Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:50:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Libijska armija, sastav snaga itd...  (Pročitano 75035 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
Au Sveti Dzordze 'de nadje tu listu  Smile
Ko god da ju je sastavljao lepo je izmiksovao avione koji vec godinama ne funkcionisu sa onima koje nikad nisu ni imali  Smile

Danas bi vazduhoplovne snage Libije otprilike izgledale ovako:

Aerodrom Mitiga:

1023 Squadron: MiG-23MS/ML/UBs
1039 Squadron: L-39
1226 Squadron: An-26
1230 Squadron: C-130
1314 Squadron: Mi-14
1347 Squadron: CH-47C

Tripolski medjunarodni aerodrom:

1236 Squadron: An-26
1276 Squadron: Il-76

UINAB:

1011 Squadron: Mirage F.1ED/BD
1012 Squadron: Mirage F.1AD/BD
1308 Squadron: Mi-8
1324 Squadron: Mi-24

Zaliv Sirta:

1032 Squadron: Su-22M-3K
1124 Squadron: Su-24MK

Ovi aerodromi i jedinice bazirane na njima su ispoljavali neki vid aktivnosti zadnjih godina i ucestvovali u trenutnom ratu, forumasi ipak treba da vode racuna da takodjer postoji veci broj dislociranih jedinica cija je sposobnost aktivnosti niska ili ravna nuli zbog racionalizacija. Takodjer bitno je imati u vidu da Libija ima znatno veci broj aviona nego sto ih upotrebljava - ali ti su u konzerviranom stanju i bez inostrane pomoci se ne mogu sastaviti.

Od jedinica ciji je stepen aktivnosti nizak (sad verovatno i nikakav) mozemo izdvojiti i nase pulene:

Zavija:

1020 Squadron: G-2 i J-21

Marten as Sahra:

1121 Squadron: J-21

Ono sto bi mozda nesto znacilo pobunjenicima kod Bengazija je 1040 Squadron opremljen raznim lovackim varijantama MiG23, jedinica je pre rata odrzana tako sto je spojena sa 1050 Squadronom nasledjujuci njegove avione i opremu.

U medjuvremenu Pukovnik Magarac je pokazao svoju odlucnost u odbrani zemlje i popalio radare. Vise od 100 Tomahawka koje je popio su mu stavili do znanja zasto se to tako ne radi...

A British submarine fired Tomahawk cruise missiles on Libyan air defence targets as Prime Minister sent UK armed forces into action against dictator Muammar Gaddafi.
...
Some 110 Tomahawk missiles were used in the attack on air-defence systems, which is the first stage of the allied operation, designed to suppress and degrade radar systems and surface-to-air missile sites in order to secure control of the airspace and reduce the threat to planes.

The UK submarine is understood to have been stationed in the Mediterranean for some time without being detected.

The Chief of Defence Staff's strategic communications officer Major General John Lorimer said: "I can confirm that British Armed Forces, as authorised by the United Nations Security Council Resolution 1973, have participated in a co-ordinated strike against Libyan air defence systems.

"The UK has launched guided Tomahawk Land Attack Missiles (TLAM) from a Trafalgar Class submarine as part of a co-ordinated coalition plan to enforce the resolution."

Nemacki Bild magazin daje interesantnu naslovnu stranu, na njoj se vidi pad MiG23 ali plamen je usmeren tako da mu je rep otkriven. Oboreni avion je definitivno MiG23ML

"

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

MiG23ML.jpg
(20.87 KB, 474x252)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15

Nemacki Bild magazin daje interesantnu naslovnu stranu, na njoj se vidi pad MiG23 ali plamen je usmeren tako da mu je rep otkriven. Oboreni avion je definitivno MiG23ML

po chemu znash ?  Smile

------------

inache , interesantnije bi bilo videti kojim sredstvima PVO libija (josh uvek raspolaze) . tu naravnmo izuzimam topove koji su i nocas bili u akciji protiv krstarecih raketa .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
MiG23ML ima "normalan" rep dok MF, MS, BN imaju ekstenziju koja doseze skoro do ledjne antene.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

