Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 03:02:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libijska armija, sastav snaga itd...  (Pročitano 75219 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Citat: Maradic link=topic=536617. msg9487772#msg9487772 date=1301273524
Citat: ganghack link=topic=536617. msg9487657#msg9487657 date=1301268156
 Žašto u moju državu ne dođe Gadafi, pa slavio bih ga.  

Pa ne treba ti Gadafi, treba ti nafta koju Libija ima, nije placao iz svog dzepa    :mrgreen:

Citat: ganghack link=topic=536617. msg9487657#msg9487657 date=1301268156
Kada napuni osoba 18 godina, dobije ključeve od stana, a osoba koja nije završila nikakvu školu, dobija prosječnu platu.  

Pa toga je bilo i ovde u Jugi pa je narod opet bio nezadovoljan.  Inace, zvanicne statistike je da su imali 30% nezaposlenost. . .

I na kraju, ovo nema veze sa armijom Libije vec sa temom o "Libija - sukob Gadafijevih pristalica sa pobunjenicima"
 :-k

I nema bas veze sa temom, ali nece se nadam se moderatori ljutiti, necemo previse off.   Pa znas kako, u drzavi gdje ja zivim ima elektricne energije, koja se moze prodati po inostranstvu, drzava to nije htjela, prodala privatnici a oni dalje.  Tako kad je Putin dolazio, fino covjek kupio to.  Zna i on gdje ce ulagati.  Pa ima i toga, tako je bilo i u Jugi, a ko zna dal su ljudi bili nezadovoljni, ili ova ista amerika i francuska koja opet mjesa prste i u Libiju.

Ali ajd.

A sto se tice libijske armije, ja mislim da oni dosta imaju lose naoruzanje.  Cak ako se dobro sjecam, Jugoslavija im je nekad davno poklonila neke tenkove, a da to oni sada koriste.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
A sto se tice libijske armije, ja mislim da oni dosta imaju lose naoruzanje.  Cak ako se dobro sjecam, Jugoslavija im je nekad davno poklonila neke tenkove, a da to oni sada koriste.  

Imali su osamdesetih dobrih stvari. Posle i dosao embargo a posle embarga nisu nesto mnogo ulagali u vosjku nego pojedine specijalne jedinice koje su Svabe naoruzali i obucili zbog ugovora sa RWE u vezi gasa. Al inace da imaju i novijih stvari obuka im je katastrofa. A ni taktika im bas nije na nivou.
Inace, evo stranica od Gorana Tomasevica, fotografa poreklom iz Srbije, ima jako dobrih slika:

http://blogs.reuters.com/fullfocus/2011/02/24/photographer-notebook-goran-tomasevic/#a=1
« Poslednja izmena: 28. Mar 2011, 16:54:38 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Odlicne slike...
Ono sto na njima mozemo videti jeste da su ovi obuku i vojnu taktiku gledali samo na Diskaveriju, da su svi dobro obuceni (u smislu odece  Smile ), da svi voze dzipove, pick-upove, da nema magaraca, konja, traktora i raspalih krseva kojima civili beze...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Dobre fotke - covek rizikuje glavu Smile

Inace, ono ubacivanje rakete u visecevni bacac - smejurija. To su valjda pobunjenici.
Dakle, u toj Libiji je haos totalni; sta ce tu jos biti... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
Cini se da danas i juce pobunjenici postizu kapitalne uspehe i da se borba za Tripoli blizi. To i ne treba da nas cudi s obzirom da su vazdusni napadi ucinili snabdevanje i premestanje (o informisanju da ni ne govorim) Gadafijevaca gotovo nemogucim. Izgleda da jos jedino grupa entuzijasta sa snajperima i po kojim minobacacem drzi Misratu u shahu.

Evo svedocenja jednog lekara koji je zatecen u Bin Jawad-u:

A doctor at the hospital in Ras Lanuf, which handled most of the government soldiers wounded in the coalition air raids on Ajdabiya and the road from Benghazi, described the raids as causing hundreds of casualties, breaking morale and leaving many soldiers faking injuries to escape the assault.

The doctor – who wished to be identified only by his first name, Abdullah – had responded to a call from Gaddafi's government for medical personnel to go to the front two weeks ago.

Today, he accidentally found himself on the rebel side of the line.

