Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 13:26:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 151 152 154 155 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 148491 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
mob
LG KU970
Zna li neko kako da resim problem ovih malih kockica...na windowsu mi se pojavljivalo normalno a sad na linuxu kockice umesto znakova...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

burek.png
(5.41 KB, 241x154)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.99
mob
Samsung Galaxy S10
Ovo je, pretpostavljam, web browser i poseta facebooku u pitanju?
Podesi u browseru kodiranje strana na utf-8 u podešavanjima.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
mob
LG KU970
Ovo je, pretpostavljam, web browser i poseta facebooku u pitanju?
Podesi u browseru kodiranje strana na utf-8 u podešavanjima.

Kako da podesim kad u mozzili nema opcija za podesavanje...totalno je drugacija mozila nego na windowsu
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Kako nema, Edit>Preferences, Content
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
mob
LG KU970
Kako nema, Edit>Preferences, Content

Jesam gl;up za sve pare...jel moze sda mi objasnis kako da instaliram mplayer posto sam ga downloadovao ali ne znam kako se instalira...koristio sam synaptic packet menager kako vec i nesto sam kao instalirao, markovao itd nemam pojma sta sam uradio..
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.99
mob
Samsung Galaxy S10
Pa ako si ga svukao, on je automatski instaliran. Ako ga slučajno nema u meniju, možda ti treba restart.
Sad mi pade na pamet, možda ubuntu ne instalira gmplayer (grafički interfejs programa, jer je sam mplayer ustvari konzolna aplikacija). Otvori konzolu i kucaj
mplayer
ako se ništa ne dešava, probaj
gmplayer
Ako opet ništa, svuci gmplayer iz synaptica.
Lično bih ti preporučio neki drugi player, recimo smplayer, vlc...  Jednostavniji su za korišćenje, i lakše je baratati njima. Meni je mplayer nekako - ne znam, ne sviđa mi se, pogotovu što promene u nekim podešavanjima slike ne može da isprati "u letu", već - recimo promenim aspect ratio, on me vrati na početak filma. I tako još neke sitne glupost.... sa DVD diskovima da ne pričam, guževina živa.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2010, 01:22:09 od MladenIsakovic »
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 560
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.99
Umjesto mplayer-a moja je preporuka SMplayer koji je i zasnovan na mplayer-u, ali je puno funkcionalniji...
IP sačuvana
social share
Moja država se zove Republika Srpska !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
mob
LG KU970
Shvatio sam malo kako funkcionise onaj synaptic tako da mi je sad jasnije kako da dodjem do programa. Koristim za filmove VLC player i cita automatski prevod,a za musiku sam nabavio Audacious koji podseca na Winamp i odgovara mi jednostavnost programa.

Da li moze neko sad da me uputi na to gde mogu da nadjem u ovom Linux-u one fore za kreiranje kocke kao desktopa, pa da imam onu vatru na ekranu i sve one zezalice. Imao sam to na starom Ubuntu ali ovde nema...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I spent my whole childhood growing...what a waste!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Linux
Browser
Mozilla (lucid)
mob
Nokia N95 8GB
Na winu sam imao software uz zvucnu preko koga sam mogao da podesim equalizer,ali to sad na ubuntu nemam.... A trebao bi mi bas,posto su mi cudni zvucnici,i dok ne namestim na soft rock,nemam basa skoro uopste...a na soft rock bude extra...e kako to da namestim na ubuntu,trazio sam nesto po netu,ali slaba vajda...  Smile
i kako da namestim da mi ono dole izgleda kao na mac-u  Smile skinuo sam neke teme koje su na slici imale takav izgled,ali kad ih namestim,ne bude mi tako  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 560
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.99
Shvatio sam malo kako funkcionise onaj synaptic tako da mi je sad jasnije kako da dodjem do programa. Koristim za filmove VLC player i cita automatski prevod,a za musiku sam nabavio Audacious koji podseca na Winamp i odgovara mi jednostavnost programa.

Da li moze neko sad da me uputi na to gde mogu da nadjem u ovom Linux-u one fore za kreiranje kocke kao desktopa, pa da imam onu vatru na ekranu i sve one zezalice. Imao sam to na starom Ubuntu ali ovde nema...

Pa kad si otkrio čari jednostavnosti instalacije softvera na linuxu onda ti neće biti teško da instaliraš i Compiz, i da se poigraš sa njegovim podešavanjima za razne "desktop karafeke" ... a i na interneti ćeš naći dosta uputa za podešavanje compiza za pojedine efekte...
« Poslednja izmena: 05. Jul 2010, 15:07:21 od despot77 »
IP sačuvana
social share
Moja država se zove Republika Srpska !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 151 152 154 155 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 13:26:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.