Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Jul 2025, 10:28:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Macintosh - pitanje  (Pročitano 2120 puta)
23. Apr 2011, 00:28:59
Svakodnevni prolaznik

Bit ce skoro propast Svijeta

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 493
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Ljudi jel tako ovo je power macintosh G4 AGP, 2002/03 odprilike godiste ? ..ne koristim apple stvari, ali mislim da sam pogodio  Smile

Jel mi neko samo moze odgoovoriti na slijedece pitanje:

Dali se ova masina (na slikama) moze prikljuciti na obicni monitor tj. npr. HP,dell itd.. il mora da bude apple monitor, ja mislim da mora apple monitor.

Molim samo iskrene komentare, pa cu posle napraviti SS i poslati jednoj osobi, odkrijem vam kasnije ko je taj srecko  Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Bild0134.jpg
(821.67 KB, 1944x2592)
Bild0133.jpg
(810.97 KB, 1944x2592)
IP sačuvana
social share
R . I . P HM - VP & AK
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
a sto ne bi moglo ??? mislim da moze ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 493
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Pa neznam ni ja bas, zato pitam ...

Ali ipak ja mislim nije to to, ako je macintosh onda je sigurno sav macintosh tj. i desktop  Smile Smile
IP sačuvana
social share
R . I . P HM - VP & AK
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Pa neznam ni ja bas, zato pitam ...

Ali ipak ja mislim nije to to, ako je macintosh onda je sigurno sav macintosh tj. i desktop  Smile Smile
Ne, ovo cudo sto se vidi na slikama moze da se prikaci na bilo koji monitor sa VGA prikljuckom...
 Odakle ti ta inf. da mora iskljucivo Apple-ov proizvod da se kaci na njega?
Svaki Apple proizvod ima "normalne" komponente, kao i tvoj racunar kod kuce sto imas. Nemaju oni nista specijalno od hardwer-a sto se razlikuje od ostalih racunara...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Citat
The new Mac Pro offers two advanced processor options from Intel. The Quad-Core Intel Xeon “Nehalem” processor is available in a single-processor, quad-core configuration at speeds up to 3.2GHz. For even greater speed and power, choose the “Westmere” series, Intel’s next-generation processor based on its latest 32-nm process technology. ”Westmere” is available in both quad-core and 6-core versions, and the Mac Pro comes with either one or two processors. Which means that you can have a 6-core Mac Pro at 3.33GHz, an 8-core system at 2.4GHz, or, to max out your performance, a 12-core system at up to 2.93GHz.

јел могу ја ово некако да искомбинујем.. Два процесора, оба по 6 језгара?  Smile

Мислим, не знам, јел то фора са плочом која има два места за цпу, или две плоче, или шта?  Smile

Све то пише овде, али ме занима :
http://www.apple.com/macpro/features/processor.html

Smile

Знам и сам да се компоненте могу купити, па онда склапати, али зашто се онда може њихов систем инсталирати само на "јабуке", без крека, онда ипак ту нешто има што другде нема ?  Smile

Покрећем сад другу тему, али Јабука ме никад није интересовала, пре свега због цене, али ако се компоненте само спакују у брендирано кућиште, откуд онда фама са оперативним системом?  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 493
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Ne, ovo cudo sto se vidi na slikama moze da se prikaci na bilo koji monitor sa VGA prikljuckom...
 Odakle ti ta inf. da mora iskljucivo Apple-ov proizvod da se kaci na njega?
Svaki Apple proizvod ima "normalne" komponente, kao i tvoj racunar kod kuce sto imas. Nemaju oni nista specijalno od hardwer-a sto se razlikuje od ostalih racunara...  Smile

Tako sam cuo, jedan mi rekao kao da je probavao na dell obicni desk i nece, macintosh se upali,ali samo crna slika tj desktop  Smile neznam koliko je tacno  Smile
E sad dali imaju nesto drugo od hardwer-a neznam.

