili mali sve igracke su bile igracke za decu, pa cak i ako bi bila striktna podela, nisu bile tacno roza i tacno plave ili tacno odvojene u razlicitim delovima prodavnice.
Od rodjenja si nesvesno programiran da budes bata ili seka i nema odstupanja.

Odavno nema ljudi, vec samo mukaraca i zena cvrsto zatvorenih u svojim podvojenim grupama.

Tako i pitanje - ko je osecajniji, predstavlja vrstu programiranja. Sta vise, mislim da je to pitanje izuzetno seksiticki - i prema zenama i prema muskarcima.

Ja ne mislim da osecajnost ima veze sa polom. I ne mislim da u zivotu treba pratiti tacno predodredjene kalupe.

Medjusobni odnos, takodje, treba da bude stvar kompromisa. Ako neko ne voli javna izrazavanja osecanja, moze da kaze i nadje kompromis sa drugom osobom ili nastavi dalje. To je jednostavno. Ako te neko stalno odbija zbog tvog ponasanja, mozda si napravio pogresan izbor.

Takodje, a vezano za ono sto sam rekla za sminku, upravo zbog toga sto vecina ljudi slepo prati pravila zajednice, imam utisak da u dobrom delu veza nema dubine. Mozes ti da se zaklinjes nekome na vecnu ljubav, tepas, mazis, obasipas paznju... ali da to ipak radis samo zato sto je to normalno i zato sto to i drugi rade.
Zapanjujuce je koliko stvari ljudi rade zato sto tako treba.
Zapanjujuce je i koliko je gresaka posledica tog i takvog ponasanja.

Zena koja trazi maco muskarca, nekoga ko ce da je vozi, vodi racuna o njoj i sl... bude pravo musko...  u mom slucaju bi bila pustena niz vodu. Niko ne zeli pijavicu.

Prema tome... mislim da danas ima previse te sminke, a premalo ljudi.

« Poslednja izmena: 07. Feb 2013, 12:36:03 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Maco, kuco, srećo, zlato, srce, dušo... mi zvuče nekako ljigavo, otrcano i veštački. Ponekad ih izgovorim ironičnim ili sarkastičnim tonom u toku prepirki.
Za tepanje obično koristim nešto što odgovora devojci, odnosno ocrtava neku njenu osobinu. Sadašnja je rumenko jer lako pocrveni.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
SonyEricsson W800i
Maco, kuco, srećo, zlato, srce, dušo... mi zvuče nekako ljigavo, otrcano i veštački. Ponekad ih izgovorim ironičnim ili sarkastičnim tonom u toku prepirki.
E ovo mi je jos vise pederski,zasluzuje suknjicu.  Smile
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Onda si ti medju retkima, jer u vecini slucajeva emotivni tipovi su okarakterisani kao pic'', tako da i oni koji zele da pokazu emocije se plase osude od drustva i sredine.  Ja posmatram komentare vec duze vreme na ovom forumu, i dolazim do zakljucka da mali broj zena misli kao i ti.  Jer vecinom zene traze neke ne znam macho tipove iako ne kazu da ih traze.

Samo ja opet pitam, koje izraze treba covek da koristi.  Ja sam nabrajao primere kada sta god da uradis ne valja.  Otvoris vrata, izvuces stolicu, ti je kontrolises.  Platis rucak ili pice, zelis da spavas sa njom.  Kupis joj stvar, ne postujes je kao zenu i tretiras je kao objekat.  Kazes joj dusho, sreco, ljubavi, nisi interesantan i kako si se usudio to da kazes.  Ne kazes nista, ignorises je i nemas osecanja za njena osecanja.

Jebi ga, ko ce vise sve to da pohvata.  Naravno ovo su primeri kada razgovaras sa nekim lice u lice, sada je sve manje toga.  Danas je twitovanje, bookvanje, smsovanje itd. dakle nema komunikacije.

Sve je to zato što ima mnogo foliranja i taktiziranja. Kada ljudi, nebitno kog su pola, shvate da ih to nikuda ne vodi i da zdravo menjaju za bolesno, možda se i opamete.

To što nabrajaš zvuči konfuzno ali to samo pokazuje žensku nesigurnost. Da li je neki muškarac rad da baš toliko ispravlja krive drine u ženskom mozgu, to je druga priča. I ako žena ne ume da prepozna šta vredi, to je opet njen problem.

U odnosu i emocijama ne postoji šminka. Ja čak takav pojam ne umem ni da zamislim.
Ne verujem da ce da se opamete, nema toga u danasnjem sistemu.  Mozda na svakih 100 zena imas jednu koja je sigurna u sebe, zna sta zeli, sta odgovara i valja, i jednostavno nece da se igra igrica koje nicemu ne vode.
Pa to je sve vise realnost sa kojom se ja susrecem.  I onda me ljudi pitaju zasto si sam. Pa veza ne treba da bude minsko polje, a ja naravno posto imam velika stopala kada nagazim nagazio sam. Doduse, ja ovo govorim iz iskustva sa Amerikankama, za nase ne  mogu da komentrasem jer imao priliku da to iskusim, ali mogu reci da iz cistog posmatranja vidim da se poprima sve vise sa Zapada, a sve manje sa Balkana.

