Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 17:05:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 164 165 167 168 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Linux ~ Problemi ~ Saveti  (Pročitano 147674 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.389.0
mob
Samsung Galaxy S10
Dovoljan je #, to je komentar, i linija koja počinje sa njim automatski biva preskočena pri aktivaciji zadatih opcija.
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Pokusavam da instaliram Ubuntu 10.04 na laptopu koji ima instaliran Windows 7 preko wubi-a. Iz prvog puta nije hteo da instalira (busybox je izbacio neku gresku), pa sam onda bootovao instalaciju preko ACPI mode-a i instalirao je, medjutim kad pokrenem sistem izbaci ovu gresku. U cemu je problem?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

130820101137.jpg
(352.49 KB, 1600x1200)
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.389.0
mob
Samsung Galaxy S10
Ne koristim Ubuntu, ali on ume da zeza sa ACPI-em, pa probaj isključiti ACPI u biosu, ili ako postoji opcija, bootuj sa noacpi opcijom, ako je ubuntu ima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Nema opcije u biosu da iskljucim ACPI. Bootovao sam sa noacpi opcijom i radi!  Smile hvala!

[edit] ali radi sad sporije nego sa live cd-a... Smile
Izgleda da su u pitanju driveri za graficku jer po defaultu su ukljuceni neki efekti koji se nesto buguju na ovom kompu pa sam ih iskljucio i sad radi ok. Smile
« Poslednja izmena: 14. Avg 2010, 02:41:41 od kope »
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 5.0.389.0
mob
Samsung Galaxy S10
Cool Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Toliko ste se raspisali od mog poslednjeg posta da je to strasno ali svideli su mi se komentari...

Mogu vam reci da cu ostati na Win-u (na moju zalost) jer koliko god zeleo da naucim da koristim Linux (na prosecnom nivou) vidim da cu imati problema sa nekim stvarima, konkretno hardverom tj. mobilnim telefonom i cinjenicom da Ubuntu koji mi se inace najvise svideo ne podrzava ATI Radeon graficke karte tj. cela Linux distribucija ne podrzava i ako postoje drajveri koje opet nisam nasao.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Samsung Galaxy S10
Telefoni rade sasvim dobro već godinama, ukoliko imaju "storage" mod kad se povežu sa računarom. Ja sam ih isprobao mnoge. Rade, i pisanje i brisanje i kopiranje i sve što ti treba.

Što se grafičke tiče, većina Ati kartica jes' krš svuda sem na windowsu, ne zbog hardvera, već zbog loše napisanih drajvera. Zato ja kupujem samo nVidie, i svima koji me pitaju za savet, preporučujem isključivo nVidia kartice.

Što se linuxa tiče, on je drugačiji od windowsa, i onaj ko želi da ga koristi, mora neke stvari da nauči u vezi sa njim, kao što se i windows mora naučiti kad početnik sedne pred računar koji ga koristi.

Moj ti je savet - probaj nešto drugo, zajebi ubuntu, najpopularniji je zato što vođa projekta ima milione dolara, pa je uspeo da ga izreklamira, a i dalje nije najbolji ni u čemu.

Postoji izbor: Mint, Mepis, Mandriva, PCLinuxOS, Fedora, Suse......   ako ubuntu sux, nemoj otpisivati sve ostale  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Telefoni rade sasvim dobro već godinama, ukoliko imaju "storage" mod kad se povežu sa računarom. Ja sam ih isprobao mnoge. Rade, i pisanje i brisanje i kopiranje i sve što ti treba.

Što se grafičke tiče, većina Ati kartica jes' krš svuda sem na windowsu, ne zbog hardvera, već zbog loše napisanih drajvera. Zato ja kupujem samo nVidie, i svima koji me pitaju za savet, preporučujem isključivo nVidia kartice.

Što se linuxa tiče, on je drugačiji od windowsa, i onaj ko želi da ga koristi, mora neke stvari da nauči u vezi sa njim, kao što se i windows mora naučiti kad početnik sedne pred računar koji ga koristi.

Moj ti je savet - probaj nešto drugo, zajebi ubuntu, najpopularniji je zato što vođa projekta ima milione dolara, pa je uspeo da ga izreklamira, a i dalje nije najbolji ni u čemu.

Postoji izbor: Mint, Mepis, Mandriva, PCLinuxOS, Fedora, Suse......   ako ubuntu sux, nemoj otpisivati sve ostale  Smile

Isprobao sam i Mandrivu i PSLinuxOS i sa oba imam probleme...na PCLInuxOS mi stalno pada sistem,a mandriva opet ima neki bug ali ne mogu da se setim koji...najbolje mi je radio ubuntu samo sto nisam mogao da koristim telefon i da gledam normalno klipove na youtubu...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11148
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Samsung Galaxy S10
Pa što nisi rekao, objasnili bismo ti kako da instaliraš flash za tjub, i kodeke.
Šta ono beše u pitanju, laptop ili desktop? Jesi probao PCLOS sa "noacpi" opcijom, ukoliko te zeza acpi, to ume na laptopovima da zeza?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 510
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG KU970
Pa što nisi rekao, objasnili bismo ti kako da instaliraš flash za tjub, i kodeke.
Šta ono beše u pitanju, laptop ili desktop? Jesi probao PCLOS sa "noacpi" opcijom, ukoliko te zeza acpi, to ume na laptopovima da zeza?

Na desktopu...pazi sve mi ok radi samo me interesuje kako da koristim telefon LG KU970, kako da kad pustim klipove na netu oni idu normalno,a ne da seckaju i kako da koristim stampac HP deskjet 3650 posto ga linux vidi ali nece da ga pokrene.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 164 165 167 168 ... 185
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 17:05:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.116 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.