Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 19:48:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: M-84 unapređenja  (Pročitano 17441 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
@azem, ja sam namerno upotrebio izraz sličnost kada sam govorio o kupoli Degmana u odnosu na kupolu tenka Vihor. Sličnost postoji, zar ne?
Kupola tenka M-84D nema nikakve suštinske razlike u odnosu na kupolu M-84A, da li je tako?
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 00:22:15 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ako sam dobro razumeo to je u sustini M-84 sa novom kupolom i opciono novim topom, novim SUV-om i drugim poboljsanjima. Pa valjda je to svrha modernizacije, da se na tenk ugrade neka nova sredstva i neka nova oprema koja moze poboljsati kvalitet tenka, jer Degman nije potpuno nov tenk, kao sto ni M-84 nije bio nov tenk kada je nastao. Ako sam dobro shvatio predvidjena je ugradnja termovizije firme Thales, resenje za koje su se i rusi odlucili.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
@azem, ja sam namerno upotrebio izraz sličnost kada sam govorio o kupoli Degmana u odnosu na kupolu tenka Vihor. Sličnost postoji, zar ne?
Kupola tenka M-84D nema nikakve suštinske razlike u odnosu na kupolu M-84A, da li je tako?

slicnost kupole vihor i degman u izgledu doista postoji. kupola m84d nije nova kupola, to je kupola m84 ili m84a a razlika tj poboljsanje kupole cini je stabilizacija topa i pogon zamjenjen elektromotorima,  stavljen klima uređaj i reaktivni oklop, premjestene dimne kutije itd. dakle, poboljsanje oklopa je reaktivnim oklopom, a ne kupolom.

@ramon23
tako je. kupola degmana je nova, zavarena. koliko se to god nekima ne svidjalo, pruza vecu zastitu od one na m84 i m84a. top, punjac, suv, klima uredjaj, motor, gusjenice i vjesanje, i druge sitnice je stvar izbora kupca. (druga stvar je sto nema kupaca pa ni izbora Smile)
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 00:28:48 od azem »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
kroz dvije strane  ja govorim o stanju proizvodnje tenkova u hrvatskoj i srbiji ( i to o cinjenicama da je u hrvatskoj dokumentacija, i da je u proteklih 18tak godina u hrvatskoj ipak nesto sklepano od tenkova, dok u srbiji nije ucinjeno nista osim jednokratne montaze svih djelova t90 koji se mogu skinuti i montirati na m84) o tome da kuvajt gotovo sigurno nece modernizirati m84, o tome da je suradnja moguća, dok ti s visine djeliš apsolutne istine i pošalice  uz argumente od mani me budalastina do bog te mazo.

to nije debata. debata bi bila da si ti na moje tvrdnje o tome sto se radilo/radi na tenkovima u hrvatskoj odgovorio necim poput: a za to vrijeme je u srbiji napravljeno to i to na tim i tim tenkovima, a covjek iz vti i kuvajcani, kao i drugi koji prenose nisu u pravu zato sto se u srbiji radilo i radi to i to...
ovako, sa mani me budalastina, ne dirajte im lijepu njihovu, puca mi ona stvar nit si sudjelovao u debati, niti si iznio barem jedan ne argument, nego kvaziargument za tvrdnju da hrvati nisu, a srbija jeste u stanju da modernizira/proizvodi tenkove.
eee,vidis,glavna caka je u tome sto dok su Hrvati lepo drugovali sa zapadom posle rata,mi smo posle drugovali sa ovakvim stvarima...