Isto sto primecujem, i u Srbiji, i ovde, je to da zene a i muskarci su uceni da gledaju sta ne valja u coveku, to jest koje greske sadrzi u sebi, pre nego sto stupaju u bilo kakve veze.  Sto nije lose, ali lose je to, kada se samo na to gleda.  Nema savrsenih, ali ima pretvaranja da ima.  Dakle, on je visok, lep, zgodan, ali nema para.  Ona je vitka, lepa, ali su joj klempave ushi itd.  Isprva mi je to bilo smesno, ali sada nije, jer vidim da su ljudi spremni da bace nesto u stranu, samo ako nadju najmanji problem sa tim.  Zato imamo milion razvoda, i puknutih veza, jer niko nije nacisto sa svim tim.  Nerealna ocekivanja.

@Anea
Da ne citiram ceo tvoj post. Slazem se sa 90 procenata recenim.
Samo ne verujem da su se te uloge mnogo promenile, mozda su samo postale izrazenije.  I to vecinom dolazi sa Zapada, osim toga sto ako ja mogu da primetim uskoro ce da dodje promena po kojoj ce te kategorije biti izmeshane.  Ovde u USA je u porastu mesanje funkcija, dakle nije vise muskarac taj koji jedini barata oruzjem, popravlja kola i radi te "muske" stvari, sada i zene upadaju u to, i jednostavno ne znas kako da se postavis u toj situaciji.  Ja ne kazem da ciste definicije roze/plavo ili sta vec su super, ali vidim da ce ovo sto sam spomenuo jos u neku ruku biti i gore od toga, jer mi jedva i ovako izlazimo na kraj sa ludilom.

Sto se tice kompromisa, slicno sam komentarisao na nekim drugim temama, i to opet dolazi do mojeg prethodnog komentara- nema komunikacije.  Sve se svodi na ego, sve svodi na igranju igrica i nerealnim ocekivanjima, dakle slazem se da je sminka sve to u neku ruku. 

I kao sto rekoh, nikada ne mozemo da znamo sta taj neko oseca ili ne oseca, ili sta misli ili ne misli.  Posle 30 godina braka, ljudi se razvode jer tek onda maske padnu i ljudi shvate da su pogresili, da je sve to bilo uzalud.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
iskljucivo telepatija, telekineza i levitacija

sve drugo je rur i so 1995
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Samsung 111111
Citat
Za tepanje obično koristim nešto što odgovora devojci, odnosno ocrtava neku njenu osobinu. Sadašnja je rumenko jer lako pocrveni.

Sine ne bi voleo da znas za sta ja koristim taj nadimak  Smile

Maco,kuco,medo,seceru,duso,slatkisu,lepi,lepa,sreco,srecko,srce,srcko.dusice i ostalo je tako uvrnuto,smorno,univerzalno.I nekako me stvarno odbija..
Ali morao bih da priznam,da patetika mora da postoji jer bez nje ..ne bi licilo na nista  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Ne verujem da ce da se opamete, nema toga u danasnjem sistemu.  Mozda na svakih 100 zena imas jednu koja je sigurna u sebe, zna sta zeli, sta odgovara i valja, i jednostavno nece da se igra igrica koje nicemu ne vode.
Pa to je sve vise realnost sa kojom se ja susrecem.  I onda me ljudi pitaju zasto si sam. Pa veza ne treba da bude minsko polje, a ja naravno posto imam velika stopala kada nagazim nagazio sam. Doduse, ja ovo govorim iz iskustva sa Amerikankama, za nase ne  mogu da komentrasem jer imao priliku da to iskusim, ali mogu reci da iz cistog posmatranja vidim da se poprima sve vise sa Zapada, a sve manje sa Balkana.

Isto sto primecujem, i u Srbiji, i ovde, je to da zene a i muskarci su uceni da gledaju sta ne valja u coveku, to jest koje greske sadrzi u sebi, pre nego sto stupaju u bilo kakve veze.  Sto nije lose, ali lose je to, kada se samo na to gleda.  Nema savrsenih, ali ima pretvaranja da ima.  Dakle, on je visok, lep, zgodan, ali nema para.  Ona je vitka, lepa, ali su joj klempave ushi itd.  Isprva mi je to bilo smesno, ali sada nije, jer vidim da su ljudi spremni da bace nesto u stranu, samo ako nadju najmanji problem sa tim.  Zato imamo milion razvoda, i puknutih veza, jer niko nije nacisto sa svim tim.  Nerealna ocekivanja.

.

Ljudi su prosto sludjeni šta se sve dešava i šta se sve servira. Ako je neko iskren potpada pod lupu preispitivanja da li je normalan. Bolest. To nas sve vodi u degradaciju i neće trebati neprijatelju mnogo da radi na otudjenju i rascepljenju, beloj kugi, to sve sami zapravo radimo.

iskljucivo telepatija, telekineza i levitacija

Tako je. Dodala bih još nešto ali neću još. Možda karmu za početak  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Citat

Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat

Smile

U jbt ala ste opaki  Smile

Aj ne gubite se, pričamo opušteno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.