Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux Ubuntu ~ Download ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 146656 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 125
Zastava Sarajevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.43
mob
LG Nexus 4
Za ovako jednostavnu operaciju formatiranja najjednostavnije ti je kao što enaB napisao. Partition magic je shareware, ne znam jel moraš da ga kupiš ili hakuješ da bi uradio ovo.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2009, 22:47:01 od manda84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG KU970
Koja od ova prva 3 da formatiram jer ja sam na pocetku instalacije LInux-a podelio hard na nekoliko delova.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

za burek.JPG
(78.02 KB, 809x448)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 125
Zastava Sarajevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.43
mob
LG Nexus 4
Drugu i treću. To što piše unknown partition. Kasnije slobodan prostor koji ostane nakon brisanja formatiraš u fat ili ntfs. Nisam još radio s ovim Windowsovim programom al princip je svuda isti.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Može mislim i prvu, ako ne koristiš loader sa nje
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
stoj, stani ne počinji da brišeš particije.

pri instalaciji ubuntua instalira se grub loader i menja se sadržaj MBR-a koji više ne upućuje na particiju na kojoj je xp nego na particiju na kojoj su grub i ubuntu. u principu uopšte nije neki veliki problem al mislim da ćeš se teško snaći pošto vidim koliko te muči brisanje particije. u svakom slučaju (tj. i ako si već obrisao particiju i ako nisi) pokreni instalaciju xp-a, idi na repair pa na rekoveri konzolu (što volim ovaj engleski to je čudo jedno) i u konzoli ukucaj fixmbr.
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG KU970
stoj, stani ne počinji da brišeš particije.

pri instalaciji ubuntua instalira se grub loader i menja se sadržaj MBR-a koji više ne upućuje na particiju na kojoj je xp nego na particiju na kojoj su grub i ubuntu. u principu uopšte nije neki veliki problem al mislim da ćeš se teško snaći pošto vidim koliko te muči brisanje particije. u svakom slučaju (tj. i ako si već obrisao particiju i ako nisi) pokreni instalaciju xp-a, idi na repair pa na rekoveri konzolu (što volim ovaj engleski to je čudo jedno) i u konzoli ukucaj fixmbr.

BINGO!!! Grub me je interesovao i taman sam hteo da pitam za njega jer znam da mogu nesto da zeznem...
A sta je mbr, interesuje me sta fixujem...da naucim nesto. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mbr - master boot record.

sadrži informacije o particijama na hardu. možda još i ponešto nisam baš siguran. vidi na wiki za bolji opis. uglavnom mbr na tvom hardu će sad da pokuša da pokrene grub loader koji se nalazi na particiji na kojoj je ubuntu. ako tu particiju obrišeš pri startovanju računara dobićeš grešku tipa "grub loader error" neki broj. zato je enaB napsao da možeš da obrišeš particiju ako na njoj nije loader tj. grub. nemoj ništa da brineš ako već obrisao particiju jer ono sa recovery konzolom uvek možeš da uradiš.

inače kad smo već kod toga imam čudno iskustvo sa win7. naime win je uvek bio neprijateljski raspoložen prema drugim OS pa je fixmbr uvek gazio sve osim windows instalacije. e sad na win7 nisam uspeo da izbacim grub loader sve dok zaista nisam obrisao particiju. znači odradim bootrec /fixmbr, on mi lepo kaže da je završio ok, resetujem i eto ga opet grub. i tako sve dok nisam baš obrisao particiju (opensolaris - nemoj niko da vas laže - linux ko linux).

@Str8G
nemoj da te buni ovaj drugi pasus. malo je drugačije na win 7.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2009, 00:09:08 od gersh »
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 125
Zastava Sarajevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.43
mob
LG Nexus 4
A sta je mbr, interesuje me sta fixujem...da naucim nesto. Smile
https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 280
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Samsung omniahd
pazite sad pitanje da se nadovezem na temu. uglavnom instalirao sam vistu i ubuntu i sad prilikom podizanja sistema grubloader se ne pokazuje uopste vec vista loader tako da nemam mogucnost startovanja bilo kojeg vec samo viste imal sansone da se to reparise ili da ponovo instaliram linuxa i sta onda treba da uradim da problem predupredim? unapred zahvalan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 125
Zastava Sarajevo
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.43
mob
LG Nexus 4
Jako je bitno kojim redoslijedom si instalirao. Koliko ja vidim, prvo si nabacio Ubuntu pa Vistu. Tako si pregazio MBR. Pogledaj ovu sekciju iz istog linka što sam prethodno postavio, kako reinstalirati Grub:
https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot#Recovering GRUB after reinstalling Windows
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.152 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.