@gagijk: znam cirilicu sve sam procito 2.puta sto si napisao i opet pola nisam skuzio na sta ciljas  Smile Smile
IP sačuvana
social share
R . I . P HM - VP & AK
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
The new Mac Pro offers two advanced processor options from Intel. The Quad-Core Intel Xeon “Nehalem” processor is available in a single-processor, quad-core configuration at speeds up to 3.2GHz. For even greater speed and power, choose the “Westmere” series, Intel’s next-generation processor based on its latest 32-nm process technology. ”Westmere” is available in both quad-core and 6-core versions, and the Mac Pro comes with either one or two processors. Which means that you can have a 6-core Mac Pro at 3.33GHz, an 8-core system at 2.4GHz, or, to max out your performance, a 12-core system at up to 2.93GHz.

јел могу ја ово некако да искомбинујем.. Два процесора, оба по 6 језгара?  Smile

Мислим, не знам, јел то фора са плочом која има два места за цпу, или две плоче, или шта?  Smile

Све то пише овде, али ме занима :
http://www.apple.com/macpro/features/processor.html

Smile

Знам и сам да се компоненте могу купити, па онда склапати, али зашто се онда може њихов систем инсталирати само на "јабуке", без крека, онда ипак ту нешто има што другде нема ?  Smile

Покрећем сад другу тему, али Јабука ме никад није интересовала, пре свега због цене, али ако се компоненте само спакују у брендирано кућиште, откуд онда фама са оперативним системом?  Smile

recicu ti zasto ... zato sto te komponente imaju "sertifikat" od apple firme tj apple sam pravi svoje drajvere i  kompjutere kao unikat ...sve komponente imaju SUPPORT BY APPLE i postoji tacno lista na netu koji procesor ,ploca itd mozes da ubacis u komp i da instaliras osx bez problema kapiras.. kao sto recimo  Microsoft ima XBOX,Zune mp4 player tako i apple ima svoje delove i komponente koje koristi .. ipak to je BRAND a ne "custom" serija kao npr Alienware...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Па знам да они ту петљају нешто, наравно да мрсе муда, иначе би се то инсталирало јако лако  Smile
И ево, ја као имам пара, и како да искомбинујем "12-core system" ?  Smile
Не занима ме Јабука, само хоћу да имам у кићишту два 6-Core Intel Xeon процесора?  Smile

Ма небитно, иовако сам упао човеку на тему
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Da, to je istina da ne mozes bas svaku komponentu da ubacis, sklopis i da radi kako treba. Jer ne pravi drivere za Mac OS svake komponente na trzistu. Kao sto neko rece, ima tacno spisak ali ni on nije mali. Ja sam nasao na jednom sajtu tacno opis svake komponente kakva treba biti, tj. sta treba da sadrzi i sta treba da podrzava svaka od njih. Nije to bas tako jednostavno ali ni mnogo tesko sklopiti.
Pitate se vreovatno zasto je to tako, odg. je jednostavan:
 Da ne bi svako mogao sklapati njihovo "cudo", da bi ljudi bili prinudjeni da kupuju njihov gotov proizvod za paprene pare...
Sto im ja ne zameram, odlicna im je ideja...

Takodje je neko pitao zasto je tolika pomama za OS-om?
 Zato sto je Mac OS mnogo napredniji od Windows-a, svako ko se navikne i nauci da na njemu radi, zaboravi na Windows. Pogotovu oni koji profesionalno rade na Mac-u. Ne racunam one koji koriste iPad i ostale proizvode samo da idu na net i gledaju filmove. To se moze i na Linux-u  Smile
A i mac izgleda mnogo, da kazem, lepse, lepsi UI ima od Windows-a. Tek s pojavom Windows 7 pocinje takmicenje...
Koga zanima, nek pogleda kako ce izgledati nadolazeca nova verzija, MAc OS Lion

Dosta je ubaceno funkcija koje imaju iPhone/iPad, tuchpad na laptopu ce imati funkciju ekrana ali kruze glasine da ce Mac desktop racunari posedovati tuchscreen. Novi OS to samo potvrdjuje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 493
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
@Bazuka_Jo: ovaj video je odlican  Smile Smile lion  Smile

@all: nego koji je konacan odg. moze ili ne moze (citaj prvi post)  Smile
IP sačuvana
social share
R . I . P HM - VP & AK
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Jul 2025, 10:28:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.136 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.