Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ludilo i cirkus oko raka dojke stiže i u Srbiju  (Pročitano 3610 puta)
18. Okt 2014, 18:05:27
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Trka muškaraca u štiklama u borbi protiv raka dojke
Tanjug | 18. oktobar 2014. 16:30 | Komentara: 0

Muškarci u roze štiklama trčali su danas simboličnu trku u Knez Mihailovoj ulici kako bi pružili podršku ženama u borbi protiv karcinoma dojke

Muškarci u roze štiklama trčali su danas simboličnu trku u Knez Mihailovoj ulici kako bi pružili podršku ženama u borbi protiv karcinoma dojke u okviru kampanje "Milion razloga zašto želim svet uz tebe".

U Srbiji od ove opake bolesti godišnje oboli približno 4.000 a umre 1.600 žena. Rak dojke je i dalje vodeći uzrok smrtnosti kod žena, uprkos činjenici da je izlečiv ukoliko se otkrije na vreme.

"Roze šetnju" u okviru kampanje "Milion razloga zašto želim svet uz tebe" organizovali su kompanija Avon, B92, Američka ambasada u Srbiji i Ministarstvo zdravlja, a podržali su je brojni lekari i javne ličnosti.

Nacionalni koordinator za skrining karcinoma dojke Instituta Batut Ljiljana Lazić ukazala je da je Ministarstvo zdravlja pre skoro dve godine pokrenulo skrining na karcinom dojke, da je pozivano 130.000 žena, da je 65.000 odradilo mamografiju, da je bilo oko 4.000 pozitivnih nalaza i oko 200 potvrđenih karcinoma.

"Radi se o zdravim ženama koje nisu imale nikakvih simptoma i koje su došle na skrining mamografiju našim pozivom. Mi smo za ovih godinu i deset meseci spasili 200 žena od karcinoma dojke iako one i nisu znale da su obolele", naglasila je Lazić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ukazao je da se ranim skriningom, ali i brojnim akcijama poput ove današnje, polako budi svest kod žena i da se smanjuje smrtnost od karcinoma dojke, ali da nije zadovoljan i da mora mnogo više da se uradi.

"Najvažnije je da žene shvate da je karcinom dojke izlečiva bolest i da nema razloga da dolaze u fazu kada se bolest teško leči ili ne može da se izleči", rekao je Lončar. (pa ko im brani da shvate???  Smile  Smile Smile )

On je naglasio da je potrebna prevencija ne samo za ovu već i drugih bolesti i da će to ubuduće biti strategija Ministarstva zdravlja da se mnogo više radi na prevenciji karcinoma i drugih bolesti.

Lončar je dodao i da su ovakve akcije veoma važne i da se postižu dobri rezultati jer poruke koje nose bliže su ženama nego kad akciju sprovodi neka zdravstvena ustanova. Nakon trke organizovana je šetnja Knez Mihajlovom ulicom kojoj su se pridružili ministar zdravlja Zlatibor Lončar, američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi sa suprugom i majkom, direktor B92 Veran Matić, direktor Instituta Batut Dragan Ilić, ali i brojne javne ličnosti koje su podržale akciju.

Kirbi je istakao da je posebno zadovoljan što ova akcija svake godine sve više dobija na masovnosti, kao i da se bolesti ne treba stideti i da je dužnost muškaraca da da podsećaju žene u porodici da idu redovno na preglede. On je dodao da je u SAD razvijen je program ranog otkrivanja, žene imaju svest o tome da treba da se obrate lekaru i odrade pregled pre nego što se bolest pojavi.

Knez Mihajloviom ulicom danas je prošetala i šefica pregovaračkog tima za pristupanje EU Tanja Miščević koja je rekla da je došla kao građanka i kao žena koja je u svojoj porodici imala situaciju da se susretne sa ovom opakom bolešću.
"Ovo je velika akcija koja je veoma važna nama ženama, koja će nam pomoći da shvatimo koliko je opaka bolest koja se u ranoj fazi može lečiti", naglasila je Miščević.

Sve zainteresovane prolaznice Knez Mihailovoj ulici mogle su danas da dobiju od zaposlenih iz Instituta Batut i Institut za onkologiju Srbije informacije o samopregledu i o načinu prevencije raka dojke.

Novosti

Nije ovo dovoljno. Treba svi mesec dana da nosimo samo roze i da se sve zarade preusmeravaju u borbu protiv raka dojke.  Smile Ostale ko jebe.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.101
O ne, poceli ko Ameri sa tim...

Citat
Nije ovo dovoljno. Treba svi mesec dana da nosimo samo roze i da se sve zarade preusmeravaju u borbu protiv raka dojke.
Ako ovi iz americkog rvanja mogu sto da to ne rade i nasi.  Smile

https://community.wwe.com/hope/news/wwe-goes-pink-susan-g-komen
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
U Americi ti je to već postao biznis. Imaš onih par kučki koje su čitave karijere i kuće izgradile na tome.

