Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 29094 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
sekularizam nije eu vrednost nego moderni politicki princip evropske i zapadne civilizacije, izuzetno vazan za liberalnu demokratiju. sekularizam znaci postovanje politickog sagovornika i jednak tretman svih gradjana
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
sekularizam nije eu vrednost nego moderni politicki princip evropske i zapadne civilizacije, izuzetno vazan za liberalnu demokratiju. sekularizam znaci postovanje politickog sagovornika i jednak tretman svih gradjana
Kakve to veze ima sa zabranom predavanja veronauke deci u skolama? Hoce se posle veronauke deca osecati gluplje? Sama skola, odnosno obrazovanje u "liberalnoj demoktratiji" danas zaglupljuje...

Kakve veze ima propovedanje homoseksualne ideologije sa sekularizmom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
ovo nije tema o homoseksualnoj propagandi. sekularizam podrazumeva i da veronauka ne moze biti u drzavnim skolama i narocito da se ne moze placati iz budzeta. U privatnim moze.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
ovo nije tema o homoseksualnoj propagandi.
Nema veze, ja sam napravio poredjenje. Postoje ljudi koji ne zele da njihova deca slusaju "progresivne bajke" o "romanticnoj vezi osoba istog pola"...

Citat
sekularizam podrazumeva i da veronauka ne moze biti u drzavnim skolama i narocito da se ne moze placati iz budzeta. U privatnim moze.
Veronauka nije, koliko znam, obavezan predmet. Ona postoji ali se ne namece kao obaveza.
Dakle, ovde se ne radi o nametanju religije kao dominantne u drustveno-politickom zivotu, vec o zastiti tradicije.
Sto se finansiranja tice, kada ce drzava da vrati crkvi zemlju koju joj je otela, a koja je sve samo ne mala?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
religija i tradicija nisu isto. Tradicija nije dobra sama po sebi. Ne moze se trgovati: ja tebi zemlju, ti meni veronauku.
ne bi trebalo verske ciljeve placati iz drzavnog dzepa. Izborni predmet? nije rec o sahu ili pletenju nego o religiji.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Inace, ima i islamskih veroucitelja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
religija i tradicija nisu isto.
Nisu isto ali je religija deo srpkse tradicije.
Citat
Tradicija nije dobra sama po sebi.
Kako to mislis?

Citat
Ne moze se trgovati: ja tebi zemlju, ti meni veronauku.
Ja ne trgujem, samo ti ukazujem na tvoju nedosledost i nesredjenot misli.
Ti si poceo sa trgovinom "ako su pare iz budzeta to znaci da nema veronauke".

Citat
ne bi trebalo verske ciljeve placati iz drzavnog dzepa. Izborni predmet? nije rec o sahu ili pletenju nego o religiji.
Pa naravno da je o religiji rec, kao delu tradicije, hoces ti sad da izbrises pravosljavlje kao deo istorije, tradicije, kulture? Sve u ime "progresa"? : ))
Ako posotje "veriski ciljevi", onda verovatno postoje i "neoliberalni ciljevi"? Verovatno postoje i "sekularni ciljevi"? Ko njih placa? Evo, vec decenijama ih placamo zivotima, jer nestajemo kao narod...

"budzet"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
religija i tradicija nisu isto. Tradicija nije dobra sama po sebi. Ne moze se trgovati: ja tebi zemlju, ti meni veronauku.

значи српска традиција није добра сама по себи,али нове европске вредности су благодет Smile

оћеш бити љубазан и објаснити нама који неценимо нове европске вредности,зашто теби смета веронаука,а није обавезан предмет и неоцењује се  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Unix Sun
Browser
Opera 12.16
moracu u par poruka. Strpite se molim vas.
tradicija moze biti i losa pa je odbacimo. Moze naravno biti i dobra. Religija i tradicija nisu isto, ali se mogu delimicno preklapati. Ako vam se religioznost svodi na cuvanje tradicije i niste neki vernici
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Ako vam se religioznost svodi na cuvanje tradicije i niste neki vernici
Naravno da se ne svodi ali Srbin moze biti i pravoslavac i ateista i musliman i katolik. Vecina je pravoslavna, prema tome...
Ne znam sta bi ti hteo? Da ukinemo tradiciju? Istorija pocinje od neoliberala i soping molova?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.695 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.