Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Mar 2026, 17:37:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 174793 puta)
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
SonyEricsson 
Citat
Da li se isplati čekati završnu ili da odamh nabavim kada se pojavi alfa
Od test verzije do stabilne moze da prodje ihahaj...
Tako da ti savetujem da skinesh shta prvo stigne...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
hteo sam da istaliram fedoru na svoj racunar,ali da mi istovremeno ostane i windows.imam hard disk podeljen da dve particije.Particija c 120 gb ntfs na njoj mi je instaliran windows xp,particija d 220 gb ntfs.Ako bi neko moze da objasni ukratko kako ovo odraditi ,sta u p-magicu postaviti za file system ext3.4 mozdam lupam ajde ako neko hoce neka podeli svoje znacnje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T28
Druže ovo pitanje je sažvakno nekoliko puta, vrati se nekoliko stranica u nazad ili idi preko burek google!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
SonyEricsson 
Citat
postaviti za file system ext3.4
Jes' malo si lupio. :-) Al' samo za fs,
redom ide ext2,ext3 ima a posle njega ide reiserfs to ti je kao
fat16, fat32 ntfs na taj fazon,
Ako ocesh linux, najlakshe ti je da sa PMagic-om od poslednje particije,
NA KOJOJ NIJE WINDOWS!!!
skreshesh jedno 10-20 giga zavisi od toga koliko ti je slobodno,
//Naravno mozesh i manje ali kada se tu razbacujesh sa GB-ima mozesh to sebi priushtiti :-)
U PMG-u smanji particiju od pozadi (sa desna na levo) inache dok prebaci sve podatke umrijecesh...
I samo ostavi prazan prostor, kada ubacish linux cd trebalo bi da ti ponudi
install on empty space ili tako neshto,
a ako ne ponudi idi na custom pa reci neka formatira prazan prostor,
ne brini za swap particiju verovatno ti i ne treba...
:-)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
Otkriven kritični bug u Linux jezgru

Sigurnosni istraživači su otkrili “kritične” sigurnosne slabe tačku u verziji Linux jezgra koju koristi veliki broj popularnih distribucija. Tri slabe tačke omogućavaju neovlašćenim korisnicima da čitaju ili pišu u lokacijama memorije jezgra ili da pristupe određenim resursima u određenim serverima. Ove slabe tačke mogu da budu iskorišćene od strane zlonamernih lokalnih korisnika za izazivanje denial of service napada ili odavanje potencijalno osetljivih informacija. Slaba tačka utiče na Linux jezgra do verzije 2.6.24.1 koja sadrži zakrpu. Slabim tačkama su ugrožene distribucije kao što su Ubuntu, Turbolinux, SuSE, Red Hat, Mandriva, Debian.

Izvor: IT-svet
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
lepo sam napravio dve nove particije jednu ext2 10gb i jednu swap 4 gb duplo vecu od ram.Instalacija lepo krene aktivira se anaconda fedorin instalater  ali mi par sekundi posle toga pojavi se samo crn ekran i nista dalje se ne desava .Sta dalje da radim i kako ovaj problem da  prevazidjem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 18
OS
Nepoznat
Browser
Konqueror 3.5
mob
SonyEricsson 
Citat
lepo sam napravio dve nove particije jednu ext2 10gb i jednu swap 4 gb duplo vecu od ram

Preterao si sa swap particijom, linux je nastao u vreme kada je 32 MB rama bila tek ideja,
a swap particija je sluzila da zameni te "nedostajuce" rame,
ako imash 2 GB rama zaista ti ne treba swap particija,
jedino ako cesh da pravish neki LAMP server. :-)
A shto se tiche prsnuca installera,
verovatno ne prepoznaje neki device,
prvo vidi boot options, vidi kernele koje sadrzi cd,
verovatno su u direktorijumu kernels u root-u CD-a,
ili pokushaj da promenish distribuciju...
:-)
« Poslednja izmena: 18. Feb 2008, 21:40:36 od AmonRaa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
amon ra hvala ti na odgovoru

skinuo sam i live verziju i probao radi.Stvarno ne znam sta moze da bude,sad sam ponovo probao nije mi se pojavilo unkown grafic card ali opet posle startovanja anaconda fedora instalatera ekran mi pocrni vidljiv je neka strelica i nista se ne desava .Da li mozda treba jos sacekati cekao sam 7 minuta i nisam imao vise zivaca.Posle toga skinem ubuntu 7.10 i on lepo startije ali mi posle odredjenog vremena ucitavanja izbaci gresku  failed to set  ata 3.0 xfermode
(err_mask 0x4)
graficka kartica mi je ati radeon 2400 pro

u cemu moze da bude greska ,da li je mozda ista greska  onemogucuje instalaciju i fedore
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
UNIX
Browser
Opera 9.25
mob
LG Nexus 5
Ne znam sta je poslo naopako sa fedorom. Znaci, skinuo instalacioni dvd, narezao, ubacio, instalirao i dovindjenja. Jos na nekom prosecnom lapicu. Radi sve u 16.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Tvrdoglavi Kernel

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 427
OS
Linux
Browser
Epiphany 2.20
amon ra hvala ti na odgovoru

skinuo sam i live verziju i probao radi.Stvarno ne znam sta moze da bude,sad sam ponovo probao nije mi se pojavilo unkown grafic card ali opet posle startovanja anaconda fedora instalatera ekran mi pocrni vidljiv je neka strelica i nista se ne desava .Da li mozda treba jos sacekati cekao sam 7 minuta i nisam imao vise zivaca.Posle toga skinem ubuntu 7.10 i on lepo startije ali mi posle odredjenog vremena ucitavanja izbaci gresku  failed to set  ata 3.0 xfermode
(err_mask 0x4)
graficka kartica mi je ati radeon 2400 pro

u cemu moze da bude greska ,da li je mozda ista greska  onemogucuje instalaciju i fedore

Slichno se i meni deshavalo kad sam probao da instaliram Mandrivu, al sam provalio da sam program za rezanje ISO fajlova je bio neshto izbagovan. Probaj da ga narezesh sa nekim drugim programom. Ako nije to , onda stvarno moze biti grafichka, proveri na nekom od sajtova koji se bave tim problemom dal ti je kompatibilna.
IP sačuvana
social share
Il' si hardkor il' si smor...
no woman no grind
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 88 89 91 92 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Mar 2026, 17:37:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.713 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.