Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 11:53:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 147654 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla SUSE 2.0-30
Citat
Otvori /etc/X11/xorg.conf

kaze mi directory does not exist
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zasto?

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2225
Zastava Nis
OS
UNIX
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 6600
Citat
Otvori /etc/X11/xorg.conf

kaze mi directory does not exist
Probaj bez konzole, da odes rucno udji u particiju gde ti je instaliran linux pa /etc/X11/xorg.conf
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung Galaxy S10
Da li si ulogovan kao root?
Uloguj se kao root, i kucaj:
kwrite /etc/X11/xorg.conf
Koji je distro u pitanju? Ako se dobro sećam, na Vectoru je bilo X11R6, pa probaj da nije i kod tebe.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

...I am a man who walks alone...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5s
aaaaaaaaaa,pokusavam dva sata da instaliram drajver i nace.ali ne odustajem,nastavljam sutra.....ako neko koristi suse i zna kako da instaliram drajver za graficku........pomagaj!!! osecam se kao kad sam prvi put seo za komp....pre nekih 15 godina....
Pogledaj ovde imaš sva potrebna objašnjenja.
javi kako je prošlo.
ne vredi,nesto mi nije jasno. kada udjem u terminal i kucam su ,i pritisnem enter,stalno mi trazi password,ali nista ne mogu da ukucam jer kursor je zamrznut. a ako ukucam su "password" kaze mi da user "password" ne postoji i tako u krug. koliko sam razumeo treba da kucam moju root lozinku,koju koristim i za yast,zar ne? ali nesto ne ide.........isao sam na link koji si mi poslao ali nisam se snasao jer u yast-software nema nigde "Install and Delete Software",niti "Change installation Source"......ma samo kad bi mogo da se ulogujem kao su bilo bi lakse
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung Galaxy S10
ajooojj, prijatelju, pa ti si očigledni početnik, a nećeš ni jedan HOWTO da pročitaš.
Kucaš:
su (zatim lupiš enter)
(zatim te pita da ukucaš root password, i ne treba ti kursor, ti kucaj i lupi enter bez obzira što ti se ništa ne prikazuje, sistem je registruje)
i to je to. Root lozinku si kreirao tokom instalacije linuxa, tako da mora da je znaš. Ako ne znaš, onda nema ništa od tog naloga bez žešćeg hakovanja, a o tome drugi put Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5s
totalni pocetnik,sta ces Smile  nego,skinuo sam gomilu  howto,istampao i danas posle posla resio da instaliram drajver i........... sve islo manje vise ok,dosta sam morao sam da provalim, ali sve do kraja instalacije je bilo u redu,i kada sam ukucao poslednju komandu  aticonfig --initial....blabla...  pojavljuje se poruka da ne postoji komanda aticonfig. ma sve sam pokusao ali uvek isto.....sorry za smaranje,ovaj put sam stvarno dao sve od sebe da bez icije pomoci sam nesto uradim, ali mi ponovo treba savet

gotovo,instalirano.lik koji je pisao uputstvo,zaboravio jedan red da napise !!! skinuo nov i resio problem.......pozdrav Smile
« Poslednja izmena: 30. Mar 2007, 18:16:29 od oldboy »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung Galaxy S10
 Smile Smile Smile Smile
I - kakvi su utisci?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Da li si ulogovan kao root?
Uloguj se kao root, i kucaj:
Koji je distro u pitanju? Ako se dobro sećam, na Vectoru je bilo X11R6, pa probaj da nije i kod tebe.

openSUSE 10.2 kad otvorim xorg.conf kad odem da promenim ime drajvera, nece kaze da nemoze da se promeni ime Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2654
Zastava Bogota
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5s
nisam imao puno vremena da istrazujem ali i ovo malo sto sam imao da vidim je super,pogotovo sada sa driver-om. jedino mi se cini da je malo sporiji nego win,ali ne smeta. ima jos dosta stvari koje moram da namestim kao sto su multimedija i net,pa cu tek nakon toga imati pun uvid u suse Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung Galaxy S10
openSUSE 10.2 kad otvorim xorg.conf kad odem da promenim ime drajvera, nece kaze da nemoze da se promeni ime Smile
Onda se nisi ulogovao kao root. Znači,
su (enter)
(tvoja root lozinka)
pa menjaj šta ti je volja.

Što se sporosti tiče, SuSe je ubedljivo najsporiji Linux, ali zato najviše user-friendly, ima mnogo čarobnjaka i odličnu detekciju hardvera, tako da korisniku ostavlja što manje posla, što odgovara početnicima i onima sa manje volje/iskustva, ali to se plaća velikim brojem servisa koji non stop rade u pozadini, što usporava sistem.
U principu, Linux (prosečan distro) jeste blago sporiji od Windowsa ( uglevnom ne mnogo, tek da se primeti), dok su recimo Slackware, Vector i Gentoo (koji su opet namenjeni onima koji imaju iskustva/znanja) po pitanju brzine šampioni u svetu Linuxa, brzina je otprilike kao kod Windowsa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 11:53:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.