"The first days, Gaddafi's forces had very high morale and they came in large numbers, thousands. There were the army soldiers and then the volunteers in the militia," he said.

"They were fighting the rebels, no problem, and winning. But then came the bombing [by coalition air strikes]. The first day we had 56 seriously wounded. To the head, the brain, lost arms and legs. Soldiers with a lot of shrapnel in them. It was like that every day after."

Abdullah said all the wounded were fighters for Gaddafi, with about two-thirds injured in the bombing of Ajdabiya where there were days of fighting as government forces blocked the rebel advance.

The doctor said he did not know how many soldiers were killed in the air strikes because the bodies were taken from the battlefield for burial.

"The soldiers who came to the hospital told me there were 150 dead just on the first day of the bombing. After that, there were fewer because they hid," he said.

"It started to have a big effect on their morale. They said they could fight the rebels but not the planes. In recent days, many of the soldiers were trying to find excuses to leave the front. Ten to 20 a day came to the hospital pretending they were injured, asking for a medical certificate. They didn't have any physical injuries, but I gave it [a certificate] to them."

Abdullah was sceptical about rebel accusations that many of those fighting for government forces were foreign mercenaries. He said he did not see any among the wounded, but added it was possible that some of the soldiers were not Libyan.

But he did say that Gaddafi's forces had systematically maltreated the civilian population, particularly those suspected of coming from the de facto rebel capital of Benghazi and other towns in the east of the country under the revolutionaries' control.

"There was bad treatment of the civilians. One patient came here who had been trying to escape Ajdabiya with his family. The government army shot him in the leg," he added.

"The idea I got from civilians who came to the hospital is that things were very bad for them. They were beaten. Some said their family members had disappeared. They didn't know if they were killed."

Some of Gaddafi's forces were billeted in the el-Adeel hotel, in Ras Lanuf, which they comprehensively looted as they fled, taking mattresses and televisions and levering open cash machines in the lobby.

"Arapsko prolece" je u punom zamahu i  jos jedna civilizovana arapska drzava je na ivici oruzanog sukoba - 12 ubijenih u Sirijskom gradu Latakija. Predsednik ce se veceras obratiti gradjanstvu i objasniti planirane reforme.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16

Dobre fotke. Smile Smile Smile
To sto banditi napreduju,treba uzeti sa velikom rezervom.Za sad su sve osvojili bez gotovo ikakve borbe.Jednostavno Gadafijeve snage su odlucile da bez borbe napuste pojedine gradove kako bi se spremili za odbranu onog sto se zaista moze odbraniti.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Dobre fotke - covek rizikuje glavu Smile

Inace, ono ubacivanje rakete u visecevni bacac - smejurija. To su valjda pobunjenici.
Dakle, u toj Libiji je haos totalni; sta ce tu jos biti... Smile Smile Smile

Nas covek, od prvog dana je usao u Bengazi. Ranije je bio u Egiptu  Smile Smile

Onaj VBR su pobunjenici kod Ras Lanufa pre desetak dana. Al inace, sta ces, nisu ljudi imali obuku a obuka u redovnoj vojsci je ionako bila katastrofa. Kad vidis ratove kod nas i ipak visi nivo obuke, opet je bilo smejurije ali dosta manje. Sa druge strane, ipak ih cenim, znaju da nemaju obuku ali opet ulecu u frku, tu im ipak dajem priznanje.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Mar 2011, 19:46:58 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Mnogo dobre slike. Citao sam da je Gadafi uzeo placenike ( iz Srbije, Rusije .. ), tako sam bar citao iz novina. Bas zato sto je kod nas bio rat, pa radi iskustva. Informacija tacna koliko i novine.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Mnogo dobre slike. Citao sam da je Gadafi uzeo placenike ( iz Srbije, Rusije .. ), tako sam bar citao iz novina. Bas zato sto je kod nas bio rat, pa radi iskustva. Informacija tacna koliko i novine.

Mislim da je patka. Ako je ko radio na odrzavanju avijacije ili slicno ili obuci. Ne verujem da je neko otisao da se valja po pesku i docekuje bombe kad za sitnu lovu Gasha dovede pune kamione crnaca za par stotina dolara. Do sada niko nije snimio Srbina sa puskom ali gomilu crnaca.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
Haha, najjaci komentar. Puni kamioni crnaca  Smile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 03:02:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.