MiG23MFLib1.jpg
(36.78 KB, 806x402)
MiG23MLLib1.jpg
(63.51 KB, 728x485)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
pa sad , te ekstenzije ima i Mig-23 MLD , kao i Mig-23 MLA , barem prema ovim slikama sa wikipedije . inache , meni je slika ovog oborenog suvishe mutna da bi bilo shta zakljuchio  Smile .

a evo i istochnonemachkog Mig-23 BN

« Poslednja izmena: 20. Mar 2011, 09:21:19 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Libija za sad radi dosta pametno.Nisu popalili sve radare kao Iracani 91,vec mudro pale na par minuta i odma gase.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Libija za sad radi dosta pametno.Nisu popalili sve radare kao Iracani 91,vec mudro pale na par minuta i odma gase.

Nasa skola , nazalost u njihovom slucaju nece im to mnogo pomoci  ,pustinja je to , sve se vidi ko na dlanu a u ovih zadjnih 12 godina tehnologija je mnoooogo uznapredovala ... Nama je bilo mnogo "lakse"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17

U medjuvremenu Pukovnik Magarac je pokazao svoju odlucnost u odbrani zemlje i popalio radare. Vise od 100 Tomahawka koje je popio su mu stavili do znanja zasto se to tako ne radi...

Tamahawk gađa fiksne ciljeve a ne mobilne radare kolko znam. Sa tomahawkom su mu gadjali fiksne radare i raketne polozaje, tu nema veze jel radar ukljucen ili iskljucen kad ga ne mogu micati.
Inače, možda sada ima neka verzija koja trazi mobilne radare, mada mi je neefektivno, jednostavno protivnik iskljuci radar, tomahawk prodje ili kruzi i na kraju padne jer nije napravljen da sleti pa da se opet upotrebi. Onda bi morali stalno da ispaljuju tomahawke da pokrivaju podrucje i cekaju ukljucen mobilni radar a bilo bi mnogo skupo za razliku od aviona
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Технологија је много напредовала од 1999. Па Французи су управо завршили интеграцију уређаја Дамоклес на Рафалу, то је уређај који служи за проналажење, праћење циља и навођење наоружања.
Завршили су то пре неколико месеци и управо употребљавају.

Технологија за противелектроснку борбу је ужасно много напредоавала. Пре свега мислим на дигиталну радио меморију која је кључни елемент за модерне ометаче радара.

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_radio_frequency_memory
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
"pa sad , te ekstenzije ima i Mig-23 MLD , kao i Mig-23 MLA , barem prema ovim slikama sa wikipedije"

Mi cemo stvarno tesko utanaciti sta je na fotografiji oborenog aviona ako ti kuburis i sa jasnim fotografijama. Ne razumem gde ti vidis neke ekstenzije repa kod MLD i MLA kad je jasno da je na tvojim slikama samo nemacki BN ima.
Sto se fotke oborenog tice ona jeste mutna u burek prozoru, medjutim ako se ima na disku pa uveca sa ACDsee programom vidi se normalan ML rep bez ekstenzije. Takodjer se vidi i zadebljanje ispod kokpita (IR uredjaj).

Maradicu, "krupni" sistemi poput Sa-5, Sa-2 i Sa-3 u inzinjerski pripremljenim polozajima se gotovo mogu smatrati staticnim ciljevima i obicno ih vredi malo prodrmati krstarecim jer takvi polozaji obicno sadrze i neke pomocne objekte. Mali sistemi poput Sa-9, Sa-8, Crotale itd mogu relativno brzo da predju u marsevski rezim i njih naravno ne vredi gadjati krstarecim raketama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15

Po meni bi Tornado trebo da bude prvi oboren.Lete dosta nisko i laka su meta za razne sisteme.Iracani su oborili tri ili vise komada u niskom letu.

British jets attack sites in Libya

RAF Tornado jets have joined in the operation to enforce a no-fly zone over Libya as the international community swung into action against Muammar Gaddafi.

The Ministry of Defence confirmed Stormshadow missiles were launched from Tornado GR4 jets, which flew 4830km from RAF Marham in Norfolk and back.

http://www.sbs.com.au/news/article/1503381/British-jets-attack-sites-in-Libya
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:50:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.268 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.