a posto smo iskorenili Slobu sa vlasti,onda smo se posle opet suocavali tokom godina sa sve gorucim problemom 300 km juzno od Beograda,i sa idiotskim kadrom koji baca sve zivo od opreme,dok ste se vi lepo suocavali sa uzasnim nedostatkom  posebnog Bavarskog senfa za Nemacku gospodu...  Smile
Citat
sto se tice degmana, koje komponente iz citavog svijeta su u njega ubacene, u cemu se sastoji princip sto raznovrsnije to bolje, i od viska glava ne boli i po cemu je obicna kopija i kojih to pojedinih tenkova, te po cemu je koncept apsolutna glupost ako je moguce, na konkretnim primjerima, bez optuzbi za besnjenje, diranje lijepe njihove, uopcenih floskula, postapalica i narodnih mudrosti
(sa "Coveka iz VTI-ja" on predje na "postapalice"...)
na tenku ima gomila sprava i sistema koje su iz zapadnih drzava.a sama kupola izgleda kao neuspeo pokusaj da se kopiraju kupole pojedinih zapadnjackih tenkova.zasto je glupost?evo jednog razloga-zato sto drzava koja ga napravi nema para da ga koristi,a drzave koje imaju para da ga uzmu nemaju interesa da ga uzmu.uostalom,ako se koncept modernizacije(ili da bude po tvome-"proizvodnje"...) zasniva na dokrini trpanja svega i svacega,bez obzira na cenu,efektivnost ili strategiju,onda se jasno radi o losem konceptu.
Citat
tako je. kupola degmana je nova, zavarena. koliko se to god nekima ne svidjalo, pruza vecu zastitu od one na m84 i m84a.
sad sam sav pocrveneo od zavisti...  Smile
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 00:30:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
M-84D je isto što i naš M-84AB1. Znači nema suštinske razlike u izradi tenka, već je samo u pitanju modernizacija postojećih tenkova M-84.
Kao što sam i rekao, ne treba mešati Degmana sa M-84D.
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 00:30:58 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
@hkj
I termovizijski uredjaji koje rusi stavljaju na T-90 su sa zapada, ali su bolji od ruskih pa su zato i uzeli licencu, tako da verovatno mislis na neke druge uredjaje? Ako mozes konkretnije mene zanima gde sta i kako su zabrljali i kako je to uticalo na cenu tenka, tj. koliko je skuplji od M-84?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
@hkj
opet nista sto si napisao ne podrzava tvrdnju da hrvatska ne moze, a srbija moze modernizirati/proizvesti tenk. sto se rata tice, imali su ga i hrvati, i to dosta dugo, a kolko senfa u srbiji ima- ne znam.

od coveka iz vti do postapalica nije dalek put kad sve sto je izneseno kao kontraargument njegovim tvrdnjama spada u postapalice ..

a za degman- opet nista konkretno- koji su to sistemi iz gomile sprava i sistema iz zapadnih drzava? nabroji ih poimenice, nije tesko valjda?
sto se tice gluposti-  nedostatak para planiranog korisnika nema veze s kvalitetom projekta koji je dovrsen prije nego je nestalo para. i opet pitam-  koji su to tocno uredjaji iz kategorije "trpanja svega i svacega,bez obzira na cenu,efektivnost ili strategiju"

@211 tako je. razlika degmana i m84 je nova kupola.
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 00:39:07 od azem »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ako mozes konkretnije mene zanima gde sta i kako su zabrljali i kako je to uticalo na cenu tenka, tj. koliko je skuplji od M-84?
natrpavanje uredjaja iz raznoraznih zemalja poput komunikacionih sredstava iz Engleske,topa iz Svajcarske,rakete iz Izraela,elektronike iz Francuske,i ko zna kojih jos blagodeti... na tenk ne mora da znaci sveukupno bolje performanse ili ucinak tenka.
nemam informacije koliko je M-95 skuplji od M-84sa EROom(onaj sto je na Sajmu bio u maskirnoj sari),ali svakako jeste skuplji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Pa ja mislim da nije uvek lose uzimati ono najbolje sto se nudi na trzistu. Svajcarski top je samo opciona varijanta, moze biti i stari 125mm, po zelji kupca. Francuska elektronika, barem ovo sto sam vec pomenuo, termovizija, je sjajna, mnogi korisnici ruskih tenkova su se odlucili za njihovu termoviziju.
Nisam znao da Degman ima i neke rakete, koje su u pitanju?

Da malo zacinim ovu debatu i neki fotkama Smiley

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Francuska elektronika, barem ovo sto sam vec pomenuo, termovizija, je sjajna, mnogi korisnici ruskih tenkova su se odlucili za njihovu termoviziju.
to je ok,i razumem to.ali jedno je zamenjivanje jednog sistema/komponente tudjim,ili zamenjivanje svih komponenti/sistema tudjima drugo zamenjivanje svakog sistema sistemom razlicitog proizvodjaca i tipa...
Citat
Nisam znao da Degman ima i neke rakete, koje su u pitanju?
jos ih nema.kolko sam video na wikipediji i nekim sajtovima,postoji varijanta koja bi imala ove rakete na sebi.
http://en.wikipedia.org/wiki/LAHAT
tu cak kaze da Hrvatski M-84D vec imaju te rakete,al to zaista ne bih znao.
Citat
Da malo zacinim ovu debatu i neki fotkama Smiley
ako.odose @Papaluovoj temi 4 strane na nasu debatu...  Smile
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 00:56:09 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 19:48:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.