A cela zemlja svakog oktobra biva prekrivena u roze sranja, ceo mesec. Došlo je dotle da su se čak i same žene smorile od tih iskompleksiranih sranja.  I šta ćemo kako ćemo... ajde onda da prebacimo sranje u Evropu!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Obozavam kada se muskarci sprdaju sa ovom temom (kao i kad uglas zabranjuju abortus) - pogotovo sa ovi hkj-ovim boldovanom u vesti  Smile

Mozda ovo nije najsrecniji nacin da se skrene paznja zenama da povedu racuna o svom zdravlju, ali je barem neko skretanje paznje

Kao neko ko ima umrle bas od raka dojke (a i drugih vrsta, a takodje trenutno nam se jedan mlad zivot borbi sa ovom bolescu) u porodici znam o cemu pricam

Postoje razno razni razlozi zbog cega zene ne idu redovno na kontrole, i ja ni jednu ne bih osudjivala, se sprdala vec bih joj pomogla u tom odlasku doktoru, ali to sam samo ja
« Poslednja izmena: 18. Okt 2014, 18:56:17 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Obozavam kada se muskarci sprdaju sa ovom temom (kao i kad uglas zabranjuju abortus) - pogotovo ovo hkj-ovom boldovanom

Mozda ovo nije najsrecniji nacin da se skrene paznja zenama da povedu racuna o svom zdravlju, ali je barem neko skretanje paznje

Kao neko ko ima umrle bas od raka dojke (a i drugih vrsta, a takodje se jedan jako mlada osoba vodi borbu sa ovom bolescu) u porodici znam o cemu pricam
Ovde se ne radi o tome, vec o proseravanju i manipulaciji.  Koliko tog novca zavrsi u pozitivne svrhe, boga pitaj.  Drugo, ovo je nastalo pod uticajem feminizma, i smorilo je strasno.  Ja do sada nisam video ni jednu kampanju ovoliko glasnu da pokriju na primer neki problem poput raka prostate kod muskaraca.  Muskarce ko jebe, mogu svi da pocrkaju.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
I ja obožavam kada neke žene tripuju da ceo svet treba da se vrti oko njih i njihovih problema a druge ko jebe.

Pošto su današnje devojke previše tupave i lenje, ili pak prezauzete pokušavanjem da izgledaju što lakše (u oba smisla), pa nemaju vremena da same brinu o svom zdravlju, treba sad muškarci i država da ih podsećaju da vode računa o istom? I to kako? Organizovanjem ovakvih gluposti u nadi da će to naterati neku značajnu masu devojaka da sutradan odu kod lekara i pregledaju se? Ne, time se ništa ne postiže. Ama baš ništa.

Evo tu je i Raven da potvrdi kako to izgleda u US of A. Ravene, kakvo je stanje s ovim glupostima tu kod tebe? Ja kad sam bio tu zadnji put, obe faking Caroline su bila prekrivene tim pink sranjima. Čak su se i supruge mojih domaćina tad smorile od silnog tog cirkusa i lečenja kompleksa.  Smile Kad žena kaže da ju je smorilo svo to sranje, znači da je baaaaš smorilo.  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Niko ne govori o vrtenju sveta oko zena ovde

Moja reakcija i nije reakcija na tvoju reakciju na ovaj dogadjaj (iskreno, prema njemu nemam ikakav odnos) vec na to tvoje boldovano u uvodnom postu ove teme

Ne znam kako je drugde, ali ovde (sto je i doktorima nerazumljivo a i meni) obrazovane, informisane zene, koje su svesne potrebe redovnog odlaska kod doktora, ne idu kod istih - zasto je to tako ima raznih razloga, popricajte sa nekom - a ja nisam u fazonu "neka onda crknu" vec mislim da ipak treba naci nacin da se motivisu da kod tog doktora i odu
« Poslednja izmena: 18. Okt 2014, 19:14:07 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Мислим да треба држава да направи један фонд и да плати свакој жени по хиљаду евра ако се сети да оде код доктора. То је ја мислим довољна мотивација.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ok, njihovo je pravo da ne vode računa o svom zdravlju. Al šta sad treba društvo i država da ih podseća na to? Treba mi sad kolektivno da teramo i objašnjavamo nekome u 40im,50im,60im... zašto treba ići kod lekara? Pa ako one nisu naučile od malena zašto se ide kod čika Zube i kod čika Doce, ili ako same za 4 decenije nisu shvatile da svako odlaganje ili guranje zdravstvenog problema pod tepih, samo stvara još veće sranje... šta sad onda ima mi da ih teramo i učimo? Beše postoji priča da su žene zrelije i hrabrije od muškaraca? Pa što ne dokažu to brigom o svom zdravlju i suočavanjem sa problemom? Ili makar jednim odlaskom na jedan pregled...? Nego im opet trebaju muškarci i društvo da ih poguraju.

Ovo je kao kada bi neko mene gnjavio da ja počnem da teram nekog zatucanog seljobera da ode kod lekara da se pregleda. A on neće pa neće. Pa ako on neće, šta sad im ja da ga teram i animiram?

Мислим да треба држава да направи један фонд и да плати свакој жени по хиљаду евра ако се сети да оде код доктора. То је ја мислим довољна мотивација.

Smile  Ma šta jedna hiljada. Bez 5 nemamo o čemu da pričamo.  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Ima strucnih lica koja bi trebalo da misle o tome "kako" - a ako nista, tu je i fin. momenat troska zdravstva - manje para kosta preventiva i na vreme otkrivena bolest nego kasnije lecenje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.38 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.